» »

Stalni naslov ki to ni

Stalni naslov ki to ni

Tody ::

Živjo!

Imam eno situacijo, ki pomoje ne rabi neki ukrepanja ampak me vseeno zanima "what if..." Da razložim.

Živim v bloku v Ljubljani, sem edini s tem priimkom v stopnišču in lepega dne dobim modr listek, iz upravne enote, da me čaka pismo. Samo da mene ne čaka pismo ampak čaka nekega xy modela ki se piše isto kot jaz. Jaz tega tipa ne poznam, ni prijavljen pri meni ni družina ni nič. Sem pa lastnik stanovanja tako, da pač če bi se kdo prijavil na moj naslov bi vrjetno imel kaj besede pri tem.

Torej ignoriram dejstvo da se je nekdo zajebal ni važno kdo...

14 dni kasneje poštar vseeno prinese tisto pismo in ga vrže v nabiralnik. Zdej ker ga gospod xy itak ne bo dobil sem bil firbec in ga odpru. Notri piše, da so ustavil postpek proti XY, ker je iz Registra slovenskega prebivalstva al karkoli je že vidno da ima gospod XY stalni naslov na mojem naslovu... Mojega stanovanja sicer nikjer ni omenjeno samo moj priimek in moj naslov sta ista kot od tega gospoda.

Zdej okey on je dal 50 eur tisti teti da ga je vpisala v register ampak glej ga zlomka, zdaj pride nova pošiljka kjer piše da ga bo Telekom Slovenije RUBIL ker jim je dolžan 700 eur.

Moje vprašanje pa je ali naj jaz zdaj kaj naredim in kaj sploh, da se enkrat ne prikaže neka gorila na mojih vratih in mi odnese televizor al pa prenosnika al pa pralni stroj ker pač jim je to naročila ta in ta služba to. Nevem kako te zadeve potekajo zato rabim malce kolektivne pameti :)

harvey ::

Moje vprašanje pa je ali naj jaz zdaj kaj naredim in kaj sploh,

Posreduj dopis na upravno enoto Oddelek za upravne notranje zadeve in pojasni dejansko stanje v izogib nadaljnjim nevšečnostim. Če si v LJ je to na Tobačni 5.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Gladi ::

Zagotovo pojdi na UE, da ga odjavijo iz tvojega naslova.

Edit: Tip je vrjetno moral ponarediti podpis OPja, kar gre za kaznivo dejanje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gladi ()

Invictus ::

Ali pa so zajebali na policiji/UE/kjerkoli ko imaš soimenjaka.

Se mi je že zgodilo ...

V glavnem, razpucaj ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

konspirator ::

Še dobro da ima vsak svoj emšo in davčno številko, tako da do takih napak ne more več priti :)).

Gladi
14 dni kasneje poštar vseeno prinese tisto pismo in ga vrže v nabiralnik.

Kakor razumem ni op ničesar podpisal.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Pa kaj če OP ni nič podpisal.

Po 14 dneh, ko ne dvigneš, se šteje kot da si dvignil in začnejo teči vsi roki ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Js ampak pošta ni za mene in nobenega v tem gospodinjstvu. Televizija je pa še vedno moja. Pomoje gorile nimajo nekega velikega razumevanja do "napak" ko pride enkrat do tvojega stanovanja.

Če bi to bila enostanovanjska hiša ok, tko pa je blok z 200 ljudmi...

Roadkill ::

Na slo-techu tega ne boš rešil. Kot so ti že rekli, pojdi na UE in naj ti oni povejo kaj narest.
Ü

Jah sej na slo-techu se itak nič ne reši! Vse moreš sam... Za nasvet pa vseeno lahko vprašam.

St235 ::

V izogib težavam zaradi enake priimka bi jaz na tvojem mestu kontaktiral UE. Možno je da je pač tvoj soimenjak začel namenoma uporabljat naslov, ker ve da nekdo i istim priimkom tam stanuje in, če telekom ni bil pozoren in preveril dovolj natančno je povsem možno da pride do takšne zmešnjave. Možno je tudi da gre za napako UE, ki je ugotavljala stalmo bivališče in so ga prilimali na tisti naslov itd...

V vsakem primeru ne škodi povprašt na UE kako in kaj, da se izogneš potencialni situaciji z rubežem premičnin.

Okapi ::

konspirator je izjavil:

Še dobro da ima vsak svoj emšo in davčno številko, tako da do takih napak ne more več priti :)).
Malo morgen. Jaz sem pred 3-4 leti dobil položnico za stavbno nadomestilo, ali kar že je tisti davek, za neko stanovanje, ki ni moje, ampak od nekega soimenjaka, na čisto drugem naslovu. Ne glede na vse id. številke še vedno delajo napake.

O.

NonPlusUltra ::

Pojdi na UE in vprašaj, če je še kdo, poleg tebe, prijavljen na naslovu, kjer si ti. Natančneje: v stanovanju, kjer si ti. Ko prijavljaš stalno ali začasno bivališče, moraš namreč navesti tudi številko stanovanja (identifikacijska številka na ploščici na zunanji strani vhodnih vrat vsebuje številko stavbe iz katastra in številko stanovanja).
Možno je, da je v tvojem bloku še en stanovalec z istim priimkom, nima pa tega označenega na poštnem nabiralniku.
"For a long time now I haven't existed. I'm utterly calm.
No one distinguishes me from who I am."

Gama ::

Pa res nisi to ti? Se mi zdi da hoces pretentat izterjavo.

kdo normalen Danes odpira posto ki ni za njega? Kdo normalen ne prijavi te napake? Kdo normalen se potemtakem boji za gorile?

Daj no, placaj ali pa se sprijazni da si dolzan.

Lp

Vikking ::

Se strinjam z Lakotnikom29, nekdo je ugotovil da na tem naslovu stanuje njegov soimenjak in zgleda v neki dani situaciji lepo podatknil tvoj naslov . Telekom ne more kar tako vidit tvojega emšo in osebne davčne. Pošta ki pride na tvoj naslov, na tvoj ime in priimek, jo v vsakem primeru odpreš brez pardona. Če ugotoviš da ni zate v primeru ki si ga napisal, bi takoj skočil na UE, z osebno in davčno številko bi dokazal da to nisi ti.
Kje točno je napaka, boš razrešil le če se boš obrnil in poklical na UE in Telekom.

Najslabše in res najslabše je, da vse pustiš v nemar in si misliš da se bo vse samo od sebe uredilo. Par telefonskih klicev, kakšen dopis pa boš stvar rešil.

Ker če ne boš uredil osnovne stvari, se lahko zgodi, da bodo lepega dne prišli rubežniki ti pobrali premičnine v stanovanju, potem pa boš po cele mesece skakal po sodišču in plačeval odvetnika, da boš razrešil stvari.

@Gama zaenkrat še vem kako mi je ime. In vsa pošta ni bila nemnjena meni. Lahko se pa zgodi zarad takih pacientov kot si ti da mam brezveze težave. Očitno mi obisk OE ne udide, zakaj nisem šel je zato ker mi kre pol dneva samo zato da tam čakam, Ljubljana je pač veliko mesto.

harvey ::

@Tody
Lahko uporabiš tudi mail: ue.lj-sunz(at)gov.si, poveš situacijo in bo vse bolj jasno, kot pa da čakaš tam za brez veze. Sicer pa lahko podaš tudi prijavo na policijo, da se neka oseba predstavlja s tvojimi podatki in bodo preverili dejansko stanje.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

gendale_sef2 ::

kako pa prijaviš stalno bivališče na tuji naslov? to je kar uporaben trik

St235 ::

načeloma ne moreš in verjetno ne gre za to, da bi imel on uradno prijavljeno stalno bivališče tam. Je pa precej enostavno prijavit nek naslov pri recimo naročanju telefona, če je študent na šalterju nepozoren.

Vikking ::

Zgleda da ni osamljen primer, da nekdo zlorabi podatke v smislu sklepanje naročniškega razmerja:

Zloraba podatkov

Policisti so bili 8. 7. 2015 s strani občana obveščeni, da se je neznanec pri mobilnemu operaterju predstavil z njegovimi podatki, sklenil naročniško razmerje in nabavil mobilni telefon in ga veselo uporabljal, stroške pa je zaradi goljufije naprtil oškodovancu. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najemnina

Oddelek: Loža
262945 (1904) BuDi79
»

"Oddaja" stanovanja sorodnikom

297643 (6117) St235
»

Skrivanje dolžnikov v večstanovanjskih stavbah

296933 (5280) RejZoR
»

Pošta Slovenije na spletu objavila seznam "varnih poštnih predalov" (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
8317688 (13415) Azrael
»

Kaj sotriti, če ti na banki odtrgajo 5.000.000,00 sit (strani: 1 2 )

507843 (5992) krneki

Več podobnih tem