Forum » Strojna oprema » Težave z WRT54GP2 routerjem, ki upočasni povezavo
Težave z WRT54GP2 routerjem, ki upočasni povezavo
chuck ::
Firmware: 1.30.06
Če UTP kabel, ki je priklopljen na optični modem priklopim na računalnik in zaženem speedtest, imam okoli 95/20 Mbit povezavo. Če isti kabel vtaknem v omenjeni router, mi speedtest prikaže samo 20/10Mbit. Računalnik in router sta povezana s kablom, poskusil sem že dva različna kabla in različne izhode. Prav tako sem router ponastavil na tovarniške nastavitve.
Če UTP kabel, ki je priklopljen na optični modem priklopim na računalnik in zaženem speedtest, imam okoli 95/20 Mbit povezavo. Če isti kabel vtaknem v omenjeni router, mi speedtest prikaže samo 20/10Mbit. Računalnik in router sta povezana s kablom, poskusil sem že dva različna kabla in različne izhode. Prav tako sem router ponastavil na tovarniške nastavitve.
chuck ::
Router ima po specifikacijah 100Mbit ethernet, dvomim, da je samoumnevno, da deluje samo na 20.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chuck ()
Invictus ::
Router ima prešvoh CPU in najbrž premalo RAMa da bi laufal 100 Mbit promet.
100Mbit Ethernet samo pomeni da se je sposoben priklopiti s to hitrostjo, ne pa da jo tudi zmore. Čisto hardverski parameter ...
Zamenjaj router z boljšim. Saj je tema tukaj odprta ...
100Mbit Ethernet samo pomeni da se je sposoben priklopiti s to hitrostjo, ne pa da jo tudi zmore. Čisto hardverski parameter ...
Zamenjaj router z boljšim. Saj je tema tukaj odprta ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
GTX970 ::
Router ima po specifikacijah 100Mbit ethernet, dvomim, da je samoumnevno, da deluje samo na 20.
100 mbit zmore lan to lan, "wan to lan" kot kaže 20 mbit.
Recimo wrt54gl z 200 mhz cpu zmore "wan to lan" 42 mbit.
Tega vzemi, zmore 94 mbit wan to lan
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/mr...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
SeMiNeSanja ::
Če imaš LAN port 100Mbps, to še zdaleč ne pomeni, da bo router prepuščal Lan-to-Lan 100Mbps - še manj pa da bo toliko prepuščal v smeri Lan-Wan. Resda danes že večina routerjev zmore takšno prepustnost med Lan priključki, vendar je to posledica procesorja in operacijskega sistema zadaj za porti.
Še veliko bolj očitno je, če imaš router z 1Gbps priključki - samo hudo naivni bi pričakoval, da bo tudi dejansko prepuščal 1Gbps, če ima nek low-cost router. Da o napravah z 10Gbps priključki sploh ne zgubljamo besed.
Še veliko bolj očitno je, če imaš router z 1Gbps priključki - samo hudo naivni bi pričakoval, da bo tudi dejansko prepuščal 1Gbps, če ima nek low-cost router. Da o napravah z 10Gbps priključki sploh ne zgubljamo besed.
Poldi112 ::
No, lan to lan bo že potegnil 100mbps, glede na to, da je tam samo switching. Vseh portov istočasno lahko da ne, 2 pa skoraj nemogoče da ne bi.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6133 (4733) | b3D_950 |
» | Problem zo routerjemOddelek: Pomoč in nasveti | 1896 (1655) | Ajnstajn` |
» | Zmogljiv žični router za 100mbit optiko.Oddelek: Omrežja in internet | 8699 (6831) | war-dog |
» | Imam povezavo 100/10mb, preko routarja dobim samo 20mb downlada (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6131 (5343) | novuporabnik |
» | 100Mbps/10Mbps ne deluje s polno paroOddelek: Omrežja in internet | 6361 (5909) | imagodei |