Forum » Loža » Pralni strojse iskri po zamenjavi ščetk
Pralni strojse iskri po zamenjavi ščetk
RudeBw ::
Imam pralni stroj Candy in sem zamenjal ščetke, zdaj je obupno glasen in se pri tem pri motorju nekje iskri. Kaj bi to lahko bilo?
steev ::
Ščetke? Zato pa so tam, da se iskrijo. Mogoče se morajo malo unest pa bodo tišje in se manj iskrijo.
:|
trololo2 ::
Poglej kolektor (stvar kamor pritiskajo krtačke), da med lamelami zaradi umazanij ni kje stika. Če izgleda vse OK imaš najbrž zanič rotor.
Pretirano iskrenje je lahko posledica tega, videno na domači pormašini, ko sem prepozno menjal krtačke, pa je skurilo še rotor .
p.s. Krtačke si dobil že zbrušene v obliki kolektorja?
Pretirano iskrenje je lahko posledica tega, videno na domači pormašini, ko sem prepozno menjal krtačke, pa je skurilo še rotor .
p.s. Krtačke si dobil že zbrušene v obliki kolektorja?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: trololo2 ()
dreta ::
Pri menjavi krtack je potrebno tudi scistiti utore na kolektorju.
To naredis najenostavneje tako da zbrusis list od zage za zelezo toliko,
da ti gre v utor in z njim spraskas necistoce iz utorov.
To naredis najenostavneje tako da zbrusis list od zage za zelezo toliko,
da ti gre v utor in z njim spraskas necistoce iz utorov.
Spajky ::
Lahko je tudi slab blokirni kondenzator, paralelen s ščetkami; zato so tudi prejšnje prej umrle ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | krtačke za pralni strojOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6907 (1719) | luksorzi |
» | Krtačni elektromotor se iskriOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1540 (1201) | ncop1 |
» | Kako odpreti ta smoothie makerOddelek: Loža | 3309 (2181) | mojca |
» | enosmerni motor je zgubil na močiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3171 (3005) | Azrael |
» | 220V ventilator je močno preglasenOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4451 (4320) | Jackal |