» »

synology ali custom xpenology

synology ali custom xpenology

greatdrakon ::

torej zanima me, kako se kaj xpenology obnaša direktno na hardwaru (brez virtualizacije) napram original synologiju.

Rečmo, da bi rad imel 2x sata, kjer bi špilal prenos podatkov gor in dol vsaj 95-100 megabajtov na lanu.

Kašn hardware nabavit? kupit synology ali custom (najceneje možno in varčna poraba)
kaj je z freenasom? lahko tudi za to hardware (če je ceneje in bolj varčen) http://www.freenas.org/hardware-require...

lahko nemčija

MajorM ::

Sam poganjam XPEnology sedaj že več kot leto. Začel pri 4.2 sedaj na 5.2. Prej bil doglgo časa na Freenas.
Zadeva špila dobro. Zadovolji vse moje potrebe (backup, file share, svn, torrent).

Po moje je cenovno nekje tu tu katerokoli varianto izbereš. Synology ali XPEnology/Freenas (za primer uporabe kot si ga navedel).
Glede porabe bi rekel, da je v manjši prednosti Synology saj je CPU bolj prilagojen potrebam in lepše deluje hibernacija.

Ampak recimo moj NAS rabi tam okrog 40-45W.

Jaz sem šel iz Freenas-a na XPEnology predvsem zaradi dobre podpore in lažjega in všečnejšega vmesnika. In mi ni žal. Ne spremljam več kako je razvoj glede tega na Freenas-u.

Če imaš veselje potem si le sestavi svoj hardware in daj gor XPEnology. Če se ti to ne da kupi original Synology. V prvem primeru boš si sestavil močnejši server verjetno sposoben tudi kakšnega on-the-fly video prekodiranja. Jaz na svojem to še nisem probal tako da težko ocenim.

Tole je moj HW:
8GB RAM
2x 3TB HDD WD RED
1x MINI-ITX LIAN LI PC-Q08B
1x 60GB SSD
1x Asrock Q1900B-ITX

Veliko veselja pri sestavljanju.

greatdrakon ::

sej točn takšen hardware sem gledal, ki si ga napisal... trenutno laufam synology 212j, ki pa mi ne zadovolji potreb predvsem pri prenosih po mreži lan 30-40 MB/s(za on the fly kodiranje ga raje niti ne uporabljam, ker bi verjetno ckrnil :) ). manjka mu tudi rama kritično...

spraševal sem, ker so meni cenovno sprejemljivi synology hardwersko katastrofalno podhranjeni... dražji modeli pa imajo hardware, ki je primerljiv s tem kar lahko sestavim za bistveno nižjo ceno oz. ceno, ki ga synology zahteva za njihove osnovne modele...

koliko pa imaš prenosa Mb/s npr. pri kopiranju velikih datotek po mreži (lan) s to konfiguracijo?

SimplTech ::

Uporabljam kombinacijo XPEnology + HP Microserver N54L že kakšno leto in pol. Sem zelo zadovoljen. Bil sem v podobni situaciji kot ti, napreč obstoječi Synology DS211 je bil preprosto preveč počasen. Želel sem si nekaj močnejšega, a so bile cene hitro proti 400 EUR - kar je bilo preveč.

Tako sem na koncu vzel omenjeni Microserver za 190 EUR in stvar leti - prenos iz PCjev na NAS in obratno je 100MB/s (pri večjih fajlih). Jaz lahko samo priporočam XPEnology, ki je v zadnjem času tudi dobro dokumentiran in tudi kar nekaj podpore je na forumih.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri NAS? (Network Attached Storage) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19368176 (56607) levaky
»

NAS + internet server - ali Synologic ali HP Proliant

Oddelek: Omrežja in internet
72305 (2010) trnvpeti
»

NAS ali "domačo rešitev"?

Oddelek: Kaj kupiti
204643 (3744) levaky
»

Domači server ali NAS (uporaba predvsem za FTP)

Oddelek: Pomoč in nasveti
113740 (3423) d0rK

Več podobnih tem