Forum » Pomoč in nasveti » Putty in č
Putty in č
čuhalev ::
Na sistemu imam Win 7 in se povezujem na SSH (Debian).
Ko sem v ukazni vrstici se mi ob pritisku na tipko Č prikaže C (enako za č -> c), Š in Ž delujeta bp. Če pa napišem Č v beležnico in jo skopiram v putty, dobim Č.
env LANG=en_US.UTF8
Putty keyboard VT100+
Putty translation remote char set UTF-8
Ko sem v ukazni vrstici se mi ob pritisku na tipko Č prikaže C (enako za č -> c), Š in Ž delujeta bp. Če pa napišem Č v beležnico in jo skopiram v putty, dobim Č.
env LANG=en_US.UTF8
Putty keyboard VT100+
Putty translation remote char set UTF-8
Bizkit45 ::
a to maš debian server ali debian desktop? ker če je desktop, in odpreš remote terminal, potem je verjetno tudi odvisno od nastavitev na debianu (poišči pravilno kodiranje)
tudi sam imam enako nastavljeno in mi šumniki delujejo normalno (ubuntu server)
mogoče ti nagaja envLANG ker ga imaš na US? kateri enviroment je mišljen? win? ali imaš tikovnico na US? ampak potem ti noben šumnik nebi deloval, tudi š in ž ne.
kje si dobil output envLANG?
tudi sam imam enako nastavljeno in mi šumniki delujejo normalno (ubuntu server)
mogoče ti nagaja envLANG ker ga imaš na US? kateri enviroment je mišljen? win? ali imaš tikovnico na US? ampak potem ti noben šumnik nebi deloval, tudi š in ž ne.
kje si dobil output envLANG?
Imam Debian server.
Na njem /etc/default/locale:
LANG="en_US.UTF-8"
Če se nanj povežem iz Debian desktopa (LANG="en_US.UTF-8") se mi prikazujejo vsi znaki. Iz Windows pa samo zapiše c namesto č. č sicer prikazuje.
Na njem /etc/default/locale:
LANG="en_US.UTF-8"
Če se nanj povežem iz Debian desktopa (LANG="en_US.UTF-8") se mi prikazujejo vsi znaki. Iz Windows pa samo zapiše c namesto č. č sicer prikazuje.
SeMiNeSanja ::
Putty? Uporabljam Reflection in nisem nikoli imel težav, ne glede na to, kaj se je poganjalo na hostu.
Na tvojem mestu bi najprej preveril, če imaš RES zapisan 'č' po UTF-8 v datoteki.
Lahko, da ti že tu nagaja vsa zadeva, če gledaš text, ki si ga napisal na desktopu.
Če napišeš 'č' na Putty v datoteko na hostu - kaj se ti potem prikazuje na desktopu? Oz. kateri znak ti dejansko zapiše?
Mogoče imaš tudi 'zgolj' težavo s fontom, ki si ga izbral na Windows-ih? Probaj uporabiti default font, drugo velikost črk,...
Na tvojem mestu bi najprej preveril, če imaš RES zapisan 'č' po UTF-8 v datoteki.
Lahko, da ti že tu nagaja vsa zadeva, če gledaš text, ki si ga napisal na desktopu.
Če napišeš 'č' na Putty v datoteko na hostu - kaj se ti potem prikazuje na desktopu? Oz. kateri znak ti dejansko zapiše?
Mogoče imaš tudi 'zgolj' težavo s fontom, ki si ga izbral na Windows-ih? Probaj uporabiti default font, drugo velikost črk,...
Bizkit45 ::
Res je videti kot lokalni problem (windows) in ne problem serverja, ker če dela iz Debian desktopa, po ne more biti server.
Ali je v puttiju problem ali pa win.
raziskuj in poročaj ;)
moj output:
LANG="en_US.UTF-8"
LANGUAGE="en_US:en"
Ali je v puttiju problem ali pa win.
raziskuj in poročaj ;)
moj output:
LANG="en_US.UTF-8"
Za večjo jasnost: na Debianu kot ssh client znotraj aplikacije gnome-terminal z
LANG="en_US.UTF-8"
se mi prikazujejo č in č lahko tudi zapišem v shell (bash).
Na sistemu Windows, kjer imam Putty - UTF8 ter VT100+ (oziroma ni efekta, karkoli izbrem), se mi č prikazuje, vendar ko pritisnem fizično č dobim v shellu c.
Š in Ž nimata težav. Bom poročal ko se doma dokopam do Windowsov.
LANG="en_US.UTF-8"
se mi prikazujejo č in č lahko tudi zapišem v shell (bash).
Na sistemu Windows, kjer imam Putty - UTF8 ter VT100+ (oziroma ni efekta, karkoli izbrem), se mi č prikazuje, vendar ko pritisnem fizično č dobim v shellu c.
Š in Ž nimata težav. Bom poročal ko se doma dokopam do Windowsov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GIMP 2.4. - Kako spremeniti jezik?Oddelek: Programska oprema | 1871 (1747) | d_streets |
» | šumniki v konzoli v gentoo linuxOddelek: Operacijski sistemi | 3131 (2772) | Juventus |
» | RealPlayer ne mara mplayerjaOddelek: Operacijski sistemi | 1847 (1641) | kriko1 |
» | Šumniki v Linuxu na STju- Gentoo way...Oddelek: Operacijski sistemi | 2439 (1863) | ank |
» | Šumniki v XTermOddelek: Operacijski sistemi | 1058 (983) | Pithlit |