Forum » Elektrotehnika in elektronika » Krtačni elektromotor se iskri
Krtačni elektromotor se iskri
ncop1 ::
Torej imam en EM ki se noro iskri in izgublja moč. Po pregledu sem ugotovil da je na rotorju na stiku s krtačkami požgan. Ker nisem ekspert sem malo googlal in ugotovil da gre najbrž za medovojni stik.
A ima kdo kakšen uporaben nasvet, kako najhitreje diagnosticirati in locirati problem, in ugotoviti ali se da popravit.
Pač v interesu mi je popravilo, če mi pa ne uspe bom pa najbž kupil drugega :)
A ima kdo kakšen uporaben nasvet, kako najhitreje diagnosticirati in locirati problem, in ugotoviti ali se da popravit.
Pač v interesu mi je popravilo, če mi pa ne uspe bom pa najbž kupil drugega :)
lonewolf_ ::
Nove krtačke?
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Unknown_001 ::
V bistvu si si že sam odgovoril, kje je defekt
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
ncop1 ::
Ja sej vem, ampak kako naj vem kje je stik?
Pa še to najbrž ga morm čisto podreti, da rotor ven dobim, ampak to bo težka ker je vse s peno zalito :@
@Lonewolf: Krtačke so še zelo dolge.
Pa še to najbrž ga morm čisto podreti, da rotor ven dobim, ampak to bo težka ker je vse s peno zalito :@
@Lonewolf: Krtačke so še zelo dolge.
fikus_ ::
Poglej v kakšnem stanju je kolektor. Če je kaj obrabljen in če je kaj umazanije me kontakti. Očisti umazanijo. Pa še krtačke poglej, koliko so obrabljene. Možno je, da so preveč obrabljene in vzmet ne pritiska dovolj in nima zadosti kontakta, zato se še bolj iskri.
FX6300B ::
če je 35€ se ti ne splača, ker bi blo previjanje definitivno dražje
May the force be with you!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne dela centrifuga pri pralnem strojuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9448 (7790) | jobers2 |
» | Pralni strojse iskri po zamenjavi ščetkOddelek: Loža | 2106 (1724) | Spajky |
» | Kako odpreti ta smoothie makerOddelek: Loža | 3375 (2247) | mojca |
» | Pralni stroj nima moči, ne vrti OKOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5703 (5281) | Azrael |
» | enosmerni motor je zgubil na močiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3236 (3070) | Azrael |