Forum » Mobilne tehnologije » Symbian+Gmail oz. kako usposobiti Gmail na Nokii E63?
Symbian+Gmail oz. kako usposobiti Gmail na Nokii E63?

Motika ::
Cca leto nazaj je Gmail na Nokia E63 delal še direkt prek interneta, bilo je elegantno, pregledno, ekspresno hitro, dalo se je celo urejati mape, iskati po ključnih besedah itd. Potem so to ukinili, moral si dostopati prek Sporočil (e-pošte) v meniju telefona. Bilo je sicer nepraktično (vidne so bile samo glave sporočil, vsako sporočilo je bilo treba posebej naložiti ipd.), je pa vsaj funkcioniralo. (Vmes so bila na voljo tudi neka (z Gmailom povezana) Nokia Ovi sporočila (skrajno nerodna za uporabo), ki pa so jih tudi ukinili.)
Nekaj dni nazaj sem zamenjala geslo Gmaila. Češ da bo še bolj "varno" vse skupaj (ne bi mi bilo sploh treba, ni bilo nobenih vdorov ipd.).
Vendar zdaj se v telefonu niti prijaviti ne da več, ker je OS očitno preveč zastarel in Gmail vsak poskus prijave obravnava kot "Google je preprečil prijavo v manj varni aplikaciji". To piše pod "Nedavni varnostni dogodki".
V nastavitvah lahko med drugim označiš "Omogočanje manj varnih aplikacij:" "VKLOPLJENO" ali "IZKLOPLJENO". Imam vklopljeno, vendar razlika je samo ta, da če imaš izkopljeno, je prijava preprečena, hkrati pa dobiš še obvestilo na mail (kjer ti sporočijo ČE NISTE BILI VI-preglejte naprave, oseba pozna vaše geslo??!! (mislim res čudno); ČE STE BILI VI-to je nevarno, dajte si nastavit na IZKLOPLJENO (wtf), brez kakršnekoli možnosti omogočiti tej aplikaciji delovanje). Če pa imaš vklopljeno, je prijava še vedno preprečena, samo obvestila ne dobiš na mail.
Sem poskušala prek mobilnega interneta, prek domačega! wi-fija, večkrat sem izbrisala in dodala nabiralnik v telefonu, pa nič. Naslov in geslo sicer sprejme, vendar se ne naložijo nobena sporočila, je samo prazna stran (in zabeležen poskus prijave). Da pa se super posodobiti mape, in sicer tako da pritisneš "Posodobi sezn. map", napiše "Posodabljam sezn. map, "Povezujem se z nabiralnikom 'gmail'", potem pa "Seznam map ni posodobljen", in to lahko delaš cel dan.
Ali kdorkoli še uporablja kakšno staro Nokio in ali ste rešili tak ali podoben problem?
Nekaj dni nazaj sem zamenjala geslo Gmaila. Češ da bo še bolj "varno" vse skupaj (ne bi mi bilo sploh treba, ni bilo nobenih vdorov ipd.).
Vendar zdaj se v telefonu niti prijaviti ne da več, ker je OS očitno preveč zastarel in Gmail vsak poskus prijave obravnava kot "Google je preprečil prijavo v manj varni aplikaciji". To piše pod "Nedavni varnostni dogodki".
V nastavitvah lahko med drugim označiš "Omogočanje manj varnih aplikacij:" "VKLOPLJENO" ali "IZKLOPLJENO". Imam vklopljeno, vendar razlika je samo ta, da če imaš izkopljeno, je prijava preprečena, hkrati pa dobiš še obvestilo na mail (kjer ti sporočijo ČE NISTE BILI VI-preglejte naprave, oseba pozna vaše geslo??!! (mislim res čudno); ČE STE BILI VI-to je nevarno, dajte si nastavit na IZKLOPLJENO (wtf), brez kakršnekoli možnosti omogočiti tej aplikaciji delovanje). Če pa imaš vklopljeno, je prijava še vedno preprečena, samo obvestila ne dobiš na mail.
Sem poskušala prek mobilnega interneta, prek domačega! wi-fija, večkrat sem izbrisala in dodala nabiralnik v telefonu, pa nič. Naslov in geslo sicer sprejme, vendar se ne naložijo nobena sporočila, je samo prazna stran (in zabeležen poskus prijave). Da pa se super posodobiti mape, in sicer tako da pritisneš "Posodobi sezn. map", napiše "Posodabljam sezn. map, "Povezujem se z nabiralnikom 'gmail'", potem pa "Seznam map ni posodobljen", in to lahko delaš cel dan.
Ali kdorkoli še uporablja kakšno staro Nokio in ali ste rešili tak ali podoben problem?

konspirator ::
Profimail odjemalec.
"Omogočanje manj varnih aplikacij:" "VKLOPLJENO" ali "IZKLOPLJENO"
Daj off.
Preko web browserja na telefonu se ne moreš prijaviti v gmail ?
Ali emoze.
"Omogočanje manj varnih aplikacij:" "VKLOPLJENO" ali "IZKLOPLJENO"
Daj off.
Preko web browserja na telefonu se ne moreš prijaviti v gmail ?
Ali emoze.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Outlook 2013Oddelek: Omrežja in internet | 1087 (418) | Machete |
» | Gmail (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 26234 (12864) | donvito |
» | Gmail kako dovoliti "low port" maile.Oddelek: Informacijska varnost | 2452 (1428) | poweroff |
» | GmailOddelek: Pomoč in nasveti | 6542 (4753) | tattoo |
» | Vdor v gmail (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 22459 (21216) | Joze_K |