» »

Pogosto resetiranje routerja

Pogosto resetiranje routerja

Grizzly ::

Uporabljam amisov router; modela ne vem iz glave in trenutno ne morem preveriti. Na router sta priklopljena 2 TV komunikatorja, 2 osebna računalnika, telefon, nekaj naprav pa je wireless. Nikoli pa ne delujejo vse naprave hkrati - telefon je vedno online, običajno le kakšen računalnik (eden ima USB wifi kartico, ostali pa vgrajeno) in tablica, ki je 24/7 vklopljena in povezana. Težava je, da se router nepričakovano, skoraj vsak dan samodejno resetira... približno tako, kot če bi ga odklopil in nemudoma nazaj priklopil... vse lučke naenkrat ugasnejo in potem postopek traja nekaj minut, da se nazaj vklopi.

Sumljivo se mi zdi, da se router tako pogosto resetira. Kolikor se spomnim, teh restartov včasih ni bilo ali pa so bili tako redki oz. ob takem času, da jih nisem opazil. Je normalno, da se router resetira vsak dan ali obstaja kakšna verjetnost, da te izpade povzroča katera od naprav v omrežju? Meni se logično zdi, da se ne resetira, dokler tega jaz ne zahtevam. Lahko pa, da se motim, zato vprašam.

krneki0001 ::

Napajalnik je zanič. Jih je kar nekaj bilo s tako napako.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

krneki0001 je izjavil:

Napajalnik je zanič. Jih je kar nekaj bilo s tako napako.

Kako pa naj se v to prepričam? Če kličem na amis, moram biti 100% da je kriv napajalnik, drugače me bodo hitro odslovili s kakšnim izgovorom.

konspirator ::

Kupi svoj router https://www.mimovrste.com/usmerjevalnik... , amisov naj ti dajo v bridge mode (pokličeš na helpdesk).
Tv komunikatorja postiš na amisovi škatli, vse ostalo preklopiš na svoj router.

Zgodovina sprememb…

Bridge mode bi prišel v poštev, ampak to še zmeraj ne reši resetiranje amisovega routerja.

Router je SpeedTouch ST780. Če je res kriv napajalnik, bi načeloma lahko uporabil katerega drugega z enakim outputom (verjetno se da kupiti kakšen univerzalni adapter, ki bi ustrezal temu routerju) in bi takoj videl, ali je res kriv napajalnik.

Do zdaj sem nekaj tednov imel vse naprave povezane s kablom in ni bilo nobene težave - router se ni niti enkrat resetiral med uporabo. Danes sem se slučajno s prenosnikom povezal wireless in router se je po nekaj minutah resetiral.

Do restarta torej pride, kadar je naprava povezana wireless. Težko bi rekel, da je kriv napajalnik, saj bi se drugače resetiral čisto naključno. Zanima me še, ali je možno, da restart routerja povzroči slaba ali pokvarjena wifi kartica? Druge namreč nimam za testiranje, zato sprašujem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6113622 (9290) Master_Yoda
»

Internetna povezava (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
575831 (4802) BK5
»

Router na router

Oddelek: Pomoč in nasveti
252642 (1981) dela
»

Amis internet - problemi