Forum » Loža » Zadnja številka revije Moj Mikro
Zadnja številka revije Moj Mikro
Temo vidijo: vsi
m0LN4r ::
Mogoče zato, ker o takih stvareh (spremembah) pred leti niti slišat niso hteli.
Vprašaj mnenje od EKWB, če bi on dal za reklame na takih straneh -danes-
Vprašaj mnenje od EKWB, če bi on dal za reklame na takih straneh -danes-
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Okapi ::
Ja, in ko bo prvič popljuval kakšen slab izdelek, bo konec veselja. Takšni hobi "kritiki" so ravno tisti, ki jim ne moreš čisto nič zaupati, so še slabši od plačanih novinarjev, ki načeloma vsaj malo pazijo na poklicno etiko.
In pol se čudiš zakaj ne dobiš reklam? On s takimi slikami dobi produkte, karte, povabila od teh stojnic, ko pokaže "PRESS" karto za nagradne igre itd.
Reklama v zameno, al vas je trend čist povozil?
Poleg tega si s takšnimi darili ne moreš dosti pomagati, če se s tem ukvarjaš poklicno in hočeš z rezultati svojega dela plačevati položnice.
Ti hobi "novinarji" v resnici uničujejo pravo novinarstvo. Krivi pa so seveda tudi potrošniki, ki jim je kakovost nekje pri repu prioritet, nizka cena pa pri vrhu.
O.
Okapi, ko sem se prijavil na ta forum, si na slovenskem spletu našel en velik nič isto, kot danes po 10 letih, kar se tiče reviewov in to je bil eden izmed razlogov za prijavo tukaj.
Eno leto pozneje pa več sploh nisem poskušal s slovenskimi stranmi, ker že 2005-2007 je mrgolelo neodvisnih profi strani v tujini.
Ja smo kupoval revije tudi prek meje in se je večina le teh že pred 10 leti prilagodila. Preusmerila bralce, oglaševalce v uporabo spleta.
Naši so pa rajši spali ta čas in vlekli, kar je bilo še za vlečt s tiskanim medijem in visokim egojem. Adapt or die. Kaj se uresničuje? Die.
Eno leto pozneje pa več sploh nisem poskušal s slovenskimi stranmi, ker že 2005-2007 je mrgolelo neodvisnih profi strani v tujini.
Ja smo kupoval revije tudi prek meje in se je večina le teh že pred 10 leti prilagodila. Preusmerila bralce, oglaševalce v uporabo spleta.
Naši so pa rajši spali ta čas in vlekli, kar je bilo še za vlečt s tiskanim medijem in visokim egojem. Adapt or die. Kaj se uresničuje? Die.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
[D]emon ::
brez prevodov kakovostne literature
Mislis 50 Odtenkov Nji------Sive ? Ker strokovna literatura s podrocja racunalnistva je v Sloveniji se vedno najbolj dosegljiva v angleskih originalih.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Ja smo kupoval revije tudi prek meje in se je večina le teh že pred 10 leti prilagodila. Preusmerila bralce, oglaševalce v uporabo spleta.Preberi si še enkrat novico, o tujih revijah, ki so propadle tako na papirju kot na netu. Očitno ne štekaš stvari in če ti je dovolj kakovostno hobi novinarstvo na youtubu, in ti za slovenščino na splošno dol visi, je to pač tvoja stvar. Samo ne obtoževati drugih, ker za stanje, kakršno je, so v resnici najbolj krivi prav taki, kot si ti - ki bi radi vse zastonj.
O.
Od leta 2000 naprej zastonjski vir profi informacij, povsem neodvisno: https://de.wikipedia.org/wiki/ComputerB... ali naštejemo še enih vsaj 20 komadov?
In kaj smo imeli mi takrat za naših 2mio bralcev na spletu -leta 2000?
Vprašal sem lepo, kaj smo mi takrat imeli in zakaj še vedno isto stanje.
Rekli ste, da se ne splača. A revijo gonit se pa je splačalo in splačalo se je ostati zafrustriran in s starimi pristopi, kot za pralne stroje.
Enostavno ni res, da v sloveniji en Online magazin na 2mio prebivalcev nebi mogel preživet, ker papirnatih že zdavnaj berejo samo zvesti bralci, celo pa računalniška revije ne more propast kr tako. Drugo je, drugo področje. Ne obtožujem jaz njih. Oni nočejo priznat, da so padli na lastnem področju. Zdaj če so ali niso propadli pa boš ti bolje vedel.
Tudi glasbeniki so eni padli, drugi pa menjali stil in se prilagodili. Niso pa jamrali, da so bralci krivi, da so oni propadli. Bralci niso "karitas"
In kaj smo imeli mi takrat za naših 2mio bralcev na spletu -leta 2000?
Vprašal sem lepo, kaj smo mi takrat imeli in zakaj še vedno isto stanje.
Rekli ste, da se ne splača. A revijo gonit se pa je splačalo in splačalo se je ostati zafrustriran in s starimi pristopi, kot za pralne stroje.
Enostavno ni res, da v sloveniji en Online magazin na 2mio prebivalcev nebi mogel preživet, ker papirnatih že zdavnaj berejo samo zvesti bralci, celo pa računalniška revije ne more propast kr tako. Drugo je, drugo področje. Ne obtožujem jaz njih. Oni nočejo priznat, da so padli na lastnem področju. Zdaj če so ali niso propadli pa boš ti bolje vedel.
Tudi glasbeniki so eni padli, drugi pa menjali stil in se prilagodili. Niso pa jamrali, da so bralci krivi, da so oni propadli. Bralci niso "karitas"
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Štekam. Vsi drugi so krivi.
Oh ne plačam marsikaj in naročem sm tut, sam pač ne na papir.
Oh ne plačam marsikaj in naročem sm tut, sam pač ne na papir.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Matev ::
ironija je v tem da kakršno koli žalovanje za papirnato obliko
ki ga izvajamo tu na netu
bo zgolj dokaz da papir ne more konkurirati internetu
ni res
youtube plačuje za naše obiske
in to zelo dobro
tako da NAŠ ČAS NI ZASTONJ
ki ga izvajamo tu na netu
bo zgolj dokaz da papir ne more konkurirati internetu
Glavni vzrok pa so bralci, ki bi vse radi zastonj.
ni res
youtube plačuje za naše obiske
in to zelo dobro
tako da NAŠ ČAS NI ZASTONJ
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matev ()
LOL, youtube plačuje drobiž. Nekaj se nabere, če te gleda ves svet. Mi se pogovarjamo o pisanju v jeziku, ki ga razumeta 2 milijona ljudi.
O.
O.
okapi
dejstvo je da je mm crknil
in to prepozno - če bi prej bi bilo mogoče bolj poučno za zaostankarje
sedaj pa nihče niti trene ne z okom
kje so novice v mainstream medijih da je šla najstarejša računalniška revija rakom žvižgat
nikjer
nikogar ne briga
dejstvo je da je mm crknil
in to prepozno - če bi prej bi bilo mogoče bolj poučno za zaostankarje
sedaj pa nihče niti trene ne z okom
kje so novice v mainstream medijih da je šla najstarejša računalniška revija rakom žvižgat
nikjer
nikogar ne briga
A bi koga moralo? Moj mikro je bil najstarejši, ampak že 20+ let je Monitor boljša računalniška revija.
sandmat ::
Knjige država subvencionira, ker bi sicer že zdavnaj ostali brez prevodov kakovostne literature, saj je kupcev knjig premalo, da bi lahko založniki pokrili stroške. Če bi država subvencionirala testiranje računalniške opreme, ali pisanje o računalnikih/tehniki/znanosti, bi tudi lahko imeli kakovostne prispevke na to temo, tako pa jih pač nimamo, ker ni dovolj bralcev, ki bi bili to pripravljeni plačati.
Takšna je recimo revija Življenje in tehnika.
a kaj, ko avtor članka na honorar čaka skoraj leto. :P Težko boš dobil dobre avtorje s plačilno nedisciplino.
[D]emon ::
gremo napovedovati kdaj bo monitor crknil
?
Glede na kvaliteto clankov in sponzoriranih opisov ... upam da cimprej.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Invictus ::
Zadnjih nekaj let sicer samo še mimogrede, ker je pač denarja tu premalo (beri: honorarji so prenizki). V obdobju 95-05 se je dalo pa kar lepo zaslužit.
Tako je. S pisanjem za MM v začetku 90ih sem si kar solidno popravljal proračun. Honorarja iz Monitorja (tam enkrat v 2000ih, je bil že pod Mladino) se ne spomnim več, ni bil pa ravno nekaj bajnega.
Sam sem okoli 2002 pisal za Monitor. Tisto je bila taka žalost, da če ne napišeš članka v pol uzre, je to metanja cajta stran ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Je treba upoštevati tudi, da niso imeli vsi enakih honorarjev. Niti niso bile vse vrste prispevkov enako honorirane. Razpon je bil velik.
Machete ::
Dejstvo je da vse tiskane tehnične publikacije živijo na sposojenem času. Kot je omenil m0ln4r - časa za prehod je bilo dovolj, zdajle je že malo pozno, ker bi se morali že davno "repozicionirati".
Jaz pa nimam želje po skakajočih dojkah in retardiranih grimasah na youtube kanalu, ali izgovarjanju besede fuck in motherfucker v nekem podcastu, ker naj bi to bilo smešno in bi nadomeščale vsebino.
Želim vzet revijo, napsiano od profijev z izjemno kilometrino, v roke in prebirat ob kavi ali na sekretu itd.. Ajde morda bi še vzel digitalni format revije, ne želim pa da se nekaj tako premišljeno sestavljenega in prelitega v črnilo, kot je to v primeru Jokerja, prelevi v še en vizualni pop, šund nabirajoč klike. Če ne morejo sfolgati zaradi majhnosti trga, mislim da bi preživeli tudi skoraj podvojitev cene, ker gre za bazo, ki ceni prispevke na nivoju, pa tudi humorne sestavke. Ajde včasih malo znucan stil, včasih pa spontano naglas bruhneš v smeh. Vrhunskega umetnostnega drsalca bi bil greh obleči v wrestling kostum in poslati v ring, čeprav je recimo pri slednjem trg večji in bolj zaslužkarski.
Če ne gre tako kot zna najbolje, potem je morda bolje da ga spešta rolba.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Machete ::
Aja še to. Aktualnost mi osebno ni pomembna, ker vidim, da vas veliko cilja na hipne informacije in streamanje vsake novičke praktično še iz vrste na nek sejemski prostor. Ok, da le ni pač nekaj, kar je že zdavnaj pase. Gadgetov itak ne kupujemo na tone in to vseh, ki jih razvijalci najavijo ali splovijo, razen redkih zanesenjakov in bogatašev. Tudi, če je neka zadeva že zunaj, je vseeno zanimivo prebrati (drugo) mnenje oz. opis. To velja tudi za igre. Z veseljem preberem tudi recenzije že igranih ali celo končanih iger.. Gre se za pristop in avtonomijo zapisanega. To mi je daleč bolj pomembno kot, da bom gledal live stream, neke s telefonom snemane improvizacije iz E3ja in fotke z maskotami, ki šetajo tam mimo, samo zato da bi videl nekaj aktualnega. Kdo pa sploh ima čas spremljati zabavno elektroniko instantno, in preigrati igre isti moment, ko izidejo oz. še prej, razen sem pa tja kakšnega personal favorite bombončka.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
driver_x ::
Sam sem okoli 2002 pisal za Monitor. Tisto je bila taka žalost, da če ne napišeš članka v pol uzre, je to metanja cajta stran ...
Ko sem pisal za MM še nisem imel redne službe in so honorarji prišli prav. Ko pa sem za Monitor, pa sem zaradi propagiranja tematike in izdelka, ki smo ga takrat razvijali, tako da je bil vsak tolar honorarja samo bonus. Vmes sem objavljal še v znanstvenih revijah (kolikor je bilo nujno potrebno), kjer pa se mi zdi, da je bilo potrebno objavo celo plačati (ne spominjam se več natančno, ker je to urejala matična ustanova).
SimplyMiha ::
Zgleda da so dandanes zadovoljni s prevajanjem člankov s tujih računalniških portalov. Ker sem vse to že prebral, ni čudno, da v teh revijah ne preberem več ničesar novega in jih zato ne kupujem več. Kje je unikatna vsebina? Ok, pustimo reviewe, itak jih je malo morje, tako da mi ni treba zanje posebej kupovat pretrdega WC papirja.
Nič, še en dinozaver pod rušo.
Nič, še en dinozaver pod rušo.
opeter ::
Mi se pogovarjamo o pisanju v jeziku, ki ga razumeta 2 milijona ljudi.
No, samo še vprašanje časa in gre tudi to v anale in muzeje (če sploh).
a kaj, ko avtor članka na honorar čaka skoraj leto. :P Težko boš dobil dobre avtorje s plačilno nedisciplino.
A misliš, da je samo na tem področju tako?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Moj dedek je zamenjal cajtunge za teletekst že odkar se je teletekst pojavil.
Računalniška revija, ki pa 2015 še vedno vztraja pri WC papirju bo pač propadla in marsikatere je že. To je dejstvo in tako bo. To ni Slovenska Kronika, ampak TECH vsebina.
Mogoče pa bo Monitor ali Jokerja še srečala pamet in naredila vsaj nek spodoben spletni medij, ki ga bo bralo več ljudi, kot pa WC papir.
Dnevnik, delo, nedelo, večer ne bere več skoraj nihče (posplošeno) računalniške novice v papirnati obliki pa za faktor n manj ljudi. Zakaj ? Trend.
Upiraj se trendu in boš propadel.
Ni treba delat youtube reviewe. To je ena skrajnost, ki so jo tukaj nekateri izpostavili. Lokalni PC mediji okoli nas, shajajo online že lep čas.
Pač, če je potrebno, da imamo v sloveniji en Slovenski up.to.date online medij to, da propadejo vsi ostali. Se bo to pač zgodilo in zmagal bo tisti, ki si je prilastil bralce ostalih stem, ko je sledil trendu.
Ampak, kot pravim. Žalostno je, da še niti danes ni poštenega Računalniškega online medija v slovenščini. Magari z naročnino, kot jo imajo druge slovenske spletne revije, ki niso o računalništvu.
Računalniška revija, ki pa 2015 še vedno vztraja pri WC papirju bo pač propadla in marsikatere je že. To je dejstvo in tako bo. To ni Slovenska Kronika, ampak TECH vsebina.
Mogoče pa bo Monitor ali Jokerja še srečala pamet in naredila vsaj nek spodoben spletni medij, ki ga bo bralo več ljudi, kot pa WC papir.
Dnevnik, delo, nedelo, večer ne bere več skoraj nihče (posplošeno) računalniške novice v papirnati obliki pa za faktor n manj ljudi. Zakaj ? Trend.
Upiraj se trendu in boš propadel.
Ni treba delat youtube reviewe. To je ena skrajnost, ki so jo tukaj nekateri izpostavili. Lokalni PC mediji okoli nas, shajajo online že lep čas.
Pač, če je potrebno, da imamo v sloveniji en Slovenski up.to.date online medij to, da propadejo vsi ostali. Se bo to pač zgodilo in zmagal bo tisti, ki si je prilastil bralce ostalih stem, ko je sledil trendu.
Ampak, kot pravim. Žalostno je, da še niti danes ni poštenega Računalniškega online medija v slovenščini. Magari z naročnino, kot jo imajo druge slovenske spletne revije, ki niso o računalništvu.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Saj imaš Slo-Tech. Za vse ostalo pa Svet.
Žalostno je, da še niti danes ni poštenega Računalniškega online medija v slovenščini. Magari z naročnino, kot jo imajo druge slovenske spletne revije, ki niso o računalništvu.Ti si očitno bolj počasne sorte, ne? Ker smo že ene 5x napisali, da pri nas preprosto ni dovolj takih, ki bi plačevali naročnine, ali oglaševali, da bi se to splačalo. Papirnato revijo ali časopis ljudje še kupijo, za enako vsebino na netu pa ne bi plačali nič. So poskusili že mnogi, in ni še nikomur uspelo. Izjema je kakšen požareport, pa še tam so v ozadju mutni posli.
O.
Jaz se ne spomnim, da bi se lahko naročil na Online Jokerja, mikroja, monitorja ali karkoli, kadarkoli v preteklosti, če se motim me popravi prosim.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
c3p0 ::
Ali le na Pro Monitor, sicer je daleč od idealnega, a najbližje nečemu, za kar bi še plačeval naročnino. Testi trotl kamer me pač ne zanimajo.
Na koga in kdaj (od do) bi bilo tudi fajn, če bi napisal. Očitno ni bilo dovolj očitno.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Jst ::
Jaz pa mislim, da ljudje z veseljem kupujejo revije, če/ki so jim všeč. Seveda ne v takšnem obsegu, kot v prejšnjem tisočletju, ki je bil zlata doba za mesečnike.
Zato sem jaz mnenja, da so "problem" oglaševalci, ki za manjšo ceno oglasa na spletni strani kot v reviji vidi oglas mnogo več ljudi. No, ne morem krivdo kot tako pripisati oglaševalcem, saj se obnašajo tržno.
"Krivda" se porazdeli po mojem mnenju nekako tako:
1. Trend. Glede tega pač ne moremo nič. Informacije so šle na svetovni splet, kjer doseže več ljudi, kot v papirnem mediju. To je največji razlog, da revije umirajo.
2. Ljudje. Ki pač sledijo trendu.
3. Oglaševalci. Postavljam jih na zadnje mesto, ker res niso nič krivi, da je trend takšen, kot pač je.
Jaz bi z veseljem še vedno (vsakih nekaj mesecev) kupoval Jokerja, če bi ga lahko dobil v digitalni - Kindle - obliki.
Zato sem jaz mnenja, da so "problem" oglaševalci, ki za manjšo ceno oglasa na spletni strani kot v reviji vidi oglas mnogo več ljudi. No, ne morem krivdo kot tako pripisati oglaševalcem, saj se obnašajo tržno.
"Krivda" se porazdeli po mojem mnenju nekako tako:
1. Trend. Glede tega pač ne moremo nič. Informacije so šle na svetovni splet, kjer doseže več ljudi, kot v papirnem mediju. To je največji razlog, da revije umirajo.
2. Ljudje. Ki pač sledijo trendu.
3. Oglaševalci. Postavljam jih na zadnje mesto, ker res niso nič krivi, da je trend takšen, kot pač je.
Jaz bi z veseljem še vedno (vsakih nekaj mesecev) kupoval Jokerja, če bi ga lahko dobil v digitalni - Kindle - obliki.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Pri nas je dodaten problem še piratstvo. Ti bi mogoče kupil Jokerja v e-obliki, sto drugih bi ga pa ukradlo (v trafiki se pa bojijo ukrasti revijo).
In kar se "trenda" tiče, ni stvar v tem, da so šle informacije na net, ampak da so tam brezplačno dostopne. Včasih je bilo treba tudi revijo v angleščini ali nemščini kupit, in potem so pač mnogi raje kupili slovensko kot angleško revijo, še zlasti, ker so bile angleške praviloma dražje. Zdaj pa raje kot da bi plačali za informacijo v slovenščini berejo brezplačno v angleščini na netu.
Spletne strani v angleščini imajo 100x večjo branost od spletnih strani v slovenščini, in so zato za oglaševalce zanimivejše, oziroma lahko vsaj upajo, da se bodo stroški (ki so praktično enaki za e-revijo v angleščini ali slovenščini) lahko pokrili z oglaševanje.
Tako je pač s specializiranimi mediji pri nas. Nekaj časa smo imeli tudi revijo za hi-fi, pa fotografsko, filatelistično in še marsikakšno, ki je ni več, ker ni več dovolj tistih, ki bi bili za to pripravljeni plačati. Nič ti ne pomaga, da je 4000 bralcev pripravljeno plačati, če za pokritje stroškov potrebuješ najmanj 5000 bralcev. In potem na žalost tudi teh 4000 bralcev ostane brez.
Treba je tudi vedeti, da slovenska tiskana občila v veliki meri rešuje dejstvo, da so stroški produkcije, vključno s tiskom in honorarji, danes precej nižji, kot so bili pred recimo 20 ali 30 leti. Revije praktično nimajo več stalno zaposlenih, bruto (in neto) "plače" sodelavcev pa so verjetno pol nižje, kot so bile pred 20 leti (ko so imeli redno zaposleni novinarji še plačan dopust, bolniško ... danes samozaposleni novinarji in drugi sodelavci tega nimajo). Brez tega nižanja stroškov (ki se seveda pozna tudi na kakovosti) bi bile trafike danes na pol prazne. Tudi Moj Mikro bi nehal izhajati že pred 5 leti (če ne pred 10), če bi se stroški produkcije (tisk, honorarji ...) ne nižali.
O.
In kar se "trenda" tiče, ni stvar v tem, da so šle informacije na net, ampak da so tam brezplačno dostopne. Včasih je bilo treba tudi revijo v angleščini ali nemščini kupit, in potem so pač mnogi raje kupili slovensko kot angleško revijo, še zlasti, ker so bile angleške praviloma dražje. Zdaj pa raje kot da bi plačali za informacijo v slovenščini berejo brezplačno v angleščini na netu.
Spletne strani v angleščini imajo 100x večjo branost od spletnih strani v slovenščini, in so zato za oglaševalce zanimivejše, oziroma lahko vsaj upajo, da se bodo stroški (ki so praktično enaki za e-revijo v angleščini ali slovenščini) lahko pokrili z oglaševanje.
Tako je pač s specializiranimi mediji pri nas. Nekaj časa smo imeli tudi revijo za hi-fi, pa fotografsko, filatelistično in še marsikakšno, ki je ni več, ker ni več dovolj tistih, ki bi bili za to pripravljeni plačati. Nič ti ne pomaga, da je 4000 bralcev pripravljeno plačati, če za pokritje stroškov potrebuješ najmanj 5000 bralcev. In potem na žalost tudi teh 4000 bralcev ostane brez.
Treba je tudi vedeti, da slovenska tiskana občila v veliki meri rešuje dejstvo, da so stroški produkcije, vključno s tiskom in honorarji, danes precej nižji, kot so bili pred recimo 20 ali 30 leti. Revije praktično nimajo več stalno zaposlenih, bruto (in neto) "plače" sodelavcev pa so verjetno pol nižje, kot so bile pred 20 leti (ko so imeli redno zaposleni novinarji še plačan dopust, bolniško ... danes samozaposleni novinarji in drugi sodelavci tega nimajo). Brez tega nižanja stroškov (ki se seveda pozna tudi na kakovosti) bi bile trafike danes na pol prazne. Tudi Moj Mikro bi nehal izhajati že pred 5 leti (če ne pred 10), če bi se stroški produkcije (tisk, honorarji ...) ne nižali.
O.
Se popolnoma strinjam z tabo.
Let's try to find a solution.
Let's try to find a solution.
Po mojem mnenju, bi Joker moral delati, da postane nekakšen "hub" za Entertainment "dnevno sobo".
Nekakšna Gadget & Entertainmnet revija, ki ne bi ciljala samo na igralce iger, ampak na večjo populacijo. Nekaj ITja, kako postaviti Entertainment sistem in opise hardware-a in software-a, potrebnega za to. Takšne stvari (hw in sw) izhajajo redno, tako, da problemov z pomanjkanjem ne bi smelo biti. Zraven opisov iger bi morali ponujati (premium) naročnikom recimo kakšne steam kode ali filme ali brezplačno Spotify naročnino za nekaj časa, če se naročiš za leto. (ali 20% popusta mesečno.) Opisi filmov so že prisotni (vsaj nazadnje, ko sem ga (Jokerja :)) imel v rokah). Mesečnik tudi ne bi smel imeti problemov z (opisi) serij(/jami) - spet, za naročnike kakšen popusti za serije, ki se jih da kupiti.
Res je, da je piratstvo velik problem pri nas, vendar sem mnenja, da če bi imeli vse na 1x klik, bi več ljudi namenilo vsaj 20-30 EUR mesečno za Entertainment (ki ga lahko vzameš s seboj na telefonu/tablici/prenosniku in ni vezan na lokacijo - dnevno sobo).
Spletna stran bi ponujala real time informacije, revija (v digitalni obliki) pa bi imela to dodatno vrednost, da bi našel vodiče, kako najceneje do sistema, vsebin,...
In če bi s tem začeli ene pet let nazaj, si upam trditi, da bi se vsaj nekaj poznalo na pripravljenosti ljudi plačavati nekaj EUR za kakšno vsebino ali izdelek. Ker kar je meni žalostno, da ni problem 20EUR runda pira v gostilni, 1 EUR za kakšno noro dobro igro za telefon/tablico pa smrtni greh. In to od ljudi, ki imajo dobre plače in so dobro socialno situirani.
Če bi Joker začel s tem še dosti prej, pa ni vrag, da bi vsaj eno generacijo, ki je zrastla (recimo od 14. leta do 24. leta) ob branju revije, bilo plačevanje za vsebine normalno.
Nekakšna Gadget & Entertainmnet revija, ki ne bi ciljala samo na igralce iger, ampak na večjo populacijo. Nekaj ITja, kako postaviti Entertainment sistem in opise hardware-a in software-a, potrebnega za to. Takšne stvari (hw in sw) izhajajo redno, tako, da problemov z pomanjkanjem ne bi smelo biti. Zraven opisov iger bi morali ponujati (premium) naročnikom recimo kakšne steam kode ali filme ali brezplačno Spotify naročnino za nekaj časa, če se naročiš za leto. (ali 20% popusta mesečno.) Opisi filmov so že prisotni (vsaj nazadnje, ko sem ga (Jokerja :)) imel v rokah). Mesečnik tudi ne bi smel imeti problemov z (opisi) serij(/jami) - spet, za naročnike kakšen popusti za serije, ki se jih da kupiti.
Res je, da je piratstvo velik problem pri nas, vendar sem mnenja, da če bi imeli vse na 1x klik, bi več ljudi namenilo vsaj 20-30 EUR mesečno za Entertainment (ki ga lahko vzameš s seboj na telefonu/tablici/prenosniku in ni vezan na lokacijo - dnevno sobo).
Spletna stran bi ponujala real time informacije, revija (v digitalni obliki) pa bi imela to dodatno vrednost, da bi našel vodiče, kako najceneje do sistema, vsebin,...
In če bi s tem začeli ene pet let nazaj, si upam trditi, da bi se vsaj nekaj poznalo na pripravljenosti ljudi plačavati nekaj EUR za kakšno vsebino ali izdelek. Ker kar je meni žalostno, da ni problem 20EUR runda pira v gostilni, 1 EUR za kakšno noro dobro igro za telefon/tablico pa smrtni greh. In to od ljudi, ki imajo dobre plače in so dobro socialno situirani.
Če bi Joker začel s tem še dosti prej, pa ni vrag, da bi vsaj eno generacijo, ki je zrastla (recimo od 14. leta do 24. leta) ob branju revije, bilo plačevanje za vsebine normalno.
@Jst: ampak to je poskušal pokojni PC & Mediji, pol pa še SwP ... poglej, kje so danes.
Nisem vedel, ker teh revij nisem kupoval*.
Imaš ti kakšno idejo? Ali kdorkoli? Kako naj revija (bilokatera) preživi v drugem desetletju 21. stoletja?
*par številk, a so bili njihovi opisi katastrofa, kjer se je videlo, da iger niso oddigrali do konca ali celo večkrat, kot v Jokerju. Recimo igra se je dobro začela, a potem je kmalu postala ponavljanje ena-in-istega. Oni so pa v opisu hvalili, kako izvirna igra da je in da igralca "drži in vleče do konca." Zato SW Power in še ene revije (PC Gamer mogoče) nisem maral.
Imaš ti kakšno idejo? Ali kdorkoli? Kako naj revija (bilokatera) preživi v drugem desetletju 21. stoletja?
*par številk, a so bili njihovi opisi katastrofa, kjer se je videlo, da iger niso oddigrali do konca ali celo večkrat, kot v Jokerju. Recimo igra se je dobro začela, a potem je kmalu postala ponavljanje ena-in-istega. Oni so pa v opisu hvalili, kako izvirna igra da je in da igralca "drži in vleče do konca." Zato SW Power in še ene revije (PC Gamer mogoče) nisem maral.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Barbarpapa2 ::
Pozdrav
Sem v soboto kupil to, poslednjo številko. Že zato, ker sem 1984 kupil prvo (to je že tema za jugonostalgike ). In mi je v "oko padel" članek na šesti strani z naslovom: "Goli kot ob rojstvu". Pravzaprav me je zbodel citat tistega, kar je dr. Hubert Požarnik o zasebnosti in "domačih vohunih" napisal v prvi številki, 31 let nazaj. Si originalnega članka nisem zapomnil, me je takrat zanimalo vse kaj drugega, kot sociološki vlivi računalništva. Danes pa lahko samo rečem, da je ded bil večji vizionar, kot sam Jules Verne! Je trofil žebljico na glavico....
Ja, Moj Mikro je prijahal na prvem valu popularnega računalništva, katerega pojav takrat IMHO ni primerljiv z ničemer drugim v novejši zgodovini. Takratni evforiji se je deloma približal pojav GSM telefonije po letu 1995, a čisto takšnega zanosa, kot ob pojavi prvih Spectrumov, Comodorejev, Atarijev, mislim, da ni bilo.... Odnesel ga je ravno razvoj računalništva, kateremu ironično na nek način ni več sledil s svojo obliko in pojavo... In po postal del razprav nas, starih jugoprdcev, mladi pa se nam boste smejali in se čudili, kako smo lahko delali in medleli za napravami, katere procesorska moč je samo delček tiste, ki jo trenutno morda nosijo na zapestju...
Grem samo njemu v spomin en Manic Miner odigrat, potem pa se bom spet vrnil v sedanjost...
LP
Jože
Sem v soboto kupil to, poslednjo številko. Že zato, ker sem 1984 kupil prvo (to je že tema za jugonostalgike ). In mi je v "oko padel" članek na šesti strani z naslovom: "Goli kot ob rojstvu". Pravzaprav me je zbodel citat tistega, kar je dr. Hubert Požarnik o zasebnosti in "domačih vohunih" napisal v prvi številki, 31 let nazaj. Si originalnega članka nisem zapomnil, me je takrat zanimalo vse kaj drugega, kot sociološki vlivi računalništva. Danes pa lahko samo rečem, da je ded bil večji vizionar, kot sam Jules Verne! Je trofil žebljico na glavico....
Ja, Moj Mikro je prijahal na prvem valu popularnega računalništva, katerega pojav takrat IMHO ni primerljiv z ničemer drugim v novejši zgodovini. Takratni evforiji se je deloma približal pojav GSM telefonije po letu 1995, a čisto takšnega zanosa, kot ob pojavi prvih Spectrumov, Comodorejev, Atarijev, mislim, da ni bilo.... Odnesel ga je ravno razvoj računalništva, kateremu ironično na nek način ni več sledil s svojo obliko in pojavo... In po postal del razprav nas, starih jugoprdcev, mladi pa se nam boste smejali in se čudili, kako smo lahko delali in medleli za napravami, katere procesorska moč je samo delček tiste, ki jo trenutno morda nosijo na zapestju...
Grem samo njemu v spomin en Manic Miner odigrat, potem pa se bom spet vrnil v sedanjost...
LP
Jože
Ganon ::
Ne vem za vas, ampak jaz neprimerno raje v roke primem svežo, dišečo revijo, PAPIR, kot pa buljim v zaslon. Povsem drug občutek.
driver_x ::
Mimogrede, propadla je tudi aplikacija Trfika, ki je nudila digitalne verzije naših časopisov in revij. Baje bo še dostopna do maja prihodnje leto, novih naročnin pa ne sprejemajo več. Sicer je bilo pa absurdno, da je bila samo digitalna naročnina na revijo dražja, kakor naročnina na tiskano in digitalno. Baje je bilo to zato, ker je v primeru digitalne naročnine nekaj % vzel Apple, nekaj avtorji aplikacije, ostalo je dobila revija. V primeru tiskane naročnine pa si vse plačal direktno reviji, nato pa v aplikacijo vnesel svoje podatke in bral tudi digitalno verzijo. Ni mi jasno, kako so si predstavljali da bo tak model vzdržen.
What?
Jaz na Kindlu nikoli nisem videl slovenske revije... in sploh nisem vedel, da obstajajo. Je pa tudi res, da jih nisem aktivno iskal. Vem pa, da obstajajo knjige v slovenskem jeziku, a sem se z leti tako navadil brati v angleščini, da vsako knjigo, ki sem jo kupil na Amazonu, nisem gledal, če obstaja tudi v našem jeziku.
Jaz na Kindlu nikoli nisem videl slovenske revije... in sploh nisem vedel, da obstajajo. Je pa tudi res, da jih nisem aktivno iskal. Vem pa, da obstajajo knjige v slovenskem jeziku, a sem se z leti tako navadil brati v angleščini, da vsako knjigo, ki sem jo kupil na Amazonu, nisem gledal, če obstaja tudi v našem jeziku.
Ne vem za vas, ampak jaz neprimerno raje v roke primem svežo, dišečo revijo, PAPIR, kot pa buljim v zaslon. Povsem drug občutek.
to vsi govoričijo
a ko je treba iztegniti parkeljce in pomoliti denarčke trgovki s to dišečo revijo
takrat je pa kar na enkrat vse drugače
@sammy73: bomo videli, koliko časa bo še deloval sistem Piano.
Obenem je tudi revija Monitor kar nekaj svojih člankov zaklenil:
http://www.monitor.si/clanek/m-je-na-gl...
@Matev: Tudi jaz letno kupim nekaj številk Jokerja.
Obenem je tudi revija Monitor kar nekaj svojih člankov zaklenil:
http://www.monitor.si/clanek/m-je-na-gl...
@Matev: Tudi jaz letno kupim nekaj številk Jokerja.
knesz ::
Mimogrede, propadla je tudi aplikacija Trfika, ki je nudila digitalne verzije naših časopisov in revij. Baje bo še dostopna do maja prihodnje leto, novih naročnin pa ne sprejemajo več. Sicer je bilo pa absurdno, da je bila samo digitalna naročnina na revijo dražja, kakor naročnina na tiskano in digitalno. Baje je bilo to zato, ker je v primeru digitalne naročnine nekaj % vzel Apple, nekaj avtorji aplikacije, ostalo je dobila revija. V primeru tiskane naročnine pa si vse plačal direktno reviji, nato pa v aplikacijo vnesel svoje podatke in bral tudi digitalno verzijo. Ni mi jasno, kako so si predstavljali da bo tak model vzdržen.
Trafika bo propadla? Bom moral iz predala potegniti za svoje čase "neuspešen", a odličen projekt samozaložništva in objavljanja knjig in publikacij ter znova poizkusiti lansirati pilota v slo :)
Brane22 ::
Kr veliko je bilo tudi milo rečeno čudnih člankov ali kolumen aktualnega urednika, ki je veliko imel za povedat/pluvat čez celo IT industrijo. Sedaj pa joka da ni oglaševalcev.
Podobno je bilo s testi, v zadnji številki jamra kako ne dobi izdelkov za test. Pozabil je pa povedat da so v test sprejeli samo izdelke ki jih ni bilo treba vrniti - to pomeni da so jih sprivatizirali.
Ni čudno da so propadli.
Čakaj malo. Delo stane. Kdo bo plačal ure zajebancije ? Najbolj naravno je, da plačaš z izdelkom, ki je poleg tega tudi amortiziran - dobiš ponavadi zjahan razstavni primerek, ki ga itak ne bi prodali za pametno ceno.
Eno je, če se z zadevo za zabavo hecaš doma. Drugo je, če to počneš resneje- takrat znajo biti položnice in zgubljeni dnevi nadležna zadeva.
Brane22 ::
Kar se papirja tiče, ni nujno slaba stvar, a treba ga je uporabljati odmerjeno in na pravi način. Kar se sedaj niti pod razno ne dogaja, ker vsi kot ovce silijo v vzorce starih navad.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brane22 ()
riverside ::
Mene pa zanima, kje bi lahko dostopal do starih številk MM? Že kakšen teden je mojmikro stran down, sem pa ravno bookmarkal par dobrih člankov. Natančneje gre se za nekaj številk leta 2006. Na http://pc.sux.org/indexMMSlo.html (pohvale, res super stran), so le številke iz 90h in prej, če lahko kje dostopam do novejših številk bi res cenil vsak predlog. Hvala
Če kupiš kje rabljeno ... ali pa v kakšni knjižnici. Drugače pa legalno nikjer drugje.
jerry2 ::
Mene pa zanima ali je to zakonito, da se naročnikov revije ni obvestilo, da je revija nehala izhajati? Danes sem le tule prebral, zakaj ne dobivam revije. In kaj je z naročnino? Plačano imam še za 6 številk... Kot vem lastnik ni propadel, le revija, zakaj ne vrnejo denarja za številke, ki ne bodo izšle?
tom & jerry
ja saj lahko zahtevaš denar nazaj
je pa tako da kdor je bil na to sranje naročen mu je čisto prav da malo popuši
kaj ste pa na tem pamfletu sploh videli
celo revijo je že nekaj let skup sklanfaril en sam človek
ki po vrhu še ni bil ravno uravnovešen - moje osebno mnenje!!! po tem ko sem prebral poslovilni sestavek na njihovi strani
je pa tako da kdor je bil na to sranje naročen mu je čisto prav da malo popuši
kaj ste pa na tem pamfletu sploh videli
celo revijo je že nekaj let skup sklanfaril en sam človek
ki po vrhu še ni bil ravno uravnovešen - moje osebno mnenje!!! po tem ko sem prebral poslovilni sestavek na njihovi strani
cekr ::
Se boš moral pošteno potrudit, da boš dobil kaj nazaj.
1. sploh ne veš, kdo je sedaj lastnik
2. če se obrneš na takratnega, ki je pokasiral, pa verjetno ne boš imel nič od tega, ker je finančno v riti.
3. novega lastnika pa ni oz. je banka, ki ne ve, kaj bi s tem
Verjetno bo ceneje, da pozabiš.
1. sploh ne veš, kdo je sedaj lastnik
2. če se obrneš na takratnega, ki je pokasiral, pa verjetno ne boš imel nič od tega, ker je finančno v riti.
3. novega lastnika pa ni oz. je banka, ki ne ve, kaj bi s tem
Verjetno bo ceneje, da pozabiš.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Revija Joker (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 41289 (12561) | Ganon |
⊘ | Revija Joker ne bo izsla avgusta (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Igre | 211085 (122191) | opeter |
» | Revija SWP - ozadjeOddelek: Pomoč in nasveti | 3197 (2137) | d4vid |
» | Slovenske računalniške revije - še obstajajo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16497 (14328) | Phantomeye |
» | Skeniranje starih revij (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18834 (13291) | Alamar |