» »

Elementary OS in printer

Elementary OS in printer

MoRp ::

Lp,

Nekaj časa že uporabljam omenjen OS in sem ga že "uštimal" za vsakdanje delo. Sem pa naletel na težavo, za katero ne najdem rešitve (mogoče narobe iščem!?)

Priklopil sem tiskalnik xerox phaser 3010, zadeva se instalira in vse zgleda ok. Ko dam print pa obvestilo, da je dokument poslan, potem napaka (connectivity-error ali nekaj podobnega - po novem se niti obvestila ne pokažejo več) in potem job finished --> vendar nič ne pride iz tiskalnika...?!

Kakšna ideja?

b3D_950 ::

Imaš 32bit ali 64 bit OS?

Driverje boš moral preko terminala naložit:
http://www.support.xerox.com/support/ph...

sudo dpkg -i xerox-phaser-3010-3040_1.0-28_i386.deb
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

popster ::

-lahko probaš printat iz ukazne vrstice da vidis kak bolj točen error?
-probaj tudi z navadnim Ubuntujem tako da pripraviš usb ključek z unetbootin in iz tam printaš
-lahko da imaš slab kabel.
-probaj tudi naložit driverje čeprav je tisto malo stara zadeva - vedno uporabljaj zadnjo različico OSa - don't stay behind.

Uf, bom jutri poskusil tele zadeve... Sej linux je čisto ok dokler dela, ko pa so težave, moraš bit pa že kr mal geeka da poštimaš.

popster je izjavil:

-probaj tudi naložit driverje čeprav je tisto malo stara zadeva - vedno uporabljaj zadnjo različico OSa - don't stay behind.

Upam, oziroma sem upal, do danes, da se to samo posodablja :)

black ice ::

MoRp je izjavil:

Uf, bom jutri poskusil tele zadeve... Sej linux je čisto ok dokler dela, ko pa so težave, moraš bit pa že kr mal geeka da poštimaš.

Ne, samo funkcionalno pismen moraš biti. :)

Potem pa funkcionalno pismen... Čeprav, do "redne" uporabe linuxa nisem imel težav z razumevanjem prebranega ;)

Pa sem nazaj. Uspel sem sprintati Printer test page, ko pa poskusim printati iz LibreOffice pa nič... Pri test page je zanimivo, da po koncu printa prižge tiskalnik rumeno lučko za error in ko pritisnem gumb mi še enkrat vrže ven test page in to lahko ponavljam v nedogled. Poskusil sem tudi s tem pa tudi ne gre.

Printanje iz terminala mi ne vrne nobene napake, printa pa tudi ne. Ali je ukaz ok?
morp@morp-desktop:~$ lp '/home/morp/Documents/test.odt'
request id is Xerox-Phaser-3010-20 (1 file(s))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MoRp ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xerox 3020 tonerji

Oddelek: Kaj kupiti
134582 (2392) OvCa77
»

Laserski tiskalnik za ~50€

Oddelek: Strojna oprema