» »

Integracija Google in Microsoft

Integracija Google in Microsoft

Qushaak ::

Imam sledečo situacijo. Gmail je moj edini "resen domači" email in jasno ta account uporabljam tudi za prijavo v Android napravo in pa Chrome.
Imam pa tudi Microsoft-ov račun (@outlook.com), ki ga pač rabim, da se prijavim v njihove storitve.

Do tu skoraj vse štima. Naslednja mobilna naprava bo skoraj sigurno imela Windows operacijski sistem, zato me zanima, kako bi Google in Microsoft računa čimbolj povezal. Email še vedno želim pošiljati iz gmail-a. Kontakti vidim, da se supešno sinhronizirajo med računoma.
Kaj lahko še storim, da to "stopnjo integracije povečam"?
Kar želim doseči je, da imam tako na Windows kot Android napravi čimmanj dela, da iz nule vzpostavim željeno stanje (po možnosti samo, da se prijavim v pravi račun in počakam, da se stvari posinhronizirajo in nastavijo kot so bile shranjene prej.

Hvala za nasvete.

P.S.: Je možno vzpostaviti "IMAP povezavo" za mail-e med Gmail-om in Outlook.com-om?

Qushaak ::

Sem potem ugotovil.
Zelo fina mi je ona integracija, ko Outlook.com potegne mail-e iz Gmail-a, ampak žal imam tam gor preveč pošte, da bi vsa šla na Microsoft.
Ali se da kako "povedat", naj Outlook.com sinhronizira pošto samo od določenega datuma naprej (+ vsa, ki bo prišla od sedaj naprej jasno - avtomatsko)?
Hvala za nasvete.

darkolord ::

Lahko dodaš oba računa (npr. prek IMAP) v namizni poštni odjemalec in skopiraš maile (drag & drop) iz enega računa na drugega, potem pa v gmailu nastaviš forwarding.

Lonsarg ::

Ne vidim kako točno integracijo še hočeš. Tako Android kot Windows telefoni podpirajo tako Google kot Microsoft račune.

Najboljša "integrirana" rešitev je, da pač uporabljaš za večino zadev(maili, kontakti) zgolj enega. Drugega imaš pa zgolj za prijavljanje v napravo. Zdaj katerega boš uporabljal je čisto tvoja odločitev.

noraguta ::

darkolord je izjavil:

Lahko dodaš oba računa (npr. prek IMAP) v namizni poštni odjemalec in skopiraš maile (drag & drop) iz enega računa na drugega, potem pa v gmailu nastaviš forwarding.

Imap je prežvet kt dodo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Za copy pasta mailov je čist OK.

mk766321 ::

Mogoče kdo ve kako lahko preneseš iz gmaila kontakte na outlook.com z slikami?
cvs fajl ne prenaša slik, tako da moram nekak drugače to naret, pa nobena opcija mi ne grata.
Niti možnosti nimam v outlook.com dodat slikco?!

Če imaš na računalnik nameščen Outlook, lahko uporabiš npr. GO Contact Sync Mod, ki ti kontakte iz Googla prenese v Outlook, potem jih pa lahko copy pastaš v Outlook.com račun.

mk766321 ::

Hvala za nasvet. Kak pa copy/paste naredim v outlook.com?
Upam, da sem pravilno kopiral, ker kopiralo mi je, samo brez slik. Ravno v slikah je problem, drugače bi tak uvozil cvs.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mk766321 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KONEC za windows live mail?

Oddelek: Loža
438272 (4299) jype
»

Gmail za 15. rojstni dan dobiva štoparico (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5019563 (15951) MrStein
»

Nekaj vprašanj o povezovanju e-mail storitev ...

Oddelek: Omrežja in internet
51139 (1001) slitkx
»

Gmail na Androidu podpira tudi Exchange

Oddelek: Novice / Android
166905 (5217) Qushaak
»

Naslednik Hotmaila je Outlook.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5120980 (17737) darkolord

Več podobnih tem