» »

Evrovizija 2015

Evrovizija 2015

1
2
»

m0LN4r ::

ThinkPad je izjavil:

Mi bi morali Žižka poslat ( od 2:27 dalje) :-)


Taka pesem bi dejansko zmagala pa še tako animacijo v ozadju.

Moje osebno mnenje, ko sem prvič slišal pesem na radio:
1. Brezveze, klišejski mainstream mtv remake in sploh nisem vedel, da se gre s to pesmijo na evrovizijo, ker je pač preobična.

2. Uresničilo se je.

3. Poglejte komentarje na socialnih medijih. Bolano.

4. Treba bo razumet, da z posnemavanjem idej in trikov iz preteklih let, pač ne bomo zmagali.

5. Kaj je s tisto žensko v pajkicah in novoletnimi lučkami brez violine? Pa tisto Rejevo pačenje in čmiganje v kamero? Resno?
Pa tisto njeno kimanje spominja na defekt, brez zamere.

6. Pesem? Če bi se vrtela na radiu med TOP 100, nebi opazil kdaj smo šli mimo nje.

Z pesmijo, ki je bila 2. na EMI bi prišli bistveno dlje, ker je bla drugačna od ostalih.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r ::

Ta bi pa mogoče res zmagala :P
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

jusv ::

m0LN4r je izjavil:


5. Kaj je s tisto žensko v pajkicah in novoletnimi lučkami brez violine? Pa tisto Rejevo pačenje in čmiganje v kamero? Resno?
Pa tisto njeno kimanje spominja na defekt, brez zamere.


To pa se strinjam. Pa kaj si nista nikoli pogledala tega nastopa? Katastrofa od katastrofe. Komad še nekak znosen, ampak nastop pa OMG.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

MarStre ::

Dobesedno vizija za evropo, EvroVizija:



Ampak čigava??

NLight ::

MarStre je izjavil:

Dobesedno vizija za evropo, EvroVizija:



Ampak čigava??


Tole blondinko bi si dam pelu ostale tri pa mejte :)

GTX970 ::

Prve tri iz leve so za odpeljati, četrta spada bolj v kategorijo Tajska shemale za ljudi s posebnimi fetiši.

Tip se žal ne more odločiti, kaj bi bil (sedaj spada v kategorijo alien).

Ker brez brade bi bil Cher^2 ali kakšna arabska ženska

2:39

kot tip 2011:
Conchita Wurst @ Wikipedia


Kaj je bilo potem z odvzemom točk Slo ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

m0LN4r ::

Prvi poglej ti malo, desno zizo.
.
.
.
zdaj pa levo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

GTX970 ::

Kje vidiš problem ?

m0LN4r ::

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/...

Jaz nimam rad take raznolikosti pač :P
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

SimplyMiha ::

Pusti ti te asimetrične zize, poglej njeno čelo!

martincek1 ::

Je vsaj simpatična, za razliko od te blonde. Že na TVju se je videlo.

dj_uro ::

aj ne serite... z veseljem bi tole levo; prav simpatična je ;)
vw-klub.si

oo7 ::

Pa to ne moreš verjet Avstralija bo zmagala na Eurosongu :)) kaj bo naslednje leto EUROsong v Avstraliji? Tam je zdaj ura 8 zjutraj ali bo Evropa naslednje leto gledala Eurosong ob 6 zjutraj????
Kam se je zgodilo s tole Evropo:))

oo7 ::

Jao jao jao kakšna kuhna je tole sramota od sramote. Ni več zadosti, da glasujejo samo ljudje mora imeti glas še strokovna žirija.

Poljaki so dobili od žirije vsega skupaj 7 točk od ljustva več kot 230.

Žirija je podarila zmago Avstraliji ljudstvo Rusiji a zmagala je Ukrajina zaradi obeh. Ampak sem mnenja, da glasovi žirije so popolnoma ne potrebni.

HighBane ::

Za žirijo in ljudstvo ne vem, kdo si kaj zasluži. Samo ne vem kako, da je Ukrajina zmagala. Pesem nič posebnega, petje kar neki, dekle nič za vidit, nobene koreografija. Kaj so ljudje glasovali samo za vojno tematiko?? Lanska zmagovalka "Heroes of my time" je bila 100x boljša.

Pac-Man ::

http://www.bbc.com/news/magazine-362693...

Seven years ago, Swedish television executive Svante Stockselius was in Moscow, watching rehearsals for the Eurovision finals. It was the first and only time the contest had been held in Moscow, after Dima Bilan's victory with Believe at the 2008 contest in Belgrade.

"All of a sudden, the Russians they went crazy, and they said Mr Putin, our prime minister, has arrived," remembers Stockselius, who was then Eurovision's executive supervisor.

"It struck me how short he was, Mr Putin, but I also remember when shaking his hand it was a fist of iron, it was very, very strong, and he was also very curious about details."

But why would the Russian strongman himself take an interest in Eurovision?

"Because they said that the Eurovision Song Contest was an event of high importance for the country," Stockselius says.

...

In 2013, the Kremlin's total seriousness about Eurovision was on display again.

As the votes came in, the singer representing Azerbaijan, Farid Mammadov, won a maximum 12 points from Russia. But when Azerbaijan came to vote for Russia's Dina Garipova, the result was a shocking "nul points".

"Ten points were stolen from us, well not from us but from our participant," Russian Foreign Minister Sergey Lavrov complained three days later, after meeting his Azeri counterpart.

"This does not makes one happy. We will agree on a unified course of action so this outrageous action will not remain without an answer."


...

"They have hired every top Eurovision person in their particular field to work on the Russian entry - two composers, a Russian called Philip Kirkorov and a Greek called Dimitris Kontopoulos, who've both written many Eurovision songs before," says the Eurovision gambler Daniel Gould.

"They've got the vocal coach, a Cypriot called Alex Panayi, who has worked on numerous successful Eurovision entries. They've hired the best Swedish backing singers. So basically they've put everyone in place to try and win it this year."

The verdict of the BBC Eurovision Twitter account after Russian contestant Sergey Lazarev's successful semi-final performance on Tuesday was "Olympic staging" and "Everything but the kitchen sink".


Ne bi bil presenečen, če je Rusija (poskusila) goljufat pri televotingu, Lavrov uradni protest zaradi evrovizijskih pik je pa itak čista bizarka.

https://www.rt.com/news/points-azerbaij...

Foreign Minister Sergey Lavrov slammed the “outrageous” incident at a press conference in Moscow with his Azerbaijani counterpart, Elmar Mammadyarov.

“When 10 points are stolen from our participant, there is cause for concern,” Lavrov said, adding that it reflected badly on how the event was organized.

"This outrageous action will not remain without a response,” he stressed, stating that he would decide on a proper course of action after receiving the results of an investigation into the matter.

...

Belarusian President Aleksandr Lukashenko also criticized the contest, describing it as politicized and highlighting how the Belarusian contestant received no votes from Russia.


Bi moral spat, ampak se režim pred PCjem :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

Pac-Man ::

Okej, Daily mail, ampak nič čudnega, da je bil Lavrov jezen

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/ar...

In June this year's UK entrant Bonnie Tyler claimed she overheard Russians asking why they didn't get votes they had bought. The singer, who came 19th out of 26, said: 'The next day the Russians were complaining to Azerbaijan - "Why didn't you give us the ten points we paid for?" '


Pri Rusiji res ni ničesar, kar po par minutah gugla ne začne smrdet?

SimplyMiha ::

claimed she overheard

kixs ::

Sigurno je Rus govoril anglesko, ko je to slisala :))

AC_DC ::

OMFG pac, čisto v vsako temo moraš privleči cisterno gnojnice za Ruse ?

Ukr so pesem pobrali iz naše zadnje of proslave ? Dafuq, da zmaga pesem z imenom 1944 in pokopališko melodijo.Najboljše da drugo leto pošljemo domobranski pevski zbor Adolf Eichmann in pesem "Voraus Soldaten!".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

Pac-Man ::

kixs je izjavil:

Sigurno je Rus govoril anglesko, ko je to slisala :))


Azerbajdžan ima svoj uradni jezik, tako da ni povsem nemogoče. Hitro iskanje na youtube pokaže, da je Bonnie videla (in slišala) lep kos Rusije.

https://www.youtube.com/results?search_...

Ni potrebno tekoče govorit jezika, da iz dengov in golosov razumeš poanto. Kot sem rekel, Bonnie Tyler preko Daily Maila. Verjemi, če hočeš.

Še vedno pa ostane, da se je Lavrov pritoževal čez rezultate televotinga in grozil s posledicami. Ne, ni scenarij za skeč.

@HighBane

Na prvem mestu so imeli Zgodbo. Temu lahko rečeš tudi politika, ampak EBU je odločila, da gre za zgodovinska dejstva in osebno zgodbo. Šova je bilo, kolikor so ga potrebovali, talent je neizpodbiten, odpeto je bilo s čustvi - koliko je bilo zaigranih, ne vem - tehnično je par-krat zaškripalo, ampak komad je resno zahteven in spet čustva.

Kar se Jamale tiče, kot sem že omenil ima talenta za izvoz, kaže pa še, da fura svojo sceno in se ne briga kaj preveč za TOP40. Morda ji uspe iz vsega skupaj izpeljat celo kaj mednarodne kariere.





Pac-Man ::

Meni je to huronsko smešno:

http://www.rtvslo.si/zabava/glasba/ema/...

Poslanec zgornjega doma ruskega parlamenta Franc Klincevič je tako ocenil, da na Evroviziji ni zmagal Jamala s svojo pesmijo, temveč je "politika premagala umetnost".

...

Vodja odbora zgornjega doma za zunanje zadeve Konstantin Kosašev je ocenil, da je zmagala geopolitika in da bi zmaga na Evroviziji lahko opogumila prozahodno vodstvo Ukrajine ter še dodatno ogrozila mirovni proces za končanje konflikta na vzhodu Ukrajine.

...

Nekdanja igralka, zdaj pa članica dume Jelena Drapeko je poudarila, da krivdo za poraz Rusije na Evroviziji nosi tudi "informacijska vojna", ki poteka proti Rusiji. "Del krivde nosi propaganda in informacijska vojna proti Rusiji. Govorimo o splošni demonizaciji Rusije," je povedala ruski tiskovni agenciji Tass.

...

Aleksej Puškov, vodja odbora za zunanje zadeve dume, je na Twitterju zapisal, da se je Evrovizija "spremenila v polje političnih obračunavanj".


Toliko drugih problemov, politika pa se ukvarja z Evrovizijo.

Kruha kmalu ne bo več, bodo ostale vsaj igre?

oo7 ::

Finančni interesi (dokončno) uničili legendo o Evroviziji

Amerika je prišla na Evrovizijo; če ne v obliki Justina Timberlaka, pa z nastopajočimi - ZDA so prvič prenašale ta evropski glasbeni festival, ki je dokazal, da je denar sveta vladar.

http://www.rtvslo.si/kolumne/financni-i...

Utk ::

Lani ko smo prišli v finale, je bila evrovizija največja stvar po olimpijskih igrah, letos ko nismo, je pa to nekaj brezveznega. Čudno kako se to obrne v enem letu.

SimplyMiha ::

Ne, tudi lani je bilo brezvezno. To je samo metanje davkoplačevalskega denarja v RTV malho.

D3m ::

Pac - man je že malo bolan. :)

Na drugih portalih ni nič drgače. Isto sranje lima povsod.
|HP EliteBook|R5 6650U|

papasmrk ::

Tale zmagovalna pesem pa res ni presežek po nobenem kriteriju. Mnogi predstavniki so imeli boljše vokalne sposobnosti z lepšo melodijo in koreografijo, večje zize... Folk je očitno zgubil okus za glasbo... po mnenju žirije bi zmagala Avstralija, ki je imela precej bolj ušesu prijeten komad...kako je pa tole ukrajinsko sranje zlezlo folku v uho pa mi ni čisto jasno.

ZaphodBB ::

Evrovizija nima kaj dosti z glasbo, temveč je bolj populistični politični barometer.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

maco-maco ::

Tatari. Turki. Suniti. Muslimani.
Že spet zarota.
Kaj?

D3m ::

papasmrk je izjavil:

Tale zmagovalna pesem pa res ni presežek po nobenem kriteriju. Mnogi predstavniki so imeli boljše vokalne sposobnosti z lepšo melodijo in koreografijo, večje zize... Folk je očitno zgubil okus za glasbo... po mnenju žirije bi zmagala Avstralija, ki je imela precej bolj ušesu prijeten komad...kako je pa tole ukrajinsko sranje zlezlo folku v uho pa mi ni čisto jasno.


Saj ni. Odločitev je bila politična in ne volja ljudstva.
|HP EliteBook|R5 6650U|

ZaphodBB ::

maco-maco je izjavil:

Tatari. Turki. Suniti. Muslimani.
Že spet zarota.

Ljudje so za UA glasovali zaradi sočutja s Tatari, s tem so zabili kajlo Putinu. Isti razlog zakaj je gospodična sploh zmagala v UA.

Tvoje sprenevedanje je pa neumno. Nisem jaz kriv, da ti v svojem relativistični ignoranci ne moreš verjeti, da je Islam fašistoidna ideologija. Se boš že naučil.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZaphodBB ()

maco-maco ::

Jaz nisem glasoval za nobenega. Če pa ljudje čutijo sočutje do Tatarov, ki so sunitski muslimani turškega ''porekla'', pa nisem jaz kriv.

Še en pogled na to tematiko: Tatar Sunni Muslims pose a threat to Russia's occupation of Crimea
Kaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maco-maco ()

Thuban ::

nastavljena zmaga. Me ne bi presenetilo, če so bili glasovi ponarejeni.

maco-maco je izjavil:

Še en pogled na to tematiko: Tatar Sunni Muslims pose a threat to Russia's occupation of Crimea


heh, malo preveč sovražnikov si nabira Rusija v zadnjem času. Sicer ne da delajo kaj slabega ampak nekdo tretji bo to izkoristil in zanetil vojno.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

jtothek ::

Pa Evrosong je zadnjih deset let taki kič pa freak show, da te srat prime. Muzika je v najboljšem primeru povprečna. Zdaj ali pa je bila to nastavljena zmaga pa mi je tudi vseeno, ker čez teden dni bomo ta komad itak pozabili, kot smo do sedaj vse zmagovalce zadnjih let. Je pa res tudi, da ima Evrosong kar že tradicijo anti ruskih pesmi. Recimo je bil pred leti tisti komad Put in put out, pa Gruzijci so imeli neki taki kontrovezen komad pred tem.
Ne vem, če je Evrosong primeren prostor za neko preveliko politizacijo, če ne bo naslednja leta vsaki narod začel peit o grozotah druge svetovne vojne ali pa kake balkanske vojne.

D3m ::

ZaphodBB je izjavil:

maco-maco je izjavil:

Tatari. Turki. Suniti. Muslimani.
Že spet zarota.

Ljudje so za UA glasovali zaradi sočutja s Tatari, s tem so zabili kajlo Putinu. Isti razlog zakaj je gospodična sploh zmagala v UA.

Tvoje sprenevedanje je pa neumno. Nisem jaz kriv, da ti v svojem relativistični ignoranci ne moreš verjeti, da je Islam fašistoidna ideologija. Se boš že naučil.


Kolikor jaz vem so uradno ljudje glasovali za Rusijo, žirija za Avstralijo....zmagala je pa Ukrajina.

But hey samo, da se dela zdraho.

Eurovision Ukraine 2017 bo morala financirati EU.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

maco-maco ::

heh, malo preveč sovražnikov si nabira Rusija v zadnjem času.

Članek je izpred dveh let. Bolj mišljen, da sploh vemo, kdo so Tatari. Enkrat so heroji (bi jih nekateri celo vzeli, beguncev iz BV pa ne), drugič se suniti ne bodo nikoli prilagodili in bodo osvojili cel svet.
Itak pa to spada pod begunsko krizo in Ukrajino.
Kaj?

kixs ::

Ruski komad mi je cisto mimo. Ukrajinski tudi ni dalec. Meni je bilo kar nekaj boljsih - npr. francoski, avstralski, celo nemski mi je bil boljsi in mi je precej cudno, da so pristali na zadnjem mestu. Se najslabi mi je bil tisti... Walk on water :lol: :wtf:

D3m ::

Naš tudi ni bil slab. But hey.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Pac-Man ::

No BS Russia si je spet vzel čas in ves problem lepo ubesedil.

https://nobsrussia.com/2016/05/16/that-...

That Guy: This is Why People Hate You II


Have you ever met That Guy?(...)He would have won that sparring match, but his opponent used an “illegal move.”(...)He would have gone home with that girl, but the mass media brainwashes young women so they don’t appreciate his qualities. In childhood and adolescence it’s to be expected. In early adulthood it’s a personality flaw. Past the early twenties- it’s pathological.

...

For those of you who haven’t heard, Sergei Lazarev, who was a apparently a favorite to win Europe’s worst disaster since WWII, AKA Eurovision, was beaten by Crimean Tatar singer Jamala from Ukraine. So far the reaction in the Russian media has been akin to what you might expect if Russia somehow lost its seat on the UN Security Council.

Almost immediately there were conspiracy theories and ad hoc explanations as to how this tragedy unfolded. The “information war” against Russia was invoked. It was implied that the Europeans may have chosen Ukraine so as to suck up to the United States, because as we all know, European countries don’t have sovereignty and their people are incapable of having opinions of their own. All in all it was a weekend laugh riot on Twitter, as we broke out the popcorn and enjoyed watching the colorful explosions of buttrage.

 Fascists! Nazis! Sodomites! Yankee boot-lickers! Information war! NATO! BLEEEEEARGGGGGH!!!!

Fascists! Nazis! Sodomites! Yankee boot-lickers! Information war! NATO! BLEEEEEARGGGGGH!!!!



Now in case you haven’t picked up on it yet, I don’t give a damn about Eurovision. Russia, for some reason, seriously does. They care about it in spite of the fact that they hate Europe. It seems to go something like this: “You Europeans are a bunch of limp-wristed Sodomites who let marauding Muslim immigrants take over your worthless, US-controlled puppet states…but you’d better support us in your super gay song contest, the one where the winner gets to host said super gay song contest the following year!” In fact, they care so much that they seem to have spent so much time whining about their defeat in Eurovision that they totally forgot Moscow’s CSKA basketball team won the European league final on Sunday.

And this all brings us back to the topic of That Guy. Sunday’s sour grapes storm was classic That Guy behavior. Nor was it the first time. The FIFA investigations were alleged to be a conspiracy to take Russia’s World Cup away. During the Winter Olympics in 2010, a colleague of mine said students had told him that Evgeni Plushenko was denied the gold medal for figure skating thanks to “biased Canadian judges” who conspired to give the gold to…the United States. In 2014, the US cheated the Russian hockey team out of a victory because…Okay actually even I kind of have to agree with that one.

...

And the funny thing is that in a way, Russia’s media might be right. People might have a bias against Russia. Surveys have found that much of the world holds a negative opinion about Russia in spite of millions of dollars spent on “soft power” around the globe. Sometimes that bias might end up hurting someone who really has nothing to do with the actions of the regime. Sergei Lazarev, who seems like a decent enough guy and who apparently took the loss like an adult, could possibly be an example of that collateral damage. But if this is the case, maybe the average Russian citizen who buys in to this worldwide anti-Russian conspiracy might want to dig a little deeper and learn about why this bias exists.

Here’s one tip, for example. When ordinary Russians, politicians, and media figures call Europe and the Sodom and Gomorrah, when they falsely claim that Western countries don’t really have free speech, when they support and endorse far right-wing fringe parties, neo-Nazis, and conspiracy cranks in those Western countries- Westerners find out about it. Even the ones that barely follow Russia news (AKA the majority of Westerners), they sure as hell find out when Russia implies it can nuke their countries. I also imagine a lot of Europeans aren’t thrilled when figures such as Russian foreign minister Sergei Lavrov imply that their governments’ failure to go along with whatever Russia wants them to do indicates that they are nothing but puppets of the United States. And maybe they are a little put off by massive tantrums every time something doesn’t go the Kremlin’s way.

...

Just a final note for the record. I was invited to a Eurovision viewing party held in a cinema and since beer was available, I naturally went along. One young man in the audience was wearing a Ukrainian flag over his shoulders. Later, when Jamala’s song was announced, there was loud applause. Some people were actually singing along with her.

On one hand, these young people demonstrated far more maturity than some of Russia’s top state media personalities, as well as the fact that the Kremlin’s hate machine cannot control everyone.

On the other hand, they like Eurovision, but that’s another matter entirely.

jusv ::

kixs je izjavil:

Ruski komad mi je cisto mimo. Ukrajinski tudi ni dalec. Meni je bilo kar nekaj boljsih - npr. francoski, avstralski, celo nemski mi je bil boljsi in mi je precej cudno, da so pristali na zadnjem mestu. Se najslabi mi je bil tisti... Walk on water :lol: :wtf:


Se strinjam popolnoma! Omenil bi še madžarskega, ki je bil kar okej v primerjavi s konkurenco.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Pac-Man ::

http://www.newyorker.com/culture/cultur...

Filipp Kirkorov, who is probably Russia’s biggest male pop star, was also backstage in Stockholm, and added, “Who knows who worked the jury over. . . . We must investigate.”

Rusija, ne vem, kako vam to povedat čim manj boleče, morda lahko poskusimo tako:

https://www.google.com/search?q=Filipp+...

D3m ::

Kakšen shitty vir je pa to?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Pac-Man ::

D3m ::

No ni čudno, ko toliko svojih emocij izliva na svoj prispevek.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Pac-Man ::

http://esctracker.com/

Zanimiv detalj:

Armenka, ki je na televotingu iz Rusije dobila 12 točk, je na ruskem iTunes na 159. mestu.

Ukrajinka 7., Šved 16., Avstralka 42., ...

Pac-Man ::

Čisto preveč si dam opravit z nečim tako banalnim....no, sedaj so Rusi na twitterju ugotovili, da je podobno pesem izvedla že maja 2015, kar naj bi bila kršitev pravil



Da malo bolj buba, je imela kompozicija tedaj naslov Bizim Qirim - Krim je naš. :)

Pac-Man ::

Lajajo v luno.

1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evrovizija 2012 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
705990 (4094) oo7
»

Eurosong/Evrovizija 2011 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22432678 (26135) mojsterleo
»

EMA 2011

Oddelek: Loža
385798 (4706) mojsterleo
»

Eurovision 2006 glasujte za Lordi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
566731 (4851) gzibret
»

Eurosong 2005 / Omar je dobil svoj "stop" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
936912 (4950) BigWhale

Več podobnih tem