» »

Padec napetosti in ugašanje Logitech Z906

Padec napetosti in ugašanje Logitech Z906

eric_cartman ::

Živjo!

Torej en čuden problem se dogaja z mojimi zvočniki Logitech Z906. Vsaj toliko sem zgooglal, da sem opazil, da pri tem nisem edini.

Ob padcu napetosti pod 210V se zvočniki ugasnejo. In ko jih želiš prižgat se včasih še za kakšno sekundo prižgejo, potem pa spet crknejo. Z drugimi elektronskimi napravami je vse BP, vključno z računalnikom. Torej probleme delajo samo zvočniki. Kakšna ideja oz. rešitev tega problema?

Živimo sicer v hiši, ki je stara cca. 28 let. Na nobenih prejšnjih zvočnikih se to ni dogajalo, te pa so očitno toliko bolj občutljivi na ta problem.

Bolj me zanima, kako pogosti so padci napetosti in kakšno odstopanje je še sprejemljivo od sicer deklarirane napetosti 220V? Je to nekaj običajnega ali pač gre za zanič ponudnika in/ali napeljavo na hiši?

SaXsIm ::

Deklarirana napetost je 230V, ne 220V. Toleranca pa mislim, da je 10%, torej je najnižja še deklarirana napetost 207V.
A to imate doma težave z napeljavo, ali imajo tudi sosedi podobne probleme?
SaXsIm

eric_cartman ::

230 V, seveda... :) Moja napaka.

Do sedaj se nisem še niti poglabljal v tole zadevo. To se mi je do sedaj zgodilo dvakrat ali trikrat pri zvočnikih, v razmaku mogoče dveh mesecev..

Kot sem zbrskal na določenih straneh, se točno ta stvar, ki jo opisujem zgoraj z zvočniki dogaja pri padcu napetosti. Sicer pa z nobeno drugo elektroniko nikoli in nikdar nismo imeli problemov. Tako, da ne vem niti če so težave z napeljavo in nič. Pravzaprav, niti ne morem z gotovostjo trditi, da se gre tukaj res za padec napetosti. Samo, sedaj ne vem kako bi to testiral.

Ali obstaja za vtičnico kak prednastavek, ki bi mi meril napetost, na katerem bi imel priključene zvočnike?

SaXsIm ::

Ja, izgleda, da zvočniki niso narejeni po naših standardih glede napajanja, ali pa je kakšen elemen napajalnika okvarjen. To kar iščeš, ti omogoča vsak merilec porabe, npr. tak (pa tudi takšni iz hoferja to znajo).
SaXsIm

Scorpia ::

Kje zdaj prihaja do padca napetosti? V hisi? Ker malo dvomim, da bi iz 230V padala napatesot. Pa tudi ce bi, bi zvocniki delali tudi na 110V.
Prej bi rekel, da se napajalnik od zvocnikov poslavlja, ali pa gre za kaksen slab lot na vezju.
////

eric_cartman ::

@Scorpia

Trenutno sem še v fazi testiranja. Glede na to, da sem imel woofer naslonjen na steno, je možnost tudi pregrevanje zadnje panele oz. ojačevalca. Ali pa je dejansko ukrivljen kabel delal probleme. Zdaj sem ga odmaknil od stene, poravnal kable in počakal par minut. Potem sem zvočnike ponovno vžgal in sedaj delujejo BP, vsaj zaenkrat.

Verjetno bom kupil merilec porabe, pa da vidimo kaj se dogaja, v primeru če se to ponovno zgodi. Zaenkrat stvar deluje.

Hvala,
Lp

Scorpia ::

Pri merilcu porabe, bos tezko opazil kaj se dogaja. Kaksen multimeter, bi ti znal pokazat padec. Samo ce gre padec napetosti ev sunkih, ti nebo niti multimerer pravilno pokazal.
////


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Padec voltaže pri večjih obremenitvah, zakaj?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
213386 (2670) mirator
»

Napetost na vtičnici doma

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4311393 (9552) marjan_h
»

LED žarnice, presek kabla?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
193915 (3400) mirator
»

USB priključki že v zidu

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
237109 (5622) Azrael
»

Problem z elektriko

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
201935 (1491) Azrael

Več podobnih tem