Forum » Zvok in slika » Priklop antene na receiver
Priklop antene na receiver
Half-Saint ::
Ojla,
nisem si mislil, da bom kdaj to spraševal ampak imam eno na videz čisto enostavno težavo. Na receiver bi rad priklopil FM anteno. Pod konektorjem piše 75ohm, konektor pa je ženski. Dobil sem en poceni dipol, ki ima praktično enak ženski konektor s tem, da ga lahko vtaknem v tega na receiverju vendar ne do konca in prav nič ne izboljša sprejema. Predstavljal sem si, da bi moral biti konektor na annteni moški. Ali potrebujem adapter za to dvoje priklopit in kje ga dobim? Hvala.
LP
nisem si mislil, da bom kdaj to spraševal ampak imam eno na videz čisto enostavno težavo. Na receiver bi rad priklopil FM anteno. Pod konektorjem piše 75ohm, konektor pa je ženski. Dobil sem en poceni dipol, ki ima praktično enak ženski konektor s tem, da ga lahko vtaknem v tega na receiverju vendar ne do konca in prav nič ne izboljša sprejema. Predstavljal sem si, da bi moral biti konektor na annteni moški. Ali potrebujem adapter za to dvoje priklopit in kje ga dobim? Hvala.
LP
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com
Machete ::
Jaz imam čisto obično (samo plastificirana žica) z mini kvadratnim koncem (kot so bile pr večina galsbenih stoplih, ali pa so še..), vtaknjeno v coax antenski priklop, kot na spodnji sliki. Dela čisto ok.
En konec je tak:
En konec je tak:
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
737 ::
Če si v dolini, ali bi pa rad boljši sprejem oddaljenih postaj, si nabavi primerno vertikalno anteno za 87 do 108 MHz in jo postavi na streho. Po želji lahko čim bližje anteni dodaš še ojačevalnik z ojačanjem 5 do 10 dB, da pokriješ izgube v kablu.
ToniT ::
Če imaš na kablu in na receiverju ženski konektor, kupi adapter M/M koaks adapter.
Nekaj takega
Tak adapter dobiš v večini trgovin, kjer prodajajo TV-je.
Nekaj takega
Tak adapter dobiš v večini trgovin, kjer prodajajo TV-je.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hišni kino šel k vragu, ostali so mi dobri zvočnikiOddelek: Zvok in slika | 3263 (1974) | St235 |
» | Kako dobiti zvok iz prenosnika na receiverOddelek: Zvok in slika | 5316 (4584) | Primoz7 |
» | kako razporediti kablovje za projektor?Oddelek: Zvok in slika | 2987 (2745) | msenjur |
» | s/pdif out konektor 4pin na matičniOddelek: Zvok in slika | 2072 (1890) | MarkoMan |
» | Amino T2 scart --> RCA ali S-VIDEOOddelek: Omrežja in internet | 3500 (2917) | Putimir |