Forum » Pomoč in nasveti » Windows Pro 10 - USB ključek - bypass boot menija ob popravilu?
Windows Pro 10 - USB ključek - bypass boot menija ob popravilu?
slitkx ::
Oj.
USB ključek bi rad uporabil pri zagonu, saj se je prenosnik (pišem s hibrida) ujel v 'Automatic startup repair' zanko.
Sem tudi že izključil samodejni zagon ter samodejno popravilu v CMD-ju (admin pravice), vendar očitno ni efekta.
Na ključku sta 32-bit in 64-bit Windows 10 Professional. Zaradi dveh edicij mi najprej ob zaznavi ponudi možnost izbire, nato pa po izbiri namestitve.
Ko sem imel Windows 8.1, sem imel na ključku le 64-bitno verzijo Professional, ob popravilu zagona pa je sistem direktno bral info z njega in tudi uspešno prišel do prijavnega zaslona.
Torej, kako lahko pri dualboot USB ključku preskočim izbirni zaslon, da bo sistem samodejno izbral ključek za popravilo zagona?
Lp.
USB ključek bi rad uporabil pri zagonu, saj se je prenosnik (pišem s hibrida) ujel v 'Automatic startup repair' zanko.
Sem tudi že izključil samodejni zagon ter samodejno popravilu v CMD-ju (admin pravice), vendar očitno ni efekta.
Na ključku sta 32-bit in 64-bit Windows 10 Professional. Zaradi dveh edicij mi najprej ob zaznavi ponudi možnost izbire, nato pa po izbiri namestitve.
Ko sem imel Windows 8.1, sem imel na ključku le 64-bitno verzijo Professional, ob popravilu zagona pa je sistem direktno bral info z njega in tudi uspešno prišel do prijavnega zaslona.
Torej, kako lahko pri dualboot USB ključku preskočim izbirni zaslon, da bo sistem samodejno izbral ključek za popravilo zagona?
Lp.
- spremenil: slitkx ()
slitkx ::
No, zdaj sem zagnal skripto z ukazoma
bcdedit /set {default} recoveryenabled No bcdedit /set {default} bootstatuspolicy ignoreallfailures, tako da vsaj vem, kaj povzroča težavo. Program winload.exe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Po prizigu samo black screenOddelek: Pomoč in nasveti | 1010 (800) | goranzaric |
» | Windows 10 recovery ISO - uploadOddelek: Pomoč in nasveti | 1579 (1245) | modelno1 |
» | OS Boot na ATA/SATAOddelek: Pomoč in nasveti | 1293 (1153) | MrStein |
» | WTF...problem z Xpjem in bootanjemOddelek: Operacijski sistemi | 2517 (1872) | astrofizik |
» | Kako odstraniti Winload.exe...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2507 (2247) | vratar |