Forum » Omrežja in internet » Amis random disconect
Amis random disconect
korošc ::
Pozdrav,
se mi je že parkrat to zgodilo pa me zanima tisti ki mate Amis če se vam to tudi dogaja?
Modem se nenadoma sam od sebe resetira.
Klical sem na Amis in mi je tip povedal da je zaradi utorrenta (aktivnih preko 800 povezav)
ampak tokrat nisem imel vklopljenega in se je sam od sebe ponovno zagnal.
se mi je že parkrat to zgodilo pa me zanima tisti ki mate Amis če se vam to tudi dogaja?
Modem se nenadoma sam od sebe resetira.
Klical sem na Amis in mi je tip povedal da je zaradi utorrenta (aktivnih preko 800 povezav)
ampak tokrat nisem imel vklopljenega in se je sam od sebe ponovno zagnal.
zee ::
Amis ima *zanic* modeme. Pomaga samo tezenje in redno menjavanje modemov. Resno.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
GTX970 ::
Kupi svoj router, kot vidim imaš amisovo škatlo v modem+router načinu.
Že iz razloga, da ti isp ne more gledati prometa v lanu.
Že iz razloga, da ti isp ne more gledati prometa v lanu.
misek ::
sheeshkar ::
Jaz imam popolnoma enake probleme. Vsake toliko časa se zgodi, da se modemu za kakšen teden ali dva zmeša in se večkrat na dan resetira - kljub temu, da je prej več mesecev deloval brez problemov pod povsem enakimi pogoji. Potem kličem na Amis, kjer mi vedno znova govorijo, da imam "preveč aktivnih povezav", kljub temu, da nimam vklopljenih nobenih torrentov ali podobnih povezav, ki bi pretirano obremenjevale linijo (ko se modemu zmeša, se resetira tudi, ko so vse naprave izključene). Ko jim po večminutnem pregovarjanju končno dopovem, da nimam vklopljenih torrentov in da na računalnikih nimamo virusov, samo rečejo, da bodo preverili linijo ali kaj podobnega. Včasih se potem zadeva porihta sama od sebe (ali pa oni kaj spremenijo na liniji), približno enkrat na leto pa mi pošljejo nov modem. Že večkrat sem prosil (in nazadnje kar ostro zahteval), da pošljejo kakšnega tehnika k nam domov, da končno pridemo zadevi do dna, a tega se očitno izogibajo kot hudič križa. Sem že razmišljal o zamenjavi ponudnika, ampak sem imel na Siolu še slabše izkušnje (na Amisu je kljub vsemu bolj stabilna povezava in še cenejši so).
zee ::
Pri mojih starsih 100/100 optika redno crkuje, ker se njihovemu gatewayu zmesa. Amis se pa dela neumnega, ces da to ni njihov problem.
Komaj cakam, da vezava potece, in bom lahko starse napotil bodisi na Siol, pri katerem v ~10 letih ni bilo tezav ali vecjih izpadov, bodisi na T-2.
Komaj cakam, da vezava potece, in bom lahko starse napotil bodisi na Siol, pri katerem v ~10 letih ni bilo tezav ali vecjih izpadov, bodisi na T-2.
zee
GTX970 ::
Investiraj 15 eur v router, ki prebavi tako hitrost in bo mir.
Kateri "modem" imajo sedaj ?
www.funtech.si/si/vsi-oddelki/mrezna-op...
Kateri "modem" imajo sedaj ?
iDare ::
Zakaj bi sam kupoval, če ni treba...
Pri nas smo imel isti problem... random disconnect al pa, k je nekdo poklicu na stacionarn telefon, se je modem resetiru. Smo poklical na Amis in je bil nov modem pri nas v 3h dneh. Sedaj dela BP!
Še enkrat pokliči na Amis in zahtevi nov modem....
Pri nas smo imel isti problem... random disconnect al pa, k je nekdo poklicu na stacionarn telefon, se je modem resetiru. Smo poklical na Amis in je bil nov modem pri nas v 3h dneh. Sedaj dela BP!
Še enkrat pokliči na Amis in zahtevi nov modem....
Tilen ::
Pomaga samo tezenje in redno menjavanje modemov.Koliko različnih modelov pa imajo za ADSL? Poleg Enkom-a.
Me pa zanima ali kdo ve kako omogočiti Web vmesnik na wan-u?
S pravicami uporabnika tega ni mogoče aktivirati.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Ja, do tega zaključka sem tudi sam prišel :(Me pa zanima ali kdo ve kako omogočiti Web vmesnik na wan-u?S pravicami uporabnika tega ni mogoče aktivirati.
Rad bi namreč iz službe vsakih nekaj dni ponoči restartal modem, saj se zadnje mesece modem občasno "obesi". Pomaga samo izklop/vklop. Menjava modema zadeve ni odpravila.
Tilen, predpostavljam, da si z Amisa (enako uporabniško ime). Lahko pri vas omogočite web vmesnik na wan-u za določen IP naslov? Ali je to tehnično nemogoče.
Tilen ::
Tehnično je mogoče, vendar iz drugih razlogov ni sprejemljivo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Tehnično je mogoče, vendar iz drugih razlogov ni sprejemljivo.No, meni pa ni sprejemljivo, da sredi dneva telefon neha delovati, ker modem zmrzne. In so doma nedosegljivi. Če bi modem vsakih nekaj dni resetiral ponoči, ko ga ne uporabljam, bi zadeva bila zame rešena. Tako pa bom še naprej prijavljal napake :(
BorutK-73 ::
Nabavite si routerje (magari za 20€) in kličite na amis da vam dajo router/modem v modem only način.
BorutK-73, in zakaj naj bi to delovalo bolje? Modem se obesi tudi ko sploh ni obremenjen - internet port sploh nima prometa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z Amisovim modemomOddelek: Pomoč in nasveti | 5353 (4935) | 111111111111 |
» | Trojček in telefonija ?Oddelek: Omrežja in internet | 2442 (2089) | radmannsdorf |
» | Amis ADSL modem + router?Oddelek: Omrežja in internet | 9294 (5404) | Bakunin |
» | WiFi - prepoznavanje omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 4710 (3376) | barocco |
» | SIOL ali AMIS? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 22923 (16694) | Tydek |