Forum » Pomoč in nasveti » Neodziven USB ključ
Neodziven USB ključ
avtek ::
Pozdravljeni,
že dalj časa si lastim USB ključ Patriot 16GB 3.0.
Bil je v predalu cca eno leto, sedaj pa sem se spomnil nanj.
Ključ je neodziven (ko odprem moj računalnik potrebuje cca 1-2minuti, da mi ga sploh pokaže (zasedenost in razpoložljivost)).
Nato kliknem nanj z desnim gumbom (spet čakam cca minuto), da bi ga formatiral in ko kliknem na format - se ne naredi nič.
Ga poskušam odpreti, se zgodi sledeče:
To traja tako dolgo, dokler okno ne postane neodzivno.
Nato sem ga poizkusil formatirati preko CMD, mi ga pa "ne najde".
Ostal sem brez idej, je ključ zanič in ga lahko vržem v smeti, ali je mogoče še kakšna opcija? Poizkusil sem na več Windows računalnikih - vsepovsod neodziven.
Vem pa, da je gor naložen bootable Windows 7 - če to kaj pomaga?
Hvala za pomoč!
že dalj časa si lastim USB ključ Patriot 16GB 3.0.
Bil je v predalu cca eno leto, sedaj pa sem se spomnil nanj.
Ključ je neodziven (ko odprem moj računalnik potrebuje cca 1-2minuti, da mi ga sploh pokaže (zasedenost in razpoložljivost)).
Nato kliknem nanj z desnim gumbom (spet čakam cca minuto), da bi ga formatiral in ko kliknem na format - se ne naredi nič.
Ga poskušam odpreti, se zgodi sledeče:
To traja tako dolgo, dokler okno ne postane neodzivno.
Nato sem ga poizkusil formatirati preko CMD, mi ga pa "ne najde".
Ostal sem brez idej, je ključ zanič in ga lahko vržem v smeti, ali je mogoče še kakšna opcija? Poizkusil sem na več Windows računalnikih - vsepovsod neodziven.
Vem pa, da je gor naložen bootable Windows 7 - če to kaj pomaga?
Hvala za pomoč!
He-Man ::
Preden vržeš v kanto (čeprav res slabo kaže) probaj še z DISKPART, če ga bo zaznal. Preko CMD: DISKPART potem LIST DISK (glej zap. št. za tvoj USB), potem SELECT DISK # (# je št. USB ključa) in potem CLEAN ALL (traja nekaj časa). Pazi da vpišeš pravo številko, da si ne boš kakega diska formatiral po nesreči! Če to uspe boš USB po postopku lahko formatiral in bo delal. Če ne pač v smeti.
FX6300B ::
si mal sposodim temo jst mam tut en usb k stoji že nwm kolk cajta sicer je kar naenkrat nehal delati gre se za mullerjev cheap 16GB usb
pa probaval sem par toolov v enmu ki nej bi bil prav za ta čip je napisal 99,99% bad blocks
če kdo ve kako bi ga rešil
pa probaval sem par toolov v enmu ki nej bi bil prav za ta čip je napisal 99,99% bad blocks
če kdo ve kako bi ga rešil
May the force be with you!
bi če bi se znašel na ruski strani
aja če je to smi MPtool sem nekaj probaval samo je vse napisalo failed
aja če je to smi MPtool sem nekaj probaval samo je vse napisalo failed
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FX6300B ()
hojnikb ::
search verjetno znaš uporabljat, programi so pa itk v angleščini.
Če je pisal vse faild, je verjetno odpovedal nand čip
Če je pisal vse faild, je verjetno odpovedal nand čip
#brezpodpisa
vrjetno ja sej je bil res cheap usb mislm da je biu 7,99EUR aja povem še le to da lučka pač prej je utripala da bere sedaj pa tako mežika pač gres svetlost na max potem pa počasi na min pa potem spet na max
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FX6300B ()
izpiše mi bootcard mode cant create ?? nimam pojma kaj naj bi to pomenil
hojnikb @ tisti error sem dobil ko sem pognal exe file ("start") pri prvem linku...
Kako pa naj vem kateri MPTOOL je pravi?
Kako pa naj vem kateri MPTOOL je pravi?
hojnikb ::
> Kako pa naj vem kateri MPTOOL je pravi?
greš http://www.usbdev.ru/files/phison/ in iščeš programje, ki je kompatabilno z PS2251-03
pomagaj si z google translate
greš http://www.usbdev.ru/files/phison/ in iščeš programje, ki je kompatabilno z PS2251-03
pomagaj si z google translate
#brezpodpisa
Vsi "failed". Poizkusil sem tudi z low level format - neuspešno. Ključek bo letel v smeti :).
Bi pa to temo izkoristil še kot eno drugo vprašanje.
Na USB 3.0 imam vključen Logitech unifying receiver, na katerega je povezana miška in tipkovnica. Ko v drug USB 3.0 vključim USB ključ 3.0 mi tipkovnica in miška ne delujeta več. Ko ključek izključim ponovno deluje.
Se je kdo srečal s podobno težavo in ima rešitev? Hvala
Bi pa to temo izkoristil še kot eno drugo vprašanje.
Na USB 3.0 imam vključen Logitech unifying receiver, na katerega je povezana miška in tipkovnica. Ko v drug USB 3.0 vključim USB ključ 3.0 mi tipkovnica in miška ne delujeta več. Ko ključek izključim ponovno deluje.
Se je kdo srečal s podobno težavo in ima rešitev? Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: avtek ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB ključ ne dela po formatiranju??Oddelek: Strojna oprema | 3283 (1542) | djmeethra2 |
» | Format usb ključkaOddelek: Pomoč in nasveti | 4182 (2091) | Skylord |
» | USB ključ prepozna kot DVD/CD ROM enotoOddelek: Pomoč in nasveti | 2744 (2563) | hojnikb |
» | Ne Prepozna Mi Usb KljučkaOddelek: Strojna oprema | 695 (609) | gddr85 |
» | USB ključ write-protectedOddelek: Strojna oprema | 3443 (3130) | hojnikb |