Forum » Loža » Kdaj točno se zaračunajo uvozne dajatve?
Kdaj točno se zaračunajo uvozne dajatve?
eric_cartman ::
Zdravo!
Pri nakupu na Paypalu v vrednosti 37.79 € sem kupil aktuator za avtomobilska vrata(več kot 22 € torej). Najprej mi je pisalo, da je nakup 26 GBP, potem je sledila konverzija v €. Kdaj ti potem zaračunajo še DDV 22%, ki pri meni znaša 8€ in še nekaj centov. Kolikor razumem stroškov carine za takšne vrednosti ni. Se pravi ti zaračunajo šele takrat ko ti poštar prinese pošto ali že prej?
Hvala
Lp
Pri nakupu na Paypalu v vrednosti 37.79 € sem kupil aktuator za avtomobilska vrata(več kot 22 € torej). Najprej mi je pisalo, da je nakup 26 GBP, potem je sledila konverzija v €. Kdaj ti potem zaračunajo še DDV 22%, ki pri meni znaša 8€ in še nekaj centov. Kolikor razumem stroškov carine za takšne vrednosti ni. Se pravi ti zaračunajo šele takrat ko ti poštar prinese pošto ali že prej?
Hvala
Lp
darkolord ::
Če si kupil v EU, potem je DDV že vračunan v ceno.
Če si kupil izven EU, se obračun naredi na carinski pošti, plačaš pa DDV + stroške postopka (nekje ranga 4 eur) poštarju, ko prinese pošiljko.
Če si kupil izven EU, se obračun naredi na carinski pošti, plačaš pa DDV + stroške postopka (nekje ranga 4 eur) poštarju, ko prinese pošiljko.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj tako visoka carina? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 21042 (10444) | BorutK-73 |
» | Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 102727 (57588) | Mare2 |
» | DHL carina, naročanje od kitajcev (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 19603 (14022) | Ales |
» | povzetek EBay kupovanje (carina, davek) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 38924 (12182) | jero_no1 |