Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
chucki ::
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
ohnowhy ::
Načelnik generalštaba Slovenske vojske bo danes izdal ukaz za vpoklic pogodbene rezerve, je povedala ministrica za obrambo Andreja Katič. Moram spakirat nahrbtnik...
Ja,
8.53: Načelnik generalštaba bo danes izdal ukaz za vpoklic pogodbene rezerve, je povedala ministrica za obrambo Andreja Katič.
Si opravicen, ce imas bolnisko? Bomo videli, a ne...
krneki0001 ::
PrihajaNodi je izjavil:
krneki0001 je izjavil:
Kakšne plačane nadure? Kje, v vojski in policiji?
Kolega je bil en mesec na meji, zdej je pa en teden doma, ker so mu rekli da naj ure koristi, ker mu jih plačali ne bodo.
Vidiš je doma, v gospodarstvu bi ti šle pa v pi...
Samo to ste sami krivi, če vam režejo ure.
Jaz za svojo firmo delam od 7h do 15h. To je moj delovni čas. Nadur si ne izplačujem in po tej uri ne delam. Tudi če me kdo kliče, ga pošljem nekam.
Plačo imam pa vseeno 350€ na dan.
Načelnik generalštaba Slovenske vojske bo danes izdal ukaz za vpoklic pogodbene rezerve, je povedala ministrica za obrambo Andreja Katič. Moram spakirat nahrbtnik...
Ja,
8.53: Načelnik generalštaba bo danes izdal ukaz za vpoklic pogodbene rezerve, je povedala ministrica za obrambo Andreja Katič.
Si opravicen, ce imas bolnisko? Bomo videli, a ne...
Ja, če imaš potrdilo od zdravnika si opravičen.
Me pa zanima koliko bo mesečno nadomestilo? 800€?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
krneki0001 je izjavil:
Ja, če imaš potrdilo od zdravnika si opravičen.
Me pa zanima koliko bo mesečno nadomestilo? 800€?
Ja, imam potrdilo, jasno. Huh, a kar celih 800 EUR... Kar upokojim se lahko potem...
oo7 ::
http://nova24tv.si/aktualno/osem-migran...
PrihajaNodi ::
Tam ti rečejo: Pojdi, zadaj jih je se 500 ki iscejo sluzbo. Tako da nehaj s puhlicami.
Naj tiste ki stavkajo zmecejo ven, ti garantiram da jih najdejo v eni uri. Za 100 policistov se je prijavilo 800 oseb, kolikor mi je znano od kolega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
PrihajaNodi je izjavil:
Tam ti rečejo: Pojdi, zadaj jih je se 500 ki iscejo sluzbo. Tako da nehaj s puhlicami.
Seveda, potem pa si poišči službo, kjer boš nenadomestljiv. Ker če jih 500 stoji za tabo v vrsti, pomeni da delaš delo, ki ga lahko skoraj vsak.
Z mojim znanjem, če bi meni to rekel šef, mu samo fakico pokažem in grem domov, mogoče bi ga pa še po gobcu usekal pred odhodom. Pa naj si najde človeka, če jih 500 čaka.
Še ko sem bil redno v službi so dobili v petih letih enega, ki naj bi me nadomestil. Pa je po treh mesecih pobegnil od preveč dela, ob tem da je bila njegova plača čez 2800 bruto na mesec.
Bryn ::
PrihajaNodi je izjavil:
Sami ste si krivi. Vseh 500 naj vas reče, da ne boste pustili, da vam režejo nadure pa bo kaj naredil?
Matr a stojiš za svojimi načeli, al boš ponižno sklonil glavo in se pustil j***t v rit?
Enkrat samkrat sem dopustil, da sem bil na voljo 24h/dan, pa so me lih tko odžagal kot ostale, ko so selili firmo južneje na balkan. Od takrat vsakič postavim mejo, delam 8h/dan, 5 dni na teden. Če je sila, potegnem sem ter tja nadure, ki morajo biti vse plačane, zato ker mi ni vseeno za podjetje. Če pa se izkaže, da je to stalnica, pa je to ali problem planinga ali pa premalo delovne sile.
krneki0001 je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Seveda, potem pa si poišči službo, kjer boš nenadomestljiv. Ker če jih 500 stoji za tabo v vrsti, pomeni da delaš delo, ki ga lahko skoraj vsak.
Z mojim znanjem, če bi meni to rekel šef, mu samo fakico pokažem in grem domov, mogoče bi ga pa še po gobcu usekal pred odhodom. Pa naj si najde človeka, če jih 500 čaka.
Še ko sem bil redno v službi so dobili v petih letih enega, ki naj bi me nadomestil. Pa je po treh mesecih pobegnil od preveč dela, ob tem da je bila njegova plača čez 2800 bruto na mesec.
Delo policista lahko opravlja torej vsak ki ima vsaj malo mentalnih in fizičnih sposobnosti. Talo da sem zato da se jim plače zniža.
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
krneki0001 je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Delo policista ćahko opravlja torej vsak ki ima vsaj malo mentalnih in fizičnih sposobnosti. Talo da sem zato da se jim.plače zniža.
Zakaj potem nisi policist? Imajo višje plače (tako praviš ti) kot v gospodarstvu. Torej daj odpoved (da bo en izmed 500-tih v koloni za tabo dobil službo) in pojdi za policista. win-win situacija. En več bo imel delo in ti boš imel boljšo plačo.
AC_DC ::
Ne bežijo vsi iz Sirije. Nekaterim na misel ne pade, da bi bežali, ampak ostanejo in se borijo proti Daesh-u.
How Do Syrian Women Feel about the Men Leaving for Europe as Refugees?
od 1:38 dalje so odgovori
Ženske so navdušene nad moškimi, ki spizdijo v Žermani.
PrihajaNodi je izjavil:
krneki0001 je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Delo policista ćahko opravlja torej vsak ki ima vsaj malo mentalnih in fizičnih sposobnosti. Talo da sem zato da se jim.plače zniža.
Eh, policiji zvišat plače, pa tudi zvišat kriterije za policaja, da ne bo vsak, ki ne ve kaj bi sam s seboj počel se vpisal v Tacen. Naj bo za policaja zahtevana visoka fizična in mentalna sposobnost, naj imajo izobrazbo, kot se šika. Naj ne bo lahko postat policaj, ampak se mora človek potrudit, izravna pa se z visoko plačo.
Bryn, ne sanjaj spet, javni sektor je cisto posebna dimenzija. V zasebcu 500 revezev caka, da vzame njegov siht, ce se on spoka, tudi za nizjo placo, kaj sele za nekaj neplacanih nadur. Zal ima pac tak siht, da ni ravno posebej iskano blago.
Kaj je potem? Skladiščnik? Varnostnik?
Dobra firma delavce plača. Slaba firma jih drži na minimalcu in jim grozi z odpuščanji.
Nodi, moj predlog:
Nauči se COBOL, SQL, CICS in MQSeries. Na irskem plačajo (iz prve roke ti govorim) po 350 evrov na dan za delo s temi zadevami.
krneki0001 je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
krneki0001 je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Zakaj potem nisi policist? Imajo višje plače (tako praviš ti) kot v gospodarstvu. Torej daj odpoved (da bo en izmed 500-tih v koloni za tabo dobil službo) in pojdi za policista. win-win situacija. En več bo imel delo in ti boš imel boljšo plačo.
Kdo pravi da iscem delo. Mi je pa situacija kristalno jasna kaksno je stanje na trgu dela. Imamo 1400 izobrazenih pedagogov, 800 pravnikov, ogromno inzinirjev gradbenistva, geodizije brez dela, tako da ne pametuj. Naj jih zamenjajo, sigurno se bo kak izmed njih našel.
Bryn, ne sanjaj spet, javni sektor je cisto posebna dimenzija. V zasebcu 500 revezev caka, da vzame njegov siht, ce se on spoka, tudi za nizjo placo, kaj sele za nekaj neplacanih nadur. Zal ima pac tak siht, da ni ravno posebej iskano blago.
Javnega sektorja nisem nikoli niti od blizu povohal. Od samega začetka delam v privat sektorju, pa vse sem že dal skozi, avtorske pogodbe, sp in redno zaposlitev. 13 let delam, dal sem skozi tako čase medu in mleka, kot krizo. Tolarje in EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bryn ()
Ne bežijo vsi iz Sirije. Nekaterim na misel ne pade, da bi bežali, ampak ostanejo in se borijo proti Daesh-u.
How Do Syrian Women Feel about the Men Leaving for Europe as Refugees?
od 1:38 dalje so odgovori
Ženske so navdušene nad moškimi, ki spizdijo v Žermani.
To je tisto kar jaz pravim že cel čas. Ko bo konec, tisti, ki so sem zbežali, ne bodo mogli nazaj. Ker jih bodo tile, ki so ostali, pobili kot izdajalce naroda.
Javnega sektorja nisem nikoli niti od blizu povohal. Od samega začetka delam v privat sektorju, pa vse sem že dal skozi, avtorske pogodbe, sp in redno zaposlitev. 13 let delam, dal sem skozi tako čase medu in mleka, kot krizo. Tolarje in EUR.
Torej nisi še bil v javnem sektorju. Glede na znanje, ki ga imajo dobijo zunaj njega delo čistilke/varnostnika.
Javnega sektorja nisem nikoli niti od blizu povohal. Od samega začetka delam
v privat sektorju, pa vse sem že dal skozi, avtorske pogodbe, sp in redno zaposlitev.
Ce das kaksne id detajle preko zs, lahko morda tudi sam pogledam. S PrihajaNodijem nisva ravno na ti, ampak si predstavljam, o cem govori, tudi sam se ne smem pritozevati, nimajo vsi srece, da delajo ali vodijo v IKT, financah ali cem podobnem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ohnowhy ()
morbo ::
krneki0001 je izjavil:
To je tisto kar jaz pravim že cel čas. Ko bo konec, tisti, ki so sem zbežali, ne bodo mogli nazaj. Ker jih bodo tile, ki so ostali, pobili kot izdajalce naroda.
Čisto vsi so komentirali v stilu: džihad je dolžnost, "varujejo" nas tujci (= al-Kajda ipd džihadisti iz tretjih držav). Seveda je bil ta intervju narejen med skrajno konzervativnimi pro-islamisti.
Ne glede kdo zmaga, tejle boja sposobni moški dezerterji ki šibajo v Germoney ne bodo dobrodošli nazaj. Kar pomeni da jih bo morala EU imeti na grbi.
v privat sektorju, pa vse sem že dal skozi, avtorske pogodbe, sp in redno zaposlitev.
Ce das kaksne id detajle preko zs, lahko morda tudi sam pogledam. S PrihajaNodijem nisva ravno na ti, ampak si predstavljam, o cem govori, tudi sam se ne smem pritozevati, nimajo vsi srece, da delajo ali vodijo v IKT, financah ali cem podobnem.
Upam, da ne zameriš, ampak id detajlov, ti ne bom dajal, mi ni do tega, da bi s komerkoli delil svoje podatke.
Ti pa povem, da sem web developer, začel pa sem tam okoli leta 2000, ko je bilo še vse v povojih pri nas. Samouk, kar je bilo takrat bolj pravilo.
V ŽIVO: Slovenija obvestila Hrvaško, da ji bo začela vračati ekonomske migrante
http://www.24ur.com/novice/slovenija/v-...
Upam, da ne zameriš, ampak id detajlov, ti ne bom dajal, mi ni do tega, da bi s komerkoli delil svoje podatke.
Ti pa povem, da sem web developer, začel pa sem tam okoli leta 2000, ko je bilo še vse v povojih pri nas. Samouk, kar je bilo takrat bolj pravilo.
Leta 2000 so bili inžinirji gradbeništva dobro plačani, danes imajo srečo če lahko pometajo cesto. Enako je z arhitekti. So zajebali smer. Da se bo šel pa nekdo pri 40 špilat freelancerja je pa malo vrmerjetno. Poleg tega je potrebno več let da osvojiš znanje IT-ja. In kaj potem? Spet delo na projektih da dobiš refernce? Nekateri ste res trmasti kot osli in ne vidite izven svojih okvirjev.
Zgodovina sprememb…
morbo ::
Nov naslov istega 24ur urla
V ŽIVO: Slovenija obvestila Hrvaško, da ji bo začela vračati ekonomske migrante
http://www.24ur.com/novice/slovenija/v-...
Begunci iz Sirije in Afganistana lahko prečkajo mejo...
Zakaj Afganistana? Tam ni nič takega kar se ne dogaja v večini muslimanskih držav - nizko intenzivni sektaški konflikt, s sunitskimi ekstremisti v glavni vlogi. Potem bi morali tudi sprejemat ljudi iz Egipta, Jemna, Pakistana, Libije, Somalije...
PrihajaNodi je izjavil:
Leta 2000 so bili inžinirji gradbeništva dobro plačani, danes imajo srečo če lahko pometajo cesto. Enako je z arhitekti. So zajebali smer. Da se bo šel pa nekdo pri 40 špilat freelancerja je pa malo vrmerjetno. Poleg tega je potrebno več let da osvojiš znanje IT-ja. In kaj potem? Spet delo na projektih da dobiš refernce? Nekateri ste res trmasti kot osli in ne vidite izven svojih okvirjev.
Pri 41 sem začel špilat freelancerja, zato ne govori o tem da se ne da. Vse se da. Če je volja, se bo pot našla.
Je pa res, da je večina "zadovoljna" s tistim kar ima in so se vdali v usodo, pa s tem živijo.
PrihajaNodi je izjavil:
Ni bil to point. Point je, da se jaz ne pustim jebat. Poglej trenutno situacijo, saj je web developerjev malo morje, misliš, da jaz nisem slišal "saj jih 100 čaka, da prevzamejo tvoje mesto"?
Nihče ne pravi, da se moraš prekvalificirat. Skup se dajte, naj vas vseh 500 zagrozi, da ni šans, da vam sekajo nadure. Če hočeš pravico, ki to jo nihče ne prizna, si jo moraš pa priborit.
Sicer pa to ni debata primerna za to temo.
Zgodovina sprememb…
krneki0001 je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Pri 41 sem začel špilat freelancerja, zato ne govori o tem da se ne da. Vse se da. Če je volja, se bo pot našla.
Je pa res, da je večina "zadovoljna" s tistim kar ima in so se vdali v usodo, pa s tem živijo.
Ja good for you. Verjetno si imel mesečno rento kot Jure ali bogato ženo in starše da so te ta čas pedenali.
Zgodovina sprememb…
Isotropic ::
krneki0001 je izjavil:
Kaj je potem? Skladiščnik? Varnostnik?
Dobra firma delavce plača. Slaba firma jih drži na minimalcu in jim grozi z odpuščanji.
Nodi, moj predlog:
Nauči se COBOL, SQL, CICS in MQSeries. Na irskem plačajo (iz prve roke ti govorim) po 350 evrov na dan za delo s temi zadevami.
sam ne newba k je vzel 2 knjigi in se mal učil programiranja. oni iščejo software developerje.
jure je za svoj uspeh zasluzen kar sam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
Alencica ::
Kaj je narobe z miljoni ukrajincev, belorusov in ostalimi slovanskimi untermenschi, da rabijo vizo. Sam neonacifašizem in ksenofobi in nestrpneži in kar je še teh pojmov.
Čakamo na razsodbo ict in esčp v sodbi proti genocidnemu nacionalksenofobu in gradbincu orbanu ... najbrž bo dobil doživljenski zapor - če bomo milostni.
Neverjetno, totalna šizokriza. Danes begunci welcome, jutri pls go home. Kaj je nasprotje od trickle down? No, zgleda se je ta "greš spat humanist, zjutraj se zbudiš nacist" prišlo do vrha piramide.
jure je za svoj uspeh zasluzen kar sam.
Nihče ne trdi, da ni nadpovprečno inteligenten, zato ga ni premerjati z ostalimi average Janezi, prav tako on težje daje nasvete drugim.
jype ::
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: AC_DC ()
Epialt ::
Določenim zaposlenim ( višje rangiranim ) je bilo rečeno naj si pripravijo doma SOS paket.
Kaj to pomeni pa prepuščam vam.
... vse kaže na to, da bomo zaprli meje ...
Nemogoce! Zakaj pa?
Kaj pa tiste humanitarne konvencije?
Kaj pa poslovna priloznost 21 stoletja?
Kaj pa religija miru?
Kaj pa ksenofobni katoliki?
Kaj pa Merkelca?
Mogoce kaj boljse ve Pax_Man oz. harmoney ali jype ali kdo ze?
Verjetno so se vsi odselili :(
Zgodovina sprememb…
Popravljam: seveda ne mislim popolnega zaprtja meje, temveč zaptrje meje za celoten begunski/migrantski val.
Aja, se sreca :)
Kako pa bodo migranti upostevali tele prosnjie, da naj ne prestapajo meje?
Na romunski nacin?
Zgodovina sprememb…
bambam20 ::
PrihajaNodi je izjavil:
Dejte nehat širit paniko. Nič se ne bo zaprlo.
še ta mesec se bo uvedel Schengen.
Popravljam: seveda ne mislim popolnega zaprtja meje, temveč zaptrje meje za celoten begunski/migrantski val.
Na romunski nacin?
Obstaja tudi možnost streljanja ob nelegalnem prečkanju meje. Ko ni kamer se vse da.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Na romunski nacin?
Jah saj imate vašo "lepotico". Če pa to ne bo zadostovalo, pa še dobro, da imamo tako veliko gradbincev pri nas, bojo pa ja en fajn zid postavil., seveda brez plačila, saj gre za obrambo domovine, bi bilo pa izdajalsko za to zahtevat plačilo, mar ne.
Zgodovina sprememb…
Darkjaar ::
Moj vir ( legit ): Bolnicam je bilo naročeno naj začnejo z množičnim naročanjem suhih nepokvarljivih živil in plenic. Tokrat celo z mlekom v prahu, ki ga v določeni bolnici ne uporabljajo že kar nekaj let.
Določenim zaposlenim ( višje rangiranim ) je bilo rečeno naj si pripravijo doma SOS paket.
Mi lahko kdo razloži kaj imajo SOS paketi in mleko v prahu z zaprtjem meja?
Moj vir ( legit ): Bolnicam je bilo naročeno naj začnejo z množičnim naročanjem suhih nepokvarljivih živil in plenic. Tokrat celo z mlekom v prahu, ki ga v določeni bolnici ne uporabljajo že kar nekaj let.
SOS paket:
- suha hrana
- zdravila
- povoji
- medicinski pripomočki
...
Darkjaar ::
krneki0001 je izjavil:
SOS paket:
- suha hrana
- zdravila
- povoji
- medicinski pripomočki
...
Zakaj rabijo SOS paket doma?
Ta "legit" vir meni zveni kot tisti pred par dnevi, da so Avstrijci zaprli meje.
krneki0001 je izjavil:
...
Daj malo bolj civilne izraze isci, cisto se je zredcilo tule :)
Res pa je, da ne gre kar vsaki trditvi na forumu verjeti, sploh, ce ni podkrepljena s kaksnimi linki.
Epialt ::
Ta "legit" vir meni zveni kot tisti pred par dnevi, da so Avstrijci zaprli meje.
Dobri 2 uri stara novica, vsaj kar se mene tiče.
Sam se s tem ne ukvarjam, slučajno sem videl na prvi strani post zato sem dodal informacije, ki sem jih prejel od njega.
Možno, da moj vir dramatizira, vendar se do sedaj za takega človeka ni izkazal.