» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
252 / 373
»»

MrStein ::

AC_DC je izjavil:

Medtem ko gre vse za ilegalne ekonomske migrante
http://www.zurnal24.si/druzina-je-na-mr...
Družina je na mrazu že tri tedne ...
Mati samohranilka hodi redno v službo, a so se kljub temu znašli v takšnem finančnem položaju, da ne morejo kupiti peči, s katero bi dostojno preživeli zimo.

Bo pač gospa počakala na svojo vrsto, a ne?
Prej ima Slovenije za rešiti te naslednje bolj pomembne probleme:
- a lahko istospolni par ima pravice kot drugi pari?
- baje se po Sloveniji sprehaja 5 žensk z burkami. To je zelo pomemben problem. Najbolje da spremenimo ustavo. Al' nekaj.
- hrana za lačne lastnike TEŠ 6 in njihove otroke!
- itd...

Potem pa bo tudi ta gospa prišla na vrsto. Če prej ne zmrzne...

(glej tudi: https://slo-tech.com/forum/t656539/p500... )
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

marS ::

oo7 je izjavil:

Treba je čim prej postavit ograjo z celotno mejo Hrvaško in mejo zapret. Tisti denar, ki bi šel za migrante se pa, da ljudem ob meji, ki jih ta ograja ovira in bo za vse prav. Migranti naj gredo pa nazaj od koder so prišli saj ne bežijo pred vojno.

Bljak (sej skor ne verjamem da je to res, oz. da so taki bimboti...): Lani niso imeli niti enega zaposlenega, letos so z ograjo dobili skoraj pol milijona evrov vreden posel. Kdo stoji za podjetjem Minis s sedežem v Žalcu, na istem naslovu kot ima sedež Cerarjeva lokalna SMC.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

fantasycamp ::

dice7 je izjavil:

po katerih kriterijih se pa doloca "Evropejec"?

Po katerih se določa afričan?

Bi ti bil za to da naselmo v eno črnsko mesto naenkrat veliko belcev( v resnici sam sebe zahebem tuki, ker belci bi prinesli znanost in tehnologijo,medtem ko oni prinesejo geta in kriminal), kako bi oni reagirali, imajo pravico do svoje avtohtonosti?

Že vemo odgovor tukaj, naša lastna moral bi nas prisilila da rečmo; Oh ne to ni fer do njih, uničujemo njihovo kulturo in moramo čimprej ven da ne ogrozimo njihovega načina življenja.

Medtem pa ko kdorkoli sem pride imamo neko krivdo in v imenu bele krivde ali nekih kristjanskih pohodov rečemo da smo krivi in sprejemamo vse.

Kultura šteje!
Še tisti črnci ki so pametni to vedo!

pa še en jypizm

jype ::

fantasycamp> imajo pravico do svoje avtohtonosti?

What is this I don't even.

dice7> po katerih kriterijih se pa doloca "Evropejec"?

Če je solidaren, strpen in spoštuje človekove pravice, je že na zelo dobri poti. Če ni nič od tega, potem pa ni.

Heavy ::

Torej vsi ti migranti so že pravi Evropejci. Prednost dajejo bolnim in starejšim, da prvi sedejo na avtobuse, še več: vzamejo otroke staršem in jim pomagajo priti na avtobuse. Hvaležni so za hrano in nikakor je ne mečejo strah, ter sploh ne govorijo (in z tem spoštujejo ženske), da je hrana slaba in primerna zgolj za pse in ženske. Po vrhu vsega pa ne zažigajo šotorov in se medsebojno ne pretepajo.

Heavy> Torej vsi ti migranti so že pravi Evropejci. Prednost dajejo bolnim in starejšim, da prvi sedejo na avtobuse, še več: vzamejo otroke staršem in jim pomagajo priti na avtobuse.

Vsi? Čemu taka očitna laž? Da bi lažje upravičil svoj patološki strah pred njimi? Saj lahko obiščeš specializiranega zdravnika, pa ti bo pomagal - ni treba spodbujat sovraštva in nestrpnosti na podlagi etnične ali verske pripadnosti. Ne le, da ni evropsko, tudi pametno ni.

Slovenistan ::

jype je zrel za obisk kakšnega zdravnika

ni treba spodbujat sovraštva in nestrpnosti na podlagi etnične ali verske pripadnosti.

po đjpovo ne smeš spodbujati sovraštva in nestrpnosti do migrantov ali beguncev. Moraš pa to obvezno do slovencev in ostalih evropejcev :))

Če ne nisi evropejc a veš

ni treba spodbujat sovraštva in nestrpnosti na podlagi etnične ali verske pripadnosti.

po đjpovo ne smeš spodbujati sovraštva in nestrpnosti do migrantov ali beguncev. Moraš pa to obvezno do slovencev in ostalih evropejcev :))

Če ne nisi evropejc a veš
Vsaka moja žalost tebi da sijaj, v meni smeh a ti oči rosiš zakaj
Vse prekleto bi na mene zlil in žal, naše sanje in življenje bi prodal

Zgodovina sprememb…

Ampak kot sem jaz napisal v mojemu postu, sem pohvalil migrante kako civilizirani so. Đape pa pravi, da je to laž? Kaj se dogaja? Drama!

ZaphodBB ::

po đjpovo ne smeš spodbujati sovraštva in nestrpnosti do migrantov ali beguncev. Moraš pa to obvezno do slovencev in ostalih evropejcev

To lahko še miljonkrat ponoviš, pa še vedno ne bo res.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Slovenistan ::

Heavy je izjavil:

Ampak kot sem jaz napisal v mojemu postu, sem pohvalil migrante kako civilizirani so. Đape pa pravi, da je to laž? Kaj se dogaja? Drama!

O waw, self pown :))
Vsaka moja žalost tebi da sijaj, v meni smeh a ti oči rosiš zakaj
Vse prekleto bi na mene zlil in žal, naše sanje in življenje bi prodal

Matako ::

https://www.facebook.com/media/set/?set...

Pozor jype - fantje so tudi krvodajalci! Si predstavljaš, da dobiš transfuzijo in fašeš kako naci-krvničko! Bo desnica kar sama skočila v zighajlija. Poingggg. Kaj bodo pa potem SJW prijatelji rekli? Nerodno. 8-O
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

oo7 ::

Kaj Maroški migrant reče pri 2 minutah in 10 sekundah je v bistvu resnica zato se ljudje kot jype zavzemajo za njih, ker hočejo imeti lastne sužnje ne zaradi kao njihovega humanega velikega srca ampak suženjstva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Matako> Pozor jype - fantje so tudi krvodajalci!

Ja ampak si lahko samo medsebojno pomagajo, ker je krvna skupina "svastika-pozitivna" kompatibilna samo sama s seboj.

Poleg Nobelove nagrade za mir bo đape nominiran še za nagrado za medicino.

Čestitke ob odkritju nove krvne skupine.

Eh, "črno kri" je prvi odkril že Leonardo Da Vinci.

Jarno ::

jype je izjavil:

fantasycamp> imajo pravico do svoje avtohtonosti?

What is this I don't even.

dice7> po katerih kriterijih se pa doloca "Evropejec"?

Če je solidaren, strpen in spoštuje človekove pravice, je že na zelo dobri poti. Če ni nič od tega, potem pa ni.

Ne imej dvojnih meril. Saj veš, kdo tukaj vsaj glede žensk razmišlja v nasprotju z evropskimi normami.
Da bi kdaj pa kdaj pogledal drugo plat medalje...poglej in videl boš težko prebavljivo in neobvladljivo situacijo.

Definicija Evropejca je lahko nacionalna oz. narodnostna. Po nacionalni definiciji je Evropejec državljan katerekoli evropske države, po narodnostni pa pripadnik ene izmed avtohtonih evropskin narodnostnih skupin. Recimo Madžar v Romuniji oz. Nemec v Vojvodini.

Amerikanajzerji si tukaj lahko privoščijo "white guilt", Evropejci pa lahko samo rečemo, da smo tukaj že od pamtiveka. Btw, če bi Anatolija ostala krščanska, bi že zdavnaj bila del teritorija EU. Tako, da ja, rasna oz. verska osvajanja so realnost in nekaterim ni vseeno, kaj bo čez 500 let.

Ne razmišlja se o tem, da so pri odločitvah glede asimilacije ilegalnih prebežnikov v preteklosti razmišljali linearno oz. asimptotično in so nekaterim stvarem pustili, da gredo po neugodni poti. Politikom in demagogom pogosto primanjkuje smisela za matematično-statistične modele, al?

Jarno> Ne imej dvojnih meril.

Saj jih nimam. Tudi domače naciste bomo morali izobrazit v tem, kaj evropska kultura dejansko je. Že zato, ker jih je precej več kot migrantov.

Jarno> Definicija Evropejca je lahko nacionalna oz. narodnostna. Po nacionalni definiciji je Evropejec državljan katerekoli evropske države, po narodnostni pa pripadnik ene izmed avtohtonih evropskin narodnostnih skupin. Recimo Madžar v Romuniji oz. Nemec v Vojvodini.

Ja, lahko rečeš, da so nacisti avtohtona subkultura v evropskem prostoru. Ampak niso - nacisti se najdejo tudi povsod drugje po svetu.

Jarno> Evropejci pa lahko samo rečemo, da smo tukaj že od pamtiveka.

In se tolčemo po prsih, ker smo si izbrali tako dober kraj rojstva? In kršimo ustavo in človekove pravice in ljudi različno obravnavamo glede na kraj rojstva?

Jarno> Ne razmišlja se o tem, da so pri odločitvah glede asimilacije ilegalnih prebežnikov v preteklosti razmišljali linearno oz. asimptotično in so nekaterim stvarem pustili, da gredo po neugodni poti. Politikom in demagogom pogosto primanjkuje smisela za matematično-statistične modele, al?

No, Merklova je očitko precej bolje preštudirala te reči kot nacisti: http://www.bbc.com/news/world-europe-35...

Še vedno se sicer moti glede multikulturalizma, ampak nič za to, tudi jaz sem se včasih motil, ko sem mislil, da so nacisti ljudje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

ohnowhy ::

jype je izjavil:

Saj jih nimam. Tudi domače naciste bomo morali izobrazit v tem, kaj evropska kultura dejansko je. Že zato, ker jih je precej več kot migrantov.

Kolikor se spomnim, svoj učni načrt udejanjaš v fojbah.

fartman> Kolikor se spomnim, svoj učni načrt udejanjaš v fojbah.

Drži. Zaradi naravnih danosti je tam treba manj ogrevati, zato je tudi bolj okolju prijazno.

Ne bomo valda plačval še ogrevanja za te nacije, sej nismo dolžni.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: AC_DC ()

jype je izjavil:

fartman> Kolikor se spomnim, svoj učni načrt udejanjaš v fojbah.

Drži. Zaradi naravnih danosti je tam treba manj ogrevati, zato je tudi bolj okolju prijazno.

Ne bomo valda plačval še ogrevanja za te nacije, sej nismo dolžni.

Račun za metke pa kar družinam pošlji, saj veš, kako to gre...

Jarno ::

jype je izjavil:

Jarno> Evropejci pa lahko samo rečemo, da smo tukaj že od pamtiveka.

In se tolčemo po prsih, ker smo si izbrali tako dober kraj rojstva? In kršimo ustavo in človekove pravice in ljudi različno obravnavamo glede na kraj rojstva?

Spoštuj to dejstvo. Oz. boš po tvoje v oporoki svoje premoženje prepustil statistično najrevnejšim ali lastnim otrokom?
A so potem tisti, ki kaj prepustijo svojim otrokom naciji?

jype je izjavil:

Še vedno se sicer moti glede multikulturalizma, ampak nič za to, tudi jaz sem se včasih motil, ko sem mislil, da so nacisti ljudje.

Kakšni nacisti? Sicer so se označevali za nad-ljudi, s čemer se v bistvu ne strinjam in so se spravljali nad "izvoljene ljudi", kar je tudi sumljivo.
Za naciste označi še vse kristjane in žide, ker ena izmed božjih zapovedi pravi, da ne smeš poželeti tujega premoženja. Pa še vse Indijce, ker verjamejo, da si ob rojstvu deležen točno tega, kar si zaslužiš. In kaj boš na smrtni postelji porekel sam sebi? A si se dovolj boril za obstanek lastne in tebi podobne biološke kode? Oz. a si se boril za določene vzorce nevronskih povezav, ki notranje vizualizirajo imaginarnega moža?

Jarno je izjavil:

...

Mislim, da je Jype nek levičarski ekstremist, ki ga je strašno zaneslo... Tega seveda ne bo priznal, bo raje druge fojbiral.

AC_DC ::

http://www.zurnal24.si/begunci-norveska...
Mobiji polni fotografij odsekanih glav in simbov IS
Med registracijo beguncev, ki na Norveško prihajajo pretežno s kolesi po t. i. severni poti, so našli grozljive fotografije in simbole Islamske države.

Sami zmerni "begunci" prihajajo.

Brane22 ::

@AC_DC:

Ne bodi rasist. There is no one correct way to make a selfie.

AnitaTrump ::

Delalo bo samo 2% migrantov.

http://newobserveronline.com/only-2-of-...

Ali niso prisli da bojo krepili gospodarstvo in sluzili za penzije evropejcev?

To so laži nacističnih medijev :))

AnitaTrump je izjavil:

Delalo bo samo 2% migrantov.

http://newobserveronline.com/only-2-of-...

Ali niso prisli da bojo krepili gospodarstvo in sluzili za penzije evropejcev?

Ostalih 98% bo pa nezadovoljnih, ker bodo dobili premalo denarja za nedelo in začele se bodo demonstracije in izgredi.
Npr moj stari je dobil 1 mesec nazaj pošto, da dobi za 40 let delovne dobe 400 eur penzije. Jaz imam trenutno 10 let delovne dobe in, ko bom šel jaz v penzijo tam čez 30 ali 40 let bom najbrž lahko srečen če bom dobil 100 ali 200 eur ostalo bo šlo za te migrante in njihovo številno brezposelno družino če bom imel srečo sploh ne bom dočakal te revne penzije:))

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Mama moje žene je šla v penzijo pri 56 letih. Imela je 41 let delovne dobe, ker je začela delat pri 15ih letih. Pokojnina, ki jo dobiva je 480 evrov in skoraj nobenih ugodnosti (trgovine s par procenti popusta in podobne bedarije). Torej za 41 let dajanja denarja za pokojnino in za zdravstvo.
Nekdo, ki je pa migrant in ki je sem pribežal, nič za državo ni ustvaril in nič doprinesel, nič plačal za naše zdravstvo, bo imel pa zastonj zdravstvo, hrano zastonj, verjetno pa še socialo tako kot tašča pokojnino.

Zgodovina sprememb…

harmony ::

krneki0001 je izjavil:

Nekdo, ki je pa migrant in ki je sem pribežal, nič za državo ni ustvaril in nič doprinesel, nič plačal za naše zdravstvo, bo imel pa zastonj zdravstvo, hrano zastonj, verjetno pa še socialo tako kot tašča pokojnino.

Zakaj pa je ta migrant pribezal? A prej je zivel v jami? Al zelis mogoce ponovno video tipa "before - after" ?

krneki0001 ::

Kjerkli je že živel, v našo državo ni nič vložil. Koliko bo pa vložka države vanj vrnil in v kolikem času?

krneki0001 je izjavil:

Kjerkli je že živel, v našo državo ni nič vložil. Koliko bo pa vložka države vanj vrnil in v kolikem času?

Sama si je kriva...

http://www.zurnal24.si/francija-zaprosi...

harmony je izjavil:

Sama si je kriva...

Seveda, ker je poslušala rdeče levičarje, in ni tvegala fojbe.

No, bo jype to z veliko veselja in privoščljivosti popravil.

harmony je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Sama si je kriva...

http://www.zurnal24.si/francija-zaprosi...

Če gledaš po tem koliko je Slovenija sodelovala pri tem potem bi morala Slovenija na 1 mio migrantov sprejeti vsaj dva največ tri migrante in konec.

Zgodovina sprememb…

oo7 je izjavil:

Če gledaš po tem koliko je Slovenija sodelovala pri tem potem bi morala Slovenija na 1 mio migrantov sprejeti vsaj dva največ tri in konec.

Jah, kurc, kako je že tisto? Tudi pleh za pralne stroje je Slovenija nekje dobila. Menda s kolonizacijo Bližnjega vzhoda...
Uvoz in izvoz pa sta tako nepomembna, da sploh nista del izdatkovnega izračuna BDP.

Ne vem točno, zakaj, ampak meni se zdi, da se zdi Harmonyu tole vse nekako v redu...

Malo hecno, če dobro premisliš...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ohnowhy ()

oo7 je izjavil:

Če gledaš po tem koliko je Slovenija sodelovala pri tem potem bi morala Slovenija na 1 mio migrantov sprejeti vsaj dva največ tri migrante in konec.

Saj nihce sploh ne zeli ostati v Sloveniji...Slovenia is a poor state :D

harmony je izjavil:

Zelo lepo, da tako reče prebežnica, ki ji je prva skrb preživetje pred vojno in se najbolj varno počuti šele v Nemčiji, niti ne v človekoljubni Sloveniji. Morda so se ustrašili jypeta in podobnih.

harmony je izjavil:

oo7 je izjavil:

Samo počakaj, da Nemčija začne vračati migrante takrat bo tudi Slovenia is a poor state DOBRA;)

ohnowhy je izjavil:

harmony je izjavil:

Zelo lepo, da tako reče prebežnica, ki ji je prva skrb preživetje pred vojno in se najbolj varno počuti šele v Nemčiji, niti ne v človekoljubni Sloveniji. Morda so se ustrašili jypeta in podobnih.

To ni nobena prebežnica ona je navadni ekonomski migrant, ki je prišla v Evropo izkoriščati ljudi, ki bodo delali za njo medtem, ko se bo ona praskala in jamrala, da ne dobi dovolj.

Zgodovina sprememb…

oo7 je izjavil:

...

Pst, tiho bodi, da te jype ne fojbira, Harmoney pa ti morda not še vrže pokvarjen pralni stroj.

Zgodovina sprememb…

ohnowhy je izjavil:

harmony je izjavil:

No glede na pozive na poboj muslimanov - ja, tudi na tem forumu, nevem zakaj bi nekdo hotel ostati v clovekoljubni Sloveniji. Ja, ja vem da boste rekli, da tudi Nemci ne marajo pribeznikov, ampak je situacija le 10x boljsa.

Ne, bomo rekli, da je Huhamed gotovo bral ta forum (pa forume iz vseh balkanskih držav + Avstrije) in se na podlagi tega odločil, da gre v Nemčijo in Švedsko.

Bolje ne bi mogel povedati :)

Čim prej zblaznelo Merkl vršt ven z EU in na njeno mesto dati Orbana on ve kaj je dobro za Evropo.

harmony je izjavil:

No glede na pozive na poboj muslimanov

Če veš za takšne primere, prijavi Spletno oko, morda boš celo mičkeno ridikuliran, pa vseeno, vredno je poskusiti.

harmony je izjavil:

...ampak je situacija le 10x boljsa...

Dinamika javnega mnenja se je izpred 3 mesecev zasukala skoraj za 180 stopinj. Ograje skoraj na vsaki meji, zapiranje pretočnosti, razmišljanja o mini Šengenu itd. Nekaj ne gre čisto po pričakovanjih, se mi zdi, in to zagotovo ni Slovenija, kjer begunci in ekonomski migranti ne želijo ostati. Baje so tudi industrijalci strašno navdušeni nad strokovno usposobljenostjo prišlekov.

Kot, da bi se pa vi drugace odlocili, ce bi imeli moznost izbire. Nebodte spet taki dvolicnezi.

ohnowhy je izjavil:

Dinamika javnega mnenja se je izpred 3 mesecev zasukala skoraj za 180 stopinj. Ograje skoraj na vsaki meji, zapiranje pretočnosti, razmišljanja o mini Šengenu itd. Nekaj ne gre čisto po pričakovanjih, se mi zdi, in to zagotovo ni Slovenija, kjer begunci in ekonomski migranti ne želijo ostati. Baje so tudi industrijalci strašno navdušeni nad strokovno usposobljenostjo prišlekov.

Vseeno. Zivljenje v Nemciji je zagotovo bolje. Ja, zal tudi za lenuhe, ki bodo ta sistem izkoriscali. Za tiste, ki pa se resnicno zelijo vkljuciti okolje je pa Nemcija / Svedska / Norveska in ostale vecje drzave le prava izbira.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: harmony ()

harmony je izjavil:

Kot, da bi se pa vi drugace odlocili, ce bi imeli moznost izbire. Nebodte spet taki dvolicnezi.

Njihova prava izbira bi bila uničenje Islamske države, ne pa bežanje pred konfrontacijo.

Sicer pa, saj bo jype naredil prostor, bo fojbiral 3/4 EU populacije.

harmony je izjavil:

Vseeno. Zivljenje v Nemciji je zagotovo bolje. Ja, zal tudi za lenuhe, ki bodo ta sistem izkoriscali. Za tiste, ki pa se resnicno zelijo vkljuciti okolje je pa Nemcija / Svedska / Norveska in ostale vecje drzave le prava izbira.

Kaj pa pomenijo tiste kvote po državah potem? Koliko beguncev / ekonomskih migrantov pa se je že vključilo tja, kjer so jih najbolj pričakovali, da bodo prinesli strokovnost in to? Kolikšen % prebežnikov je že pismenih?

Zgodovina sprememb…

ohnowhy je izjavil:

harmony je izjavil:

Njihova prava izbira bi bila uničenje Islamske države, ne pa bežanje pred konfrontacijo.

Bodo ze Rusi poskrbeli za tako imenovano Islamsko drzavo (rajsi z malo napisano islamsko, ker to sploh ni drzava, se manj pa je to islamska).

Kaj pa vem, ce imajo voljo do fajta. Vojna se je zacela davne 2011te...in mislim, da nihce nima vec niti procenta volje se boriti proti bilo komu. Posebej, ko vidis, da je drzava totalno razsuta.

ohnowhy je izjavil:

Kaj pa pomenijo tiste kvote po državah potem? Koliko beguncev / ekonomskih migrantov pa se je že vključilo tja, kjer so jih najbolj pričakovali, da bodo prinesli strokovnost in to? Kolikšen % prebežnikov je že pismenih?

Sigurno je velik % ljudi, ki se jih bo dalo vkljuciti v okolje in v delovno razmerje. Birokracija je tudi kot povsod problem. Seveda je tudi velik odsotek ljudi, ki izkoriscajo dano situacijo, predvsem najvec mladi moski brez druzin.

Zgodovina sprememb…

harmony je izjavil:

Bodo ze Rusi poskrbeli za tako imenovano Islamsko drzavo (rajsi z malo napisano islamsko, ker to sploh ni drzava, se manj pa je to islamska).

Ne vem, ISIS (Islamic State of Iraq and Syria) uradno ime je le uradno, celo sami si tako pravijo. Verjetno so tvoji viri veliko boljši.

harmony je izjavil:

Kaj pa vem, ce imajo voljo do fajta. Vojna se je zacela davne 2011te...in mislim, da nihce nima vec niti procenta volje se boriti proti bilo komu. Posebej, ko vidis, da je drzava totalno razsuta.

Kje so bile te tvoje Švedska/Norveška/Nemčija, ko je bil ISIS (ali kaj so se imenovali zametki) še dovolj majhen? Izgleda kot da razumeš, so Švedska/Norveška/Nemčija podpirale ISIS, da bi lahko prišli do poceni delovne sile beguncev in ekonomskih migrantov...

Zgodovina sprememb…

ohnowhy je izjavil:

harmony je izjavil:

Ne vem, ISIS (Islamic State of Iraq and Syria) uradno ime je le uradno, celo sami si tako pravijo. Verjetno so tvoji viri veliko boljši.

Ravno to je fora "celo sami si tako pravijo". Nihce od glavnih in poznanih islamskih ucenjakov ni podprl ustanovitve taksne drzave, kjer te stihnejo, ker npr. na cesti prdnes (karikiram, mogoce je pa res).

ohnowhy je izjavil:

Kje so bile te tvoje Švedska/Norveška/Nemčija, ko je bil ISIS (ali kaj so se imenovali zametki) še dovolj majhen?

Mislis leta 2011?

Zgodovina sprememb…

Matako ::

Kot veste sem velik ljubitelj spremljanja aktivističnega dogajanja. Iz antropoloških razlogov. Je zakladnica vpogleda v način razmišljanja sočloveka.

Kakorkoli, zadnjih nekaj dni se očitno pripravlja aktivakcija proti naši Lepotici. Nekateri bi radi ob njej čez vikend priredili barvite proteste, nekateri bi jo kar napadli in ji naredili silo (!!!), nekateri samo okrasili. Izgleda, da je glavni kamen spotike to... da kdaj razmesari kakšnega nesrečnega bambija. Ga "darwinira", bi lahko rekli.

Ena od aktivistk je dobila zamisel:
Nina Kalazić: Predlagam zvončke da bi mogoče živali šle stran.

:|
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

harmony je izjavil:

Nihce od glavnih in poznanih islamskih ucenjakov ni podprl ustanovitve taksne drzave

To nič ne pomeni, kdo je in kdo ni podprl, dejstvo je, da je ISIS prevladal v tisti regiji, ker ga niso pravočasno ustavili. V vsakem primeru nosijo nek del odgovornosti.

harmony je izjavil:

Mislis leta 2011?

Mislim kadarkoli, dokler se ni kozarec prevrnil.

Zgodovina sprememb…

ohnowhy je izjavil:

harmony je izjavil:

Nihce od glavnih in poznanih islamskih ucenjakov ni podprl ustanovitve taksne drzave

To nič ne pomeni, kdo je in kdo ni podprl, dejstvo je, da je ISIS prevladal v tisti regiji, ker ga niso pravočasno ustavili. V vsakem primeru nosijo nek del odgovornosti.

Kdo ali kaj naj bi ustavilo ISIS? Kako? S cim? Rusija napada z full opremo ISIS ze par mesecev in so se dalec od tega, da bi ISIS unicili, medtem pa pricakujes, da bojo "kdo ali kaj" unicili ISIS.
««
252 / 373
»»