» »

Uničena tipkovnica - kje dobiti novo?

Uničena tipkovnica - kje dobiti novo?

Ribič ::

Živjo,

Potrebujem malo pomoči oz. nekaj nasvetov za tole situacijo. Skratka v roke sem dobil malo starejši prenosni računalnik Acer Aspire 5735Z, ki ga želim spraviti v red in uporabljati za pisarniške namene. Zadevo sem razstavil, temelito prečistil in nazaj sestavil. Edina težava pa je tipkovnica, ki je bila deloma uničena. Zanima me kje bi lahko dobil novo slovensko tipkovnico za omenjeni prenosnik.

Pisal sem že na tri trgovine vključno z dvema pooblaščenima servisoma za Acer. Najprej so vsi trdili, da je stvar dobavljiva v dveh do treh tednih, po kakem mescu ali več čakanja pa se zgovarjajo na sporočila dobaviteljev, da zadeva ni dobavljiva. Skratka malo sem že obupal nad temi servisi, pa me zanima, če kdo pozna koga, ki ima še kaj primernega na zalogi. Baje je tale tipkovnica narejeta za več modelov prenosnikov, zato bi verjetno lahko iskal tudi za kak drugi model. Želim pa slovenski layout, ker sem nanj navajen.

Na bolhi sem našel izdelek, pa nevem, če je primeren. Z razliko barve zgleda zadeva na prvi pogled identična moji.
http://www.bolha.com/vse-ostalo/tipkovn...

lp

3man ::

Ce ti serbisi ne nudijo pomoci je pred tabo temeljito primerjanje in sprotno ucenje na rabljenih primerkih iz bolhe...

Sami ::

Ebay...sigurno se kaj najde.

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=...
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

Ali imajo naše tipkovnice enak layout, kot hrvaške?

usurp3r ::

Glede na to, da gre za starejši računalnik se ti na servisih sploh ne splača kupovati, jaz sem za toshibo kupoval in so vsi hoteli čez 50€, na ebayu sem jo dobil za 20$.

NLight ::

Ribič je izjavil:

Ali imajo naše tipkovnice enak layout, kot hrvaške?

Ja

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NLight ()

pixelzgaming ::

$16.69, free shipping, US Layout

SLO/HR layout bos pomoje kr tezko najdel, dajo pa se dobit nalepke pa pač nalepiš šje in žje.
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 50TB HDD | Proxmox VE
Telefon: Samsung S23 Ultra | iPhone 16 Pro Avto: Megane MK4 GTLine

solatko ::

Za pisarniško delo ti priporočam USB tipkovnico ali BT. Je boljša za pisanje, kot tiste na prenosnikih.
Delo krepa človeka

Invictus ::

solatko je izjavil:

Za pisarniško delo ti priporočam USB tipkovnico ali BT. Je boljša za pisanje, kot tiste na prenosnikih.

Točno to.

Brez zveze se zafrkavat s tipkanjem na laptop, če ne boš hodil na teren z njim
...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

GupeM ::

Če med tipkanjem ne gledaš kje je katera črka, je vseeno kater layout imaš. Tudi če na tipki piše da je ';', ti bo v resnici delal 'č', če boš v OS nastavil na slo layout. Tako kot ti pri slo tipkovnici namesto 'č' napiše ';' če imaš v OS nastavljen eng layout. Če pa te moti sam napis na tipkovnici, pa lahko kupiš nalepke in nalepiš na tipko. Ni sicer najlepše, je pa sigurno najenostavneje in najceneje.

Tipkovnica z US layout-om je zame neuporabna. Če verjamete ali ne, sem prav slovensko našel na ebay-u pa še ta zadnji kos je bil. Sem že naročil.

Invictus ::

Super. Koliko si plačal ?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Okoli 40€ vse skupaj s poštnino vred. Toliko bi tudi prišlo na servisu, v eni drugi trgovini pa so mi naračunali 50€.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mehanska tipkovnica (strani: 1 2 3 457 58 59 60 )

Oddelek: Kaj kupiti
2959686186 (1242) Shkorc
»

Slovenska tipkovnica?! (strani: 1 2 )

9431198 (1157) prowb
»

A koga motijo različne oblike nekaterih tipk?

Oddelek: Strojna oprema
283348 (2352) Ribič
»

SLO znaki na tipkovnici

Oddelek: Pomoč in nasveti
4113163 (11801) rokp
»

Gamer tipkovnica (strani: 1 2 3 4 )

16050331 (44941) LordPero

Več podobnih tem