Forum » Loža » Psihadeliki drugic
Psihadeliki drugic
stric_tom ::
Se pravi v tej temi govorimo o klasičnih psihadelikih (to so tisti, ki delujejo na serotonske reseptorje in prenehejo delovati, ce blokiraomo le te. Vecina znanstvenikov se strinja da je pogoj aktivnost na 5-HT2A. Na robovih se malenkostno prekrivaojo z entactogeni, katerih glavni naci dela je večanje koncentracije serotonina/dopamina/noradrenalina v možganih z njihovih sproščanjem in preprečevanjem reuptaka, vendar pa imajo nekateri entactogeni tudi direktne učinke na serotoninske receptorje.
Evo še dveh zelo zanimivih predavanj na to temo:
in
Še dosti je napisanega tudi v s strani moderatorjev napačno in slaboargumentirani temi (rekli bi da nočejo tem o drogah na svojem forumu ne pa da si zmišljujejo kar ene razloge) - Psihadeliki
Uglavnem v tej temi nadaljujmu in to brez isoebnih napadov, razlag kako do nelegalnih substanc (bodite pozorni, da cel kup psihadelikov ni nelegalen), napeljevanj h kaznivim dejanjem, ... skratka kulturna debata.
Evo še dveh zelo zanimivih predavanj na to temo:
in
Še dosti je napisanega tudi v s strani moderatorjev napačno in slaboargumentirani temi (rekli bi da nočejo tem o drogah na svojem forumu ne pa da si zmišljujejo kar ene razloge) - Psihadeliki
Uglavnem v tej temi nadaljujmu in to brez isoebnih napadov, razlag kako do nelegalnih substanc (bodite pozorni, da cel kup psihadelikov ni nelegalen), napeljevanj h kaznivim dejanjem, ... skratka kulturna debata.
imagodei ::
> "Uglavnem v tej temi nadaljujmu in to brez isoebnih napadov, razlag kako do nelegalnih substanc (bodite pozorni, da cel kup psihadelikov ni nelegalen), napeljevanj h kaznivim dejanjem, ... skratka kulturna debata. "
Točno tako. Čeprav je tema v Loži, bo moderirana; trolanje, flamanje in osebni napadi bodo brisani. Držite se kulturnega dialoga in temo ohranite na nivoju, pa bo ostala odprta.
> "v tej temi govorimo o klasičnih psihadelikih"
stric tom, tole je sicer blazno široko. O čem pravzaprav hočeš govorit? O smiselnosti uživanja? O izkušnjah? O legalizaciji? Na forumu je sicer odprtih cel kup tem, ki se na tak ali drugačen način ubadajo s tematiko drog - nekaj sem jih podal tudi v tvoji prejšnji temi. Zakaj torej potrebujemo še eno posebno temo za psihadelike?
Točno tako. Čeprav je tema v Loži, bo moderirana; trolanje, flamanje in osebni napadi bodo brisani. Držite se kulturnega dialoga in temo ohranite na nivoju, pa bo ostala odprta.
stric tom, tole je sicer blazno široko. O čem pravzaprav hočeš govorit? O smiselnosti uživanja? O izkušnjah? O legalizaciji? Na forumu je sicer odprtih cel kup tem, ki se na tak ali drugačen način ubadajo s tematiko drog - nekaj sem jih podal tudi v tvoji prejšnji temi. Zakaj torej potrebujemo še eno posebno temo za psihadelike?
- Hoc est qui sumus -
technolog ::
Prejšnja tema je katastrofa, take debate po moje niso za na slo-tech.
Jst bi na tvojem mestu pazu z t.i. "research chemical"-i :) To, da je snov podobna znani, nič ne pove o tem, da so učinki (ali toksičnost) podobni. Recimo mnogokrat se v farmaciji izve, da je aktiven samo eden izmed izomerov neke substance.
Jst bi na tvojem mestu pazu z t.i. "research chemical"-i :) To, da je snov podobna znani, nič ne pove o tem, da so učinki (ali toksičnost) podobni. Recimo mnogokrat se v farmaciji izve, da je aktiven samo eden izmed izomerov neke substance.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
LitralSM ::
Kje se torej da dobiti te zadeve? Zanimam se za legalne.
In ali obstaja še kakšna ažurna lista prepovedanih substanc.
Dovolite, da se popravim. V katerih vsakdanjih izdelkih pravzaprav najdem to, kar iščem. Ne zanimam se za uporabo btw.
Dovolite, da se popravim. V katerih vsakdanjih izdelkih pravzaprav najdem to, kar iščem. Ne zanimam se za uporabo btw.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LitralSM ()
Vikking ::
Bolj pomembno vprašanje kot kje se dobi. Je, zakaj rabim to?
Ker če potrebuješ za zdravstvene namene, potrebuješ diagnozo od zdravnika ali psihiatra. Potem pa na recept pridobiš zdravilo. Z redno kontrolo zdravniku/psihiatru pa se odmerki povečujejo ali zmanjšujejo. Zdravila znajo vsebovati podobne sestavine. Poleg tega je zdravilo iz lekarne, čisto, pravilno odmerjeno in brez primesi, ki jih prodajajo dilerji.
Kakršnakoli druga uporaba je škodljiva in namenjena rekreativni uporabi. Kdor rabi jemat te snovi zato da mu zvoni v glavi, vidi žive barve im mu "dogaja". Potrebuje nujno zdravniško pomoč.
imagodei ::
Za seznam je izhodišče tukaj: http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r07/predp...
Malo preklikaj.
Kar se tiče posredovanja informacij, kje lahko dobiš legalne psihadelike, je najlažje reči takole: v trgovini ali pa pri zdravniku. Če gre za legalno zadevo, jo lahko legalno kupiš.
Vikking> "Kdor rabi jemat te snovi zato da mu zvoni v glavi, vidi žive barve im mu "dogaja". Potrebuje nujno zdravniško pomoč."
Bi šlo brez moraliziranja? Naslednji bo sedaj ugotovil, da če rabiš zjutraj popiti kavo, da potrebuješ zdravniško pomoč. To ne vodi nikamor. Lahko pa podaš link na strokovno študijo, ki bo potrdila tvoje navedbe.
Malo preklikaj.
Kar se tiče posredovanja informacij, kje lahko dobiš legalne psihadelike, je najlažje reči takole: v trgovini ali pa pri zdravniku. Če gre za legalno zadevo, jo lahko legalno kupiš.
Vikking> "Kdor rabi jemat te snovi zato da mu zvoni v glavi, vidi žive barve im mu "dogaja". Potrebuje nujno zdravniško pomoč."
Bi šlo brez moraliziranja? Naslednji bo sedaj ugotovil, da če rabiš zjutraj popiti kavo, da potrebuješ zdravniško pomoč. To ne vodi nikamor. Lahko pa podaš link na strokovno študijo, ki bo potrdila tvoje navedbe.
- Hoc est qui sumus -
>
S pojmom klasični psihadeliki se označuje psihadelike ki delujejo prego serotoninskega sistema v možganih, podtip 5HT2A je tist za katerge velja konsenzm da je njegova aktivacija potreben pogoj za psihadelične učinke. Poleg njih obstajajo še snovi, ki povzročajo podobne učinke s drugimi mehanizmi. Ta tema je namenjena predvvsem deljenju osebnih izkušenj z razmimi snovmi, še posebej danes, ko je ogromno različnih s subtilnimi razlikami, tako v dobrh kot v sčabojč
Prejšnja tema je katastrofa, take debate po moje niso za na slo-tech.
To je res in research chemical je nasploh slabo ime, ker pokrive snovi znane že desetečetletja in snovi odkrite včeraj.
Prav tako pokriva substitucije, ki obstajajo že v naravn na podobnih snoveh kot reči, kj ih v naravi ni.
Recim 2cji (čeprav jih je več in več že med drogami) se reserch chamicali že okromno let, bili preizkušeni že tolikorat, ... o neki skriti toksičnosti je težko govoriti. Hkrati je 25i-nbomd popularen sam leto ali 2 in je povzročil verjetno več smrti kot ostali skupaj.
Legalne so dobi v spletnih trgovinah, ki so precej lepo urejene, jemljejo kreditne kartice, google pay, ... (paypala ne ker je proti).
Bi jih objavil par sam se voda amini in modi mogli izjasnit.
Seznam maš na http://www.drogart.org/forum/index.php?...
technolog ::
Pa še en disclaimer: Ta technolog iz linka pa jst iz slo-techa sva dve različni entiteti :)
Vikking ::
Govorimo o: S pojmom klasični psihadeliki se označuje psihadelike ki delujejo prego serotoninskega sistema v možganih, podtip 5HT2A je tist za katerge velja konsenzm da je njegova aktivacija potreben pogoj za psihadelične učinke.
Zanima me le zakaj bi človek potreboval takšne učinkovine za zabavo?
Dr_M ::
Zakaj rabi clovek pivo, vino, na splosno alkohol, kavo, cigarete...?
Brez vsega tega, se da popolnoma lepo zivet, ampak vsak clovek potrebuje svoj "šus". Vsak si pa pac izbere tistega, ki mu najbolj sede.
Brez vsega tega, se da popolnoma lepo zivet, ampak vsak clovek potrebuje svoj "šus". Vsak si pa pac izbere tistega, ki mu najbolj sede.
>Zanima me le zakaj bi človek potreboval takšne učinkovine za zabavo?
Človek ne potrebuje nobneih psihoaktivnih snovi za zabavo, se pa skozi tisočletja zgodovine vidi, da je večina preferirala neke vrste zadetost v primerjavi s streznostjo za zabavo. Še enkrat pa ti povem, da moj namen pri pisanju te tedme ni no koga izvajati psihični pritisk, naj vendarle le poizkusi zadevo. Jaz samo oopisujem, malo iz slišanega/prebranega malo iz osebnih izkušenj.
Ti bom pa postavil protivprašanje - kot si ti, da misliš, da je tvoj položaj, da skušaš preprečiti uporabo ljudem? Je to ker si proti vsemu kar spreminja um? Si morda zaradi kake snovi izgubil prijatelja/znanca/družinskega člana? Če si, potem najprej sožalje, kasneje pa še prošnja, da bolje opišeš dogodek, da lahko skupaj preprečimo podobne...
Človek ne potrebuje nobneih psihoaktivnih snovi za zabavo, se pa skozi tisočletja zgodovine vidi, da je večina preferirala neke vrste zadetost v primerjavi s streznostjo za zabavo. Še enkrat pa ti povem, da moj namen pri pisanju te tedme ni no koga izvajati psihični pritisk, naj vendarle le poizkusi zadevo. Jaz samo oopisujem, malo iz slišanega/prebranega malo iz osebnih izkušenj.
Ti bom pa postavil protivprašanje - kot si ti, da misliš, da je tvoj položaj, da skušaš preprečiti uporabo ljudem? Je to ker si proti vsemu kar spreminja um? Si morda zaradi kake snovi izgubil prijatelja/znanca/družinskega člana? Če si, potem najprej sožalje, kasneje pa še prošnja, da bolje opišeš dogodek, da lahko skupaj preprečimo podobne...
blackbfm ::
se pa skozi tisočletja zgodovine vidi, da je večina preferirala neke vrste zadetost v primerjavi s streznostjo za zabavo
Skozi zgodovino niso imel sintetičnih koncentriranih drog kot danes. Druga stvar pa da niso sploh imel pojma s čim se zastrupljajo..pa tudi nihče jih ni vlekel iz dreka zaradi lastne neumnosti.
Machete ::
Nehajte z tem kaj je dobro za koga in ne. Vsak približno ve kakšna so tveganja in vsak si lasti svoje telo in um zase. Vsi se s sabo pozabavamo po svoje.
Eni laufajo eni se ga zadanejo, eni visijo na netu.. Moraliziranje je za angelco likovič, tu pa tip podaja kakovostne informacije, ki ne škodijo nobenemu.
Če ste proti uporabi drog, pišite kje drugje. Ne samo obsojat in izražat svojih stališč, ker to ni point. Meni je pa znanimivo brati izkušnje ljudi, še posebaj iz perspektive, katera ni moja. Tako kot berem teme v oddelku konzol, čeprav si je ne lastim (in ne lajam zakaj jo kdo ima in da je neumen in da je ne rabi), tako je zanimivo slišati kaj vse zmorejo in nezmorejo človeški možgani. Z ali brez ;)
Eni laufajo eni se ga zadanejo, eni visijo na netu.. Moraliziranje je za angelco likovič, tu pa tip podaja kakovostne informacije, ki ne škodijo nobenemu.
Če ste proti uporabi drog, pišite kje drugje. Ne samo obsojat in izražat svojih stališč, ker to ni point. Meni je pa znanimivo brati izkušnje ljudi, še posebaj iz perspektive, katera ni moja. Tako kot berem teme v oddelku konzol, čeprav si je ne lastim (in ne lajam zakaj jo kdo ima in da je neumen in da je ne rabi), tako je zanimivo slišati kaj vse zmorejo in nezmorejo človeški možgani. Z ali brez ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
se pa skozi tisočletja zgodovine vidi, da je večina preferirala neke vrste zadetost v primerjavi s streznostjo za zabavo
Skozi zgodovino niso imel sintetičnih koncentriranih drog kot danes. Druga stvar pa da niso sploh imel pojma s čim se zastrupljajo..pa tudi nihče jih ni vlekel iz dreka zaradi lastne neumnosti.
Ravno dopoldne sem ti pisal odg. na to pa je forumu.... skozi zgodovino jim je uspelo pogruntati kombinacijo ayahuasca, kjer kombinirajo DMT in MAO inhibitor. Učinki so močnajši od večine drugi reči.
Pogruntali so tudi, da se aktivna učinkovine pri jedi gob vrste Amanita Muscaria, koncentrira v urinu, torej so šamani med obredi pili urin en drugega (dosti o temu ne spada med psihadelike ker, deluje po drugem mehanizmu.
Zanimivo kaki si proti sintezi določenih psihoaktivnih snovi. Če je nekaj sintetičo ni nujno slabo in obratno (ali mogoče, trdiš, da je datura dobra). Hkrati pa točno veš kaj je not in koliko snovi boš zaužil. Recimo kar se tiče halucinogenih gob, večina ljudi poroča o manj slabosti s sintetičnim psilocibinom/psilocinom kot s pravimi gobami. Zdej navadni smrtniki to težko probamo ker je dostopnost sintetičnega psilocibina/psilocina bolj tko tko, vendar 4-AcO-DMT (kemično zelo soroden psiclocinu) prav tako povzroča manj slabosti kot origirnalne gobe.
Recimo z majhno spremembo v 4-ho-met pa dobimo drogo, ki ima podobne senzorične učinke gobam in skoraj nič mindfucka in enako velja za milijon ostalih, z majhnimi spremembami, lahko njihove lastnosti spremenimo v bolj zaželjene. Zakaj bi bilo to slabo, samo zato ker je storjeno laboratorijosko?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stric_tom ()
Zanimivo kaki si proti sintezi določenih psihoaktivnih snovi.
Kako boš vedel kaj daješ vase, pri snovi neznanega izvora, ki gre čez nevemkoliko rok?
To je res, samo to ni problem edinstven sintetičnim drogam (čeprav obstajajo določenih testi, ki lahko pomagajo pri identfikaciji).
Kako ti veš, da je nekra rastlina res to, kar ti nakdo trdi da je? Še posebej če je zmleta in v kapsulah?
Kako ti veš, da je nekra rastlina res to, kar ti nakdo trdi da je? Še posebej če je zmleta in v kapsulah?
Drugeče dokaj velik problem je zadnje čase bil (in je še), da so ljudje z interneta, kupovali 25i-nbome blotterje (ali kar prašek) In potem delali ogromne zaslužke in hkrati ogrožali svoje stranke, če so le te, misleč da imajo lsd, vzele 10 doz (1mg lsd ti fizično ne bo nikakor škodoval, 10mg 25i-nbome te pa lahko ubije in tudi že je ubijeal).
Zato so mnogi prodajalci storili 2 stvari. Prva je da svoje blotterje jasno označujejo z vsebovano snovjo (ok, jaz bi rad videl sicer še dozo, ampak korak naprej je), druga pa da praške neradi prodajajo oziroma samo določenim strankam.
Zato so mnogi prodajalci storili 2 stvari. Prva je da svoje blotterje jasno označujejo z vsebovano snovjo (ok, jaz bi rad videl sicer še dozo, ampak korak naprej je), druga pa da praške neradi prodajajo oziroma samo določenim strankam.
rastlino si loh vzgojiš sam, lsdja pač ne moreš doma skuhat
Ampak tudi potem nisi zihr. Kaj če ti je tisti, ki ti je poslal spore print, poslal napačnega? Kaj če se ti je not naselila kaka druga plesen? ..
In zakaj misliš, da je človeku, ki dela lsd, cilj da ti škoduje? Mrtve stranke = slaba reklama, zadovoljen stranke dobra reklama.
Pa če se omejiš samo na to kar lahko vzgojiš samo sam, si se orenk omejil, za moje pojme sicr bv, ampak kakor hočeš.
In zakaj misliš, da je človeku, ki dela lsd, cilj da ti škoduje? Mrtve stranke = slaba reklama, zadovoljen stranke dobra reklama.
Pa če se omejiš samo na to kar lahko vzgojiš samo sam, si se orenk omejil, za moje pojme sicr bv, ampak kakor hočeš.
Kaj če ti je tisti, ki ti je poslal spore print, poslal napačnega? Kaj če se ti je not naselila kaka druga plesen?
Težko, psilocibinke so tok specifične gobe da jih je praktično nemogoče zamešat. Tudi niso občutljive, če imaš vsaj približno čisto okolje.
Ker neveš če dela lsd. Pa želja po zaslužku vmesnih členov.
Nisi odgovoril na zadnje vprašanje - te to, da si se ravnokar orenk omejil pri izbriri nikoli ne moti?
Pa če ti kaj koristi - AL-LAD in LSZ, ki trenutno krožita, naj bi prihajala iz par laboratorijev, ki imajo licenco za proizvodnjo LSDja ze eksperimentalne namene..
Sem tudi napisal kje je največja nevarnost za nateg (low lvl dealerji, se pravi tip s ceste) in katere korake so večji naredili, da se temu izognejo. Kmalu pa še napišem od testiranju at home, da si vsaj priblizno zihr kaj imaš.
Sem tudi napisal kje je največja nevarnost za nateg (low lvl dealerji, se pravi tip s ceste) in katere korake so večji naredili, da se temu izognejo. Kmalu pa še napišem od testiranju at home, da si vsaj priblizno zihr kaj imaš.
Nisi odgovoril na zadnje vprašanje - te to, da si se ravnokar orenk omejil pri izbriri nikoli ne moti?
me ne vleče, tako da mi je vseeno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | halucinogene gobe in ayahuasca (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22947 (2879) | Horas |
» | Psihadeliki II - antidemonizacijaOddelek: Loža | 1105 (767) | genesiss |
» | Nore gobe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15388 (13407) | Cervantes |
⊘ | PsihadelikiOddelek: Loža | 4448 (3645) | imagodei |
» | DMT - THE SPIRIT MOLECULEOddelek: Loža | 3598 (3421) | blackbfm |