» »

Gender stuff #1

Gender stuff #1

Temo vidijo: vsi
««
15 / 43
»»

invisuu ::

Jaz bi preko palca itak rekel, da smo s feminazistkami izgubili mi - nevokalna vecina, ki je pridobila na alienizaciji spolov. Mogoce celo zenske se vec kot moski. Seksualna osvoboditev nam je pridobila horde 30 something letnic, ki si zelijo otroka, pa se vedno ni in ni moskega s katerim bi ga lahko imele.

ZaphodBB ::

Feminizem je politično gibanje, ki deklarativno skrbi za dobro žensk v praksi pa ženske dela še bolj nesrečne. S tem hrani samega sebe in parazitira družbo.

Kot vsak marksistični konstrukt.

Erin Pizzey v tem intervjuju povzame zgodovino feminizma kot jo je doživljala sama. Za tiste, ki ne veste - Erin je ustanovila prvo varno hišo za (ženske) žrtve družinskega nasilja. Zanimivo je, da so ji feministke prevzele organizacijo in jo iz nje izgnale.

Na podlagi njenih izkušenj se res vidi, kako feminizem zanima samo feminizem (kot politična ideologija) ženske so pa v bistvu bolj kot ne orodje prek katerega feminizem širi svoj vpliv.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

morbo ::

Novodobni feminizem je kult, ki od članov zahteva da ideološko verjamejo v par dogem: "patriarhijo", zahodno "kulturo posilstev", to da so ženske manj plačane za isto delo, ipd.. izmišljotine. Brez teh idej feminizem sploh nima osnov za obstoj (in enemu kupu ljudi bi se razvrednotila sicer neuporabna FDV izobrazba :))

A ni zanimivo kako:

* če verjameš da Zahod nadzira nevidna Judovska roka, si antisemit
* če verjameš da Zahod nadzirajo Iluminati, si zarotniški norček
* a če verjameš da Zahod nadzira nevidna roka "patriarhije", si napreden levičarski mislec in feminist :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: morbo ()

maco-maco ::

Maternice za najem so bile po $15.000, all inclusive. Mislim na poseg, jajčece ni v ceni. Anguish over India's move to ban 'rent-a-womb' industry - mogoče se je zdaj kaj podražilo.

Ženske glih tako rade seksajo. Samo jajčeca ti ne dajo kar tako, če ne drugega zaradi fiziologije.
Kaj?

nagobčnik ::

Tako je, za pravo kompenzacijo se da vse zment. Zdaj je samo še vprašanje, koliko je pa kozarček sperme vreden. Dolar, dva, mogoče deset?

ZaphodBB ::

Shit intersectional feminists say...
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

No, sej najem maternice stane pa tud sam 15 jurjev (kot je nekdo zgori nalepil), ker je to čist nepomembna sestavina, da si niti omembe ne zasluži poleg jajčeca in semenčec (ki so celo tako pomembna, da stanejo par dolarjev, uf). Zarota na prostem trgu. :)

Tudi za pomembnost gre, ker nekaterim ni jasno, da je maternica pomembna (in seveda, kaj to za sabo potegne), ampak se pretvarjajo, da je to tko mal neki za zraven. 50:50 je menda med jajčecem in semenčecem, zato se pa zarodki lepo razvijajo na prostem od spočetja naprej :)

Začetna izjava vrlega feminista je bila da se "moški ne morejo razmnoževat". Ampak ženske se tudi ne morejo razmnoževat. To je enostavno dejstvo, ne glede na to kateri spol nosi več dela pri razmnoževanju. Če na spola gledamo zgolj iz biološkega vidika razploda, potem so ženske jasno bolj pomembne.

Glede sekretov, bi lahko uvedli tretji sekret (za katerega financiranje pa je prav da se obdavči SJW libtarde)

* male
* female
* delusional

Jaz bi najprej pocakal, da se stroka (psihologi) odlocijo ce je trans psiholoska motnja ali ne. Trans imajo po statistiki 20x visjo nagnjenost k samomoru (tudi po menjavi spola, ceprav bi naj to resilo vse njihove tezave), recimo, psihologija pa ne izkljucuje tega kot psiholosko bolezen. Zdi se mi pomembno, da se tem ljudem pomaga, ce je to bolezen. Tudi depresije ne podpiramo, ampak jo zdravimo.

Delusional je malo nesramno. CE je to dejansko psiholoska bolezen, se ne mores norcevati iz tega. Saj se tudi nekomu s pohabljeno hrbtenico ne rogas, ali?

dice7 ::

Stroka ze dolgo pravi da to ni bolezen. Anpak nekateri bi to se vedno radi zdravili, podobno kot homosexualnost

Nope, v psihologiji se potekajo debate in raziskave o tem. Tvoje mnenje je seveda nepomembno, ker nimas pojma. Tako kot jaz ne.

Here's what the American Psychological Association says[1]:

Is being transgender a mental disorder?

A psychological state is considered a mental disorder only if it causes significant distress or disability. Many transgender people do not experience their gender as distressing or disabling, which implies that identifying as transgender does not constitute a mental disorder. For these individuals, the significant problem is finding affordable resources, such as counseling, hormone therapy, medical procedures and the social support necessary to freely express their gender identity and minimize discrimination.

kot receno; stroka ze dolgo pravi

invisuu je izjavil:

Jaz bi najprej pocakal, da se stroka (psihologi) odlocijo ce je trans psiholoska motnja ali ne.

Te odločitve ne bo, ker se je ultra-liberalna družba že odločila da je s trans-ljudmi vse v redu. Vsakdo ki bo poskušal odpirat to vprašanje, oz. ga analizirat iz strokovnega / znanstvenega vidika, bo silovito napaden in označen za transfoba, nestrpneža, fašista... ne-konformistična anti-PC debata bo zadušena v štartu.

Kar se roganja tiče... Ko vidiš mišičasto gorilo, ki v studiu komentatorjem razlaga da je ženska, oni pa mu ploskajo in ga označujejo za "pogumnega", si ne morem pomagat kot da se režim. Družba (točneje: regresivna levica) sodeluje v podpihovanju blodenj določenih ljudi, za katere še ne vemo kaj točno se dogaja z njimi.

Naslednje zabloda ki jo bo regresivna levica poskušala vsilit kot normalno, je verjetno pedofilija (it's just love, do you hate love??). A bomo strpno gledali tudi to bulšit komedijo?

dice7 je izjavil:

Here's what the American Psychological Association says[1]:

Is being transgender a mental disorder?

A psychological state is considered a mental disorder only if it causes significant distress or disability. Many transgender people do not experience their gender as distressing or disabling, which implies that identifying as transgender does not constitute a mental disorder. For these individuals, the significant problem is finding affordable resources, such as counseling, hormone therapy, medical procedures and the social support necessary to freely express their gender identity and minimize discrimination.

kot receno; stroka ze dolgo pravi

Ce bi si prav svoj link prebral, bi videl, da WHO in ICD tretira to kot mental disorder po klasifikaciji bolezni ICD-10-CM.

Z drugimi besedami, pojma nimas in govoris na pamet. Bom pocakal na mnenje profesionalcev, preden pridem sam do zakljucka. Za razliko od tebe cenim znanost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: invisuu ()

The official reclassification as gender dysphoria in the DSM-5 may help resolve some of these issues, because the term gender dysphoria applies only to the discontent experienced by some persons resulting from gender identity issues.[8] The American Psychiatric Association, publisher of the DSM-5, states that "gender nonconformity is not in itself a mental disorder. The critical element of gender dysphoria is the presence of clinically significant distress associated with the condition."[10]

dice7 je izjavil:

The official reclassification as gender dysphoria in the DSM-5 may help resolve some of these issues, because the term gender dysphoria applies only to the discontent experienced by some persons resulting from gender identity issues.[8] The American Psychiatric Association, publisher of the DSM-5, states that "gender nonconformity is not in itself a mental disorder. The critical element of gender dysphoria is the presence of clinically significant distress associated with the condition."[10]

Kar se bolj potrjuje kar pravim. Vidim, da se strinjas z menoj, mislil sem da se ne.

a ni zanimivo, tista stvar ki je opisana kot povzrocitelj disorderja (clinically significant distress associated with the condition) je envioremental vzrok ali odnos druzbe do posameznika

dice7 je izjavil:

a ni zanimivo, tista stvar ki je opisana kot povzrocitelj disorderja (clinically significant distress associated with the condition) je envioremental vzrok ali odnos druzbe do posameznika

Citation fucking needed.

The official reclassification as gender dysphoria in the DSM-5 may help resolve some of these issues, because the term gender dysphoria applies only to the discontent experienced by some persons resulting from gender identity issues.[8]

Gender dysphoria @ Wikipedia

trans ljudje ki niso depresivni nenadoma niso vec mentali ill. ceprav so se vedno trans

dice7 je izjavil:

Samomorilnost med trans osebami je ~10x večja od povprečja v ZDA. Če je za ta kvocient krivo izključno okolje, bi morali opažat to da je družba nekje 10x bolj nestrpna do trans oseb, kot do katerekoli druge marginalizirane skupine v zgodovini: gejev, črncev, debeluhov, revežev, ciganov...

So gej osebe 20 let od tega imele enako povišano samomorilnost, kot danes trans?

Ne, ne, rekel si da so trans ljudje psihični bolniki samo zaradi nas, okolice. Rekel sem, da bi rad imel citat, ki kaže na to.

Psihološke bolezni namreč skoraj nikoli niso odvisne od ljudi okrog tebe. To je pravzaprav precej nevarna trditev, da smo mi krivi za njihove psihične motnje.

Definitivno ne škodi, če se jih bolje akceptira v družbi, ampak še bolje bi jih bilo zdraviti, če je to dejansko psihološka bolezen. Tudi ljudi z depresijo ne podpiramo v tem, ampak jim pomagamo.

Tudi v okolici, ki je zelo odprta in jih podpira, jim omogoča menjavo spola, ipd. trans ljudje trpijo za 20x (2000%) višjo verjetnostjo za tendenco k samomoru. Ti ne vidiš v tem problema, seveda, ker si neizobražen in nimaš pojma. Zato pa imamo stroko, ki te odločitve sprejema na podlagi dejstev in ne wikipedia linkov.

nevone ::

Če bi si prav svoj link prebral, bi videl, da WHO in ICD tretira to kot mental disorder po klasifikaciji bolezni ICD-10-CM.

Saj je v resnici povsem vseeno kako se tretira. Tudi če se tretira kot mental disorder, to ni stanje zaradi katerega človek ne bi mogel normalno funkcionirat.

Imajo pa ti ljudje problem predvsem zaradi pritiska družbe, ki jih hoče na vsak način ukalupit v neke okvire, ki jih sami smatrajo kot normalne in zdrave. Tisti, ki niso tako občutljivi na te pritiske potem vseeno lahko funkcionirajo normalno, reveži so predvsem tisti, ki zaradi tovrstnih pritiskov doživljajo travme in imajo potem resnično težave.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

najbolj pogost clinically significant distress associated with the condition je depresija, za katero pravijo

Adolescents may be especially prone to experiencing depressed mood following social rejection.[12]
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Depress...

nevone je izjavil:

Saj je v resnici povsem vseeno kako se tretira. Tudi če se tretira kot mental disorder, to ni stanje zaradi katerega človek ne bi mogel normalno funkcionirat.

Citation needed.

nevone je izjavil:

Imajo pa ti ljudje problem predvsem zaradi pritiska družbe, ki jih hoče na vsak način ukalupit v neke okvire, ki jih sami smatrajo kot normalne in zdrave.

Citation needed.

nevone je izjavil:

Tisti, ki niso tako občutljivi na te pritiske potem vseeno lahko funkcionirajo normalno, reveži so predvsem tisti, ki zaradi tovrstnih pritiskov doživljajo travme in imajo potem resnično težave.

Citation needed.

EDIT: Pa navadno ne bi tako gnjavil s citati, ampak sedaj je dobesedno debata o tem, kaj meni o zadevi stroka. Ker je to edino mnenje, ki ga bom akceptiral (jaz, osebno, za ostale mi je vseeno kako živijo svoje življenje).

dice7 je izjavil:

najbolj pogost clinically significant distress associated with the condition je depresija, za katero pravijo

Adolescents may be especially prone to experiencing depressed mood following social rejection.[12]
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Depress...

Ta citat se ukvarja z depresijo samo, ne transgender kot takšnim in povezavo trans z depresijo.

Zgodovina sprememb…

tist clanek ko se dejansko ukvarja s trans pravi da to ni bolezen, medtem ko depresija je. trans social rejection depresija in hetero social rejection depresija je ista vrsta depresije

Psihološke bolezni namreč skoraj nikoli niso odvisne od ljudi okrog tebe.

To seveda ni res. Človek sicer ima neke osnovne predispozicije, ampak okolica ga potem na podlagi tega bodisi še bolj potisne v tisto smer, ali pa skuša ta naravni pritisk minimalizirat.

To je pravzaprav precej nevarna trditev, da smo mi krivi za njihove psihične motnje.

A ti resnično misliš, da ljudje nič ne vplivamo eden na drugega?

Citation needed.

Vse je že bilo citirano, samo ti teh citatov očitno sploh ne bereš, ali pa jih ne razumeš.

o+ nevone

dice7 je izjavil:

tist clanek ko se dejansko ukvarja s trans pravi da to ni bolezen, medtem ko depresija je. trans social rejection depresija in hetero social rejection depresija je ista vrsta depresije

Causation does not equal correlation.

nevone je izjavil:

Človek sicer ima neke osnovne predispozicije

Super, torej se strinjaš z menoj. Me veseli.

Ker je to edino mnenje, ki ga bom akceptiral (jaz, osebno, za ostale mi je vseeno kako živijo svoje življenje).

Čemu se potem sploh ukvarjaš s predalčkanjem ljudi, s katerimi nimaš po tvoje nič skupnega?

o+ nevone

nevone je izjavil:

Ker je to edino mnenje, ki ga bom akceptiral (jaz, osebno, za ostale mi je vseeno kako živijo svoje življenje).

Čemu se potem sploh ukvarjaš s predalčkanjem ljudi, s katerimi nimaš po tvoje nič skupnega?

o+ nevone

Spletne debate, pač. Za razliko od tebe in tebi podobnih, ne želim diktirati drugim kako naj živijo.

invisuu je izjavil:

Causation does not equal correlation

saj to celi cas trdim, trans ni bolezen in ljudje ne delajo samomorov ker so trans, ampak zaradi okolice.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Suicide...

dice7 je izjavil:

invisuu je izjavil:

Causation does not equal correlation

saj to celi cas trdim, trans ni bolezen in ljudje ne delajo samomorov ker so trans, ampak zaradi okolice.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Suicide...

To velja v obe smeri, jebemtiš! Kako ne razumeš tako preprostega koncepta? Razumem, da imaš bias k svojemu mnenju, ampak poskusi razumeti da pravila veljajo tudi za tvoje argumente in zaenkrat tvoji argumenti resnično nimajo nobene znanstvene podlage, le sklepe in neke kavzalne povezave. Čisto enako lahko jaz trdim, pa to ne pomeni da imam prav. Istotak to ne pomeni, da imaš ti prav.

According to some groups

mi ne pomeni nič. Jaz tudi lahko naredim subreddit in gnjavim, da je pohan sladoled lahko uporabljen kot mobitel, pa to ne pomeni da je res.

Glej, da boš bolje razumel. Ti trdiš, da organska hrana povzroča avtizem, jaz ti pa pravim, da to ni res.

dice7 je izjavil:

Pokaži mi da so gej moški v preteklosti, ko še niso bili družbeno sprejeti, imeli podobno visoko stopnjo samomorilnosti kot danes trans. In bom verjel da je za samomorilnost kriva izključno okolica in ne morebitne mentalne motnje.

morbo je izjavil:

dice7 je izjavil:

Pokaži mi da so gej moški v preteklosti, ko še niso bili družbeno sprejeti, imeli podobno visoko stopnjo samomorilnosti kot danes trans. In bom verjel da je za samomorilnost kriva izključno okolica in ne morebitne mentalne motnje.

No, to je recimo zanimiv argument (najbrž mi je posebej zanimiv, ker niha v moj skepticizem). Zakaj niso vse ostale zatirane manjšine imele iste stopnje samomorilnosti; črnci, azijci, muslimani, lezbijke, geji, ... ?

Nekatere manjšine od naštetih so bile bistveno bolj zadrte v družbi kot trans, mimogrede.

invisuu je izjavil:

Ti trdiš

Jaz trdim to kar American Psychological Association trdi; da trans ni bolezen trr da so samomori povezani z druzbo kar potrjuje tist wiki.

dice7 je izjavil:

Jaz trdim to kar American Psychological Association trdi; da trans ni bolezen trr

Res je, samo po sebi ni klasificirano kot mental disorder (temu jaz nisem nikoli oporekal).

dice7 je izjavil:

da so samomori povezani z druzbo kar potrjuje tist wiki.

Tudi to je res (in tudi temu nisem nikoli oporekal).

Za kar nisi našel odgovora je, zakaj so trans ljudje toliko bolj podvrženi depresiji. Najbrž se strinjaš, da nagnjenost k depresiji ni odvisna samo od okolice (upam). Zakaj točno torej ima ta specifična skupina tako zelo povišano nagnjenost k depresiji? Zatiranje okolice ni odgovor, ker potem bi tudi ostale manjšine morale biti toliko bolj podvržene depresiji, kar pa ni res.

Reciva, da na primer obstaja možnost, da je trans posledica in ne vzrok. A se ti res ne zdi bolj smiselno, da bi se ljudem pomagalo, kot da se jih podpira v prenašanju tega?

invisuu je izjavil:

Zakaj niso vse ostale zatirane manjšine imele iste stopnje samomorilnosti; črnci, azijci, muslimani, lezbijke, geji, ... ?

Jaz sicer ne vem če niso, zgolj sumim da niso. Zato bi rad videl podatke. Ne za LGBT v paketu, ampak specifično za G vs T.

Jaz trdim to kar American Psychological Association trdi; da trans ni bolezen

Yeah... definicije so.. "fluidne": Not All Pedophiles Have Mental Disorder, American Psychiatric Association Says. Torej človek s pedofilskimi nagnjenji, ki še ni spolno nadlegoval nobenega otroka, po novem nima "psihološke motnje", čeprav lahko ugibam kaj bi tak človek storil, če ga postaviš na samotni otok z malim dečkom / deklico.

Za razliko od tebe in tebi podobnih, ne želim diktirati drugim kako naj živijo.

Kako da ne? Ravno ti hočeš, da se transseksulace spreobrača, ker da je to njihovo stanje mentalna motnja. Jaz pravim, da naj živijo svoje življenje kot trans in naj se zaradi tega ne sekirajo. Seveda če želijo in če obstaja možnost, da se jim kako pomaga, pa tudi v redu.

o+ nevone

nevone je izjavil:

Za razliko od tebe in tebi podobnih, ne želim diktirati drugim kako naj živijo.

Kako da ne? Ravno ti hočeš, da se transseksulace spreobrača, ker da je to njihovo stanje mentalna motnja. Jaz pravim, da naj živijo svoje življenje kot trans in naj se zaradi tega ne sekirajo. Seveda če želijo in če obstaja možnost, da se jim kako pomaga, pa tudi v redu.

o+ nevone

Kako zelo tipično od tebi podobnih - absolutizmi. O tem smo debatirali že na prejšnji strani.

Tega jaz seveda nisem nikoli nikjer rekel. Rekel sem, da ČE je to psihološka bolezen, bi jim bilo potrebno pomagati.

nevone je izjavil:

Ravno ti hočeš, da se transseksulace spreobrača, ker da je to njihovo stanje mentalna motnja.

Eh, ne. Zelo jasno je povedal da si želi da najprej ugotovimo ali je mentalna motnja. oz. njihovi očitni problemi izhajajo tudi iz mentalne motnje, in se potem to ustrezno obravnava, oz. ne. Namesto da PC družba zgolj avtomatsko ploska tem ljudem, vsakršne pomisleke pa se označi za nestrpnost.

Namesto da PC družba zgolj avtomatsko ploska tem ljudem, vsakršne pomisleke pa se označi za nestrpnost.

Nekateri nestrpni si domišljajo da niso nestrpni. Če vi, ki tukaj na forumu debatirate niste nestrpni in tem ljudem resnično želite pomagat, je to seveda v redu, ampak mnogo ljudi zanima predvsem stigmatizacija teh ljudi in zato na vsak način hočejo doseči, da se to obravnava kot mentalna motnja. In s tem vztrajanjem, da je s temi ljudmi nekaj narobe in se morajo zato zdraviti je voda na mlin tem nestrpnežem.

Pri vsem skupaj pa zdravil za to "bolezen" v resnici sploh nimamo in tako tem ljudem ostane samo stigma, ker so se soljudje odločili, da je to tako.

o+ nevone

nevone je izjavil:

In s tem vztrajanjem, da je s temi ljudmi nekaj narobe in se morajo zato zdraviti je voda na mlin tem nestrpnežem.

Kaj pa če to JE bolezen in je tem ljudem možno pomagati živeti boljše življenje s pravilno pomočjo? Zdi se mi, da zavračaš to možnost SAMO zato, da slučajno ne bi dali nestrpnežem orožja. Se ti to zdi dober kompromis?

gay/lesbian suicide rate je okol 20% (napram 40% trans). je to tut bolezen?

dice7 je izjavil:

gay/lesbian suicide rate je okol 20% (napram 40% trans). je to tut bolezen?

Kolikor vem si je psihologija enotna, da ne. Torej ni. Temu primerno je moje mnenje.

Boš počasi dojel, kaj ti skušam povedati, ali kolikokrat bi se ti še to naj ponovilo?

Tudi pri trans so si enotni da ni, pa vendar tvoje mnenje ni tako. Cognitive bias?

Sploh pa se mi zdi, da veliko ljudi v tej temi nima pojma kako psihologi delujejo. Preko palca obstajajo standardi, deviacije okrog standarda se zdravijo. ADHD, avtizem, asperger - to so vse motnje, ki jih zaznavamo zaradi določenih deviacij, pa se vse to zdravi in nima nihče nič proti temu, da dajemo ~7 letne otroke na dolgoročne plane kemikalij, pa čeprav je zlat standard prirejen okrog osebnosti deklic, dečke (večinoma) pa se z zdravili skuša uokviriti v ta standard.

Ko kdo omeni, da bi mogoče obstajala možnost (ali da jo je vsaj vredno raziskati), da so tega potrebni trans ljudje, pa so vsi v zraku.

Svašta. Saj ne rečem, da imam sam veliko pojma o temi, ampak boljša polovica dela v tem in poslušam takšne in drugačne anekdote skoraj vsak dan.

Hvala bogu nihče v tej temi nima prav nobene besede kako se bo zadeva razpletla, ker itak nima noben pojma. Vaša osebna mnenja (vključno z mojim) pa niso vredna nič. Jaz se vsaj tega zavedam.

dice7 je izjavil:

Tudi pri trans so si enotni da ni, pa vendar tvoje mnenje ni tako. Cognitive bias?

Še zadnjič: citation fucking needed. Sicer pa se mi s teboj več ne da ukvarjati. Kot da bi debatiral s steno.

Zgodovina sprememb…

Kaj pa če to JE bolezen in je tem ljudem možno pomagati živeti boljše življenje s pravilno pomočjo?

Ampak dokler ne najdeš načina, kako bi jim pomagal (seveda samo, če si tega želijo), jim prav nič ne koristi, da jih označuješ za bolnike. Mentalne motnje so v splošnem še vedno stigma, in zaradi tega imajo ti ljudje potem težave.

Zdi se mi, da zavračaš to možnost SAMO zato, da slučajno ne bi dali nestrpnežem orožja. Se ti to zdi dober kompromis?

Ne samo zato. Jaz dejansko mislim, da to samo po sebi ni bolezen. Zakaj bi bila bolezen zgolj prepričanje, da si ženska, kljub temu, da imaš spolne organe moškega in obratno. To je abotno.

o+ nevone

Te raziskave so potekale zelo dolgo in hvalabogu da so potekale in se potekajo, ce ne bi se homosexualnost se vedno zdravila. Glede citata je bilo pa ze ne vem kolikokrat omenjeno da samo od sebe ni mentalna bolezen ampak stvari ki pridejo za tem. A ni ironicno da so uradni nacini "zdravljenja" te bolezni sprejemanje same osebe tako kot je?

nevone je izjavil:

Pri vsem skupaj pa zdravil za to "bolezen" v resnici sploh nimamo in tako tem ljudem ostane samo stigma, ker so se soljudje odločili, da je to tako.

Saj tudi za pedofilijo in nekrofilijo ni zdravil. A bi prosim nehali stigmatizirat te ljudi in jih sprejeli take kot so - ljubeče človeške osebke in seksualna bitja... Love, dont hate!

Jaz sem moje argumente zakaj ne verjamem da so problemi trans oseb izključno družbene narave, že povedal. In zakaj ni pametno da na vrat na nos sprejemamo tole, brez poglobljene strokovne debate / analize. Drvimo v realtiviziranje, po katerem lahko sprejemamo vsakršno deviantno obnašanje za "normalno".

Kako ta slippery slope izgleda v praksi, imaš prikazano na videu ki ga je prilepil Zaphod par postov nazaj. Nova generacija zbegane in preplašene mulčadi, ki je "PC korektno" pripravljena sprejemat vsakršne debilizme kot družbeno normo.

thramos ::

nevone je izjavil:

Ampak dokler ne najdeš načina, kako bi jim pomagal (seveda samo, če si tega želijo), jim prav nič ne koristi, da jih označuješ za bolnike. Mentalne motnje so v splošnem še vedno stigma, in zaradi tega imajo ti ljudje potem težave.

Ker je res. (Če je). In ker si s tem naredil prvi korak k dolgoročni rešitvi težave. Ter ne lažeš in s tem prožiš neprimerne a pričakovane reakcije, ko se laž razkrije, pa če to počneš še tako dobronamerno.

nevone je izjavil:

Ne samo zato. Jaz dejansko mislim, da to samo po sebi ni bolezen. Zakaj bi bila bolezen zgolj prepričanje, da si ženska, kljub temu, da imaš spolne organe moškega in obratno. To je abotno.

Če bi spol definirali spolni organi, potem bi se vsaj motil, če že nisi bolan. Kaj pa če si prepričana, da si Napoleon?
««
15 / 43
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

So ženske slabše programerke ali samo necenjene? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Rezultati
25464335 (58258) jype

Več podobnih tem