Forum » Pomoč in nasveti » "Click noise" na rMBP 2015
"Click noise" na rMBP 2015
Meizu ::
Torej eno vprasanje za morebitne struckote:
Kupil novega 2015 rmbp in ko ga pozenem na full load (3d aplikacije oz. bilokaj, kar spravi komp na obrate), neperiodicno vsake par minut v laptopu nekaj "klikne". To je gotovo mehanski zvok, nekaj v smislu kot bi na aluminij res na lahno udaril s svincnikom.
Disk ne more bit, ker je SSD. Googla pravi, da ta problem ni redek, nima pa nobenih konkretnih odgovoro za vzrok oz. za kriticnost tega problema. Sem pa sam menja, da se to na racunalniku ranga 1500€ nima kaj dogajat.
Koncno vprasanje: RMA?
Sem ze govoril s tehnikom v apple storu in pravi, da bi bilo treba poslati laptop na pregled, kar lahko traja tudi 10 dni. Laptop nujno potrebujem za delo. A obstaja kaksna varianta nadomestnega laptopa v kaksni stacuni? Tam so mi namrec rekli, da nimajo v ponudbi nic takega. 10 dni brez prenosnika pa ne zelim ostat.
Kupil novega 2015 rmbp in ko ga pozenem na full load (3d aplikacije oz. bilokaj, kar spravi komp na obrate), neperiodicno vsake par minut v laptopu nekaj "klikne". To je gotovo mehanski zvok, nekaj v smislu kot bi na aluminij res na lahno udaril s svincnikom.
Disk ne more bit, ker je SSD. Googla pravi, da ta problem ni redek, nima pa nobenih konkretnih odgovoro za vzrok oz. za kriticnost tega problema. Sem pa sam menja, da se to na racunalniku ranga 1500€ nima kaj dogajat.
Koncno vprasanje: RMA?
Sem ze govoril s tehnikom v apple storu in pravi, da bi bilo treba poslati laptop na pregled, kar lahko traja tudi 10 dni. Laptop nujno potrebujem za delo. A obstaja kaksna varianta nadomestnega laptopa v kaksni stacuni? Tam so mi namrec rekli, da nimajo v ponudbi nic takega. 10 dni brez prenosnika pa ne zelim ostat.
boogie_xlr ::
Fizika, snovi se širijo in krčijo glede na temperaturo. Od tod pride tudi do "pokanja", ko se material raztegne/krči in popusti.
boogie_xlr je izjavil:
Fizika, snovi se širijo in krčijo glede na temperaturo. Od tod pride tudi do "pokanja", ko se material raztegne/krči in popusti.
To mi je jasno in je ena od moznih razlag tega problema, ja. Ampak ali je to kriticno?
Enim se to dogaja, enim pa ne. Npr. mojemu kolegu na mac air se to ne dogaja, prav tako ne kolegu z late 2014 rmbp...
Ne bi pa rad posiljal racunalnika za 10 dni nekam, kjer mi bodo na koncu odgovorili, da ni razloga za skrb. Zato pa prosim za eno krepko tehnicno mnenje.
Mimogrede, ko je laptop v idleu oz. ko je hladen ne klika prav nic in je cisto tiho.
boogie_xlr ::
Ko je hladen, ne spreminja temperature. IMHO je to čisto normalno obnašanje. Probaj ga dati za pol ure na full load, bi moralo nehati pokati.
Saj sem ga ze par dni imel vsak dan vec kot 2, tudi 3 ure na loadu, pa je pokal. Sicer ne vedno. Lahko tudi prvo uro sploh ne poka, pa potem zacne. Kot se mu zazdi...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čudna temperatura CPUOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2312 (1887) | Sssaga |
» | Kateri procesor predlagate?Oddelek: Kaj kupiti | 3290 (2775) | Mesar |
» | CRT monitor trese slikoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2831 (2392) | Azrael |
» | Prostor na disku!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1393 (1227) | Alexius Heristalski |
» | Pokanje leduOddelek: Znanost in tehnologija | 2955 (2463) | Tomi |