Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi
Darkjaar ::
Saj lahko tam naredijo isto kot romarji, le da izpustijo zadnji korak - odhod.
Nikoli nisem bil ne v eni in ne v drugi od omenjenih držav. V SA vsako leto gredo stotisoči sunitov in šiitov na romanje in nisem slišal da bi jih na meji ubijali.
Gredo notri in gredo nazaj ven. Legalno. Nihče pa tja ne poizkuša priti ilegalno, ker se mu to ne bi izplačalo. In to dobro ve.
Begunec ne more prečkati meje ilegalno.
Pa kaj še.
Samo ponavljam, kar so me jype in podobni naučili.
BlaY0 ::
zmaugy ::
Potem pa poznaš odgovor
To da ne delim tvojega razmišljanja de facto ne pomeni, da imaš prav. Jaz ti postavljam vprašanja za katera vem ali predvidevam, da mi boš na njih lahko s tehtnim razmislekom odgovoril. Ti pa postavljaš vprašanja in se sprašuješ nekaj na kar nimaš prav nobenega vpliva. Zaključki, ki pa jih potem iz tega vlečeš pa se mi zdi da niso ravno vredni tebe samega.
Moja vprašanja o globah na meji in spoštovanju zakonov so povsem legitimna. Ker živim v pravni državi, zahtevam da se spoštujejo vsi zakoni in ne zgolj selektivno tisti, ki so po volji prevladujočih dušebrižnikov.
jype ::
lexios> Razloži to jypu&com. V realnosti, ko nimaš več kaj izgubiti, pa je to lahko prekleto dober razlog, ja.
Skratka, meni mora razložiti, ampak ti pa praviš, da razumeš? Zabavno.
Darkjaar> Samo ponavljam, kar so me jype in podobni naučili.
Pozabili smo ti povedat, da to velja v Evropi in mnogih drugih državah, a le tistih, ki spoštujejo človekove pravice. Če živiš v Savdski Arabiji, se ti opravičujem, da sem te zavedel.
Darkjaar> Tukaj bodo zreli za demokracijo?
Tudi, če bodo za demokracijo gnili, se politični sistem ne bo spremenil.
Skratka, meni mora razložiti, ampak ti pa praviš, da razumeš? Zabavno.
Pozabili smo ti povedat, da to velja v Evropi in mnogih drugih državah, a le tistih, ki spoštujejo človekove pravice. Če živiš v Savdski Arabiji, se ti opravičujem, da sem te zavedel.
Darkjaar> Tukaj bodo zreli za demokracijo?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
Moja vprašanja o globah na meji in spoštovanju zakonov so povsem legitimna. Ker živim v pravni državi, zahtevam da se spoštujejo vsi zakoni in ne zgolj selektivno tisti, ki so po volji prevladujočih dušebrižnikov.
So, samo brez veze da jih tukaj zastavljaš, ker smo si vsi na jasnem, da je tako kot praviš. Samo v dani situaciji tega ne moreš doseči. Tukaj na tem forumu itak nimaš kaj zahtevati, zato sem ti rekel da se obrni na policijo in potem njihov odgovor deli z nami.
Par strani nazaj sem zapisal kaj bi se zgodilo če bi vse policiste in mestne redarje spravili na meje. Verjetno bi Slovenski nepridipravi delili njihovo stisko in ta čas ne bi izvajali ropov/tatvin, preprodajalci drog bi nehali s preprodajanjem za en mesec, šoferji ne bi delali prekrškov?
Pa otroke bi jim vse pobral in strpal v CSD-jevo skladišče? Vse bi popisal in jim izrekel globe?
Problem je v tem, da dejansko tega ne bi mogel narediti, čeprav bi tako moralo biti.
SA trenutno vodi UNHRC. Verjetno vedo kar precej o človekovih pravicah.
AC_DC ::
Odvisno od primera do primera. Za vojno v Siriji so krivi.... Sirijci.
S tem bi se strinjal. Mislili so, da so zreli za kaj več kot diktaturo pa jim ni uspelo. Zdaj so tu in so tudi naš problem.
Tukaj bodo zreli za demokracijo?
Seveda, par dni bodo prespali v demokratičnem zraku in bodo doživeli razsvetljenje .
3p ::
Ne gre za opravičevanje terorizma, dejstvo pa je da terorizem med drugim točno zato tudi obstajaj.
Terorizem obstaja zato ker ne dobim tistega kar hočem ali ker mi je bil povzročena krivica s strani države / posameznikov? Mogoče na bližnjem vhodu, v Evropi pa ljudje ne razmišljajo tako, sicer bi vsak dan pokalo po supermarketih.
Vsako "razumem človeka ki se gre razstrelit med nedolžnimi" je opravičevanje terorizma.
Terorizem ne sme biti tabu tema.
To da razumem, da se je janez na novoletni žurki napil, in se potem peljal domov (in po želji vstavi, povzročil tragično nesrečo), še ne pomeni, da opravičujem njegovo dejanje. Ali da sam vozim pijan. Tudi ne pomeni, da podpiram takšno kulturo. Razumem pa, ja, da janez živi v okolju, kjer je to očitno dovolj sprejemljivo. Drugače bi mu kolegi primazali dve okoli kepe in mu poklicali taksi.
Če postane terorizem (ali alkoholizem, ali karkoli drugega) tabu tema, smo dalje od rešitve.
Tudi po v evropi ljudje občasno tako razmišljajo. Kako drugače pa definiraš (zgolj za primer) Breivikovo pokanje? Ali pa teroristične enote, ki so pokale v 70-tih. Ali pa mafijsko odstranjevanje sodnikov (in kakšna je tu recimo razlika od terorizma).
Pa najprej razčistimo, da debata ne krene v napačno smer: ne podpiram nobenega pokanja. Še od države požegnanega v 99% ne.
A če nekoga uspešno medijsko ožigosaš za terorista, si že na pol zmagal. Okoliščine potem naenkrat več niso važne.
A potem je naenkrat hecno, kako lahko kak režim prehaja med "teroristi" in "prijatelji" precej arbitrarno. Še nekaj let nazaj so bili Iranci na osi zla. Zdaj pa hitimo, kdo bo pod istim režimom prej odprl ambasade in naredil posle.
Hecno je tudi, kako dejanja "prijateljskih" strani, ki bi bila nevtralno gledano, povsem upravičeno označena za terorizem, postanejo preventivna obramba na tujih tleh. So napadi z droni legitimno vojskovanje ali teroristični napadi? Ali so rakete ki jih pošilja Izrael nad Palestince terorizem? Pa obratno?
Migrant complain about European weather.'This is not normal weather !
Alora, prijetna Savska Arabija je južno od Damaska.
//Posneto v AT.
Hočejo v Nemčijo in Švedsko, torej na sever, kjer je splošno znano, imajo celo leto vreme kot na Floridi .
Upam da jim človekoljubni ne bodo pozabili dati vsakemu .
Darkjaar> SA trenutno vodi UNHRC. Verjetno vedo kar precej o človekovih pravicah.
Mislim, da si izbral nereprezentativne podatke za sklepanje o stanju človekovih pravic v SA.
Mislim, da si izbral nereprezentativne podatke za sklepanje o stanju človekovih pravic v SA.
Zgodovina sprememb…
lexios ::
Ma ves ta Fu*k up z migranti/begunci v EU masovnem številu (začelo pred par meseci) je samo posledica s*anja, ki so ga namerno skuhali gospodarji sveta iz ozadja in je samo ena od stvari v verigi dogodkov. NWO style ...
Odvisno od primera do primera. Za vojno v Siriji so krivi.... Sirijci.
Vse ostalo je demagogija in NWO BS.
Se strinjam, vsekakor pa bomo prej ali slej priča verziji takšne politike: "Peljalo bo pa v smeri fašistoizacije/police state v EU. Kmalu bodo začele "lutke" v politiki lobirat za še večja sredstva/denar/nove zakone za policijo, vojsko etc., vzeli pa ga bodo iz proračuna. Sledi kolaps raznih sistemov socialne ipd.države, občutili, pa bomo vsi! in tudi svobodo nam čedalje bolj jemljejo."
Bolj pereč problem kot sami migranti je namreč ustvarjanje in širjenje panike, nestrpnosti med lokalnim prebivalstvom. Način preprečevnanje tega je v komunizmu bila cenzura, časi pa so se menjali. Panika ali na drugi strani nekontroliran prehod migrantov bi ohromil tranzit v državi, posel se zaustavi, do časa, ko bi uspeli počistiti kaos in posledice ideologije jypa&Merklove o Evropi brez meja bi se nam sesula ekonomija. Edina možnost za reševanje tega problema je usklajeno delovanje EU, kar pomeni predvsem informacijsko, hkrati pa solidaren in usklajen nadzor migracije ali usklajeno postavljanje ograje (ki služi kvečjemu za večji nadzor pri migriranju, ne reši pa tega problema v celoti). Priča smo neusklajeni politiki. Upam, da je vsaj vsem jasno, da je krizo potrebno reševat tam kjer nastaja, na BV, v Grčiji, Turčiji.... In da je to postal tudi naš problem.
A zdej sva pa js pa Merklova kriva, da se vi ne znate med sabo zment? Sej smo ja vsi v EU. Al mate... Preveč različne kulture?
Zgodovina sprememb…
Kako misliš, da se mi ne znamo med sabo zment, sj smo se vse zmenl? ;) Sam še ti, Merklova pa Paxman se menite po svoje.
Upam, da je vsaj vsem jasno, da je krizo potrebno reševat tam kjer nastaja, na BV, v Grčiji, Turčiji.... In da je to postal tudi naš problem.
Da. Ampak te ki so že tukaj in na poti je treba obravnavati. Ko se bo stanje malo umirilo pa se bomo morali res verjetno vrniti kakšnih 30 let nazaj, če bomo hoteli vsaj približno zagotoviti enake ali vsaj podobne varnostne razmere večini.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
lexios> sj smo se vse zmenl?
Mal berem temo, pa vidim ograja ja, ograja ne, streljat ja, streljat ne, Turčija ja, Turčija ne, Grčija ja, Grčija ne, ...
Samo glede tega kako so Hrvati vsega krivi ste si pa še kar enotni.
Mal berem temo, pa vidim ograja ja, ograja ne, streljat ja, streljat ne, Turčija ja, Turčija ne, Grčija ja, Grčija ne, ...
Zgodovina sprememb…
lexios> sj smo se vse zmenl?
Eh, ograja bo, če jo postavijo Avstrijci. Takrat jo bomo tudi mi, sam vprašanje kolk časa bo postavljanje trajal. Mogoče bo bolje, če jo postavimo kr Slotechovci sami.;)
lexios> Eh, ograja bo, če jo postavijo Avstrijci. Takrat jo bomo tudi mi, sam vprašanje kolk časa bo postavljanje trajal. Mogoče bo bolje, če jo postavimo kr Slotechovci sami.;)
Jaz nisem proti, da jo postavimo sami. Ampak tako, humano, iz avtomatov za sendviče (brez svinjine) in kavo ter obilnim ogrevanim nadstreškom, pa glede na nekatere prispevke v tej temi morajo znat zamenjat bankovce za 500 evrov.
Jaz nisem proti, da jo postavimo sami. Ampak tako, humano, iz avtomatov za sendviče (brez svinjine) in kavo ter obilnim ogrevanim nadstreškom, pa glede na nekatere prispevke v tej temi morajo znat zamenjat bankovce za 500 evrov.
Zgodovina sprememb…
Zmanjšuje dobičke pri pričakovani ciljni publiki.
Zgodovina sprememb…
morbo ::
Način preprečevnanje tega je v komunizmu bila cenzura,
Saj pri liberalcih je operativni mehanizem še vedno cenzura. "politično korektna" cenzura, se ve :)
Rotherham: In the face of such evil, who is the racist now?
Front-line youth workers who submitted reports in 2002, 2003 and 2006 expressing their alarm at the scale of the child sex-offending say the town hall told them to keep quiet about the ethnicity of the perpetrators in the interests of “community cohesion”.
Fear of appearing racist trumped fears of more children being abused. Not only were negligent officials not prosecuted, they prospered.
~1.400 posiljenih, ampak pssst, da se ne bo izvedelo da so storilci večinoma azijski imigranti, ker bi to negativno vplivalo na multikulty ideologijo in njene dogme.
opeter ::
Ma ves ta Fu*k up z migranti/begunci v EU masovnem številu (začelo pred par meseci) je samo posledica s*anja, ki so ga namerno skuhali gospodarji sveta iz ozadja in je samo ena od stvari v verigi dogodkov. NWO style ...
Saj, zato pa je bila konferenca o NWO na Bledu (10. strateški forum) pred kakšnim dobrim mesecem pa pol nazaj.
Siol: Ne gre za novi svetovni red, gre za Evropo prihodnosti
RTVSLO: Voditelji na Bledu: Migrantska kriza eden največjih izzivov za Evropo
RTVSLO: Medgeneracijsko sodelovanje odgovor na staranje prebivalstva
RTVSLO: Strateški forum Bled za mlade bo postregel s številnimi razpravami
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Vanich ::
morbo> ~1.400 posiljenih, ampak pssst, da se ne bo izvedelo da so storilci večinoma azijski imigranti, ker bi to negativno vplivalo na multikulty ideologijo in njene dogme.
Not piše, mimogrede, tole: Like South Yorkshire Police, they treated 1,400 defenceless children "with contempt".
Not piše, mimogrede, tole: Like South Yorkshire Police, they treated 1,400 defenceless children "with contempt".
Zgodovina sprememb…
Način preprečevnanje tega je v komunizmu bila cenzura,
Saj pri liberalcih je operativni mehanizem še vedno cenzura. "politično korektna" cenzura, se ve :)
Sj zato bo prvo potrebno omejit svobodo interneta. ;)
To gre tudi brez ograje. Z Paxmanom, Merklovo&com jim lahko lastoročno prodajate sendviče na meji pri tem pa doživljate katarzo za povojne poboje in nacizem v Nemčiji leta 1940. ;) Sam orgnizirajte se že enkrat!
lexios> Sam orgnizirajte se že enkrat!
Kar se mene tiče, je delo opravljeno od takrat, ko v temeljnih listinah EU piše, da spoštujemo človekove pravice in smo strpni in solidarni. Not sicer še ne piše eksplicitno, kaj se naredi s tistimi, ki ne padejo v ta okvir, ampak to se vedno lahko doda.
Kar se mene tiče, je delo opravljeno od takrat, ko v temeljnih listinah EU piše, da spoštujemo človekove pravice in smo strpni in solidarni. Not sicer še ne piše eksplicitno, kaj se naredi s tistimi, ki ne padejo v ta okvir, ampak to se vedno lahko doda.
Zgodovina sprememb…
opeter ::
Kdo pa to garantira?
V UK (Združenem kraljestvu VB) se pripravlja vzporedni pravni sistem. En za Britance, en za pripadnike Islama.
http://www.telegraph.co.uk/news/religio...
Glavni pobudniki so določeni pravniki in organizacije, med njimi ta:
http://www.islamic-sharia.org/aboutus/
Ti pa se borijo proti temu:
http://www.onelawforall.org.uk/sharia-c...
Katera stran bo dolgoročno uspešnejša (močnejša), lahko samo ugibamo. Ali pa tudi ne.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Kurzweil ::
Žal ni slovensko, ker slovenski mediji ne zmorejo napisati, kdo je dejansko storilec bil.
MASKIRANI AZILANT MAČEM NAPAO UČENIKE: Uleteo je na čas i počeo da ih seče, ubijen profesor, četvoro povređeno!
Glede na to, kaj se zadnje dni dogaja tudi na Hrvaško-Slovenski in Slovensko-Avstrijski meji bo počasi tega dovolj.
MASKIRANI AZILANT MAČEM NAPAO UČENIKE: Uleteo je na čas i počeo da ih seče, ubijen profesor, četvoro povređeno!
Glede na to, kaj se zadnje dni dogaja tudi na Hrvaško-Slovenski in Slovensko-Avstrijski meji bo počasi tega dovolj.
jype
Potem se tako ravnaj na st in bodi strpni & solidaren do drugače mislečih.Ter nehaj ljudi obkladati s fašisti.
Kar se mene tiče, je delo opravljeno od takrat, ko v temeljnih listinah EU piše, da spoštujemo človekove pravice in smo strpni in solidarni.
Potem se tako ravnaj na st in bodi strpni & solidaren do drugače mislečih.Ter nehaj ljudi obkladati s fašisti.
So, samo brez veze da jih tukaj zastavljaš, ker smo si vsi na jasnem, da je tako kot praviš. Samo v dani situaciji tega ne moreš doseči. Tukaj na tem forumu itak nimaš kaj zahtevati, zato sem ti rekel da se obrni na policijo in potem njihov odgovor deli z nami.
Par strani nazaj sem zapisal kaj bi se zgodilo če bi vse policiste in mestne redarje spravili na meje. Verjetno bi Slovenski nepridipravi delili njihovo stisko in ta čas ne bi izvajali ropov/tatvin, preprodajalci drog bi nehali s preprodajanjem za en mesec, šoferji ne bi delali prekrškov?
Pa otroke bi jim vse pobral in strpal v CSD-jevo skladišče? Vse bi popisal in jim izrekel globe?
Problem je v tem, da dejansko tega ne bi mogel narediti, čeprav bi tako moralo biti.
Zahteve po spoštovanju naših zakonov so očitno naslovljene na modele, ki vse druge obkladajo z nacisti in terjajo selektivno strogo spoštovanje zakonodaje.
Bistvo vsega je, da zahtevamo spoštovanje VSEH zakonov. Če se VSI zakoni spoštujejo, večina problemov odpade.
opeter> Kdo pa to garantira?
Jaz.
opeter> V UK (Združenem kraljestvu VB) se pripravlja vzporedni pravni sistem. En za Britance, en za pripadnike Islama.
A lahko nehaš limat eno leto star članek, ki zavaja? V tej temi smo ga že obdelali: Gre za priporočila odvetniške zbornice, kako napisati oporoko, ki je hkrati združljiva z islamskim pravom in angleškim pravom in ta priporočila so že umaknili zaradi - feministk. Pravnega sistema v UK seveda ne morejo spremeniti.
opeter> Katera stran bo dolgoročno uspešnejša (močnejša), lahko samo ugibamo. Ali pa tudi ne.
Seveda ne. Šarijo lahko uvedejo šele ko zapustijo EU.
AC_DC> Potem se tako ravnaj na st in bodi strpni & solidaren do drugače mislečih.Ter nehaj ljudi obkladati s fašisti.
Nikomur še nisem storil sile - in tudi ne nameravam. Če nekdo zagovarja diskriminacijo na podlagi etnične ali verske pripadnosti, potem mu zelo težko rečem človekoljub, ker je to napačna beseda.
zmaugy> Bistvo vsega je, da zahtevamo spoštovanje VSEH zakonov. Če se VSI zakoni spoštujejo, večina problemov odpade.
To pa drži kot pribito in se popolnoma strinjam z napisanim. Problematično se mi pa zdi, da si nekateri domišljate, da begunci nelegalno prečkajo meje in da lahko kar vsakogar, ki meje ni prečkal z ustrezno dokumentacijo, naženemo nazaj čez mejo.
Jaz.
opeter> V UK (Združenem kraljestvu VB) se pripravlja vzporedni pravni sistem. En za Britance, en za pripadnike Islama.
A lahko nehaš limat eno leto star članek, ki zavaja? V tej temi smo ga že obdelali: Gre za priporočila odvetniške zbornice, kako napisati oporoko, ki je hkrati združljiva z islamskim pravom in angleškim pravom in ta priporočila so že umaknili zaradi - feministk. Pravnega sistema v UK seveda ne morejo spremeniti.
opeter> Katera stran bo dolgoročno uspešnejša (močnejša), lahko samo ugibamo. Ali pa tudi ne.
Seveda ne. Šarijo lahko uvedejo šele ko zapustijo EU.
AC_DC> Potem se tako ravnaj na st in bodi strpni & solidaren do drugače mislečih.Ter nehaj ljudi obkladati s fašisti.
Nikomur še nisem storil sile - in tudi ne nameravam. Če nekdo zagovarja diskriminacijo na podlagi etnične ali verske pripadnosti, potem mu zelo težko rečem človekoljub, ker je to napačna beseda.
zmaugy> Bistvo vsega je, da zahtevamo spoštovanje VSEH zakonov. Če se VSI zakoni spoštujejo, večina problemov odpade.
To pa drži kot pribito in se popolnoma strinjam z napisanim. Problematično se mi pa zdi, da si nekateri domišljate, da begunci nelegalno prečkajo meje in da lahko kar vsakogar, ki meje ni prečkal z ustrezno dokumentacijo, naženemo nazaj čez mejo.
Zgodovina sprememb…
Zahteve po spoštovanju naših zakonov so očitno naslovljene na modele, ki vse druge obkladajo z nacisti in terjajo selektivno strogo spoštovanje zakonodaje.
Bistvo vsega je, da zahtevamo spoštovanje VSEH zakonov. Če se VSI zakoni spoštujejo, večina problemov odpade.
Seveda.
Zato mi je še zdaj malo idiotsko, da se je slovenski "protestniški" val začel na osnovi množične zahteve Mariborčanov, da pa se omejitve hitrosti ne bi spoštovale.
Vajenc> Ker službe miljon ljudem v enem letu tudi Nemčija težko zrihta.
Če bi bral to temo bi videl, da bodo dobili "ful dnara", kar tako, ker so begunci.
Mimogrede, milijon je precej manj kot 2% nemškega prebivalstva, kjer je deficit delovno sposobnih precejšen.
Če bi bral to temo bi videl, da bodo dobili "ful dnara", kar tako, ker so begunci.
Mimogrede, milijon je precej manj kot 2% nemškega prebivalstva, kjer je deficit delovno sposobnih precejšen.
Zgodovina sprememb…
yero7 ::
Seveda.
Zato mi je še zdaj malo idiotsko, da se je slovenski "protestniški" val začel na osnovi množične zahteve Mariborčanov, da pa se omejitve hitrosti ne bi spoštovale.
Zakone, ki se spuštujejo so bili vedno tisti v katere verjame večina prebivalstva. Če bo večina slovencev verjela, da šarija ima boljše zakone bomo presedlali na šarijo. In mislim da je to jasno vsem razen nekaj posameznikom, ki mislijo da zakoni se ne spreminjajo.
Če nekdo zagovarja diskriminacijo na podlagi etnične ali verske pripadnosti, potem mu zelo težko rečem človekoljub, ker je to napačna beseda.
Kar se tega tiče se marsikdo, upam da večina tule strinja. Tisto kar nekaterim ni še jasno pa je to, da človekoljub težko rečemo tudi takim, ki bi vse migrante spustili v Evropo in jih strpali v šotore ter zasuli s snegom, da jim ja ne bo kdo očital, da so nehumani.
Če jih lahk Avstrijci na Jesenicah... Treba je bit pragmatičen.
Zakone, ki se spuštujejo so bili vedno tisti v katere verjame večina prebivalstva. Če bo večina slovencev verjela, da šarija ima boljše zakone bomo presedlali na šarijo. In mislim da je to jasno vsem razen nekaj posameznikom, ki mislijo da zakoni se ne spreminjajo.
Zame je velika razlika med spremembami zakonodaje in "tega se pa rajši ne bomo držali" ali pa "tega se pa mi ne bomo držali, drugi pa naj se le".
Kar se tega tiče se marsikdo, upam da večina tule strinja. Tisto kar nekaterim ni še jasno pa je to, da človekoljub težko rečemo tudi takim, ki bi vse migrante spustili v Evropo in jih strpali v šotore ter zasuli s snegom, da jim ja ne bo kdo očital, da so nehumani.
In kaj bi bila bolj humana rešitev?
Ti vnaprej odločiš, da so le programerji iz sirije begunci, kurdski avtoličarji pa ne? Začnemo zakone uveljavljati selektivno, kot nam (ali nekomu) ustreza?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 3p ()
lexios> Če jih lahk Avstrijci na Jesenicah... Treba je bit pragmatičen.
Avstrijci imajo poseben režim in nikomur ne kršijo nobene pravice, če ga pošljejo na drug mejni prehod (bi pa jo, če bi šlo za državljane EU).
Razen, če vržejo stran pildek, ki so ga dobili pri nas - potem ga pa morajo sprejet, če zahteva azil (ampak prej morajo pildek pokazat našim, ki jih lahko, če pildka nimajo, pošljejo nazaj v sprejemni center).
Avstrijci imajo poseben režim in nikomur ne kršijo nobene pravice, če ga pošljejo na drug mejni prehod (bi pa jo, če bi šlo za državljane EU).
Razen, če vržejo stran pildek, ki so ga dobili pri nas - potem ga pa morajo sprejet, če zahteva azil (ampak prej morajo pildek pokazat našim, ki jih lahko, če pildka nimajo, pošljejo nazaj v sprejemni center).
Zgodovina sprememb…
Vajenc ::
To bo pri kvotah za razdelitev beguncev tudi problem, če bodo v Nemčiji in Švici dobili toliko več kot v Sloveniji ali Poljski.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> To bo pri kvotah za razdelitev beguncev tudi problem, če bodo v Nemčiji in Švici dobili toliko več kot v Sloveniji ali Poljski.
Glede na (predlagane) spremembe zakonodaje v Nemčiji ne bodo dobili kaj prida drugega kot priložnost za ustvarjanje novega življenja s trdim delom.
Glede na (predlagane) spremembe zakonodaje v Nemčiji ne bodo dobili kaj prida drugega kot priložnost za ustvarjanje novega življenja s trdim delom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Mufasa ::
Je kje kak histogram cca kolko walking deadov na dan prestopa EU meje (v Grciji)? Je ta cifra 12k na dan kar merodajna al je trend v upadanju / porastu?
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
No vidiš, pa smo prišli do bistva.
Da, se strinjam. Vendar trenutno nimamo ravno časa spreminjati 23 zakonov, ki bi se utegnili tikati te problematike. Prav tako v dani situaciji pa trenutnih ne moremo izvajati. Torej kaj predlagaš? Pa resno prosim, brez vodnih topov ali česar koli kar sam na sebi ne bi odobril.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Mufasa
Grki dvomim da še kaj štejejo, odkar jih je Eu trojka stisnila za jajca v juliju.Naključno se je tedaj začel prvi balkanski val.
Iz preteklega videnja bo šla številka samo gor.
Grki dvomim da še kaj štejejo, odkar jih je Eu trojka stisnila za jajca v juliju.Naključno se je tedaj začel prvi balkanski val.
Iz preteklega videnja bo šla številka samo gor.