» »

Možen scam is tujine, prosim za pomoč

Možen scam is tujine, prosim za pomoč

Volta ::

Nekaj dni nazaj sem prejel mail kupca iz tujine, ki se zanima za kitaro ki jo prodajam. Vprašala je za ceno kitare + kovčka, kar sem ji tudi povedal in nazaj sem dobil tale odgovor:

"Thanks for the email. My name is Mary from Las Vegas (USA) and am
willing to buy this item for my client and due to an urgently needed ,
am ready to offer you 440euro for this item plus the postage cost via
Slovenia Mail Post (www.posta.si) to him in Nigeria and also attach me
some photo's of the item and include your bank details for the payment.

Mary."

Ok, ne zgodi se ravno pogosto da dobiš tak mail iz tujine, ker baje rabi stvar nujno ponuja tudi 60eur več kot sem imel ceno (+ krije vso poštnino z zavarovanjem) kar je iz mojega vidika super, vendar še vedno ne vem kaj bi. Poslal sem slike kitare, s katerimi je zadovoljna, tako da mi je poslala naslov kam naj stvar pošljem in me vprašala kam naj denar nakaže.

Del naslova je tule, mogoče bo komu kaj pomagalo:

"City..Ibadan
State.. Oyo
Country.. Nigeria
Zip Code.. 23402"

Seveda paketa ne bom poslal dokler ne vidim denarja na svojem računu, čudi pa me kako je lahko ona brez nekega zagotovila prepričana, da bo paket dejansko poslan? Niti približno mi ne pade na pamet da ga ne bi poslal ko/če dobim plačilo, ampak saj veste v čem je catch ne :) Zanima me vaše mnenje in kaj bi vi naredili v mojem primeru in kako (če sploh) se je mogoče obojestransko prepričati da bodo stvari take kot morajo biti, mogoče se mi bo potem kaj lažje odločit.
  • zaklenilo: zee ()

StandAgainst ::

SCAM!

andromedar ::

Ignoriraj, 1000% je scam.
Eh?

Uros!no ::

Čas prve prijave: 26.08.2004 23:52:05

Volta, saj nisi prespal naslednjih 10 let? :))

Blinder ::

lol tip bi zadevo poslal v nigerijo. tej scammerji so tut smešni. da bi vsaj eno proxy točko si naredili, da se ne pošilja direkt v zloglasno nigerijo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Brez skrbi da sem gledal po googlu (tud za ta dotičen del države) da je dosti scamerjev, samo če denar dejansko pride na moj račun, pol mi je vseeno kam pošiljam :)) Skrbi me edino da bi napisal preveč podatkov (sploh bančni račun, etc) in bi lahko to kje uporabili, v primeru da gre res za scam.

andromedar ::

Ne piši scammerjem NOBENIH podatkov in se nehaj ukvarjat s tem ZDAJ!
Eh?

jc ::

Z njim/njo se boš zmenil za plačilo preko Paypal. Nato boš dobil od Paypala "uraden" mail, da je bilo nakazilo zadržano in da moraš preko Western Union plačati nekih 200$ zato, da se ta denar odblokira. Lahko probaš, samo naredi si nek fake email naslov kjer naj bi imel paypal, pa boš videl.

Govorim iz izkušenj, ker me je dejansko zanimalo, kako poteka scam. Na koncu je bilo tako, da mi je Nigerijec rekel, da me bo prijavil na FBI, če ne odblokiram transakcije :)

Rias Gremory ::

Polomljena angleščina = scam
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Vem za paypal scam in niti slučajno ne bi sprejel plačila preko tega, sprejel bi edino denar na svoj račun, kar bi šel preverit direkt na banko, če že. Ravno sem za foro vprašal preko katere banke bi mi denar nakazala, me zanima njen odgovor 8-) Brez skrbi da nisem izdal NOBENIH podatkov in jih tudi ne mislim. Je sploh kaka varianta da tole ni scam?

Rias Gremory ::

Ne

Ne

Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Furbo ::

Volta je izjavil:

Vem za paypal scam in niti slučajno ne bi sprejel plačila preko tega, sprejel bi edino denar na svoj račun, kar bi šel preverit direkt na banko, če že. Ravno sem za foro vprašal preko katere banke bi mi denar nakazala, me zanima njen odgovor 8-) Brez skrbi da nisem izdal NOBENIH podatkov in jih tudi ne mislim. Je sploh kaka varianta da tole ni scam?

Nehaj fantazirati in izgubljati čas s tem.
Vsak teden vsaj en sprašuje o tej tematiki in prav HOČE VERJETI v to, da to ni nateg. Pa je.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

gddr85 ::

takih ponudb sem tud jst parkrat dobil (4,5 na oglas), pa da nej kar naprej prek gmaila komuniciramo, pa če pošljem, enkrat v Anglijo, drugič v Afriko ipd. :))

stara mama ::

"City..Ibadan
State.. Oyo
Country.. Nigeria
Zip Code.. 23402"

Ring-a-ding-ding-ding..... ding....

Nekaterim sploh ne potegne :P

c3p0 ::

Volta je izjavil:

Vem za paypal scam in niti slučajno ne bi sprejel plačila preko tega, sprejel bi edino denar na svoj račun, kar bi šel preverit direkt na banko, če že.

So tudi že dobili plačano direktno na banko, na koncu pa ostali brez denarja in predmeta.

Bolj sicer v tistih prevarah, ko je dobil nakazano npr. 5000€, 4000€ nakazal nekam naprej, 1000€ pa si zadržal kot stroške, vsaj tako je mislil. Pranje denarja. "Nisem vedel" ne pali in lahko na koncu konkretno plačaš.

stara mama ::

Na našo banko (s fizično poslovalnico znotraj države) ali kakšno njihovo ''banko'' ?

shmandi ::

Pa kaj sploh diskutirate o denarju, paypal, bančni račun... Saj pa niso scamerji tako neumni, da bo kdo dobil od njih kakšen denar.
Če vidiš takšen mail, briši po hitrem postopku in pozabi. Oni ravno igrajo na to karto, da si bo kdo mislil; kaj pa če je mail čisto legit... Sanjaj!
Poznam eno zgodbo, ki se je na koncu razpletla, da je človek enostavno izginil - Slovenec. Mafija ne izbira sredstev...

zee ::

Kot ze nickolikokrat poprej, smo ugotovili, da je to se eden od scamov. Ravno tako je OP dobil vec kot dovolj nasvetov, naj se s tem ne "spila".

Temo bom zaklenil. Ce se OP ne strinja, naj pove in bo tema odklenila.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prodati v Nigerijo?

Oddelek: Loža
425360 (3855) Gandalfar
»

Pošiljanje paketa v Nigerijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8924133 (14018) St235
»

Cudni kupci iz turcije na bolha.com

Oddelek: Kaj kupiti
376086 (4519) St235
»

Pozor vedno vec internetnih prevar tudi pri nas

447944 (4338) tony1
»

A je to še komu sumljivo... (strani: 1 2 )

5310516 (7766) Jst

Več podobnih tem