Forum » Pomoč in nasveti » Nadgradnja rama, pc ne boota niti z starim
Nadgradnja rama, pc ne boota niti z starim
Heavy ::
V računalniku sem nadgradil ram iz 2*2GB DDR2 na 2*4GB DDR2. Pri prvem zagonu so se ventilatorji začeli vrteti, na monitorju pa je izpisalo no signal. Preko jumperja sem nato skušal resetirat CMOS - še vedno isto. Potem sem še baterijo ven vzel, čez par minut jo nazaj postavil - še vedno isto. Posumil sem, da je lahko kaj z novim ramom narobe, poizkusil isti postopek z starim - še vedno isto. PC nič ne piska, ventilatorji se vrtijo in na zaslonu ni slike. Če bootam brez rama pa začne piskat sekvenco da je napaka na ramu. Vse sem odklopil razen grafične.
Kot sem pogledal forume, so drugi z isto težavo zgolj baterijo odstranili in potem je zadeva bila rešena. Ima kdo kakšno dodatno idejo?
Matična je Gigabyte GA MA770 UD3, rev 2.1, bios je posodobljen na zadnjo verzijo.
Kot sem pogledal forume, so drugi z isto težavo zgolj baterijo odstranili in potem je zadeva bila rešena. Ima kdo kakšno dodatno idejo?
Matična je Gigabyte GA MA770 UD3, rev 2.1, bios je posodobljen na zadnjo verzijo.
mailer ::
Za začetek uporabi samo stari ram. 1 ploščico v eno režo, isto ploščico v drugo režo nato zamenjaj z drugo ploščico in ponovi postopek. Isto poskusi še z novim ramom, poglej če se pini ujemajo, da ni namenjen za drugo podnožje.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Heavy ::
Ja, to je bil problem, da sem po dve skušal notri dati hkrati. Enkrat prej mi je šlo skozi na tak način, sedaj pa se je očitno spuntalo. Pa je šla ura mimo :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RAM se ne ujema. Sem kupil napacnega?Oddelek: Strojna oprema | 2052 (1348) | fosil |
» | Težava s prepoznavanjem RAMa.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2231 (1862) | virus258 |
» | problem z novimi ramiOddelek: Pomoč in nasveti | 2877 (2509) | def0r |
» | RAM (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7204 (6464) | Mr.Nice |
» | need hardware help!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1443 (1110) | Pyr0Beast |