» »

Mini router s SIM kartico in ethernet portom

Mini router s SIM kartico in ethernet portom

mojca ::

Iščem kakšen dober predlog za router z Ethernet portom.

ostale zaželjene (neobvezne) karakteristike:
- čim manjša poraba
- brez WiFi-ja (oz. z možnostjo izklopa le-tega)
- 12 V napajalne napetosti (router bo delal na baterije, na solarne panele; če ni treba dodatnih pretvornikov, je to plus)
- ne previsoka cena (ampak vseeno ne bi vzela najcenejše šrot robe – zanesljivost mi je pomembnejša od cene)

Na router bo priklopljena ena sama piksna z Linuxom (nekaj v stilu Raspberry-ja), ampak če sta dva porta za ethernet, je to plus (da se lahko občasno gor priklopi še drugi računalnik in SSH-ja na prvega). Podprta hitrost prenosa je nepomembna (na eni od lokacij, kjer bi se to uporabljalo, je podrpta hitrost omrežja 2 kbit/s), tako na 4G-ja ne potrebujem. Router mora omogočati zgolj SSH od SIM katice na strežnik, lahko pa tudi bolj trivialne protokole.

Alternativno je lahko tudi USB ključek s SIM kartico, če njegovo delovanje ne zahteva nekih fancy gonilnikov, ki bi bili spisani samo za Okna.

(Poigrala se bom tudi s SIM900 modulom preko RS-232, ki mi je bil predlagan v drugi temi, ampak na lokacijah, kjer je mreža dostopna, bo lažje delati z routerjem. Trenutno imam nek pregrešno drag router, ki dobro služi namenu, ampak za postavitev na nove lokacije je taisti router overkill.)

Gapi ::

RB912UAG-2HPnD + mini PCI-e 3g kartico. torej iščeš nekaj podobnega kar sem prilimal.
No person is rich enough,to buy back his past.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T-2 ali A1 za internet doma?

Oddelek: Omrežja in internet
4013798 (5994) crypto0
»

Corrupted files - omrežje ne dela prav?

372671 (1365) Zvitor
»

Brezžični internet - brez omejitve prenosa (strani: 1 2 3 )

14337192 (17663) modelno1
»

Prepaid internet na Hrvaškem (in drugje)

Oddelek: Mobilne tehnologije
254463 (2877) sunny12321
»

Sredi Ljubljane ni mogoče do interneta prek bakra (strani: 1 2 )

5414400 (11763) x.sci

Več podobnih tem