» »

Tablica ali e-bralnik

Tablica ali e-bralnik

i33a ::

Pozdravljeni, odločam se za nakup naprave za branje.
Sem študent računalništva in bi rabil za pregledovanje prosojnic, pdf-ov ter za branje kakšne knjige v formatih: pdf, epub, ...
Razmišljal sem o e-bralniku z e-ink zaslonom, ker naj bi bil boljši za oči... vendar ne vem kako je kaj z pregledovanjem pdf-ov tam.
Katero izmed teh dveh rešitev predlagate? Mogoče kak konkreten produkt?

Lep pozdrav, hvala za nasvete

ingeniero ::

Ebralniki so kar mora za branje pdf-jev, sploh kaksnih racunalniskih knjig ... Za ta namen vzami raje kaksno tablico. Sam sem najbolj zadovoljen z ipadom, ker baterija zdrzi kar precej casa.

msjr ::

Za pdf je boljša tablica (iPad). Epub (oz. mobi za Kindle) je boljši bralnik. Jest sem se prebijal prek enega predavanja v pdf-ju na kindlu pa ni šlo.

Za projsonice in pdf-je tudi jaz priporočam ipad oz. tablico s res čimboljšim zaslonom.

Kako je pa za oči? Tablice glede tega niso najboljše ane?

Ni panike, prilagodiš svetilnost, da ne sveti preveč in to je to. E-ink seveda poseka vsako tablico zunaj na soncu, ampak za študirat v temačni kamrici bo tablica čisto ok (pa če mati kavo prinesejo je pa sploh fino).

Aha, hvala za odgovore.
Sem se še malo pozanimal glede vsega skupaj.
Kako pa je z kakimi računalniškimi/matematičnimi knjigami, če se jih pretvori v epub format z programom calibre? Je potem tudi vse skupaj bolj slabo?

Kako veliko tablico in z kakšnim zaslonom pa priporočate?
Kateri os je bolj primeren?
Budget je tam nekje do 170€

yayo ::

i33a je izjavil:

Aha, hvala za odgovore.
Kako pa je z kakimi računalniškimi/matematičnimi knjigami, če se jih pretvori v epub format z programom calibre? Je potem tudi vse skupaj bolj slabo?

Kupi tablico in mirna Bosna. Večja kot je lepše se bo bralo.
Če boš kdaj ugotovil, da potrebuješ/želiš napravo za branje elektronskih knjig pri naravni svetlobi kupi še e-bralnik. So že kar poceni, tam od 40€.

Mavrik ::

i33a je izjavil:

Aha, hvala za odgovore.

Neuporabno zanič je ker se podere vsa postavitev.

i33a je izjavil:

Kako veliko tablico in z kakšnim zaslonom pa priporočate?

Za branje PDFov obvezno 4:3 (ker na 16:9 ne dobiš udobno A4 strani na zaslon in je RES tečno tisto konstatno scrollat), vsaj 8"+

i33a je izjavil:

Kateri os je bolj primeren?

Nima veze.

i33a je izjavil:

Budget je tam nekje do 170€

Smeh :)). Kot bi hotel kupit nov avto za 2000eur. Daj pripravi kakih 350EUR za karkoli napol normalnega in vrednega uporabe.
The truth is rarely pure and never simple.

@Mavrik, hvala za nasvete :)
Imaš mogoče kak konkreten predlog, če povečam budget tam na 250+€?

Mavrik ::

Rabljen iPad 3 ali novejši. Morda Nexus 9 če ga dobiš za to ceno.
The truth is rarely pure and never simple.

Malo gledam, pa so vse te tablice stare vsaj par let, da se jhi da dobiti za takšno ceno.
Vem, da je najbrž ravno nekaj nasprotnega od Nexus9 in iPad3.. ampak vseeno bi vprašal za mnenje o Chuwi Hi8.
Tablica ima dober zaslon(boljšo resolucijo tudi od precej dražjih v Sloveniji).. ima tudi 2GB rama ter 32notranjega spomina z možnostjo razširitve.
Precej spodobo za tak denar po mojem mnenju.
Ima kdo kake izkušnje z to tablico ali proizvajalcem?
Ali vseeno mislite, da je bolj pametno kupiti rabljen Ipad/Nexus?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kobo HD Aura, Kindle Paperwhite, Tolino Vision

Oddelek: Kaj kupiti
163281 (1452) tikitoki
»

e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15145152 (26452) AgiZ
»