Forum » Loža » Podpisovanje v mailu
Podpisovanje v mailu
harmony ::
Zadnje čase opažam, da ko se začnem z ljudmi dopisovati (poslovni svet) mi nekaj časa odgovarjajo s polnim imenom in priimkom, potem pa kar naenkrat s svojmi nadimki ali kako naj to imenujem.
Npr. podpiše se z nekaj časa lp Gabrijela...čez par mailov je pa že lp Gabi :)
Kako naj razumem to "obnašanje"? Sam se vedno podpišem z imenom in priimkom neglede na to, koliko časa smo že skupaj v nekem poslu, med sodelavci...
Kako naj razumem to "obnašanje"? Sam se vedno podpišem z imenom in priimkom neglede na to, koliko časa smo že skupaj v nekem poslu, med sodelavci...
Smurf ::
Ponavadi imas itak genericni podpis. Znotraj mail-a pa v 90% uporabljam zgolj ime "Mike, could you send me..." .
eniLS ::
Pri sebi velikokrat opazim, da je podpis odvisen glede na napravo iz katere pošilja, ker ima različno nastavljene podpise.
Recimo na službenem računalniku ima drugače kot na telefonu, kjer uporablja isti email..
Recimo na službenem računalniku ima drugače kot na telefonu, kjer uporablja isti email..
Machete ::
Jaz sem si poenotil na različnih napravah, samo na founu mam dopisano, da gre za telefonski predal..
Ampak mislim, da Harmony nekaj drugega sprašuje. Ja, pač odvinso od narave vsebine, poteka komunikacije in nekega občutka. Če pogovor poteka z več odgovarjanja, je dokaj normalno, da se preide na bolj neuraden odnos.
Ampak mislim, da Harmony nekaj drugega sprašuje. Ja, pač odvinso od narave vsebine, poteka komunikacije in nekega občutka. Če pogovor poteka z več odgovarjanja, je dokaj normalno, da se preide na bolj neuraden odnos.
gslo ::
Zadnje čase opažam, da ko se začnem z ljudmi dopisovati (poslovni svet) mi nekaj časa odgovarjajo s polnim imenom in priimkom, potem pa kar naenkrat s svojmi nadimki ali kako naj to imenujem.
povabi jo na zmenek? :-)
borisk ::
hja, odvisno od priložnosti in odnosa med osebami. Sam se na primer z avstrijskimi kolegi(naročniki, konstrukterji) pogovarjam na "ti", na njihovo pobudo, čeprav je to v nemškem govornem področju poslovnem področju "smrtni greh". Kitajci imajo ponavadi komunikacijo v angleščini omejeno na slovarček angleških fraz, in jim je včasih kar težko kaj razložit. Veliko je odvisno že od govornega območja, od starostne razlike med osebami. Sam sem mlajši od 30 let in se z mojimi vrstniki v poslovnem prostoru tikam, kot tudi v podjetju ( 20 zaposlenih, družinsko pojetje), medtem ko s starejše partnerje vikam, ker sem tako vzgojen že od malega in imam dejansko problem preklopit, ko mi nekdo ki je starejši od mojega fotra reče, da ga naj tikam.
V elektronskih sporočilih me moti vse prej kot to, da se kdo podpiše z nadimkom, ali s skrajšanim imenom.
V elektronskih sporočilih me moti vse prej kot to, da se kdo podpiše z nadimkom, ali s skrajšanim imenom.
Yohan del Sud ::
Kolikor sem študiral te zadeve opažam tri različice (in vmesne variante). In uporabljam vse tri. Odvisno od situacije. Če začno komunikacijo na oni strani, samo slediš njim, sicer pa zdrava kmečka pamet.
1. Strogo uradna za resne uradnike, pomembneže in ostale (wanna be) VIP-e:
Lep pozdrav
Dir. sekr. za bušmanske zad. Janez Novak, dipl. kek. ec.
2. Običajna, za normalno komunikacijo v manjših firmah, med operativici, ipd:
lp
Janez Novak
3. Neformalna: za tvojega kolega, partnerja, sorodnika:
Čauči! :)
J
Itak, da poslovna komunikacija potem spada nekje med 1. in 2. primer. 3. velja samo, če se v poslovnem svetu s kom spariš, si pivski kolega na dnevni bazi, ali pa je tvoj bližnji sorodnik.
1. Strogo uradna za resne uradnike, pomembneže in ostale (wanna be) VIP-e:
Lep pozdrav
Dir. sekr. za bušmanske zad. Janez Novak, dipl. kek. ec.
2. Običajna, za normalno komunikacijo v manjših firmah, med operativici, ipd:
lp
Janez Novak
3. Neformalna: za tvojega kolega, partnerja, sorodnika:
Čauči! :)
J
Itak, da poslovna komunikacija potem spada nekje med 1. in 2. primer. 3. velja samo, če se v poslovnem svetu s kom spariš, si pivski kolega na dnevni bazi, ali pa je tvoj bližnji sorodnik.
www.strancar.com
Phantomeye ::
Mogoče lenoba.
Ko delam za službo, nekaj prvih mailov je takšnih, da se podpišem z imenom in priimkom, potem počasi skrajšam priimek na eno črko, potem se kmalu (v isti korespondenci) podpišem zgolj z imenom, potem že ime skrajšam na eno črko, in na koncu napišem samo še LP.
Ne da se mi skos, preveč redundantno
Ko delam za službo, nekaj prvih mailov je takšnih, da se podpišem z imenom in priimkom, potem počasi skrajšam priimek na eno črko, potem se kmalu (v isti korespondenci) podpišem zgolj z imenom, potem že ime skrajšam na eno črko, in na koncu napišem samo še LP.
Ne da se mi skos, preveč redundantno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali smejo davčne številke po spletu potovati nešifrirane?Oddelek: Novice / NWO | 18912 (15558) | Miha 333 |
» | Lastnoroči podpisOddelek: Loža | 7875 (5771) | next3steps |
» | Naziv izobrazbe v podpisu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21481 (17939) | Shegevara |
» | Skrivanje za vzdevki bo kmalu nelegalno v Južni KorejiOddelek: Novice / Zasebnost | 5575 (3638) | christooss |