» »

Težave z Pioneer 115 DVD

Težave z Pioneer 115 DVD

BlackHole ::

Pred kratkim je še VSE delalo v redu, zdaj pa imam nekaj težav z enoto. Torej DVD-je še vedno bere normalno, tudi če vstavim CD in kopiram iz CD na HD (v razisko-valcu) dela v redu. Če pa hočem z CLONE CD (2.8.4.3) naredit IMAGE file pa ne gre več. V LOG filu mi izpisu-je "Failed to read sector xxx".
Nastavitve so po defaultu. Tudi v CDcreatorju 4.03, ko hočem kopirat iz CD-ja na CD, mi pri testiranju branja javi "Unable to read data", test za audio extraction pa nekako pride skozi.
Vse to je pred kratkim še delalo, zdaj pa ne vem kaj je narobe. Najprej sem to opazil pri CLONE CD, ko je nekako počasneje kopiralo IMAGE file na disk, pa tudi buffer je bil od 0-15% se mi zdi, prej pa vedno 90-100%. DMA je vklopljen, uporabljam WIN98SE, BIOS Pioneerja pa je 1.27 RPC2.

glavic ::

mogoce je sfukana bralna glava (kot pri frendu: neki bere neki ne).
mogoce je pa cd tok poskovan da ne more brati :|
Musselli bizi

Gill ::

Jaz imam DVD Pioneer 114. Pa so se mi tudi začeli pojavljati problemi. Ko vstavim CD v enoto mi pri zagonu nekaj čudno poka. Nekatere DC je mi bere potem brez problema, nekatere pa noče prebrati. Potem pa največkrat kar cel računalnik zablokira. V drugem računalniku pa CD rom brez problema prečita CD.
Verjetno bo res problem z bralno glavo tako pri tebi kot pri meni.
Pa nimaš morda še garancijo. Jaz sem kupil računalnik pred letom in pol in garancija velja 3 leta, tako da bom DVD reklamiral.
Poročaj nam kako boš rešil problem.

whatson ::

jaz mam 115.. meni nekaterih (zelo redko) CDjev ne bere, oz jih bere ampak z muko... nakar pa cd vstavim v drug CD-rom pa ga le ta z lahkoto prebere... nevem.. ampak vseeno.. Pioneer je odlicen! :) .. ja verjetno je problem v bralni glavi..
Gill ti pa nam sporoci, kako ti bodo garancijo za DVD upostevali.. me zanima, kajti kolega so zajebavali, češ da je cd-enota "potrosni material".. glupi prodajalci.. no kasneje se je pritozil in zadevo so mu zamenjali.

BlackHole ::

Ta CD (audio + data) plošček, ki mi je povzročal težave pri CLONNE CD-ju ni poškodovan oz. po moje ni krivec za težave, ker sem prejle naredil z njim CD image v CDCreatorju 4.03, s katerim pa ni delovala CD COPY opcija. Problem mora bit v softweru ali pa nekih nastavitvah. Res pa je, da sem od takrat ko mi je CLONE CD deloval v redu menjal z novejšo verzijo. Še kakšne predloge morda.

BlackHole ::

TA CD, ki ni delal v CLONE je bil original Half Life, potem sem probal še nadaljevanje od HalFLife, pa mi je sicer naredil IMAGE, vendar je trajalo več kot 9 min, včasih pa je to naredil v 2-3 minutah. Je to mogoče zato, ker je so gor tudi audio treki.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kopiranje zaščitenih CD-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
469116 (7322) charly5650
»

Siddharta RH- kako posneti kopijo? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10412487 (7004) Geronimo11
»

Neenakomeren pretok podatkov v CloneCDju :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
321649 (1283) AnWar
»

Zakaj CLONE-CD ni zanesljiv ali kako skopirati Audio CD?!

Oddelek: Programska oprema
202415 (2142) dualband
»

problem s pekacem

Oddelek: Programska oprema
71150 (1029) kockish

Več podobnih tem