Forum » Omrežja in internet » XP 2000 / WI-FI <--> Win7 Win10 - share mape
XP 2000 / WI-FI <--> Win7 Win10 - share mape
Machete ::
Živ.
Je tu kak omrežni strokovnjak, ki bi svetoval kako z najmanj zapleti vzpostaviti povezavo večih računalnikov (Win7 in Win10 Pro homegroup) z strojnim XP2000 PCjem? Vse v isti mreži, le wifi je seveda za routerjem.
Na XP bi vtaknil D-Link DWA125 Wi-fi USB.
Dostopal pa bi do recimo samo enega (poljubno izbranega) že obstoječega folderja.
Torej da bi iz kompov v homegroup tja pošiljal datoteke, jih brisal, preminevoal itd..
Rabi XP-mobo nujno driverje za wifi? Gre za precej staro plato seveda. Ali bo D-Link software to nadomestil?
Nekako mi niti ratalo vpostaviti wifija, je pa res da sem samo na hitro proval.
Verjetno XP nima 'sodelovanja' z homegrup varjanto na 7 in 10.
Hvala.
Je tu kak omrežni strokovnjak, ki bi svetoval kako z najmanj zapleti vzpostaviti povezavo večih računalnikov (Win7 in Win10 Pro homegroup) z strojnim XP2000 PCjem? Vse v isti mreži, le wifi je seveda za routerjem.
Na XP bi vtaknil D-Link DWA125 Wi-fi USB.
Dostopal pa bi do recimo samo enega (poljubno izbranega) že obstoječega folderja.
Torej da bi iz kompov v homegroup tja pošiljal datoteke, jih brisal, preminevoal itd..
Rabi XP-mobo nujno driverje za wifi? Gre za precej staro plato seveda. Ali bo D-Link software to nadomestil?
Nekako mi niti ratalo vpostaviti wifija, je pa res da sem samo na hitro proval.
Verjetno XP nima 'sodelovanja' z homegrup varjanto na 7 in 10.
Hvala.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win 8 / Win 7 ? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17638 (16130) | solatko |
» | Downlovdam in vsakič drugačen checksum - fenomenalno (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5915 (4444) | StarMafijec |
» | na kaj paziti pri instalaciji win7Oddelek: Pomoč in nasveti | 3257 (3040) | Ikspe |
» | USB tiskalnik na WiFiOddelek: Pomoč in nasveti | 1902 (1684) | Tomay |
» | HomeGroup v windows7Oddelek: Pomoč in nasveti | 1303 (942) | energetik |