Forum » Na cesti » avtoradio v računalniku
avtoradio v računalniku
tony ::
Ka misliste o ideji ,a daš avtoradijo v 5,25 režo računalnika.Ve kdo kakšno napajanje rabi in in kako postavit zvočnike.
Yacksy ::
Rabi 12 voltov, sam bi moral usmernik naredit. Ker radio kar nekaj pokur pri malo večji glasnosti. Jaz imam naprimer 20 A varovalko gor. Tako da napajač ne bo zadostil potrebam.
Za zavočnike bi moral pa sam poštudirat....
Za zavočnike bi moral pa sam poštudirat....
Azrael ::
Pred nekaj leti je Zoltrix prodajal radio za 5.25 režo.
Tvoj problem z zvočniki, lahko rešiš, če ima avtoradio linijski izhod, le ta priklopiš na vhod zvočne kartice,tako da uporabiš zvočnike, ki so sicer že ob računalniku, pa potem bo verjetno zadoščal računalnikov napajalnik, ker radio brez svojih zvočnikov ne bo rabil veliko (0.5-1 A)
Problem je še antena, ki mora biti zunanja in ne v bližini računalnika, ker bo drugače radio lovil samo motnje od računalnika. Lahko pa uporabiš tudi kabelsko.
Lp, Azrael
Tvoj problem z zvočniki, lahko rešiš, če ima avtoradio linijski izhod, le ta priklopiš na vhod zvočne kartice,tako da uporabiš zvočnike, ki so sicer že ob računalniku, pa potem bo verjetno zadoščal računalnikov napajalnik, ker radio brez svojih zvočnikov ne bo rabil veliko (0.5-1 A)
Problem je še antena, ki mora biti zunanja in ne v bližini računalnika, ker bo drugače radio lovil samo motnje od računalnika. Lahko pa uporabiš tudi kabelsko.
Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
para! ::
Jast sem mislil bolj na radjo s cd predvajalnikom ,kot navaden radio.
Potem kupi ti. CD ROM enoto.
A sem mislil ,da ko igram igrice lahko nabijam muziko.
Torej kupi še eno CD ROM enoto.
Lp
Potem kupi ti. CD ROM enoto.
A sem mislil ,da ko igram igrice lahko nabijam muziko.
Torej kupi še eno CD ROM enoto.
Lp
Death before dishonor!
Clemento ::
Najbolje da si na montiras gor se motor pa akumulator pa se bos s kompjutrom okol vozu
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO
Yacksy ::
Sej človk si je zadevo čist kul zamislu. Ne mu tle zdaj neke bedne poste gor limat, ki nimajo nobene zveze s modifikacijo.
Res je, da je malo komplicirano vse skupaj, a vse se da nardit.
Prvo moraš pomislt, da ti radio ne bo šel v 5.25 režo. Na oko rečem, da je prevelik.
Če ne boš ne vem kaj navijal bi bil najbrž napajač dovolj močen.
Pa katere zvočnike boš gor priklopu? Une na računalniku ali bi jih posebej dal?
Pa še enkrat malo premisl kolk se ti splača to delat(pa ne samo finančno). Saj ne da bi te kaj poizkušal odvrnit od tega, a s tem je veliko dela.
Res je, da je malo komplicirano vse skupaj, a vse se da nardit.
Prvo moraš pomislt, da ti radio ne bo šel v 5.25 režo. Na oko rečem, da je prevelik.
Če ne boš ne vem kaj navijal bi bil najbrž napajač dovolj močen.
Pa katere zvočnike boš gor priklopu? Une na računalniku ali bi jih posebej dal?
Pa še enkrat malo premisl kolk se ti splača to delat(pa ne samo finančno). Saj ne da bi te kaj poizkušal odvrnit od tega, a s tem je veliko dela.
Binji ::
Se strinjam. Stvar bi bla kr scenska na pogled je pa res da je veliko dela in vprasljiva uporabnost.
Glede sirine bi verjetno sel v ohisje, ce je problem visina pa eno tisto plastiko mal obrezes.
Ce bos mel mal mocnejse zvocnike bi blo tudi fajn da si posebej napajalnik sam zanje vgradis in ga zvezes na obstojecega prek releja. Lahko pa seveda tudi speljes kabel iz line outa na radiu in prek razdelilca na rac. zvocnike oz. line in na zvocni kartici.
Glede sirine bi verjetno sel v ohisje, ce je problem visina pa eno tisto plastiko mal obrezes.
Ce bos mel mal mocnejse zvocnike bi blo tudi fajn da si posebej napajalnik sam zanje vgradis in ga zvezes na obstojecega prek releja. Lahko pa seveda tudi speljes kabel iz line outa na radiu in prek razdelilca na rac. zvocnike oz. line in na zvocni kartici.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
tony ::
Saj to je bil le predlog ,da izvem kako in kaj s tem.Glih tolko ,da se pozanimam in izvem kaj o tem pravijo drugi.Ni terba me takoj napast in mi govorit ,da delam neumnosti.
Binji ::
Ce bi ti vedel kasne neumnosti sm ze jst do zdej naredu....
Ti kr naredi...bos meu vsaj neki dela za en cajt
Ti kr naredi...bos meu vsaj neki dela za en cajt
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Lio ::
Če misleš poslušat predvsem CD-je pol če maš discmana lohk kupiš razdelilc in enega 3,5 kliken vtikača (line out,..) na dva 3,5 in daš to med vhod od zvočnika in signal iz compa, v drugo režo k pa je še prosta pa daš kabl z discmana, bo predvajal oba zvoka, če pa med špilom ne nucaš zvoka pol pa sploh ne nucaš razdelilca sam boš mogu skoz preklaplat.
dobijo se tud 'avtoradiji' z 220V napajanjem, baje so isto velki kot standardni sam napajanje je drugačno. Nej bi bli kot promocijski za v štacuna, sam se jih baje da tud kupt.
msmiha ::
To modifikacijo sem mislil narediti že jaz sam sem ugotovil, da je radijo preširok za 5,25" režo. in ga nikakor ne bi mogel spraviti v moje ohišje. Če boš rabil radijo za predvajane CDje pa lahko to delaš tudi z CD-ROMom tak da na njem pritisneš tipko Play in CD rom ti ne bo žrl nič procesorskega časa.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
DrSergioDJ ::
hehe, o tem sm tu jst "sanju" cim sm na S-T prsu..pa sm pol opustu...
mam raj radio v avtu
mam raj radio v avtu
...
MALJUTKA ::
Evilclocker: Kaj pa NEW Q PLATINUM ? Vcasih se je dobil v Comtronu. Sicer nima CD predvajalnika (ga itak ne rabis), ima pa zato FM radio, graficni EQ, true surround, daljinca itd. ... pa zelo COOL izgled.
Imam ga sam in je super stvar. Ne potrebije nobenih gonilnikov in deluje tudi ob izklopljenem compu (ima tudi svoj napajac zraven).
Imam ga sam in je super stvar. Ne potrebije nobenih gonilnikov in deluje tudi ob izklopljenem compu (ima tudi svoj napajac zraven).
jst mam narjen tko kot sem zgori napisu (razdelilc,...) sam s CD playerjem, ker čakam na zadostno količino dinarja da si obavm en hud ojačevalc pol bo pa to bl mojstersko narjen. Vem ja zašel sem z teme
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Posneti musko(mp3) na kasetoOddelek: Zvok in slika | 2030 (1948) | cekr |
» | Kako naj se lotim...Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1082 (910) | drola |
» | Kje dobiti ventilatorje 20X20?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1065 (973) | Primoz78 |
» | HDD hladilnikiOddelek: Kaj kupiti | 1076 (976) | Spajky |
» | Kero zvočno kuptOddelek: Kaj kupiti | 899 (742) | Soni |