» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
185 / 373
»»

krneki0001 ::

3p je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Problem bodo tudi bolezni, predvsem tuberkoloza. Ocenjeno je da je minimalno 25% vseh migrantov s tuberkolozo. Kar je v bistvu že epidemija.

Ocenjeno? Kje? V gostilni pri jožovcu? V lokalni veji Hervardov? V društvu so sovražni govor iz Srednjega kašlja?

Ocenjeno s strani zdravnikov na terenu.

Slika, ki jo dajejo mediji je totalno popačena in izkrivljena. Migranti so nasilni ko ni medijev, ko pa se prikaže kamera se pa slika 100% spremeni in kažejo samo tistih par otrok, ki jih migrantje rinejo naprej.

Če ne verjameš, ti predlagam, da si greš to v živo pogledat. Boš hitro spremenil mnenje o zalegi, ki prihaja sem.

Zgodovina sprememb…

Gaius ::

http://www.rtvslo.si/slovenija/cerar-od...
Jeeeeeee, postavili bomo ograaajo :)

3p ::

Master_Yoda je izjavil:

Gledano "od zunaj" v primerjavi z drugimi religijskimi in filozofskimi praksami sta si islam in krščanstvo bistveno bolj podobna kot različna.

Od zunaj na papirju mogoce, ampak se 3/4 stvari ki jih narekuje religija ne drzi (se ubije folk, ki dela v nedeljo?, se nosijo samo enobarvna oblacila?, meso na post ? sex pred poroko ? locitev ? ne zeli hise/zene svojega bliznjega ? ). Potem kot teh 3/4 odpade pa se pozna razlika.

Ja, ta selektivnost pri prebiranju lastnih svetih knjig je še ena lastnost, ki obe religiji druži.

Dejte mi levičarji po resnici povedat, zakaj želite toliko migrantov v evropi? Kot protiutež cerkvi ali zaradi česa drugega? Se preveč bojite cerkve, da bi spet na oblast prišla, pa morate pripeljat toliko in toliko muslimanov sem, da se bo moč cerkve zmanjšala?

ohnowhy ::

krneki0001 je izjavil:

Dejte mi levičarji po resnici povedat, zakaj želite toliko migrantov v evropi? Kot protiutež cerkvi ali zaradi česa drugega? Se preveč bojite cerkve, da bi spet na oblast prišla, pa morate pripeljat toliko in toliko muslimanov sem, da se bo moč cerkve zmanjšala?

Seveda, to, volivci in še kaj.

joze67 ::

Najbolj si želimo, da bi lahko ostali doma.

Žal so naša dejanja v zadnjih letih to možnost marsikomu odrekla.

krneki0001 je izjavil:

Slika, ki jo dajejo mediji je totalno popačena in izkrivljena. Migranti so nasilni ko ni medijev, ko pa se prikaže kamera se pa slika 100% spremeni in kažejo samo tistih par otrok, ki jih migrantje rinejo naprej.

Navedel sem ti vir. Navedi ga še ti. Pa ne "rekel mi je kolega zdravnik, ki tudi hodi v hervarde, ocenil pa je to po njihovem kihanju pri -2 stopinjah."

Bil sem med njimi, brez medijev... nobenih težav.

(Pa takole, sploh ne dvomim, da je med begunci, ki bodo povzročali take ali drugačne probleme...)

zmaugy ::

dice7 je izjavil:

3p je izjavil:

Pa dajte, izmislite si že nek drugi spin kot to famozno število posilstev na švedskem ... zakaj v njihovih/naših domačih državah statistike posilstev niso prebile plafona?

Tam bi lahk reku da so zenske bolj navajene na nasilje nad njimi in to pac pozrejo. Tudi dvomim da grejo vse to prijavlat, ce druga ne zaradi pomanjkanja podpore in javne sramote

Normalno, v SA npr. bo posiljena ženska še kaznovana, jasno da so tiho.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

joze67 je izjavil:

Kaj si pa delal, da ...?

Jaz namreč nisem nič takega delal, da bi jim škodoval. Še denar sem jim nosil, kadar sem bil na počitnicah tam. (ker sem na takih počitnicah s svojim avtom, niti agencijam ne dajem denarja, ampak direktno njim).

krneki0001 je izjavil:

In pred eno skupino religiozno blaznih nas bo rešila druga?

Eni levičarji hočejo migrante (ker kar, zaradi staranja populacije, itd.). Meni je vseeno če pridejo ali ne. Prostora je dovolj. Seveda pa bo o ravnanju z migranti odločala politika. Kot kaže, se jih bo vračalo.

Beguncem pa pripada zaščita po mednarodni zakonodaji. In spoštovanje le te je bistvo moderne Evrope.

Če se temu odrečemo, se odrekamo lastnim vrednotam. Nam bo pa kratkoročno ostalo v žepu za kak pir več.

3p je izjavil:

Beguncem pa pripada zaščita po mednarodni zakonodaji.

Zakonodaja se skozi čas spreminja.

ohnowhy je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Seveda, to, volivci in še kaj.

Da. Zdaj pa potegni glavo iz peska in poglej katera politična opcija uspešno jaha na protibegunski ksenofobiji.

Namig: Levica izgublja, ker se tudi velik del volilcev levice, ki bi sicer radi več pravic zase (recimo od zavarovalnice plačano operacijo kolena tudi po koncu septembra), ne bi odrekel kaki ugodnosti za pravice drugih.

3p je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Navedel sem ti vir. Navedi ga še ti. Pa ne "rekel mi je kolega zdravnik, ki tudi hodi v hervarde, ocenil pa je to po njihovem kihanju pri -2 stopinjah."

Bil sem med njimi, brez medijev... nobenih težav.

(Pa takole, sploh ne dvomim, da je med begunci, ki bodo povzročali take ali drugačne probleme...)

Vir: Zdravnik na terenu, ki je pregledoval begunce. Ne vem imena, niti me ne zanima. Pripeljal sem mu potrebščine, ki jih je potreboval za svoje delo. Kaj in kako me pa ne zanima. Verjamem pa bolj njemu, kot veliki večini ljudi tukaj gor.
Glede sranja, ki ga delajo migranti, sploh tisti del kar sem videl na svoje oči, pa vem, da velika večina tukaj gor sploh nima pojma s kom imamo opravka.
Da o 1000 pripravljenih obrokih, od katerih po 500 obrokov leti v kanto ne govorimo. Da bi take obroke dobivali naši brezdomci, bi bilo odlično.

Tistih par beguncev, ki so pa med to zalego migrantov, je pa veselih že toplega obroka in zdravniške pomoči, ter strehe nad glavo. In tudi obnašajo se zelo drugače od zalege. Da ne govorimo o tem, ko pride begunec povedat, da noče biti v istem delu kot ostala zalega, ker ta zalega grozi in krade,...

Zgodovina sprememb…

ohnowhy je izjavil:

3p je izjavil:

Ja. In pravice manjšine so stvar dogovora večine. Kot to razumejo nekateri ustavni pravniki.

Če vam uspe spremeniti mednarodne konvencije ali preklicati naš podpis, potem pa kar. Samo ne potem jamrat, ko boste vi potrebovali njihovo zaščito.

(Jaz se poberem od tu, še preden se to sprejme.)

Torej, levičarji ste hoteli begunce in migrante, zdej ko so pa tu, pa bežite iz potapljajoče se ladje, kot podgane, ki prve pobegnejo?

3p je izjavil:

Da. Zdaj pa potegni glavo iz peska in poglej katera politična opcija uspešno jaha na protibegunski ksenofobiji.

Levici ne uspeva, tega se zaveda, zaveda se svojega zatona zaradi (pogosto) nasilnega pristopa, zato želi več vpliva, med staroselci ga ne dobi, zato poskuša pridobiti nove simpatije z uvozom novih volivcev. Se pa je javno mnenje v zadnjem mesecu obrnilo zelo proti levici in proti medijem, ja. Le čemu?

3p je izjavil:

Samo ne potem jamrat, ko boste vi potrebovali njihovo zaščito. (Jaz se poberem od tu, še preden se to sprejme.)

A če bi tu ostal, bi naredil kakšno razliko?

krneki0001 je izjavil:

Torej, levičarji ste hoteli begunce in migrante, zdej ko so pa tu, pa bežite iz potapljajoče se ladje, kot podgane, ki prve pobegnejo?

Saj pa je tudi Žižek rekel, da so levičarji hinavci in da se tega zavedajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ohnowhy ()

krneki0001 je izjavil:

Vir: Zdravnik na terenu, ki je pregledoval begunce. Ne vem imena, niti me ne zanima. Pripeljal sem mu potrebščine, ki jih je potreboval za svoje delo. Kaj in kako me pa ne zanima. Verjamem pa bolj njemu, kot veliki večini ljudi tukaj gor.
...
Tistih par beguncev, ki so pa med to zalego migrantov, je pa veselih že toplega obroka in zdravniške pomoči, ter strehe nad glavo. In tudi obnašajo se zelo drugače od zalege. Da ne govorimo o tem, ko pride begunec povedat, da noče biti v istem delu kot ostala zalega, ker ta zalega grozi in krade,...

Skratka, tvoj vir je rekla kazala. Ali pa je totalni neodgovorni zdravniško ksenofobni šalabajz v sramoto svojemu cehu, ki je število primerov TBC precenil za več kot 10000 krat!

Kako je sploh diagnosticiral TBC? Temnopolt, zebe ga, suh je, kašlja ==> TBC. Potrjeno.
--
Moralna superiornost, ki je eni pripisujete "pravim" beguncem, je prav smešna. Predstavljaj si, da mora pol slovenije zaradi, ne vem, nesreče v Krškem, od doma. Si predstavljaš to maso, milion različnih Slovencev z vsemi nami, s tega foruma, z vsemi našimi razlikami, kako tam vsi mirno stojimo v vrsti za kruh in nosimo smeti s sabo v Nemčijo. Že na nogometni tekmi ali veselici je cela štala, tam bi bil pa stres še bistveno večji!

krneki0001 je izjavil:

Ne, vsi skupaj smo podpisali mednarodne konvencije.

Ampak desničarji te zadeve zgleda jemljete zelo na lahko, s figo v žepu.

Begunci so prišli sami. Vabila jih je Merklova, ki je, jojprejoj, šefica CDU, ki je, če že kaj, desno-liberalna stranka. Ampak, ja, hudiča, zgleda da krščansko moralo jemlje zares.

Levičarji pa vemo, da prosilcem za azil pripada ustrezna obravnava. Prišli so pa kar sami. Peš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 3p ()

3p je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

...

Skratka, tvoj vir je rekla kazala. Ali pa je totalni neodgovorni zdravniško ksenofobni šalabajz v sramoto svojemu cehu, ki je število primerov TBC precenil za več kot 10000 krat!

Kako je sploh diagnosticiral TBC? Temnopolt, zebe ga, suh je, kašlja ==> TBC. Potrjeno.
--
Moralna superiornost, ki je eni pripisujete "pravim" beguncem, je prav smešna. Predstavljaj si, da mora pol slovenije zaradi, ne vem, nesreče v Krškem, od doma. Si predstavljaš to maso, milion različnih Slovencev z vsemi nami, s tega foruma, z vsemi našimi razlikami, kako tam vsi mirno stojimo v vrsti za kruh in nosimo smeti s sabo v Nemčijo. Že na nogometni tekmi ali veselici je cela štala, tam bi bil pa stres še bistveno večji!

Bi rekel, da se ni nič zmotil. V nemčiji računajo da ima okoli 200.000 migrantov tuberkolozo. Bral v enem izmed člankov, tako da je lahko preverljivo. Poišči si.

Beguncev je res peščica. Zelo malo. Večinoma je to zalega, ki jim tudi migrant ne moreš reči. Če bi jim rekel pa svinje, bi pa žalil "kralja živali".

PrihajaNodi ::

Pravzaprav je vseeno kdo in koliko ljudi ima TBC. Avstralija in NZ zahtevata pri dodelitvi delovne vize x-ray posnetke, poleg še celega drugega dreka papirjev. Verjetno ne brez razloga. Tu se pa nekateri tolažite da je stanje normalno. Kdo ima cajt delat rentgen 100 k in več migrantom, ki se upirajo zdravnikom ženskega spola.

TBC, hepatitisA, C, B, hiv, invalidi, dementni...all welcome, zdravljenje časti EU.

Zgodovina sprememb…

3p je izjavil:

Peš.

Iz Sirije do Brežic je okrog 2800 km. Pokaži mi človeka, ki takšno pot prehodi v enem sunku v 19 dnevih (brez spanja), vsak dan 24 ur, po 6 km / uro hoje, brez dodatne opreme.

ohnowhy je izjavil:

Levici ne uspeva, tega se zaveda, zaveda se svojega zatona zaradi (pogosto) nasilnega pristopa, zato želi več vpliva, med staroselci ga ne dobi, zato poskuša pridobiti nove simpatije z uvozom novih volivcev. Se pa je javno mnenje v zadnjem mesecu obrnilo zelo proti levici in proti medijem, ja. Le čemu?

Vau. Tole je pa še bolj smešno kot chemtraili.

Levica uvaža muslimane, ki so po mnenju evropskih desničarjev problem, ker živijo v srednjem veku, zatirajo pravice svojih žensk, vseh manjšin, v evropi bojo uvedli šarijo, začeli verske vojne in hoteli bideje na pumpah.

In ti ljudje bodo prišli volit Združeno levico, Podemos, pa Die Linke.

TI šaljivec ti. 8-):))

3p je izjavil:

Levica uvaža muslimane, ki so po mnenju evropskih desničarjev problem, ker živijo v srednjem veku, zatirajo pravice svojih žensk, vseh manjšin, v evropi bojo uvedli šarijo, začeli verske vojne in hoteli bideje na pumpah.

Saj si napisal, ki so po mnenju evropskih desničarjev problem, kaj ni dosledno?

To, da desničarje levičarji prezirate pa menda ja ni neka skrivnost.

Zgodovina sprememb…

Soros je nad levico in desnico. Je kot skriti faraon. Vi se pa prerekate sami med sabo. Voda na mlin.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Soros je nad levico in desnico. Je kot skriti faraon.

Soros ima morda svoj plan, levičarji pa so, ponovno, samo useful idiots, jasno.

Soros, Rotchildi...vse jim gre po maslu. Igre brez meja so se začele. Da bi bil pa Milan Kučan zadaj pa ne verjamem. Lahko da je Cerar dobiv kak evro za razmišljanje o ograji to je pa vse. Medtem, ko se Orban ni dal prodati. Kdo ve kaka nesreča ga čaka. Shranite to objavo.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Soros, Rotchildi...vse jim gre po maslu. Igre brez meja so se začele.

No, pol pa 3g (3p, pardon, trip) meni o chemtrailih :) Jaz sem vsaj bolj romantičen, da gre samo za lokalen političen "spopad", ne pa globalno prevlado.

Zgodovina sprememb…

ohnowhy je izjavil:

3p je izjavil:

Peš.

Iz Sirije do Brežic je okrog 2800 km. Pokaži mi človeka, ki takšno pot prehodi v enem sunku v 19 dnevih (brez spanja), vsak dan 24 ur, po 6 km / uro hoje, brez dodatne opreme.

Na našo mejo so prišli peš.

Preko Hrvaške jih peljejo z busi in vlaki. Del poti s čolnom. Del s kolesom. Taksijem.

Kolikor ima kdo denarja. Saj spremljaš novice, ne?

Na Šentilju jih taksisti pobirajo za 300€, če se ne motim. Do Dunaja. Spet če se ne motim. Posel cveti, so se zadnjič veselili taksisti na TV.

Drugače pa podrobnosti poti tule.

3p je izjavil:

Na našo mejo so prišli peš.

Aha, ne morem ti misli brati, da si mislil "zadnjih 100 metrov so prišli peš". Napisal si samo Peš. Daj se drugič, saj si ja levičar, bolj eksaktno izražaj, razen, če imaš fetiš glede tega, da se desničar moti, ko misli, da tvoriš polnopomenske stavke.

PrihajaNodi je izjavil:

Medtem, ko se Orban ni dal prodati. Kdo ve kaka nesreča ga čaka. Shranite to objavo.

Wait, what? Podpiraš Orbana, namreč "ni se dal prodati" implicira pozitivno lastnost. Čemu bi tvoje objave shranjevali posebej? Saj so v cloudu :)

Zgodovina sprememb…

Preko Hrvaške jih peljejo z busi in vlaki. Del poti s čolnom. Del s kolesom. Taksijem.

Ja hudiča, zato hrabrost bi jim morali dati paspporte EU že v Grčiji, v državi končnega prihoda pa bi dali dokončen štempel kjer bi migrant živel. Če bi želel pa bi ga peljali tudi v USA ocean je težko pripluti s temi barkači.

Zgodovina sprememb…

Wait, what? Podpiraš Orbana, namreč "ni se dal prodati" implicira pozitivno lastnost. Čemu bi tvoje objave shranjevali posebej? Saj so v cloudu :)

Kdor želi mednarodno zaščito se zaprosi ob meji. Basta. Ne pa izbiranje kam bi kdo šel. Nekomu je stanje všeč, oziroma ga je celo sprovedel.

PrihajaNodi je izjavil:

Kdor želi mednarodno zaščito se zaprosi ob meji. Basta. Ne pa izbiranje kam bi kdo šel. Nekomu je stanje všeč, oziroma ga je celo sprovedel.

Baje, da ne, menda se šele v Nemčiji in na Švedskem počuti (politično, versko in ekonomsko) varno, kjer zaprosi za azil.
Jype (in še marsikdo drug) je bil precej specifičen tega, da takšna opredelitev ni v nasprotju z konvencijo o beguncih.
Kdor se s tem ni strinjal, je bil seveda fašist in nacist, javljen Spletnemu očesu.

PrihajaNodi je izjavil:

Pravzaprav je vseeno kdo in koliko ljudi ima TBC. Avstralija in NZ zahtevata pri dodelitvi delovne vize x-ray posnetke, poleg še celega drugega dreka papirjev. Verjetno ne brez razloga. Tu se pa nekateri tolažite da je stanje normalno. Kdo ima cajt delat rentgen 100 k in več migrantom, ki se upirajo zdravnikom ženskega spola.

TBC, hepatitisA, C, B, hiv, invalidi, dementni...all welcome, zdravljenje časti EU.

Ja. In ZDA so vse milijone imigrantov zdravstveno pregledale že pred 120+ leti.

Ampak za kaj takega bi morala EU imeti dogovorjeno ustrezno politiko. Ampak kaj hočeš. Če pa je komaj par let, odkar so začeli pristajati na Lampeduzi. "Malo časa. Plače nizke. Volitve. Drugo delo. Ne gre tako hitro. Računalnik šteka."

Pa da ne bi bilo kakega dvoma, pravica do azila pripada tudi tistim s TBC. Ostale (če smo se za to odločili) bi pa ob ustrezni ureditvi lahko zavračali že na schengenski meji. Ampak spet: manjka delujoča unija. Ne more center kar pustiti Italijanov (ali Slovencev) naj na svojem terenu obdelajo 100000-če, glede na to, da trenutno azilni postopek za posameznika traja pol leta, leto...

harmony ::

Mi lahko kdo odgovori kje se lahko prijavim za tole mesecno financno inekcijo, ki naj bi jo dobivale pokrite zenske in bradati mozje.

Za 2000€+ mesecno zakaj pa ne?

Ja. In ZDA so vse milijone imigrantov zdravstveno pregledale že pred 120+ leti.

Tudi v srednjem veku jih niso.

Pa da ne bi bilo kakega dvoma, pravica do azila pripada tudi tistim s TBC.

Vsi ki pridejo peš, pardon čolnom, vlakom, kolesom imajo Aids, TBC, hiv in bi radi bolje živeli v EU imajo pravica do azila, zdravljenja, hrane...Dajmo jim raje paspporte, ki so v celoti v angleščini, pa naj si sami izberejo datum rojstva, imena, priimke, hell še celo obraz si lahko spremenijo in imajo tako vse pravice evropejcev.

harmony je izjavil:

Mi lahko kdo odgovori kje se lahko prijavim za tole mesecno financno inekcijo, ki naj bi jo dobivale pokrite zenske in bradati mozje.

Za 2000EUR+ mesecno zakaj pa ne?

450 je na osebo 2000 za 4 člane. Moraš pa osebno do Saudijskega kralja. Sam grem naslednji ponedeljek. Čakam da zrasre brada, upam pa da ga moja pleša ne bo motila.

Zgodovina sprememb…

Bryn ::

Zdaj so tu, tisoče ljudi brez strehe nad glavo, brez hrane in medicinske pomoči. Pomagat je treba zgolj in samo zato ker so ljudje potrebni pomoči, pika. Če je kdo terorist, kriminalec, dela zgago, so v vsaki državi zakoni in naloga policije je, da jih uveljavja. Ampak najprej morajo prekršit zakon, tako kot to velja za nas. Bi kdo od nas mirno gledal, če bi ga zaprli/izgnali zato ker bi morda v prihodnosti nekoga zaklal?

Pozablja pa se, da poleg pravic, ki jih begunci zahtevajo pripadajo tudi dolžnosti: integracija, iskanje zaposlitve, izobraževanje ter spoštovanje zakonov. Pri tem pa je potreben tudi angažma države, podpora v obliki bonov za hrano, finančna podpora ravno tolikšna, da omogoča preživetje, za dostojno življenje pa je potrebna služba po drugi strani pa tudi programi za učenje jezika, lažjo integracijo in zaposlitev.

Jebiga, prej ko bomo sprejeli, da so že tu, prej bomo začeli delati na tem, da postanejo koristni družbi in poslali nazaj tiste, ki bodo delali zdraho.

bambam20 ::

3p je izjavil:

Pa da ne bi bilo kakega dvoma, pravica do azila pripada tudi tistim s TBC. Ostale (če smo se za to odločili) bi pa ob ustrezni ureditvi lahko zavračali že na schengenski meji.

Sej jih bodo. AMpak ta bo znova postavljena preko Avstrije. Tako, da bomo mi dobili nazaj za prehod v rzaviti del EU potne liste . nič slabega, če se mene vpraša.

Po razmišljanju večine še dolgo ne bomo zreli za v civilizacijo.

lexios ::

joze67 je izjavil:

Kaj si pa v zadnjih letih počel takšnega, da je marsikdo moral od doma? 8-O

bambam20 ::

Bryn je izjavil:

Zdaj so tu, tisoče ljudi brez strehe nad glavo, brez hrane in medicinske pomoči. Pomagat je treba zgolj in samo zato ker so ljudje potrebni pomoči, pika. Če je kdo terorist, kriminalec, dela zgago, so v vsaki državi zakoni in naloga policije je, da jih uveljavja. Ampak najprej morajo prekršit zakon,

Dejansko so ga prekršili, ker vstopajo v državo nelegelno brez papirjev in to ni moj problem, da kameljarji rinejo na boljše v Nemčijo, Švedsko in ostale države. Od mene ne bodo dobili nič. Zgolj represivni uprep, če se ne bodo lepo obnašali.

Sprejeti je potrebno zgolj begunce in nobenih EKONOMSKIH IMIGANTSKIH LENOB IN PARAZITOV:

Tebi pa v dober nasvet da se pobereš z njimi naprej proti nemčiji in švedski.

lexios je izjavil:

joze67 je izjavil:

Kaj si pa v zadnjih letih počel takšnega, da je marsikdo moral od doma? 8-O

odšel je za boljšimi delovnimi pogoji in bivanjem v tujino. sloveniji ostaja zgolj neperspektiven kader in tile kameljarji...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Mufasa ::

Čakam jypeta da pokomentira trenutn rant na forumu...you right wing infidels >:D
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

bambam20 je izjavil:

Dejansko so ga prekršili, ker vstopajo v državo nelegelno brez papirjev in to ni moj problem, da kameljarji rinejo na boljše v Nemčijo, Švedsko in ostale države. Od mene ne bodo dobili nič. Zgolj represivni uprep, če se ne bodo lepo obnašali.

Sprejeti je potrebno zgolj begunce in nobenih EKONOMSKIH IMIGANTSKIH LENOB IN PARAZITOV:

1) Ne, dejansko jih niso. Resničnost se ne sklada s tvojo vizijo. Od beguncev se ne zahteva, da pridejo z dokumenti. V tem primeru bi bil status begunca bore malo vreden, glede na to, da je v mirnejšem času namenjen političnim pribežnikom (ki jim doma najprej poberejo dokumente in jih vržejo v keho).

2) Si pooblaščen za izvajanje represivnih ukrepov, ali pa le kršiš zakonodajo lastne države, kot to radi počnemo, ko nam ustreza? Sram te bodi.

3) Tako je s ksenofobi, ja. Na koncu izganjajo svoje sonarodnjake. "Če ima enake barve kožo, in isto državljanstvo, pa razmišlja napačno!"

3p je izjavil:

ohnowhy je izjavil:

3p je izjavil:

Ja. In pravice manjšine so stvar dogovora večine. Kot to razumejo nekateri ustavni pravniki.

Če vam uspe spremeniti mednarodne konvencije ali preklicati naš podpis, potem pa kar. Samo ne potem jamrat, ko boste vi potrebovali njihovo zaščito.

Zato pa bomo zgradili ograjo. In ko jo postavijo še Avstrijci in Italijani... >:D Namen ograje je zadržat slovenske izbeglice. 8-) Kar ste skuhal, boste tudi pojedli, z vsemi ostalimi vred. :))

Reycis je izjavil:

...Po dedu sem prišel do dveh Crvenih Zastav, ki sem jih že sčistil, potestiral in tudi malo potreniral. V ženo imava vsak po enega strica - lovca, ki imata vsak po več kot 20 kosov orožja.

Zaenkrat se še tolažim s tem, da prej kot udari, manj krvavo bo. Ampak bojim se, da bomo vojno začeli šele ko nas bo Islam spravil povsem na kolena. Ne samo, da je vojna neizbežna, vojna že poteka. Samo je levičarski bedaki ne vidijo. Nevede celo kolaborirajo v njej. Orban to vidi in razume in je zavaroval svoj narod.

Tole me precej bolj skrbi kot begunci.

Ko si miselno tako naravnan, pa ne vidiš nobenega begunca, ki bi ti hotel kaj vzeti, pač začneš streljati naokoli. Levičarje (to je tiste, ki ne hodijo na vaško veselico). Če niti teh ni, pa evangeličane.

3p je izjavil:

Jst nisem nič podpisal. Podpisal sem sicer že marsikaj, mednarodne konvencije pa zagotovo ne. >:D

bambam20 je izjavil:

Bryn je izjavil:

Zdaj so tu, tisoče ljudi brez strehe nad glavo, brez hrane in medicinske pomoči. Pomagat je treba zgolj in samo zato ker so ljudje potrebni pomoči, pika. Če je kdo terorist, kriminalec, dela zgago, so v vsaki državi zakoni in naloga policije je, da jih uveljavja. Ampak najprej morajo prekršit zakon,

Pa dajmo malo v številke vse skupaj spravit. Jutri/pojutrišnjem naj bi jih prišlo 30.000. Poročajo da v enem dnevu pa recimo da bodo v dveh, torej 15.000 na dan, 625 na uro. Če za procesiranje enega rabiš 20 minut, jih en človek sprocesira 3 v eni uri, torej potrebuješ 210 ljudi, ki samo delajo 24 ur na dan, samo da se prebiješ skozi tolikšno množico.

Strinjam se s tem, da se nazaj pošlje lenobe in parazite, bi pa prosil, da mi poveš na kakšen način bi ločil ene od drugih že na meji? Okoliščine so žal take, da je pri takem številu ljudi, to nemogoče in če bi se na ta način lotili, bi imeli v mesecu dni par 100.000 ljudi, ki prenočujejo na mrazu in dežju in umirajo en za drugim. Si res želiš tega? Res raje privoščiš tolikšnemu številu ljudi smrt, kot da bi tvegal, da se bo kdo šlepal na socialno podporo?

Za mene ste tako tisti, ki se derete lenobe, teroristi in paraziti gredo, kot tudi tisti, ki brezglavo vabijo vse po vrsti in si zatiskajo oči pred realno sestavo begunskega vala, popolnoma nezmožni treznega premisleka in soočenja z realnostjo.

Strinjam se s tem, da se nazaj pošlje lenobe in parazite, bi pa prosil, da mi poveš na kakšen način bi ločil ene od drugih že na meji?

Tako kot to delajo madžari. Sprejmejo le tiste, ki želijo ostati pri njih. Vse ostalo je nategovanje. Tja pa nečejo, ker so madžari revni kot slovenci. V Avstriji je za azil zaprosilo 80k ljudi, v Slo okoli 60.

lexios je izjavil:

3p je izjavil:

Jst nisem nič podpisal. Podpisal sem sicer že marsikaj, mednarodne konvencije pa zagotovo ne. >:D

So to v tvojem imenu storili drugi.

lexios je izjavil:

3p je izjavil:

ohnowhy je izjavil:

3p je izjavil:

Zato pa bomo zgradili ograjo. In ko jo postavijo še Avstrijci in Italijani... >:D Namen ograje je zadržat slovenske izbeglice. 8-) Kar ste skuhal, boste tudi pojedli, z vsemi ostalimi vred. :))

Ti boš ostal doma. Jure ima denar tako da gre do Singapurja lahko tudi s taksijen in naprej s čolnom do Avstralije. Nejverjetneje bodo pa ponj pislali private jet (Apple, Microsoft, Hp ali Google, Amazon in Facebook mu pa ne dišita).

Zgodovina sprememb…

harmony je izjavil:

Za 2000EUR+ mesecno zakaj pa ne?

Jst sem tud razmišljal o tem, bi feredžo vzel 2x, za ženo in zase, sj kdo bi pa vedel. >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Tako kot to delajo madžari. Sprejmejo le tiste, ki želijo ostati pri njih. Vse ostalo je nategovanje. Tja pa nečejo, ker so madžari revni kot slovenci. V Avstriji je za azil zaprosilo 80k ljudi, v Slo okoli 60.

Samo bivanje nekje in čas lahko ločita med parazitom in ne-parazitom, na meji tega pač ne moreš narediti.

Bryn je izjavil:

Bi kdo od nas mirno gledal, če bi ga zaprli/izgnali zato ker bi morda v prihodnosti nekoga zaklal?

Bi! Če je terorist in je v preteklosti morda nekoga zaklal, je na spisku...

Bryn je izjavil:

Samo bivanje nekje in čas lahko ločita med parazitom in ne-parazitom, na meji tega pač ne moreš narediti.

Saj bi. Na Madžarskem, kjer bi zaprosili za mednarodno pomoč. Ampak hočejo v Nemčijo. Pravzaprav bi jih že Turki ali Grki lahko deportirali ali sprejeli jih pa samo vozijo.

Zagor_tenay ::

Kot sem že dva tedna nazaj napovedal, bo za nas ob priprtju severne meje edina rešitev, da vzpostavimo koridorje proti Italiji. Erjavec se danes v Rimu pogovarja o begunski problematiki. Upam, da je imel toliko jajc, da je Italijanom povedal, da jih poleg kulturne obogatitve iz Severne Afrike, sedaj čaka tudi nova kulturna obogatitev, ki bo prišla iz BV preko Slovenije.

Zgodovina sprememb…

««
185 / 373
»»