Forum » Mobilne tehnologije » [Rešeno] SIM kartica zaklenjena-vnos PUK ne deluje
[Rešeno] SIM kartica zaklenjena-vnos PUK ne deluje
coffeetime12 ::
Pozdravljeni!
Trikrat sem napačno vnesel PIN nakar se mi je seveda SIM kartica zaklenila. Telefon mi ponudi vnos PUK [8 vrstična št.], ki jo vnesem. Nato mi ponudi vnos za nov PIN. Izberem nov PIN [4 vrstična št.], 2x potrdim, vendar me venomer vrže nazaj na ponoven vnos PUK? Izgleda kot da vnos ni zabeležen in vse ostaja zaklenjeno.
Izpis je sledeč:
SIM is now disabled.Enter PUK code to continue. Contact carrier for details
SIM card is PUK-locked.- Emergency calls only
Ker imam na voljo podatke glede SIM [PUK/PUK2/PIN2] na spletni strani Monitor sem prepričan, da PUK št. nisem vnesel narobe. Poskusil sem 4x in ne bi želel, da se mi SIM kartica uniči. Poskusil sem tudi z PIN2 kodo, ki je navedena na Monitorju, ampak ne gre.
Kakšna ideja kaj delam narobe?
Telefon: Motorola Moto G 1.gen
Operater: Mobitel
Trikrat sem napačno vnesel PIN nakar se mi je seveda SIM kartica zaklenila. Telefon mi ponudi vnos PUK [8 vrstična št.], ki jo vnesem. Nato mi ponudi vnos za nov PIN. Izberem nov PIN [4 vrstična št.], 2x potrdim, vendar me venomer vrže nazaj na ponoven vnos PUK? Izgleda kot da vnos ni zabeležen in vse ostaja zaklenjeno.
Izpis je sledeč:
SIM is now disabled.Enter PUK code to continue. Contact carrier for details
SIM card is PUK-locked.- Emergency calls only
Ker imam na voljo podatke glede SIM [PUK/PUK2/PIN2] na spletni strani Monitor sem prepričan, da PUK št. nisem vnesel narobe. Poskusil sem 4x in ne bi želel, da se mi SIM kartica uniči. Poskusil sem tudi z PIN2 kodo, ki je navedena na Monitorju, ampak ne gre.
Kakšna ideja kaj delam narobe?
Telefon: Motorola Moto G 1.gen
Operater: Mobitel
- spremenil: coffeetime12 ()
coffeetime12 ::
Eh, zadevo rešila žena. Vnašal sem PUK za njen telefon, mater vola! Jaz pa tako prepričan, da nisem vnesel nič narobe phhh
Yacked2 ::
Hmm za razmišljanje: SIM vneseš 3x se ti telefon zaklene, PUK kodo pa lahko potem upisuješ n-krat, torej to omogoča bruteforce napad na zaklep, saj bi lahko mobi priklopil na računalnik in preko serijskih vrat pošiljal povrsti generirane 8 meste številke ? How about that ?
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
hamez66 ::
Obstaja tudi omejitev za PUK. Če napačen puk vpišeš prevečkrat, kartica ne deluje več. Sicer pa se da puk izvedeti kar pri mobilnem operaterju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 - telefon ne sprejme PIN in PUK kodeOddelek: Pomoč in nasveti | 4078 (3682) | MrStein |
» | Predplačniška PUK koda pri simobiluOddelek: Mobilne tehnologije | 8653 (7205) | blackbfm |
» | Nove PIN kode mobitel noče sprejetOddelek: Mobilne tehnologije | 2494 (1411) | zuz3k |
» | Kaj če izgubiš PIN in PUK?Oddelek: Loža | 26426 (25648) | telexdell |
» | GSM problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1597 (1458) | hani |