» »

Monitor Audio Bronze BX2

Monitor Audio Bronze BX2

cokipoki ::

Po specifikacijah se mi zdijo v redu, ( glede na ceno ) pomisleke pa imam glede velikosti omaric glede na moč.
Če jih kdo pozna v praksi bi bil vesel njegovega mnenja. Namenjeni bi bili poslušanju rock glasbe.
Vesel bi bil tudi za kak drug predlog v tem cenovnem razredu.

Hvala
  • spremenil: cokipoki ()

68bullitt ::

kolk imaš pa veliko sobo?

robba22 ::

Sam si lastim MA Silver RS-1 in je za svojo velikost zelo soliden zvočnik (glasnost in kvaliteta glasbe).

Scorpia ::

Sam imam dobre pol leta te zvocnike in sem navdusen nad njimi. Sploh ker nove dobis za 230e...
Glasnost naj te nikakor ne skrbi... Prej sem imel sony samostojece zvocnike in sem na reciverju moral imeti 1/4 glasnost, da so dali kaj od sebe.
Pri MA je pa zgodba cisto drugacna, za isto glasnost, skoraj polovico manj glasnosti dam in sploh pri filmih se reciver manj greje...
Bassi so super, vsaj za moj okus... Sicer ne igrajo tako kot presnji, da trese bajto... Ampak lepo natancno, da ne prdi samo bass, pa se po glasnosti, je stare zvocnike cisto prekosil. Ce mas rad, da igra tako mocen bass kot npr. Logitechovi zvocniki, pol nekak ne bo za tebe. Glede na to da poslusas Rock, nizkotonca niti ne rabis. Sam veckrat, pri filmih pozabim vklopiti nizkotonec, ker pac zvocniki sami po sebi odlicno igrajo.
Prej bi te moralo skrbeti, na kaj bos poganjal. Vsaj po testih, je pisalo, da so izbircni glede ojacevalca. Sam uporabljam sony reciver, pa je zvok kljub temu odlicen.

Drugace sem sam tudi bil v dvomih, glede glasnoti. Pol ko je padla cena, sem si rekel, da si jih koncno kupim. In ni mi zal. V harvey normanu, vsaj nekaj casa nazaj, si jih imel moznost poslusati. Ampak zaradi prostora, ne dajo kaj dosti od sebe...
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

cokipoki ::

Soba je velika 4x4m. Velikost omaric me skrbi, ker imam trenutno 100w zvočnike, ki imajo še enkrat večjo omarico. ( nizkotonc premera 300 mm in da kar konkreten zvok) MA pa me zanimajo zaradi majhnosti in na papirju solidnih oziroma podobnih lastnosti, kot jih imajo trenutni zvočniki, ki so po dimenzijah kar malo veliki za sobo. (680x380x330 Technics SB-X700A) Lahko po zvoku primerjam ta dva modela zvočnikov?

grizl ::

Enako serijo imam 3 leta. Šele ko sem dokupil center zvočnik je špilalo kot mora :) . Soba 4,5 x 5,5, če si blizu Kranja si lahko prideš ogledat.

Scorpia ::

Sem malo poslusal tvoje zvocnike, sicer na youtube, kar sicer ni neka primerjava. Ampak ce bo poslusl se MA na youtube, pa priblizno dobis nek obcutek kako igra. Kolikor sem poslusal, tvoji igrajo ogromen poudarek na visokotnce in bass. Za MA je nekako vse bolj mehko in nezno, bass ni mocen, ceprav trese rit na kavcu. Ce dam woofer pa slisis bass, rit mi ne trese kaj dost... Tko da zanimivo, imam pa sobo tam 6x4...
Na tvojem mestu bi ostal na tem kar imas, edino ce je nujen prostor, ne bos zgresil z MA. Glasnost pa naj te ne skrbi, ker orenk igrajo.
////

cokipoki ::

HECO AUDIO VICTA PRIME 302 gledam še tele, ki imajo večji razpon.

Vaše mnenje

vilonja ::

Tukaj vidim, da vsi hvalite monitor audio bx2.
Iz kje pa si drugače doma? V Domžalah en tip uvaža zvočnike za playroom, pa ima tudi poslušalno sobo.
Nujno pojdi k njemu, ima tudi monitor audio bx2 in še nekaterih drugih zvočnikov za primerjavo (ista cena).

Isto sem jaz v dilemi. Ne bi jaz kar takole zares jemal komentarje tukaj na slo techu zelo zares, ker vemo kako je pri zvočnikih, vsak ima svoj okus.
Tako da veš, zvočnikov še nisem kupil sem pa v enaki dilemi.

Imam doma isto technicove zvočnike, isto honeycomb membrane (enake kot tvoje).

Toplo ti priporočam, da se oglasiš pri temu tipu, ti bo vse razložil, pač se s temi stvarmi ukvarja profesionalno in je slišal že na stotine zvočnikov.
Sem jih pa tudi poslušal, je res povdarek na visikih tonih, tako da za moj okus mi zvok ni bil všeč. Poslušam pa tudi rock glasbo.

Sklepam, da te zvočnike, ki jih imaš doma, da ne bodo igrali boljše, da bil bil denar 230 eur dobra investicija v sistem, ker s mi zdi, da so tvoji dosedanji zvočniki kar solidni.

Najprej se odloči, koliko denarja se pripravljen zapraviti. Kaj kmalu boš ugotovil, da se za tak denar ne bo dobilo ne vem kaj boljšega od tega kar imaš zdaj.
In pa kakšne ojačevalec imaš, dosti pomembno je, da je kvaliteten.

Za več informacij pa lahko za zs.

lp

cokipoki ::

Stvar je v tem, da bi rad dobil enakovredno zamenjavo za trenutne zvočnike samo, da bi bili manjših dimenzij. Ojačevalec pa bom kupil glede na zahteve zvočnikov.
Dovzeten sem tudi za druge predloge do 300 eur, kot na primer HECO AUDIO VICTA PRIME 302, ki imajo večji razpon od BX2
(Frekvenčni odziv: 33 – 40.000 Hz )in predvidevam, da imajo nekoliko močnejše base.

vilonja ::

Res razmisli kolikšen bi bil tvoj majvečji budget.
Ker če boš kupil konkretne zvočnike, jih boš imel za plus 10 let.
Če boš pa kupil MA za 230 eur pa boš kmalu ugotovil, mogoče kje drugje slišal druge zvočnike on se boš vprašal, zakaj pa nisi že v štartu kupil boljših. Ker verjemi mi, teli MA niso presežek za poslušat. Ker tja do 800 eur dobiš že zelo kvalitetne zvočnike za dalj časa. Tu ni kot pri drugi elektroniki, ko se napredek tako hitro razvija.
Rock glasba je drugače težka za poganjat, tako da malo razmisli tudi o samostoječih zvočnikih.
Ps. Verjemi le lastnim ušesom, kar verjamem je zelo težko, če še nisi slišal toliko drugih zvočnikov.
Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vilonja ()

68bullitt ::

soba je taprava za samostoječe, ali pa malo večje kot so bookshelfi, recimo odlični so http://playroom.si/Indiana-Line/Indiana..., so zelo pohvaljeni, vredni nakupa, kot je že vilonja napisal, rock je težak za poganjat, zato basovci pod 20cm, niso primerni. Cokipoki, pot pod noge, v trgovino poslušat, ampak obvezno svoj ojačevalec in kakšen cd s seboj!!!! Drugače je pa tako, da se najprej kupi zvočnike, šele nato pravi ojačevalec zanje. Veliko sreče pri nakupu, če tudi ne boš resno jemal napisanega.


lp

Zgodovina sprememb…

vilonja ::

Če bi napraskal dovolj denarja so q acoustic, poslusal sem model 3050 zelo dobri zvočniki za dalj časa.
Kot so ti že predlagali in tudi jaz, pojdi jih v trgovino poslusat.
Verjemi, tudi jaz sem trenutno v dilemi, a naj bi kupil bookshelfe za 300 eur, samo ko sem slišal te q acoustice,resno razmišljam o nakupu le teh.
Najprej bom pocakal, da dobim hrt misic player II, potem grem pa v trgovino z ojačevalcem in dacem jih še enkrat poslusat.
Lp

vilonja ::

Ps. Na koncu bi me res zelo zanimalo, kako si se odločil glede zvočnikov.

Lp

cokipoki ::

Upošteval bom vaše nasvete in si vzel čas, saj bom verjetno kupoval tudi ojačevalec.
Ko se odločim pa seveda poročam.

68bullitt ::

vilonja, zakaj pa si ne kupiš teh 3050, če so ti všeč?

vilonja ::

Zdajle najprej počakam, da mi d/a pretvornik pride, potem jih moram pa itak še z mojim ojačevalcem sprobat. Pa še ene rabljene imam v mislih sprobat. Ko pa to sprobam, pa mislim da grem kar v nakup.
Ne vem, ali bi bilo smiselno jih poslusat se v moji sobi, saj sem jih zdaj poslusal v poslusalnici( no saj vecja od moje sobe ni).
Rajsi investiram vec pa mam mir, ne pa da dam 300 eur za zvocnike, saj sem navajen kvalitetnega zvoka in regalci za 300 eur mi tega zvoka ne morejo pričarati.

Lp

68bullitt ::

za 300e je rabljene (bookshelfi) dobre robe kar češ, sam treba je iti poslušat, kot sem že zgoraj povedal, odlični zvočniki so Indiana line dj 308, boš presenečen kaj dajo iz sebe, so pa malo večji kot navadni regalci, nasploh so Indiana line odlični zvočniki.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšno ozvočenje za filme v sobi?

Oddelek: Zvok in slika
365225 (4164) neo5468
»

sestava kvalitetnega 5.1 srs domačega kina

Oddelek: Zvok in slika
4613669 (12415) krepki
»

Zvočniki - nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8022160 (21276) zavajon

Več podobnih tem