Forum » Omrežja in internet » Pomoč pri priklopu UTP priključka
Pomoč pri priklopu UTP priključka
bmozin ::
V stanovanju je treba priklopiti UTP kabel, ki je povezan z drugim stanovanjem, vendar nam to nikakor ne uspe; ne vemo namreč točno, kateri kabel je pripeljan iz tega drugega stanovanja in kateri so napeljani po lastnem stanovanju. Poskusil sem s krimpanjem na vseh kablih, vendar neuspešno.
Zato bi prosil koga, če bi mi lahko pomagal (seveda za neko nadomestilo). Obstaja mogoče celo kakšna naprava, s katero se da (brez RJ45 priključka) preveriti, ali je kabel "aktiven"?
Nahajamo se v Ljubljani, prosim za ZS.
Zato bi prosil koga, če bi mi lahko pomagal (seveda za neko nadomestilo). Obstaja mogoče celo kakšna naprava, s katero se da (brez RJ45 priključka) preveriti, ali je kabel "aktiven"?
Nahajamo se v Ljubljani, prosim za ZS.
Opkow ::
Na eni strani sklenes skupaj 2 zici. Na drugi pa s pomocjo baterije in zarnice testiras isti par zic na vseh kablih.
Ce zarnica zasveti, je pravi kabel. ;)
Ce zarnica zasveti, je pravi kabel. ;)
bmozin ::
Hvala, ampak to po moje ne pride v poštev, ker je na drugi strani kabel že kompleten, torej s priključkom (seveda bi ga lahko razdrli, ampak nočem ravno po sosedovem stanovanju šariti:)).
Sicer bi najbrž lahko kljub konektorju dva pina povezal s kakšnim kabelčkom.
Sicer bi najbrž lahko kljub konektorju dva pina povezal s kakšnim kabelčkom.
SimplTech ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 27687 (8553) | fpopla87 |
» | Powerline adapter internetOddelek: Omrežja in internet | 4077 (2661) | MrStein |
» | televizija internet v bloku povezavaOddelek: Omrežja in internet | 1342 (940) | Vanadium |
» | Nakup LAN kablov kat. 5 ali 6 ? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16082 (14499) | Invictus |
» | Hišni LANOddelek: Omrežja in internet | 2283 (1848) | kockish |