Forum » Strojna oprema » Grafika geforce
Grafika geforce
jpreg78 ::
Živijo,
Imam prenosnik Lenovo ideapad Z710 z integrirano grafiko intel HD (očitno pač spada zraven). Vgarjeno imam tudi grafično nVidia geforce 745M. Za zaslon mi sam avtomatsko izbere intel HD grafiko in ne geforce. Niti mi ne ponudi možnosti. Uporabljam Windows 10 in imam nameščene najnovejše gonilnike. Kako naj računalniku povem da mora uporabljati geforce grafično? Včasih igram kakšne zahtevnejše igre za sprostitev in mi je slika zmrzovala, čeprav je grafična dovolj močna. No, nazadnje sem pa začel igrati prastaro Divine divinitiy,ampak v Windows 10 še tega ne morem. Ima probleme z grafiko, kljub vsem posodobitvam. Kakšne ideje? Mogoče kdo ve kako nastaviti pravo grafiko? Ali jo mogoče računalnik sam uporabi, ko sistem zahteva močnejšo grafiko?
Hvala za odgovore!
Lp.
Imam prenosnik Lenovo ideapad Z710 z integrirano grafiko intel HD (očitno pač spada zraven). Vgarjeno imam tudi grafično nVidia geforce 745M. Za zaslon mi sam avtomatsko izbere intel HD grafiko in ne geforce. Niti mi ne ponudi možnosti. Uporabljam Windows 10 in imam nameščene najnovejše gonilnike. Kako naj računalniku povem da mora uporabljati geforce grafično? Včasih igram kakšne zahtevnejše igre za sprostitev in mi je slika zmrzovala, čeprav je grafična dovolj močna. No, nazadnje sem pa začel igrati prastaro Divine divinitiy,ampak v Windows 10 še tega ne morem. Ima probleme z grafiko, kljub vsem posodobitvam. Kakšne ideje? Mogoče kdo ve kako nastaviti pravo grafiko? Ali jo mogoče računalnik sam uporabi, ko sistem zahteva močnejšo grafiko?
Hvala za odgovore!
Lp.
wanderer ::
1. open nvidia control panel
2. Select manage 3d settings
3. Global Settings tab
4. switch the drop down from Auto to nvidia
5. Reboot your computer
video
2. Select manage 3d settings
3. Global Settings tab
4. switch the drop down from Auto to nvidia
5. Reboot your computer
video
jpreg78 ::
Ok, še vedno mi jemlje Intel HD kot grafiko za zaslon. Kljub vsemu.....Sem poskusil onemogočit kartico pa mi ne uporabi geforce, ampak basic?? Kako priti do tega da uporabi grafikčno, ki jo hočem jaz?
XsenO ::
V driverjih bi se moralo dat nastavii, katere aplikacije ti uporabljajo katero kartico.
1 + 1 = 1
Seljak ::
Tvoj laptop ima namensko dve grafikulji.Ti bom lajično razložil: ena je za takrat,ko samo brskaš po spletu in delaš nekaj kar ni grafično zahtevno,druga(močnejša)pa se vklopi,ko igraš igre. Z tem so prišparali na avtonomiji baterije,da ti le ta zdrži malce dlje,kot pa če bi Laptop deloval samo z grafiko,ki je močnejša in porabi več elektrike za delovanje. Mislim,da ne gre nastavit z katero grafiko bi ti želel,da ti deluje sistem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup računailnika - vprašanjaOddelek: Pomoč in nasveti | 4276 (2961) | c00L3r |
» | Onemogocanje grafike nvs3100m na prenosnikuOddelek: Strojna oprema | 1345 (1122) | hojnikb |
» | 2 grafični v prenosniku?Oddelek: Strojna oprema | 4230 (2576) | Stari89 |
» | Nov HP laptop brez podpore za Windows 7? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 12152 (9945) | krneki0001 |
» | Trije monitori - znanstvena fantastika? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 11901 (9377) | PrimozR |