Forum » Izdelava spletišč » Na telefonu naj se prikaže manjša slika
Na telefonu naj se prikaže manjša slika
biasko ::
Živjo,
Na spletni strani imam velik banner. Želel bi da se v primeru ko pridem s telefonom na stran (stran je responsive) se prikaže manjša slika.
Je več metod in me zanima katera je prava.
Baje če veliko sliko na telefonu samo skriješ .hide jo telefon še vedno naloži. Ali potegnete podatek kateri operacijski sistem je in potem ustrezno prikažete (to ni ok, ker obstajajo velike tablice).
Kateri način uporabljate vi?
Hvala!
Na spletni strani imam velik banner. Želel bi da se v primeru ko pridem s telefonom na stran (stran je responsive) se prikaže manjša slika.
Je več metod in me zanima katera je prava.
Baje če veliko sliko na telefonu samo skriješ .hide jo telefon še vedno naloži. Ali potegnete podatek kateri operacijski sistem je in potem ustrezno prikažete (to ni ok, ker obstajajo velike tablice).
Kateri način uporabljate vi?
Hvala!
garamond ::
Tole je en način.
Precej razlike naredi tudi pravilen format slike (jpeg vs png) in primerna kvaliteta slike -- tukaj so lahko velike razlike v velikosti.
Precej razlike naredi tudi pravilen format slike (jpeg vs png) in primerna kvaliteta slike -- tukaj so lahko velike razlike v velikosti.
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.
Netrunner ::
Omenjenemu načinu dodaš še kak picturefill javascript da deluje tudi na browserjih ki ne razumejo srcset
biasko ::
hvala srcset ne dela najbolje, ker ni dovolj podprt.
picturefill mi pa tudi ne dela, ker uporabljam bootstrap in v bannerju mi zadeva ne špila dobro
picturefill mi pa tudi ne dela, ker uporabljam bootstrap in v bannerju mi zadeva ne špila dobro
picturefill je simple javascript kateri mora delat neglede na bootstrap. Če ti ne dela pomeni da ga nisi pravilno uporabil. Preveri če imaš kak JS error in ga odpravi. Ko boš usposobil v delovanje bo tudi srcset začel delati na "vseh" browserjih.
marjan_h ::
Mene zanima podoben problem: Kako se naredi, da se slika samodejno poveča ali zmanjša, ko se na PC-ju okno browserja zmanjša ali poveča.
Hvala za odgovor.
Hvala za odgovor.
jaz naredim:
width: 100% !important;
height: auto !important;
max-width: 150px;
Širine 100%, tako da se sproti prilagaja širini nadrejenega elementa, height auto zato da obdrži razmerje. Important je zato da overrida morebitni width / height definiran na sliki. Max width pa določim fixno zato da slika nikioli ne gre čez širino dejanske velikosti slike ker jo preveč popači.
width: 100% !important;
height: auto !important;
max-width: 150px;
Širine 100%, tako da se sproti prilagaja širini nadrejenega elementa, height auto zato da obdrži razmerje. Important je zato da overrida morebitni width / height definiran na sliki. Max width pa določim fixno zato da slika nikioli ne gre čez širino dejanske velikosti slike ker jo preveč popači.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [CSS zagonetka] Div dinamični resizeOddelek: Programiranje | 809 (556) | dope1337 |
» | Kako narediti to stran "resposive"?Oddelek: Izdelava spletišč | 1022 (913) | zzbil |
» | Vsiljenje ogleda polne različice strani na mobilnih napravahOddelek: Izdelava spletišč | 1047 (849) | vres.ales |
» | Prikaz spletne strani na mobilnem terminaluOddelek: Izdelava spletišč | 3491 (2785) | 4kik4 |
» | CSS min-heightOddelek: Izdelava spletišč | 1449 (1331) | snow |