Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi
MrStein ::
Adijo Šengen za Slovenijo. Smo mislili, da smo del centra Evrope, pa so nas postavili v isto vrečo kot Romunijo, Bulgarijo, Hrvaško in Madžarsko.
Eni pa s(m)o mnenja, da v resnici v to vrečo spadamo.
Čez čas pa nas lahko še tile našteti iz vreče vržejo.
http://www.rtvslo.si/begunska-kriza/pol...
Med prebezniki so skrajnezi.
Med vsako skupino ljudi so skrajneži*. Recimo med forumaši. Ukrepajmo proti njim po isti logiki!
* - razen seveda skupine neskrajnežev
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Če slučajno še kdo ni videl:
http://www.publishwall.si/sns/post/1459...
Jao, napiši zraven še "Zmago Jelinčič Plemeniti", da si prišparamo teh nekaj kilobajtov za nalaganje strani. (sem spregledal "sns" v URL, delno moja napaka)
> "RESNIČNA OZADJA BEGUNSKE KRIZE - STRANKA SNS ODKRIVA ŠOKANTNE INFORMACIJE"
Zveni kot "Enlarge your penis by watching this shocking video" (pa "weird trick" bi moral nekam not stisnit)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Axbcd ::
Jim Jones ::
Američani so v najboljši situaciji kar se tiče beguncev iz Sirije. Včeraj so glasovali glede beguncev iz Sirije, če bi jih sprejeli 10K pa so glasovali proti in tu dam Ameriki prav medtem ko v Evropo sprejemamo preko pol milijona ljudi zaradi budale imenovane Merkel. Amerika ima 3x toliko prebivalcev kot Nemčija pa so zavrnili prošnjo z zgolj 10K beguncev iz Sirije in tu jim dam prav tu je Amerika odigrala vsaj 5x bolje kot Evropa...
zmaugy ::
No, pa se je pokazalo, da smo imeli nekateri sodelujoči v debati prav:
1. Med migranti so teroristi.
2. Večina jih sploh ni beguncev.
3. Hrvaška ne bo hotela sprejemati migrantov, ki jih bi mi zaradi neupravičensti do vstopa zavrnili.
4. Ograja je nuja.
5. Vojska na meji je nuja.
6. Naša oblast zaradi odsotnosti občutka za domovino in pomanjkanja patriotizma sploh nima ideje, kaj narediti, zato jo dogodki ves čas prehitevajo, policistom in vojakom ne da pravih pooblastil in sredstev za izvrševanje njihovih nalog, poleg tega pa jih še plačje sramotno slabo.
7. Zaradi prvega dela točke 6 še ni opaziti nobenih aktivnosti za usposabljanje/osvežitev usposobljenosti vseh vojnih obveznikov za morebitno obrambo domovine. Jasno, ker ljudem na oblasti naša domovina ne pomeni NIČ.
8. Na kratek rok nas bo to vse skupaj ogromno stalo finančno, na srednji/dolgi rok imamo lahko pred sabo vojno, na katero nismo pripravljeni.
Če ne kažemo volje do preživetja, nas bodo pustili crkniti, zato ne čudi, da nas že postavljajo pred vrata novega Schengna.
1. Med migranti so teroristi.
2. Večina jih sploh ni beguncev.
3. Hrvaška ne bo hotela sprejemati migrantov, ki jih bi mi zaradi neupravičensti do vstopa zavrnili.
4. Ograja je nuja.
5. Vojska na meji je nuja.
6. Naša oblast zaradi odsotnosti občutka za domovino in pomanjkanja patriotizma sploh nima ideje, kaj narediti, zato jo dogodki ves čas prehitevajo, policistom in vojakom ne da pravih pooblastil in sredstev za izvrševanje njihovih nalog, poleg tega pa jih še plačje sramotno slabo.
7. Zaradi prvega dela točke 6 še ni opaziti nobenih aktivnosti za usposabljanje/osvežitev usposobljenosti vseh vojnih obveznikov za morebitno obrambo domovine. Jasno, ker ljudem na oblasti naša domovina ne pomeni NIČ.
8. Na kratek rok nas bo to vse skupaj ogromno stalo finančno, na srednji/dolgi rok imamo lahko pred sabo vojno, na katero nismo pripravljeni.
Če ne kažemo volje do preživetja, nas bodo pustili crkniti, zato ne čudi, da nas že postavljajo pred vrata novega Schengna.
matijadmin ::
Med begunci je manj teroristov kot je tistih z državljanstvom EU držav. Na to kažejo tudi zadnji teroristični napadi. Sploh pa kažejo, v kako brezperspektivni klimi živijo mladi, ki zlahka nasedejo tej ali oni primitivni ideologiji (skrajno desna je isti šmoren kot tale ISIS).
Res je veliko migrantov, a z malce reda se tudi te da zgodaj izločiti ter kasneje vrniti. Za zdaj je med njimi daleč največ Albancev, že krepko čez 100 tisoč in Nemčija bo vse vrnila.
Ograja z jasnimi sporočili, kje je za ljudi varen in nadzorovan prehod, je nuja. Ja. Nepretrgana bodeža žica pa je samo odraz primitivizma in nisem si mislil, da bodo Cerarja kdaj klicali diktator kot so Orbana ...
Vojska za potrebe oskrbovanja, nudenja plmoči in registracije ter presejanja prišlekov je sniselna, ja.
Vse drugo je nestrpno nabijanje in stane nas pomanjkanje enotne EU strategije z akcijskim načrtom, da bi se vzpostavilo že v Grčiji nudenje pomoči, registracija in presejsnje. Nato pa bi se z letali begunce delilo po vnaprej znanem ključu.
Velika večina z varnostno nestabilnih območij beži pred ideologijo, ki je tudi naš sovražnik, pred ideologijo nasilja. Vsi, ki pa so ves svoj gnev do domačih razmer usmerili nanje, projicirajo, so nezmožni razumeti, kaj je vzrok tistemu, kar jih tare. Za povrsti pa še naivno sprejemajo ideologijo sovraštva in morda celo nasilja, podobno prav tisti, ki naj bi se jo bali.
Res je veliko migrantov, a z malce reda se tudi te da zgodaj izločiti ter kasneje vrniti. Za zdaj je med njimi daleč največ Albancev, že krepko čez 100 tisoč in Nemčija bo vse vrnila.
Ograja z jasnimi sporočili, kje je za ljudi varen in nadzorovan prehod, je nuja. Ja. Nepretrgana bodeža žica pa je samo odraz primitivizma in nisem si mislil, da bodo Cerarja kdaj klicali diktator kot so Orbana ...
Vojska za potrebe oskrbovanja, nudenja plmoči in registracije ter presejanja prišlekov je sniselna, ja.
Vse drugo je nestrpno nabijanje in stane nas pomanjkanje enotne EU strategije z akcijskim načrtom, da bi se vzpostavilo že v Grčiji nudenje pomoči, registracija in presejsnje. Nato pa bi se z letali begunce delilo po vnaprej znanem ključu.
Velika večina z varnostno nestabilnih območij beži pred ideologijo, ki je tudi naš sovražnik, pred ideologijo nasilja. Vsi, ki pa so ves svoj gnev do domačih razmer usmerili nanje, projicirajo, so nezmožni razumeti, kaj je vzrok tistemu, kar jih tare. Za povrsti pa še naivno sprejemajo ideologijo sovraštva in morda celo nasilja, podobno prav tisti, ki naj bi se jo bali.
Vrnite nam techno!
Bryn ::
Ne nabijaj. Tam kjer so naj ostanejo. In se mi ne bomo obremenjevali z njimi sploh.
Dobri protiargumenti, kaj naj rečem :D
No, pa se je pokazalo, da smo imeli nekateri sodelujoči v debati prav:
Še to bi prosil če bi poveš, s kom pa bomo v vojni? Vsi nekaj govorite o morebitni vojni, pa mi prosim povej kdo nas bo napadel? A teli dobro oboroženi migranti oz. begunci s svojimi tanki in letali? Dajte no prosim brez panike.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bryn ()
1. Ni moja naloga skrbeti za ljudi iz tretjega sveta, tako da mi je vseeno kako dobri se tebi zdijo moji argumenti. Vsa krvaveča srca se lahko odločite za pomoč tem ljudem, samo ne z mojim denarjem in ne za ceno usode moje domovine, za katero sem bil v vojni in nisem šel takrat v žermani.
2. Jastrebov, ki bi požrli mrhovino-po-lastni-volji, ki se je samo vlegla na tla in čaka na smrt, je dovolj. Nekaj mesecev nazaj sta se Srbija in Hrvaška skoraj streljali, pred tednom so Hrvati grozili z nasilno odstranitvijo naše ograje, 20000 modelov, kolikor jih manjka na spiskih med vstopom in izstopom v Slovenijo, lahko tukaj naredi takšno štalo, da se tebi še sanja ne. Vprašaj starše/stare starše kako je bilo ob koncu ww2, ko so se po hostah skrivali razni ustaši ipd. in ropali in ubijali civiliste. In situacija je zdaj drugačna, morebitni teroristi si ne rešujejo lastne kože, oni bi radi naredili čim več škode, tudi če jih pri tem pobere.
2. Jastrebov, ki bi požrli mrhovino-po-lastni-volji, ki se je samo vlegla na tla in čaka na smrt, je dovolj. Nekaj mesecev nazaj sta se Srbija in Hrvaška skoraj streljali, pred tednom so Hrvati grozili z nasilno odstranitvijo naše ograje, 20000 modelov, kolikor jih manjka na spiskih med vstopom in izstopom v Slovenijo, lahko tukaj naredi takšno štalo, da se tebi še sanja ne. Vprašaj starše/stare starše kako je bilo ob koncu ww2, ko so se po hostah skrivali razni ustaši ipd. in ropali in ubijali civiliste. In situacija je zdaj drugačna, morebitni teroristi si ne rešujejo lastne kože, oni bi radi naredili čim več škode, tudi če jih pri tem pobere.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Pa še nekaj se je izkazalo: samo en bolj oster NE je zadostoval, da se bodo zdaj zaprla vrata za vse migrante, ki niso upravičeni do vstopa v EU.
Ko smo postavili ograjo in povedali, da bomo ekonomske migrante zavračali, so se zbrihtali tudi Hrvati, Srbi in Makedonci. In se bodo tudi grški jebivetri, ker drugače bo to konec Grčije.
Ampak je bilo treba postavit ograjo in poslat vojsko na mejo, da je postala grožnja kredibilna.
Ko smo postavili ograjo in povedali, da bomo ekonomske migrante zavračali, so se zbrihtali tudi Hrvati, Srbi in Makedonci. In se bodo tudi grški jebivetri, ker drugače bo to konec Grčije.
Ampak je bilo treba postavit ograjo in poslat vojsko na mejo, da je postala grožnja kredibilna.
1. Ni moja naloga skrbeti za ljudi iz tretjega sveta, tako da mi je vseeno kako dobri se tebi zdijo moji argumenti. Vsa krvaveča srca se lahko odločite za pomoč tem ljudem, samo ne z mojim denarjem in ne za ceno usode moje domovine, za katero sem bil v vojni in nisem šel takrat v žermani.
1. Lahko potem tudi jaz rečem, da se lahko odločite za povečanje vojske samo ne z mojim denarjem in ne za ceno življenja mojega sina?
2. Torej predvidevaš vojno s Hrvaško? KAr se tiče tistih 20.000, se spomnim tistega članka kjer je bila približno taka razlika med tistimi, ki so vstopili in tistimi, ki so izstopili. Spomnim se pa tudi novejših člankov, kjer je bila razlika nekaj 1.000. Sicer pa menda ne misliš, da se je 20.000 ljudi (mimogrede, to je 1% prebivalstva Slovenije) tako dobro skrilo, da jih živ bog ni videl...
Francija ima večjo in naprednejšo vojsko, pa jim to ni nič pomagalo en teden nazaj, pa je bilo teroristov sedem.
Pa še nekaj se je izkazalo: samo en bolj oster NE je zadostoval, da se bodo zdaj zaprla vrata za vse migrante, ki niso upravičeni do vstopa v EU.
Ti, to veš da Hrvati 160 migrantov, ki smo jim jih poskušali vrniti ni sprejela in so šli mirno dalje? Povej mi kako je vojska pripomogla k temu...
Zgodovina sprememb…
Matako ::
Američani so v najboljši situaciji kar se tiče beguncev iz Sirije.
Begunci iz Sirije niso problem, saj jih je zelo malo. Potencialno se lahko tisti v UNHCR zbirališčih odločijo za pot v Evropo.. ampak nekaj mi pravi, da se bodo prej nagužvali vsi drugi gostje od Afrike do Azije.
Vse skupaj dejansko spominja na viralno migracijo, ki je v resnici ne poganja nobena vojna, na nek način niti revščina ne (stanje se ni toliko spremenilo). Zamanj se bičate in samo-kaznujete zanje.
Čudeži neta v kombinaciji s črednim nagonom.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
V drugih novicah, izgleda, da se bo multikulti gostov zreduciral na vsega tri okuse, pripravite se na čudež etnomorfoze:
https://www.facebook.com/slovenija.begu...
Beri: vzamite si minuto ali dve za novo zgodbo. ;)
https://www.facebook.com/slovenija.begu...
If you still have friends or family arriving to Europe, please keep in mind that since yesterday ONLY people from SYRIA, IRAQ and AFGHANISTAN are allowed to cross the borders of Macedonia, Serbia, Croatia and Slovenia and pass the Balkan route! EVERYONE ELSE is being sent back.
Also inform those arriving to KEEP the documents that they received in Greece as they are now a proof of your nationality for Macedonia, and without them it is very difficult to register, enter the camp or board the train in Macedonia.
Beri: vzamite si minuto ali dve za novo zgodbo. ;)
/\/\.K.
pirat ::
Žižek:
"Naslednji tabu, ki ga je treba premagati, je enačenje vsake omembe evropske emancipacijske dediščine s kulturnim imperializmom in rasizmom. Kljub (delni) odgovornosti Evrope za razmere, iz katerih bežijo begunci, je prišel čas, da opustimo levičarsko žebranje kritik o evropocentrizmu"
več: http://live.finance.si/18143/%C5%BDi%C5...
"Naslednji tabu, ki ga je treba premagati, je enačenje vsake omembe evropske emancipacijske dediščine s kulturnim imperializmom in rasizmom. Kljub (delni) odgovornosti Evrope za razmere, iz katerih bežijo begunci, je prišel čas, da opustimo levičarsko žebranje kritik o evropocentrizmu"
več: http://live.finance.si/18143/%C5%BDi%C5...
Ne, ne, Žižo je ksenofob... tale damica ima prav
http://www.rtvslo.si/slovenija/strah-na...
Njen prijatelj pa pravi, da "Zahod islamizira islam, in ne nasprotno".
Mi smo krivi.
Toliko džajpanja v enem članku ne najdeš vsak dan. Podajte vazelin, prosim.
http://www.rtvslo.si/slovenija/strah-na...
Njen prijatelj pa pravi, da "Zahod islamizira islam, in ne nasprotno".
Mi smo krivi.
Toliko džajpanja v enem članku ne najdeš vsak dan. Podajte vazelin, prosim.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
AC_DC ::
Ogled včerajšnje tarče http://4d.rtvslo.si/arhiv/tarca/1743723... na rtvslo spada v isto kategorijo, samo z veliko vazelina/lubrikanta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
AnitaTrump ::
http://www.thelocal.se/20151119/why-swe...
Upam da se kdo slucajno ne seli k svedom?
A ni zanimivo kako so ti ljudje v parih desetletjih postali najvecji kriminalci v evropi? Bi bilo treba preuciti kaj se je zgodilo s tem ljudstvom, da bomo lahko preprecili tako stanje drugje po svetu. Morda prevec flora v vodi? V glavnem, morda je bolje postaviti ograjo okoli svedske in ne na mejah evrope. Skrbi me tudi za begunce, upam da jih ne bojo spuscali med te agresivne svede.
Upam da se kdo slucajno ne seli k svedom?
A ni zanimivo kako so ti ljudje v parih desetletjih postali najvecji kriminalci v evropi? Bi bilo treba preuciti kaj se je zgodilo s tem ljudstvom, da bomo lahko preprecili tako stanje drugje po svetu. Morda prevec flora v vodi? V glavnem, morda je bolje postaviti ograjo okoli svedske in ne na mejah evrope. Skrbi me tudi za begunce, upam da jih ne bojo spuscali med te agresivne svede.
Heavy ::
To so potomci vikingov. Posilstva in ropanje niso nič nenavadnega zanje. Ubogi begunci pa tja rinejo :'(
A. Smith ::
To so potomci vikingov. Posilstva in ropanje niso nič nenavadnega zanje. Ubogi begunci pa tja rinejo :'(
Hehe Če bi dejstva zanemaril, bi se nemara še sekiral za uboge priseljence.
In other news: Žižola je ocenil, da so priseljenci nezdružljivi z evropsko kulturo
To skrajno nepričakovano pozicijo je marsikateri pričujoči komentiral kar z "Bejžmo folk, sveta bo konc!"
Res, kam smo prišli?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
In other news: Žižola je ocenil, da so priseljenci nezdružljivi z evropsko kulturo
To skrajno nepričakovano pozicijo je marsikateri pričujoči komentiral kar z "Bejžmo folk, sveta bo konc!"
Povsem pričakovano. Žižo je profesor - masovni pretok profesorskega kadra prve klase čez naše meje ga seveda ni navdušil. V akademiji je rivalstvo brutalno.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Prosim?
Ti živiš na luni, mi pa v državi, ki je podpisnica številnih konvencij, torej mednarodnih pogodb ... Denimo tiste o človekovih ali še bolje, tiste o otrokovih pravicah. Pa še v vojni smo bili tam dol.
Jah, kaj na zapišem. Nepoznavanje prava ne le škoduje, pač pa povzroča tudi frustracije in nwvrotične motnje pri tistih, ki živijo na luni. Mehak pristanek ti želim.
Vrnite nam techno!
fantasycamp ::
Če nekdo pride k tebi domov, ima deset kolegov s sabo, dva te pretepeta, ostali jim ne ugovarjajo ampak samo tebi govorijo da oni niso nasilni, koliko časa bi jih sprejemal v takem paketu domov?
Koliko krat moraš dobit batine da končno rečeš NE!
AnitaTrump je izjavil:
http://www.thelocal.se/20151119/why-swe...
Interior Minister Ygeman ... urged people not to "give in to the fear that the terrorists want us to feel".
Žal to na balkanu ne deluje. En reče "bu!" pa se jih že pol vserje.
Motiti se je človeško.
morbo ::
Ne, "bu".
Razen če je kje bil kaki Slovenec ubit. (razen seveda s strani Slovenca, take malenkosti bomo spregledali).
S čim pa se ukvarjaš, da sprejemaš neznane ljudi v paketih na dom?
Razen če je kje bil kaki Slovenec ubit. (razen seveda s strani Slovenca, take malenkosti bomo spregledali).
fantasycamp je izjavil:
Če nekdo pride k tebi domov, ima deset kolegov s sabo, dva te pretepeta, ostali jim ne ugovarjajo ampak samo tebi govorijo da oni niso nasilni, koliko časa bi jih sprejemal v takem paketu domov?
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Ne, "bu".
fantasycamp je izjavil:
Očitno ne razumeš sarkazma... levica nas uči da moramo v ''paketih'' sprejemat ljudi v naše dežele, sej nisi tako neumen da ti moram risat do konca...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fantasycamp ()
No, glede na to kaj vse ljudje "rišejo" v tej temi...
A praviš, da bi begunec iz Lendave moral priletet na Dobovo, ker en drug begunec (ki v resnici že 15 let živi v Belgiji) v Ljubljani tepe domačina?
No, nariši.
PS: Te je bilo dopoldan kaj posebej strah? Bomba je bila! (sicer le v glavi, ampak to je ja dovolj)
A praviš, da bi begunec iz Lendave moral priletet na Dobovo, ker en drug begunec (ki v resnici že 15 let živi v Belgiji) v Ljubljani tepe domačina?
No, nariši.
PS: Te je bilo dopoldan kaj posebej strah? Bomba je bila! (sicer le v glavi, ampak to je ja dovolj)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
No, nariši.
A ti sploh veš kaj je enačenje?
Ti enačiš ljudi ki so druge veroizpovedi, živijo kot da so v 16 stoletju imajo navade ki so nam stare in neumne, prihajajo sem in zahtevajo da jih spoštujemo, z ljudmi iz drugega mesta, ti si realno izgubil kompas!
Torej begunec iz Lendave je enak beguncu iz Arabije...
Debilizem na kvadrat!
matijadmin je izjavil:
Prosim?
Ti živiš na luni, mi pa v državi, ki je podpisnica številnih konvencij, torej mednarodnih pogodb ... Denimo tiste o človekovih ali še bolje, tiste o otrokovih pravicah. Pa še v vojni smo bili tam dol.
Jah, kaj na zapišem. Nepoznavanje prava ne le škoduje, pač pa povzroča tudi frustracije in nwvrotične motnje pri tistih, ki živijo na luni. Mehak pristanek ti želim.
V temu ekstremnemu primeru bom rekel tole: BMK za konvencije in mednarodne pogodbe, enako kot BK druge države, ki so te ljudi v nasprotju z mednarodnimi pogodbami množično spustili k nam.
In škodljive pogodbe se prekine.
Ti pa mirno stopi na prehod za pešce, kjer imaš prednost, in se ne umakni brezobzirnemu vozniku. Po dogodku bodo vsi povedali, da nisi bil kriv in da si se ravnal po predpisih. To ti bo zelo koristilo, ane?
fantasycamp je izjavil:
No, nariši.
A ti sploh veš kaj je enačenje?
Ti enačiš ljudi ki so druge veroizpovedi, živijo kot da so v 16 stoletju imajo navade ki so nam stare in neumne, prihajajo sem in zahtevajo da jih spoštujemo, z ljudmi iz drugega mesta, ti si realno izgubil kompas!
Torej begunec iz Lendave je enak beguncu iz Arabije...
Debilizem na kvadrat!
Potem ti meni očitaš, da ne razumem...
Kje si sploh kako enačenje videl?
Samo sem prevedel tvoj "sarkazem" v realnost. No ,poskusil, saj ni imel dosti veze z realnostjo in the first place.
Motiti se je človeško.
Samo sem prevedel tvoj "sarkazem" v realnost. No ,poskusil, saj ni imel dosti veze z realnostjo in the first place
Imaš prav, že sam stavek pove da koherentnosti ni, bilo bi pa lepo da poveš kaj si v resnici hotel če kaj si...
Tista bomba je tud kr neki, ne vem kaj ma veze z nami in to debato...spet offtopic.. dej zresni se!
Zgodovina sprememb…
No, pa se je pokazalo, kdo je sprožil migrantski val iz Turčije:
http://speisa.com/modules/articles/inde...
Teroristi odpirajo konzulat v Istanbulu. In voditelji EU računajo na Turčijo, ki jih izsiljuje s članstvom v EU? Vržt iz NATO pakta in takoj odklopit od vseh pristopnih pogajanj z EU. Trojanski konj. Zaveznik ZDA...
http://speisa.com/modules/articles/inde...
Teroristi odpirajo konzulat v Istanbulu. In voditelji EU računajo na Turčijo, ki jih izsiljuje s članstvom v EU? Vržt iz NATO pakta in takoj odklopit od vseh pristopnih pogajanj z EU. Trojanski konj. Zaveznik ZDA...
Zgodovina sprememb…
chinko ::
Žal to na balkanu ne deluje. En reče "bu!" pa se jih že pol vserje.
Me zanima kako bi se ti vsral, če bi teb ene par muslimanskih budal razstrelilo svojce. S svojimi komentarji si že večkrat pokazal, da si navadn kreten in hinavec.
Tiskovna predstavnica Sklada ZN-a za otroke (Unicef) Sarah Crowe pa je opozorila, da so zaradi padanja temperatur v nevarnosti še posebej dojenčki in invalidni otroci ter otroci brez spremstva odraslih. Pri tem je izpostavila, da je zdaj med begunci in migranti, ki vstopajo v Makedonijo, kar tretjina mlajših od 18 let, junija jih je bilo deset odstotkov.
Me zanima, če se bodo tudi zdaj drli "Za otroke gre!"
Pšenični ::
======
Zaradi obmetavanja z žaljivkami in drugih osebnih napadov (poenostavljen nasvet za tiste, ki koncepta ne razumete - če morate uporabiti ime sogovorca, delate narobe) sem vas dal nekaj na hladno da premislite zakaj točno je potrebno žaljenje in zakaj vas v vrtecu niso naučili človeškega pogovarjanja.
======
Sam bi spomnu, da ste moderatorji tudi krivi za tako nestrpnost. Najprej ste cenzurirali vsak prispevek na temo begunci, potem ste teme konstantno brisali.....
Iz ene skrajnosti v drugo.....
Zdej si pa pameten, lejga. Hecno. Zatiralci svobode govora nam delijo nazive. Ane. Kva boš zdej, mi boš dal naziv al me boš banal?? Revež.
Vera, kutura... na koncu je vseeno kdo so in kaj so. Pomembno je samo eno. Kdo bo to vse plačal? To niso migrantje, ki bi se čez 2 leti vrnili nazaj v svoje države. To so migrantje, ki bodo ostali v Evropi. Tukaj dobijo stanovanje, denar in nič ne rabijo delat, v svojih državah ne bi za delo dobili polovico tega, kar dobijo v EU za nedelo. Zakaj bi imeli željo po vračanju, če tukaj dobijo x-krat več za nič dela?
Kdor misli, da bodo z največjim veseljem poprijeli za lopate in pozimi kidali sneg, poleti čistili ulice in stranišča (ker drugih kvalifikacij itak nimajo) je naivnež.
Kdor misli, da bodo z največjim veseljem poprijeli za lopate in pozimi kidali sneg, poleti čistili ulice in stranišča (ker drugih kvalifikacij itak nimajo) je naivnež.
chinko ::
Sam bi spomnu, da ste moderatorji tudi krivi za tako nestrpnost. Najprej ste cenzurirali vsak prispevek na temo begunci, potem ste teme konstantno brisali.....
Iz ene skrajnosti v drugo.....
Zdej si pa pameten, lejga. Hecno. Zatiralci svobode govora nam delijo nazive. Ane. Kva boš zdej, mi boš dal naziv al me boš banal?? Revež.
Ne vsi! Omenjeni admin ima mogoče osebne probleme v zvezi z RKC ali ksenofobi. Mogoče je gej ali musliman.
fantasycamp je izjavil:
Nobenih batin nismo dobili. Kriminala med njimi je za zdaj zanemarljivo. Terorizma prav tako, saj bežijo pred njim. Drugo so podtikanja in projekcije kronično nezadovoljnega in razočaranega naroda, ki postaja nestrpen. Podobnost z nacistično Nemčijo je zgolj naključna.
Ja, dolžni smo sprejeti tiste, ki nujno potrebujejo pomoč, ker smo podpisniki več mednarodnih pogodb v obliki konvencij (o otrokovih pravicah, človekovih pravicah itn.).
fantasycamp je izjavil:
Ne, "bu".
fantasycamp je izjavil:
Očitno ne razumeš sarkazma... levica nas uči da moramo v ''paketih'' sprejemat ljudi v naše dežele, sej nisi tako neumen da ti moram risat do konca...
Tudi desnica to uči. Poglej Merklovo in NSi, pa RKC tudi in vsi, ki si ne glede na vero ali ideologijo prizadevajo biti človeški.
Primitivci pa nevarno polzijo v nestrpnost, prav tako, ki je zajela večidel Evrope po 1. vojni. Žal.
Vrnite nam techno!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matijadmin ()
Nobenih batin nismo dobili. Kriminala med njimi je za zdaj zanemarljivo. Terorizma prav tako, saj bežijo pred njim. Drugo so podtikanja in projekcije kronično nezadovoljnega in razočaranega naroda, ki postaja nestrpen. Podobnost z nacistično Nemčijo je zgolj naključna.
Ok ti nisi, mogoče ne spremljaš novic samo nekdo naredi karikaturo in je ubit, par dni nazaj so ga orng fasal, dej mi povej kdo je bil? Ateisti?
Ja, dolžni smo sprejeti tiste, ki nujno potrebujejo pomoč, ker smo podpisniki več mednarodnih pogodb v obliki konvencij (o otrokovih pravicah, človekovih pravicah itn
Ali spoštuješ vse člene ker si jih podpisal ali ker zadovoljujejo tvojo levičarsko agendo?
Ali enako spoštuješ člene ko so napisan proti gejem?
Mislim da vemo odgovor tukaj.
Te členi niso napisani za milijone ljudi ampak pavšalno za nekaj..
Sprejemat ljudi v nedogled bi pomenilo socialen in finančen kaos, še več, če zdaj na arabskem in afriškem ozemlju vedo da je to edino kar rabijo da pridejo sem in imajo prednost celo pred EU migranti, potem bodo sami netili vojne, a ti res ne znaš več logično razmišljat?
Zgodovina sprememb…
fantasycamp je izjavil:
Ali spoštuješ vse člene ker si jih podpisal ali ker zadovoljujejo tvojo levičarsko agendo?
Ja, spoštujem, ker je tak zakon, hkrati pa mi demokracija omogoča, da se lahko borim za pravice, da glasujem za stranko, ki bo to omogočala, da na referendumu obkrožim za novi zakonik. Do takrat pa ne bom šel in prisilil uslužbenca na magistratu, da poroči dva geja.
Kdo si ti, da boš odločal katere člene je treba spoštovat in katere ne? Dajmo potem vsi tako delat, tisto kar nam paše spoštujemo, kar pa ne pa pač ne.
Zgodovina sprememb…
fantasycamp je izjavil:
Ja, spoštujem, ker je tak zakon, hkrati pa mi demokracija omogoča, da se lahko borim za pravice, da glasujem za stranko, ki bo to omogočala, da na referendumu obkrožim za novi zakonik. Do takrat pa ne bom šel in prisilil uslužbenca na magistratu, da poroči dva geja.
Kdo si ti, da boš odločal katere člene je treba spoštovat in katere ne? Dajmo potem vsi tako delat, tisto kar nam paše spoštujemo, kar pa ne pa pač ne.
Ja očitno imam pravico negirat člen ki govori da imajo vsi pravico v EU tako kot ti da nimajo geji pravico imet poroke...
Očitno ne vidiš ironije v svojem nerazumevanju mojega posta, ki pokaže da imam prav, da je zakon le zakon dokler ga večina spoštuje in ni vklesan za vedno!
Zgodovina sprememb…
No fantast, še vedno ne veš, kaj si hotel povedati?
Ali še vedno ne?
Ali še vedno ne?
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
GrX ::
matijadmin je izjavil:
Kriminala med njimi trenutno je res malo. Dokler... gre vse po njihovih načrtih. Kaj se zgodi ko država postavi ograje smo videli na meji z Madžarsko. Neverjetno nasilje od ljudi, ki bežijo pred vojno. Kaj se zgodi ko jih država ne pusti naprej smo videli na Hrvaškem, v Sloveniji in Makedoniji. Pretepi, nasilje, zakurili so šotore, zabodli policista. Skratka, dokler mi upoštevamo njihove zahteve vse laufa, ko država reče NE takrat pokažejo svoj pravi obraz. Potem lahko pogledamo še v Nemčijo, kjer se vsakodnevno pritožujejo, ker jim država ne da stanovanja in denar, internet slabo lovi, ni televizije, zanič hrana. Njihov pravi obraz in (ne)hvaležnost bomo videli v prihodnjih nekaj letih. Mnogi se celo vračajo nazaj v Sirijo, ker v Nemčiji niso dobili zahtevanega. Lahko si samo predstavljamo kaj bi se zgodilo (oz. se bo) ko država zmanjša / ukine socialne transferje. Ko bodo dobili samo še kupone za hrano. To bodo protesti in spopadi kakršne evropa ni videla od 2. svetovne vojne.
Podtikanja in projekcije imajo realno podlago - GB, SWE, F. Vsi oni prihajajo iz istih krajev. Vidimo kakšen 'napredek' so priseljenci dosegli v 25 letih v treh omenjenih državah. Zakaj misliš, da bodo ti novi migrantje, ki prihajajo iz istih krajev, imajo isto kulturo in vero, bili kaj drugačni?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Axbcd ()
Škoda ker balkanske države nimajo hrbtenice. Dovolj bi bila samo ena grožnja s strani Hrvaške o izstopu iz NATO-a in EU pa bi Amerika poskrbela, da se migracije končajo. Na velike igralce je treba izvršit pritisk, le tako se zadeve lahko premaknejo v smeri, ki je ugodna za Evropo. Ameriki se hebe za migrante, če bi jim grozila izgubila za njih pomembne strateške države v regiji, bi zagotovo ukrepali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Axbcd ()
1. Lahko potem tudi jaz rečem, da se lahko odločite za povečanje vojske samo ne z mojim denarjem in ne za ceno življenja mojega sina?
2. Torej predvidevaš vojno s Hrvaško? KAr se tiče tistih 20.000, se spomnim tistega članka kjer je bila približno taka razlika med tistimi, ki so vstopili in tistimi, ki so izstopili. Spomnim se pa tudi novejših člankov, kjer je bila razlika nekaj 1.000. Sicer pa menda ne misliš, da se je 20.000 ljudi (mimogrede, to je 1% prebivalstva Slovenije) tako dobro skrilo, da jih živ bog ni videl...
Francija ima večjo in naprednejšo vojsko, pa jim to ni nič pomagalo en teden nazaj, pa je bilo teroristov sedem.
Ti, to veš da Hrvati 160 migrantov, ki smo jim jih poskušali vrniti ni sprejela in so šli mirno dalje? Povej mi kako je vojska pripomogla k temu...
1. Saj se da ta problem rešiti tudi brez povečanja vojske, samo mislim da ste krvaveča srca zelo proti takšni "rešitvi". Tudi jaz ji nisem naklonjen. Ampak če vztrajaš in mi ne daš druge izbire, potem bi s tresočo roko podprl na primer uvedbo izrednih razmer na meji in dovolil vojski da agresivno uveljavi zakonodajo na meji, če je alternativa splošni kaos in anarhija na meji in potencialno v državi.
In nekateri sinovi se vedno uspejo izmuzniti vojaški dolžnosti, smo videli leta 1991.
2. Nič ne predvidevam, pokazal sem ti, da je bilo že do zdaj vroče, pa je še veliko potenciala za sranje - 20000 je cifra neujemanja. V Parizu jih je bilo 8 dovolj za štalo. Tudi če se motim za 15000...
Kar se tiče tistih 160 - dopisovanje med Cro in Slo je bilo dovolj, da so na meji zaostrili vsi od nas do Grčije in se bo tok verjetno zmanjšal.
Zgodovina sprememb…
matijadmin je izjavil:
Kriminala med njimi trenutno je res malo. Dokler... gre vse po njihovih načrtih. Kaj se zgodi ko država postavi ograje smo videli na meji z Madžarsko. Neverjetno nasilje od ljudi, ki bežijo pred vojno. Kaj se zgodi ko jih država ne pusti naprej smo videli na Hrvaškem, v Sloveniji in Makedoniji. Pretepi, nasilje, zakurili so šotore, zabodli policista. Skratka, dokler mi upoštevamo njihove zahteve vse laufa, ko država reče NE takrat pokažejo svoj pravi obraz. Potem lahko pogledamo še v Nemčijo, kjer se vsakodnevno pritožujejo, ker jim država ne da stanovanja in denar, internet slabo lovi, ni televizije, zanič hrana. Njihov pravi obraz in (ne)hvaležnost bomo videli v prihodnjih nekaj letih. Mnogi se celo vračajo nazaj v Sirijo, ker v Nemčiji niso dobili zahtevanega. Lahko si samo predstavljamo kaj bi se zgodilo (oz. se bo) ko država zmanjša / ukine socialne transferje. Ko bodo dobili samo še kupone za hrano. To bodo protesti in spopadi kakršne evropa ni videla od 2. svetovne vojne.
Podtikanja in projekcije imajo realno podlago - GB, SWE, F. Vsi oni prihajajo iz istih krajev. Vidimo kakšen 'napredek' so priseljenci dosegli v 25 letih v treh omenjenih državah. Zakaj misliš, da bodo ti novi migrantje, ki prihajajo iz istih krajev, imajo isto kulturo in vero, bili kaj drugačni?
Aktivisti so pristaši ponavljanja istega v pričakovanju drugačnega rezultata.