Forum » Pomoč in nasveti » matična plošča in procesor
matična plošča in procesor

XjackX ::
zdravo.
mene pa zanima če bi poja plošča podpirala procesor intel i5-2500k.
moja matična plošča je Intel DH61HO. (vem zelo švoh pošča bo potrebna menjave ampak za nekaj časa bo še)
hvala
mene pa zanima če bi poja plošča podpirala procesor intel i5-2500k.
moja matična plošča je Intel DH61HO. (vem zelo švoh pošča bo potrebna menjave ampak za nekaj časa bo še)
hvala

iloveboobz ::
Gredo pa gor vsi celeroni, pentiumi, i3. Pa tudi i5 in i7, ki imajo na koncu imena S ali T¸ (recimo i5 2400S).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

osebno ti priporočam, da prodaš to in kupiš eno 1150 platko in pripadajoči procesor.
Če pa hočeš ostat na tem, pa recimo kej takega
http://geizhals.at/eu/intel-core-i5-345...
Če pa hočeš ostat na tem, pa recimo kej takega
http://geizhals.at/eu/intel-core-i5-345...
Zgodovina sprememb…

saj nekaj sem že gledav te plate pa se mi je dopadla h81. edino kar me moti je da ima samo 2 reže za ram

kar seveda ni noben problem. Še vedno lahko imaš 16GB rama, kar je več kot dovolj dandanes.
Sicer pa pogledaš malo dražje h97. Maš od ~75E naprej v DE
Sicer pa pogledaš malo dražje h97. Maš od ~75E naprej v DE
Zgodovina sprememb…

ne ne potrebujem 16gb rama samo imam sedaj 2 x po 2gb in imam še 2x po 2gb neuporabljenega tako da bi imel 8gb

kaj pa lahko še onemogoča menjavo matične plošče z procesorjem? ker mi je serviser rekel naj pred nakupom prinesem računalnik da preveri če je menjava mogoča

Jah, matična mora procesor podpirat... Torej isti socket in v tvojem primeru tudi dovolj nizka poraba.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri ramOddelek: Kaj kupiti | 2195 (1654) | xrotek |
» | mini ITX računalnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 24954 (20822) | Dr_M |
» | Kateri matična, CPU in RAM za 300 €? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12796 (11987) | mtosev |
» | Pc za grafično in video obdelavo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14512 (12724) | Dman |