» »

Kamera z detektorjem gibanja na baterije (namenjena tatovom koles)

Kamera z detektorjem gibanja na baterije (namenjena tatovom koles)

Andruxa ::

Spet so mi ukradli precej drago kolo. Predvsem me zanima, kdo to je, ker sumim, da nekdo, ki živi v soseski. V kleti ni elektrike. Ima kdo izkušnje s kakšno čajniz kamerico na baterije s spodnobno zmožnostjo snemanja v temi oziroma slabi svetlobi in motion detektorjem? Tega je na spletu na tone, sprašujem pa tule zato, ker vem, da imajo večinoma preslabo resolucijo in se v resnici skoraj nič ne vidi ali pa preslabe baterije. Zanima me ali ima kdo že kakšne izkušnje s čim takim v praksi, to kar piše na internetu si lahko sam preberem. Cenovno pa gledam tam nekje okoli 50EUR, tako da je expendable, ker računam, da mi lahko tudi kamero seveda vzame ali uniči, če jo opazi in v neko drago zadevo ne bom vlagal.

Zaenkrat sem našel tele lovske za divjad,
recimo Wildsnap za cca 150EUR
 wildsnap

wildsnap



samo gledam ali bi bilo kaj cenejšega. Potem bi bil verjetni naslednji korak malo pohekati zadevo z neko banko baterij, da bi trajalo malo dlje, ker vsak teden jaz tega ne bom menjal. Nasveti dobrodošli.
Lp, A
  • spremenilo: Andruxa ()

tupee ::

Kdaj so 'lovske' kamere v Hoferju. Se mi zdi da dobrih 90€.

Jaz imam v avtu solarni panel, baterijo, CarDVR in pa 'radar' senzor, ki vklopi snemanje takoj ko je kdo bližje kot 2m zraven avta. Tudi če se spusti s helikopterja. Vse skupaj je bilo kakšnih 40€. Razmišljam še o daljincu za vklop/izklop, ker sedaj imam rele ki izklopi senzor ko daš kontakt.

CarDVR motion detection je neuporaben, ker senzor meri spremembo svetlobe in ne gibanje (pokriješ pol senzorja preden zazna).

Posnetek (tvoj in moj) je itak neuporaben za kakršnokoli posredovanje 'varuhov pravice', edino morda tebi napišejo kazen, ker si kriminalec ker hočeš zaščititi lastno imetje.

Andruxa ::

Kar se legalnosti posnetka tiče mi je vse jasno, si ne obetam kaj dosti od policije. Še vedno lahko pa "neznanec" polepi njegovo kradljivo faco po vsej soseski.

A maš kakšen link za tole avto zadevo mogoče? Tud za avto ne bi blo slabo met kaj.
Lp, A

tupee ::

Na ebayu/aliexpressu poišči cardvr in izberi željeno kvaliteto (4k video za 19USD :) )

Potem doppler sensor, ali pa kak ir, ultrazvočni... (s pravo voltažo) ki bo vklopil dovod toka do kamere ko bo treba.

En solarni panel 18V, 5W... lahko jih tudi več daš.

12V baterijo.

Solar regulator.

Lahko preskočiš solarni del, jaz se zelo poredko vozim in imam že tako zmeraj na pol prazen akumulator. Verjetno boš komot vezal kar v prižigalnik za čike in pa če imaš alarm, imaš morda že opcijo za vklop kamere.

Andruxa ::

to ti pa ne manjka žic v avtu :)

a doppler sensor imaš eden, al si jih dal več na razne strani? kaj pa pozicija kamere, ti dovolj pokrije ena sama? Pa še za solarni panel me zanima, je verjetno kar očiten, ali si ga uspel nekako umestit v notranjost, da ne izstopa?
Lp, A

Rok Woot ::

GPS namontiri pod zic :)

Spajky ::

V kleti zvrtaj in namontiraj močen nosilec in ketno pa pod ključ na ketni kolo... bo IMHO zadosti ! ;)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

tupee ::

a doppler sensor imaš eden, al si jih dal več na razne strani? kaj pa pozicija kamere, ti dovolj pokrije ena sama? Pa še za solarni panel me zanima, je verjetno kar očiten, ali si ga uspel nekako umestit v notranjost, da ne izstopa?


1 senzor, ampak mi je glavno varovanje sovoznikove strani (na parkingu), ker so mi v kratkem eni naredili 3 rise, sedaj pa ni več nikogar niti blizu. Isto je kamera vsmerjena samo v tisti konec, tako da ni 360 pokrito. V bistvu posname samo sprehod človeka mimo sovoznikovih oken, drugače bi lahko komot dal kamero v zadnji del avta in bi imel kakih 3/4 pokritega. Lahko pa vzameš tudi dual camera dvr in boš tako imel zelo dobro pokrito (realno 2x150°).

Panel imam na senčniku, ki ga pač spustim ko parkiram. Če ne veš da je solarni panel, verjetno niti ne registriraš da je kaj posebnega. Itak ima dosti folka razne zastore zaradi sonca.

PS: meni so pred študentom leta nazaj ukradli bicikel priklenjen s 4mm verigo (4mm debelina členka), tako da zunaj parkiranega bicikla ne moreš zaščititi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali obstaja Sim kartica, za varnostne sisteme OFF-Grid

Oddelek: Znanost in tehnologija
395976 (5409) blackbfm
»

sončne celice, fotovoltaika

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
162180 (1630) Rikotech
»

Solar panels? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9413133 (8944) WarpedGone
»

Globalna penetracija mobilne telefonije 100 %

Oddelek: Novice / Rezultati
167164 (5166) LJ4L
»

return on investment za solarne elektrarne

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
224454 (3992) Zheegec

Več podobnih tem