Forum » Šport » kako izboljšati sprejem pri odbojki?
kako izboljšati sprejem pri odbojki?
lebdim ::
lep pozdrav,
se kdo rekreativno ukvarja z odbojko? kako izboljšati sprejem pri igranju odbojke v dvorani, da vsaka tretja žoga ne gre v nasprotnikovo polje? hehehe
kako naj se naučim podajat višje žoge v višjem loku?
kakšen nasvet?
se kdo rekreativno ukvarja z odbojko? kako izboljšati sprejem pri igranju odbojke v dvorani, da vsaka tretja žoga ne gre v nasprotnikovo polje? hehehe
kako naj se naučim podajat višje žoge v višjem loku?
kakšen nasvet?
Tastar ::
Vedno roke malo nazaj k sebi potegni, v smislu blaženja udarca.
Čas in volja delata čudeže;)
Čas in volja delata čudeže;)
katera igralna "pozicija" pa je vama najbolj kul ? (sprejemalec-napadalec, korektor, libero, podajalec, ...)?
@videc, @Tastar,
kaj pa, ko gledam, več je teh tehnik spodnjega sprejema ... mogoče poznata katere izmed njih?
kaj pa, ko gledam, več je teh tehnik spodnjega sprejema ... mogoče poznata katere izmed njih?
Janez113 ::
Vem da tema je že kar stara pa vseeno ti bo moj nasvet mogoče pomagal, če še iščeš pomoč. Lahko dobiš še tisoč nasvetov ampak najbolje ti bo, da preprosto vadiš. Lahko sam še bolje pa z nekom drugim. Predvsem mislim, da je pri odbojki pomembno, da imaš kot je bilo že omenjeno, mehke prste in da si predstavljaš da žogo odbijaš kot da bi imel vzmeti namesto prstov. :)
Glede spodnjega sprejema mislim, da se ti ni potrebno preveč filozofirati. Če igraš samo rekreativno je klasično spodnje sprejemanje povsem zadovoljivo.
Glede spodnjega sprejema mislim, da se ti ni potrebno preveč filozofirati. Če igraš samo rekreativno je klasično spodnje sprejemanje povsem zadovoljivo.
Ja, pred leti sem redno igral odbojko, na rekreaciji in sem bil v precej boljši "formi" kot sem zdaj. Zadnjič enkrat sem po letu in pol spet igral odbojko, in je bilo katastrofa. Sploh sprejet nisem več znal tako, da ne bi žoga šla čez, pa tudi podaje so bile moje precej slabe, ko sem prišel na pozicijo podajalca. Ampak še zmeraj nisem obupal. Septembra bi se vpisal v eno odbojkarsko šolo.
Tako da, sem ful "padel ven" in bom rabil nekaj časa, da se znova vrnem nazaj. Mogoče pozna kdo kako odbojkarsko šolo v Ljubljani? (Mi je vseeno tudi, če treniram s kadeti, mladinci...)
Tako da, sem ful "padel ven" in bom rabil nekaj časa, da se znova vrnem nazaj. Mogoče pozna kdo kako odbojkarsko šolo v Ljubljani? (Mi je vseeno tudi, če treniram s kadeti, mladinci...)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lebdim ()
echo ::
Men je blo zanimivo pogruntat, da se odbojka igra predvsem z nogami
Ne, resno. Za dober sprejem, podajo, servis moraš biti predvsem pravilo postavljen v smislu drže in odbijati s telesom, ne pa z mehkimi prsti
Ne, resno. Za dober sprejem, podajo, servis moraš biti predvsem pravilo postavljen v smislu drže in odbijati s telesom, ne pa z mehkimi prsti
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odbojka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šport | 11893 (5021) | Nedasemiveč |
» | Vadbena rutina (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 13281 (10046) | m0LN4r |
» | Evropsko prvenstvo 2019 - odbojka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šport | 13660 (10128) | Drevesce |
⊘ | Ameriško šolstvoOddelek: Problemi človeštva | 4090 (3587) | Mavrik |
» | ŠPORT tako in drugače???Oddelek: Loža | 1675 (1490) | gorenc |