Forum » Loža » So spore halucinogenih gob legalne v slo?
So spore halucinogenih gob legalne v slo?
kodsiti1 ::
Zanima me ce so spore halucinogenih gob legalne v slo?
Narocil bi preko neke spletne strani v nizozemski pa me zanima ce so spore legalne v slo? Za raziskovalne namene, seveda.
Narocil bi preko neke spletne strani v nizozemski pa me zanima ce so spore legalne v slo? Za raziskovalne namene, seveda.
Phantomeye ::
Zanima me ce so spore halucinogenih gob legalne v slo?
Spore so legalne da, ampak takoj ko požene micelij si že v nelegalnih vodah, ker že vsebuje psilocybin (se mi zdi). Zato so tudi growboxi 'rahlo' prepovedani.
Sej mislim da kupis kit ki vsebuje te priopomocke, hranila in vse pripravljeno, in pa spore posebaj pa notr vsujes al kako , to se morem se pozanimat ce bom kupill...
http://www.magic-mushrooms-shop.com/en/
PacificBlue ::
Za raziskovalne namene, seveda.
Sure.
Će že kupuješ vzami Psilocybe Cubensis B+, je tak lušn strain za začetnika, nič preveč dramatičnega v glavnem za doživeti. Pa tudi za gojenje je ok, nezahteven glede temperature in zemlje in ima dosti pridelka.
blackbfm ::
Cubensis je en, tiste dodatne oznake oz straini so pa bolj marketinski crap.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Sej mislim da kupis kit ki vsebuje te priopomocke, hranila in vse pripravljeno, in pa spore posebaj pa notr vsujes al kako , to se morem se pozanimat ce bom kupill...
ne bi rekel, da ravno vsuješ ... raje se prej dobro izobrazi. Ni tako zajebano ... Samo rabiš pa vedt osnove. Navsezadnje to so glive in fašejo podobne stvari kot ljudje (infekcije) ... malo preveč boš neroden, pa bo šlo po gobe (pun not intended).
PacificBlue ::
Blabla :) razlike so zanemarljive.. ni nobene znanstvene podlage zadaj, zgolj cista domislija ti. Smartshopov
Fuks ::
Stvari se lahko lotiš tudi sam, ne rabiš nobenega kita (razen če res nisi tip ki se je pripravljen malo poglobit).
Glej videe od Roger Rabbit, začne se kle: pf-tek je ena taka zelo noob-proof varianta:
Tvoja biblija pa je shroomery.com, zares kompletna spletna stran ;)
Pa da ne bo kdo rekel da delim informacije kako pridelovat ilegalne droge: vsi ti postopki so zelo splošni za gniloživke (to se pravi gobe ki ne potrebujejo simbioze). Sam sem vzgojil ostrige na ta način ;)
Glej videe od Roger Rabbit, začne se kle: pf-tek je ena taka zelo noob-proof varianta:
Tvoja biblija pa je shroomery.com, zares kompletna spletna stran ;)
Pa da ne bo kdo rekel da delim informacije kako pridelovat ilegalne droge: vsi ti postopki so zelo splošni za gniloživke (to se pravi gobe ki ne potrebujejo simbioze). Sam sem vzgojil ostrige na ta način ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fuks ()
Ja spore bom pa iz gob v hosti nabral al kako? Sj kita verjetno nebi kupil, bi samo spore...
Jebals em se 2 mesca z zelenjem in nakoncu koncno en primerek uspe in evo ga seveda uletijo nevihte in gre vse v maloro...
Pa upam da bo z fungusi lazje
Jebals em se 2 mesca z zelenjem in nakoncu koncno en primerek uspe in evo ga seveda uletijo nevihte in gre vse v maloro...
Pa upam da bo z fungusi lazje
Cubensiske so zelo nezahtevne, rabijo samo nekaj svežega zraka dnevno, sobno svetlobo in temperaturo..pa seveda vlažnost. Vse lahko zrihtaš praktično zastonj.
Jaz sicer priporočam ukvarjanje s kakšno drugo bolj konstruktivno stvarjo, ker v psihadelikih ni neke višje resnice
Jaz sicer priporočam ukvarjanje s kakšno drugo bolj konstruktivno stvarjo, ker v psihadelikih ni neke višje resnice
Cubensiske so zelo nezahtevne, rabijo samo nekaj svežega zraka dnevno, sobno svetlobo in temperaturo..pa seveda vlažnost. Vse lahko zrihtaš praktično zastonj.
Ja najtezji del je doba čakanja, da začne poganjat. rabiš dobro mero potrpljenja.
Fuks ::
Ti govoriš samo o zadnji "fruiting" fazi.
Malo bolj tehnično zahtevna je prva faza - inokulacija prvotnega substrata. In če se greš kaj bolj zahtevnega potem razširjanje na bulk substrat ter casing itd :)
P.s. za cubensiske imaš spore tukaj na free spore exchange :)
Dobiš print za stroške poštnine (2€).
http://fsre.nl/about-2/info-2/
Čeprav za začetnika mogoče bolje da kupiš v brizgalki, ker imaš drugače en korak več kjer gre lahko narobe ;)
Malo bolj tehnično zahtevna je prva faza - inokulacija prvotnega substrata.
Osnovni pf tek pa res ni neka zahtevna stvar..skoraj fool proof :-)
Vanich ::
Beh; imaš slovenske, avtohtone psylocibe: gnojeva gologlavka.
Sem jih ravno včeraj gledal, kako veselo rastejo iz vsakega drugega kravjeka.
Ne poznam pa nobenega, da jih je kdaj probal, mene pa tudi ne mika.
Sem jih ravno včeraj gledal, kako veselo rastejo iz vsakega drugega kravjeka.
Ne poznam pa nobenega, da jih je kdaj probal, mene pa tudi ne mika.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vzmetnica, plesenOddelek: Loža | 6719 (1338) | geofull |
» | Halucinogene gobe legalnost in kje kupitOddelek: Loža | 14684 (9581) | BRBR |
» | Legalnost "norih" (psilocybe) gob (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11200 (8913) | Bob Rock |
» | Halucinogene gobe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 33261 (16233) | Phantomeye |
» | Psihadeliki drugicOddelek: Loža | 4378 (3795) | blackbfm |