Forum » Slo-Tech » Politična pristranskost slo-tech
Politična pristranskost slo-tech
Temo vidijo: vsi
jype ::
Meizu> Podobno kot jype zna obračat besede v nedogled in ni sposoben vsaj približno razumeti in normalno argumentirano komunicirat z nasprotno mislečimi.
Žal mi je, a argumenta ti nisi podal še nobenega. V globalnem svetu, v primerjavi z zgodovino človeštva pa tudi že v tehnološki utopiji, pač ni prostora za amišofašizem, ali kakorkoli naj bi že imenovali tvoje izvorno prepričanje, da se mora celotna država ohranjati v raztopini formaldehida v steklenem kozarcu. Nihče ti ne sme prepovedati, da takšno stanje ohranjaš doma in nihče ti ne sme prepovedati, da ustanoviš takšno komuno in jo vzdržuješ - da bi ti jaz dovolil, da z mojo državo delaš kot s svojo komuno, se pa ne bo zgodilo. Preveč redno hodim na volitve.
Seveda razumem tudi tvojo stisko: Tudi jaz sem se že počutil tujca v lastni državi, ko sem vstopil v kak geto - ampak jaz si ne domišljam, da imam pravico mariborskim navijačem razlagat, kako morajo živeti v svojem mestu, katere narečne oblike smejo uporabljat in kako se morajo obnašat, čeprav je to mesto v moji državi.
reader> je z offtopicom uspešno zasmetil še eno temo.
Kako je v temi o politični pristranskosti moderatorjev offtopic ksenofobu razlagat, v čem je njegova zmota? Mu bi morali moderatorji zgolj podeliti naziv zaradi neargumentiranega podpihovanja sovraštva zoper drugačne in mu preprečiti nadaljnje sodelovanje? Morda - ampak veliko bolj učinkovito je, če se njegovo pozicijo kvalitetno skritizira - tudi če on tega ne razume, lahko to razumejo mnogi drugi, vključno s tabo.
Žal mi je, a argumenta ti nisi podal še nobenega. V globalnem svetu, v primerjavi z zgodovino človeštva pa tudi že v tehnološki utopiji, pač ni prostora za amišofašizem, ali kakorkoli naj bi že imenovali tvoje izvorno prepričanje, da se mora celotna država ohranjati v raztopini formaldehida v steklenem kozarcu. Nihče ti ne sme prepovedati, da takšno stanje ohranjaš doma in nihče ti ne sme prepovedati, da ustanoviš takšno komuno in jo vzdržuješ - da bi ti jaz dovolil, da z mojo državo delaš kot s svojo komuno, se pa ne bo zgodilo. Preveč redno hodim na volitve.
Seveda razumem tudi tvojo stisko: Tudi jaz sem se že počutil tujca v lastni državi, ko sem vstopil v kak geto - ampak jaz si ne domišljam, da imam pravico mariborskim navijačem razlagat, kako morajo živeti v svojem mestu, katere narečne oblike smejo uporabljat in kako se morajo obnašat, čeprav je to mesto v moji državi.
reader> je z offtopicom uspešno zasmetil še eno temo.
Kako je v temi o politični pristranskosti moderatorjev offtopic ksenofobu razlagat, v čem je njegova zmota? Mu bi morali moderatorji zgolj podeliti naziv zaradi neargumentiranega podpihovanja sovraštva zoper drugačne in mu preprečiti nadaljnje sodelovanje? Morda - ampak veliko bolj učinkovito je, če se njegovo pozicijo kvalitetno skritizira - tudi če on tega ne razume, lahko to razumejo mnogi drugi, vključno s tabo.
reader ::
Eh ta tema je že itak od prvega posta down the toilet. Širjenje neenakopravnosti in zatiranje ljudi. To ne spada nikamor.
Ja, to je tvoje mnenje. Ki je pomojem ponovno napačno, kot ono drugo o katerem sva govorila prej. Tema ni o neenakopravnosti ali zatiranju homoseksualcev. Tema je o brisanju prispevkov brez upravičene podlage v pravilih slo-tech foruma.
Ikspeju so poste brisali, ko je poskušal pointe iz izbrisane teme zvleči v tole temo. Jypeu jih ne bodo.
Go-ahead> Žaliti se ne sme priseljencev, rojake pa ja?
Jaz ga žalim, ker se obnaša kot kreten (in nas poziva, da naj nekako omejimo kulturno izražanje drugačnih), ne ker je rojak. Okapi (in še marsikdo drug) je tudi rojak, pa ga (v tej temi) ne žalim.
Jaz ga žalim, ker se obnaša kot kreten (in nas poziva, da naj nekako omejimo kulturno izražanje drugačnih), ne ker je rojak. Okapi (in še marsikdo drug) je tudi rojak, pa ga (v tej temi) ne žalim.
reader ::
Morda - ampak veliko bolj učinkovito je, če se njegovo pozicijo kvalitetno skritizira - tudi če on tega ne razume, lahko to razumejo mnogi drugi, vključno s tabo.
Eto, točno to je pa že celo temo moj point! Poste se briše zgolj na podlagi kršenja pravil, zahojena mnenja pa se zminira na podlagi argumentov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: reader ()
reader> Ikspeju so poste brisali, ko je poskušal pointe iz izbrisane teme zvleči v tole temo. Jypeu jih ne bodo.
Seveda jih bodo. Nazadnje so mi po desetih izjavah forumskih šovinistov o tem, kako je grozno, ko moški celo življenje dela, da ustvari premoženje, žena, ki se loči, pobere polovico, pobrisali prispevek, ki je samo opomnil, da je še bolj grozno, ko ženska celo življenje gara, moški pa na kavču pije pivo in gleda fuzbal, na koncu ji pa po ločitvi pobere polovico premoženja. Moj prispevek je bil izbrisan kot offtopic, prejšnjih deset pa sploh ne: "Offtopic" po mojem mnenju ni nikakršen argument, temveč zaradi poljubne interpretacije nadvse učinkovito orodje za upravičevanje zlorabe represivnih ukrepov.
Seveda jih bodo. Nazadnje so mi po desetih izjavah forumskih šovinistov o tem, kako je grozno, ko moški celo življenje dela, da ustvari premoženje, žena, ki se loči, pobere polovico, pobrisali prispevek, ki je samo opomnil, da je še bolj grozno, ko ženska celo življenje gara, moški pa na kavču pije pivo in gleda fuzbal, na koncu ji pa po ločitvi pobere polovico premoženja. Moj prispevek je bil izbrisan kot offtopic, prejšnjih deset pa sploh ne: "Offtopic" po mojem mnenju ni nikakršen argument, temveč zaradi poljubne interpretacije nadvse učinkovito orodje za upravičevanje zlorabe represivnih ukrepov.
reader> Si podal pritožbo?
Seveda. Odgovora sicer še nisem dobil, ampak tudi upanja še nisem izgubil!
Seveda. Odgovora sicer še nisem dobil, ampak tudi upanja še nisem izgubil!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Invictus ::
SimplyMiha je izjavil:
Ja, moški mora garat tudi doma po službi, ne samo v službi!
Glede na to kar slišim o današnjih moških iz ust žensk, bi rekel da so danes postali moški neki dajalci semena, pa niti tega dela ne znajo kvalitetno opraviti.
@OP
Če si mislil da bodo tvojo zahojenost podpirali tukaj na tem forumu, si se pač malo uštel. Ksonofobije in nestrpnosti do drugih pač ne gre podpirati. Ostani glavni na "vasi", saj se vedno kaka najde, ki bo prenašala tvoje izbruhe zafrustriranosti nad drugačnimi. Sam en nasvet ... denar pri tem zelo pomaga ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
driver_x ::
Ko smo že pri brisanju sporočil: moderatorji pogosto sploh ne preberejo sporočil, ki jih brišejo, ali pa jih preberejo in jih ne razumejo.
Sam pri moderatorjih predvsm pogrešam manjko črnega humorja in nekaj sarkazma.
Ko na butast post odgovoriš z butastim postom ...
Bi moral oba zbrisat, če že ... Pa se to dostikrat ne zgodi ...
Ko na butast post odgovoriš z butastim postom ...
Bi moral oba zbrisat, če že ... Pa se to dostikrat ne zgodi ...
sheeshkar ::
SimplyMiha je izjavil:
Ja, moški mora garat tudi doma po službi, ne samo v službi!
Glede na to kar slišim o današnjih moških iz ust žensk, bi rekel da so danes postali moški neki dajalci semena, pa niti tega dela ne znajo kvalitetno opraviti.
@OP
Če si mislil da bodo tvojo zahojenost podpirali tukaj na tem forumu, si se pač malo uštel. Ksonofobije in nestrpnosti do drugih pač ne gre podpirati. Ostani glavni na "vasi", saj se vedno kaka najde, ki bo prenašala tvoje izbruhe zafrustriranosti nad drugačnimi. Sam en nasvet ... denar pri tem zelo pomaga ...
Se strinjam, ampak na žalost so na tem forumu glede tega dvojna merila. Če kdo zganja ksenofobijo nad "čefurji", so takšni prispevki (povsem upravičeno) hitro izbrisani. Če kdo zganja nestrpnost nad istospolno usmerjenimi ali muslimani, so takšni prispevki prav tako (povsem upravičeno) hitro izbrisani. Forumski moderatorji in marsikateri član se radi predstavljajo kot borci za človekove pravice in enakopravnost z ničelno toleranco do nestrpnosti/ksenofobije, a nažalost se njihova dvoličnost (politična pristranskost?) pokaže, ko pride do njim neljubih skupin - krščani oz. vse kar je povezano z RKC in ljudmi iz podeželja oz "neurbanih" področij. Nad temi skupinami je na tem forumu dovoljeno zganjati nestrpnost, dovoljeno jih je predstavljati kot inferiorne in neumne državljane zgolj na podlagi njihove verske pripadnosti oziroma okolja, v katerem živijo. Dovoljeno jih je žaliti z izrazi kot so "katolibani" in "hribovci". Najhuje pa je, da vse to počnejo ravno samooklicani borci za enakopravnost in človekove pravice, moderatorji se pa na vse to požvižgajo. (disclaimer: sem urban ateist, ki se v marsičem ne strinja z RKC in ljudmi iz podeželja, a bolj kot njihova prepričanja me motijo dvolične pizde, ki se predstavljajo kot razsvetljeni branitelji človekovih pravic in enakopravnosti, hkrati pa v praktično vseh temah in vsakodnevno žaljivo udrihajo po drugačemislečih)
sheeshkar> Nad temi skupinami je na tem forumu dovoljeno zganjati nestrpnost
Ne, ni. Niti ni dovoljeno, da bi tem skupinam recipročno pokazal njihove metode, zasukane za pol obrata. Ker če bi bilo, bi jaz nekaznovano lahko zapisal, da so prebivalci Moravč slaboumni, ali pa da je treba državljane ZDA izgnati iz države, ker uničujejo našo tisočletje staro kulturo - pa hvala bogu ne smem (razen v očitno akademskem miselnem eksperimentu, kakršen je ta).
Ne, ni. Niti ni dovoljeno, da bi tem skupinam recipročno pokazal njihove metode, zasukane za pol obrata. Ker če bi bilo, bi jaz nekaznovano lahko zapisal, da so prebivalci Moravč slaboumni, ali pa da je treba državljane ZDA izgnati iz države, ker uničujejo našo tisočletje staro kulturo - pa hvala bogu ne smem (razen v očitno akademskem miselnem eksperimentu, kakršen je ta).
Pithlit ::
A to pomeni da moramo biti strpni do nestrpnosti? Zakaj si pa ti tiho kot rit ko tile nestrpneži začnejo srat po forumu? Jaz _vedno_ probam na lepo... pa jim ne gre v glavo. Pa probam na hec... pa jim ne gre v glavo. Pa probam strokovno... in dobivam odgovre tipa "raziskave so itak moot point"... kako naj se človek racionalno pogovarja z nekom ki je slep, gluh, in popolnoma nezmožen učenja do te mere da s svojo palico udriha po čisto vsem kar mu poizkuša oči odpret?
Zakaj tebe ne vidim po temah kjer se opleta s sovrašzvom do drugačnih? Aja, tebe samo 'dvolične pizde' motijo... s tistimi ki po pravicah drugih serjejo je treba pa v rokavicah delat.
Zakaj tebe ne vidim po temah kjer se opleta s sovrašzvom do drugačnih? Aja, tebe samo 'dvolične pizde' motijo... s tistimi ki po pravicah drugih serjejo je treba pa v rokavicah delat.
Life is as complicated as we make it...
ZaphodBB ::
A to pomeni da moramo biti strpni do nestrpnosti? Zakaj si pa ti tiho kot rit ko tile nestrpneži začnejo srat po forumu? Jaz _vedno_ probam na lepo... pa jim ne gre v glavo. Pa probam na hec... pa jim ne gre v glavo. Pa probam strokovno... in dobivam odgovre tipa "raziskave so itak moot point"... kako naj se človek racionalno pogovarja z nekom ki je slep, gluh, in popolnoma nezmožen učenja do te mere da s svojo palico udriha po čisto vsem kar mu poizkuša oči odpret?
Trolaš. Ves čas v tej temi trolaš. Jasno je, da za necivilizirano obnašanje ne bi smelo biti tolerance. Niti za tvoje, niti za one s katerimi se ne strinjaš.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
Trolaš. Ves čas v tej temi trolaš. Jasno je, da za necivilizirano obnašanje ne bi smelo biti tolerance. Niti za tvoje, niti za one s katerimi se ne strinjaš.
Cela ta tema je troll ...
Upam da kdo ni tukaj pričakoval neke razumne debate ?!?!?!
sheeshkar> Dovoljeno jih je žaliti z izrazi kot so "katolibani" in "hribovci".
Vsakogar, ki trdi, da je homoseksualnost nenaravna ali nemoralna in s tem upravičuje diskriminacijo zoper homoseksualce, je _treba_ označiti s katolibanom, hribovcom, homofobom, fašistom in vse kar je še takih izrazov, ki implicirajo, da se posamezniku zdi, da se lahko kar z instrumentom državne prisile namesto drugih odločamo o ureditvi najbolj intimne družbene celice. Za to dejansko gre!
Kam pa pridemo, če bi jaz bil užaljen, ker mi kdo reče, da sem levičar, ali pa anarhist. Seveda sem! Poleg tega je oni drugi itak ponosen na to, da je katoliban in hribovec, ki ohranja slovensko kulturo tako, da tlači druge kulture, ali pa jih potiska preko državne meje. Pri tem sicer ne razmišlja pretirano poglobljeno o prihodnosti in se posledično počuti vedno bolj ogroženega in postaja vedno bolj radikalen, ampak taka je usoda velike večine tistih, ki se ne morejo sprijazniti s tem, da geografske meje postajajo nepomembne, kultura pa preživi izključno zaradi tistih, ki ji pomagajo napredovati. Kar se mene tiče je za slovensko kulturo in državo ena Neca Falk naredila več kot vsi nacionalisti skupaj, pa čeprav polovico pesmi prepeva v hrvaščini - ker je ona tista, ki bo eventuelno postala všeč priseljencem, ne pa nek zateženec, ki jih ima za škodljivce.
Vsakogar, ki trdi, da je homoseksualnost nenaravna ali nemoralna in s tem upravičuje diskriminacijo zoper homoseksualce, je _treba_ označiti s katolibanom, hribovcom, homofobom, fašistom in vse kar je še takih izrazov, ki implicirajo, da se posamezniku zdi, da se lahko kar z instrumentom državne prisile namesto drugih odločamo o ureditvi najbolj intimne družbene celice. Za to dejansko gre!
Kam pa pridemo, če bi jaz bil užaljen, ker mi kdo reče, da sem levičar, ali pa anarhist. Seveda sem! Poleg tega je oni drugi itak ponosen na to, da je katoliban in hribovec, ki ohranja slovensko kulturo tako, da tlači druge kulture, ali pa jih potiska preko državne meje. Pri tem sicer ne razmišlja pretirano poglobljeno o prihodnosti in se posledično počuti vedno bolj ogroženega in postaja vedno bolj radikalen, ampak taka je usoda velike večine tistih, ki se ne morejo sprijazniti s tem, da geografske meje postajajo nepomembne, kultura pa preživi izključno zaradi tistih, ki ji pomagajo napredovati. Kar se mene tiče je za slovensko kulturo in državo ena Neca Falk naredila več kot vsi nacionalisti skupaj, pa čeprav polovico pesmi prepeva v hrvaščini - ker je ona tista, ki bo eventuelno postala všeč priseljencem, ne pa nek zateženec, ki jih ima za škodljivce.
In tvoja rešitev je... kaj?
Seveda ignorirajmo del, ko sem zapisal, da se nestrpni prispevki nad istospolnimi, muslimani itd. POVSEM UPRAVIČENO brišejo. Prosim pokaži mi, kje sem napisal (ali vsaj namignil), da je potrebno s komerkoli delati v rokavicah.
Če nekdo zganja nestrpnost, se mu poskuša na civiliziran in argumentiran način dopovedati, da se moti (kadar to ni mogoče, itak ukrepajo moderatorji). Problem je, ko nekateri člani konstantno zganjajo nestrpnost nad določeno skupino ljudi samo na podlagi njihovih verskih prepričanj ali kraja bivanja, forum pa ne samo, da to tolerira, temu nekateri še ploskajo in se smejijo. Sam pa nisem med najbolj aktivnimi člani foruma, niti nisem moderator, da bom igral policaja v vsaki temi in opozarjal na nepravilnosti. Sem pa skozi čas opazil nekatere dvoličnosti, ki me motijo do te mere, da jih izražam v takšnih temah.
sheeshkar> Sem pa skozi čas opazil nekatere dvoličnosti, ki me motijo do te mere, da jih izražam v takšnih temah.
Nas lahko usmeriš na konkreten primer?
Nas lahko usmeriš na konkreten primer?
Cela ta tema je troll ...
Ne vem, jaz se obnašam resno, ker se mi tema zdi resna. Vidim, pa da pizdeki od moderatorjev to temo še posebaj ignorirajo, da bodo na pasivno agresiven način pokazali, da moramo biti hvaležni za njihovo moderiranje.
In tvoja rešitev je... kaj?
Jaz se čedalje večkrat zalotim, da med pisanjem pobrišem svoje poste kadar ne uspem na pameten način formirat svojih misli. Se ti zdi, da je zaradi tega forum slabši? Opažam tudi, da sem manj frustriran. Kaj storimo? Ja opravljajmo delo moderatorjev. Tisti, ki nismo totalno slaboumni lahko moderiramo svoje obnašanje - drugim, ki se jim dogajajo možganski prdci, pa to lahko povemo. Praviloma zaleže - vsekakor bolj kot nametavanje polen na ogenj.
Torej najbolje je potisnit glavo v pesek in čakat da moderatorji brišejo... pol se pa v temah kot je ta pametne delat (ker so moderstorji pristranski in brišejo sovražni govor)?
Brilijantna rešitev, ni kaj. Bit strpen do nestrpnosti...
sheeshkar> Dovoljeno jih je žaliti z izrazi kot so "katolibani" in "hribovci".
Mene ne moti (čeprav obstajajo boljši načini), če tako označiš nekega člana, ki je jasno izrazil, da ga njegovo versko prepričanje vodi v takšno razmišljanje (ali kaj podobnega). Problem nastane, ko tako označujete vse ljudi, ki se opredeljujejo kot krščani ali vse ljudi, ki živijo na podeželju. Takrat ste povsem enaki nestrpnežem, ki pravijo, da so vsi "čefurji" kriminalci, vsi "cigani" umazani, vsi muslimani "teroristi" in podobni kretenizmi. To se dogaja v praktično vsaki temi, moderatorji pa v teh primerih ne posredujejo tako, kot to počnejo v drugih primerih nestrpnosti (za vse, ki ne razumejo - NOBENA nestrpnost ne sme biti tolerirana, tudi nestrpnost nad vam neljubimi skupinami).
Problem nastane, ko tako označujete vse ljudi, ki se opredeljujejo kot krščani ali vse ljudi, ki živijo na podeželju.
Saj ti ne bo težko podat primera.
sheeshkar> Problem nastane, ko tako označujete vse ljudi, ki se opredeljujejo kot krščani ali vse ljudi, ki živijo na podeželju.
Pithlit te je že prosila za konkreten primer, jaz bom pa še malo provociral: Ponosen sem, da sem ateist, ker je bil Stalin tudi. A mi zdaj lahko očitaš, da sem zahojen kreten, ki ga veseli nasilje? Po mojem mnenju komot, ker sem zelo jasno povedal, s čim se identificiram. A to pomeni, da lahko vse ateiste označiš za zahojene kretene? Včasih: Če se ne distancirajo od moje trditve, potem imajo očiten problem, kot ga imajo tudi kristjani, ki se nočejo distancirat od nebuloz krščanskih verskih veljakov o vzdržnosti, kondomih in HIV. Enako kot imajo muslimani problem, če se ne distancirajo od skrajnežev (ampak oni se, samo krščanski bias zahodnega medijskega aparata ti tega ne pokaže).
Pithlit te je že prosila za konkreten primer, jaz bom pa še malo provociral: Ponosen sem, da sem ateist, ker je bil Stalin tudi. A mi zdaj lahko očitaš, da sem zahojen kreten, ki ga veseli nasilje? Po mojem mnenju komot, ker sem zelo jasno povedal, s čim se identificiram. A to pomeni, da lahko vse ateiste označiš za zahojene kretene? Včasih: Če se ne distancirajo od moje trditve, potem imajo očiten problem, kot ga imajo tudi kristjani, ki se nočejo distancirat od nebuloz krščanskih verskih veljakov o vzdržnosti, kondomih in HIV. Enako kot imajo muslimani problem, če se ne distancirajo od skrajnežev (ampak oni se, samo krščanski bias zahodnega medijskega aparata ti tega ne pokaže).
Torej najbolje je potisnit glavo v pesek in čakat da moderatorji brišejo... pol se pa v temah kot je ta pametne delat (ker so moderstorji pristranski in brišejo sovražni govor)?
Jaz verjamem, da v resnici nisi slaboumna ampak se samo delaš.
Jaz pa verjamem da znaš argumentirat. Torej?
Problem nastane, ko tako označujete vse ljudi, ki se opredeljujejo kot krščani ali vse ljudi, ki živijo na podeželju.
Saj ti ne bo težko podat primera.
Ja, ker imam čas brati pretekla kreganja nestrpnežev, zato da bom nato citiral en stavek, iz katerega boste potem napisali doktorsko dizertacijo, kako to ni nestrpno.
Če se ti da, beri jype-ove zapise v kakšnih temah, kjer se je govorilo o veri, pravicah istospolno usmerjenih ali o politiki.
Lahko se pa še naprej pretvarjamo, da na tem forumu ni dvoličnosti in nadaljujemo z nestrpnostjo do drugače mislečih.
Ti postavljaš trditve. Tvoja naloga je da jih podkrepiš. V nasprotnem primeru si čist isti kot "dvolične pičke", "klerofašisti" pa "hribovci".
*edit* sicer se iz napisanega bere da te Jure moti, ne pa "dvolične pičke".
*edit* sicer se iz napisanega bere da te Jure moti, ne pa "dvolične pičke".
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
driver_x ::
Sam menim, da neka racionalna debata na forumih v večji meri ni mogoča. Obstaja sicer nekaj ozko usmerjenih forumov, kjer je večina debat kolikor toliko na nivoju, na splošnih forumh, kot je tale, pa je večina debat samo prepucavanje prepotentnih vsevedov. Sam sicer na forumu sodelujem zgolj zaradi nekaj ožje usmerjenih tem, na ostale (kot ne npr. tale) pa pokukam zgolj zato, da lahko sproščam svoje napetosti in frustracije. Tudi glede strokovnih tem ne vidim smisla, zakaj bi nek strokovnjak oz. poznavalec tematike zabijal čas s tem, da ga bo nek 15 letnik prepričeval v njegovo zmoto.
BigWhale ::
Obenem ne vem, če to veš, ampak Slo-techov moderatorski vmesnik ima celo opcijo editiranja postov drugih uporabnikov - če se pol posta nanaša na izbrisan offtopic post, druga polovica pa na relevantni pogovor v temi, obstaja opcija da polovico izbrišeš polovico pa pustiš!? S tem hkrati očistiš temo in ne uničiš toka pogovora.
Nekaj let nazaj smo nekateri moderatorji zaceli z uvajanjem 'ne popravljam vasih postov'prakse. Zakaj? Zato ker gre pri taksnem popravljanju za nek poseg katerega rezultata ne mores predvideti. Vcasih lahko kaj prevec pobrises, vcasih lahko kaj premalo pobrises. Obenem pa posegas v avtorsko delo nekoga in mu lahko nevede pokvaris tudi umetniski izgled njegovega dela.
Prav tako ne ves kaj narediti s sporocili, ki imajo reference na sporni in nesporni del vsebin. Ce odstranim samo dve vrstici iz nekega sporocila, se lahko zgodi, da bom moral rocno popravljati se en kup drugih sporocil in bom ven brisal citate sporne vsebine.
Poleg vsega skupaj je pa brisanje celotnega sporocila tudi vzgojni ukrep za avtorja. Ce je mnenja, da je dolocena vsebina povsem smiselna, jo bo se enkrat objavil.
https://slo-tech.com/forum/t626817/0
https://slo-tech.com/forum/t473617/0
Pa verjetno jih znaš tudi sama najti precej, recimo tisto o seksizmu v igrah.
Sam pri moderatorjih predvsm pogrešam manjko črnega humorja in nekaj sarkazma.
"Sarcasm is the lowest form of wit."
V bistvu v resne debate ne spada. Bebavo vprasanje si prav tako zasluzi odgovor, avtor se morda niti ne zaveda, da je vprasal neumnost in je lepo, ce se mu to pove na lep nacin. A mormo res vsi bit debili?
A to je zdaj kao argument? "Pejd si neke random teme brat"? Je težko povedat kar si misliš ker boš s tem glavo iz peska potegnil?
Bebavo vprasanje si prav tako zasluzi odgovor, avtor se morda niti ne zaveda, da je vprasal neumnost in je lepo, ce se mu to pove na lep nacin. A mormo res vsi bit debili?
Opažam da zadnje čase pač folk vpraša tuka jzadeve, ki bi jih lahko poguglal v 5 sekundah.
Namesto da je napisal tukaj post, bi lahko enako zadevo odtipkal v google in dobil odgovor.
Zakaj to folk dela, ne vem. imam p anekaj teorij:
1. Ne zna angleško. Tudi slovenščina včasih da pameten odgovor.
2. Ne zna googlat. Kaj potem dela v računalništvu?
3. Nesamozavest nad lastnimi odločitvami. Bistveno večji problem.
4. Pelaganje odgovornosti za zajeb na druge. Saj ste mi tako svetovali. Še večji problem kot točka 3.
Ko nekdo nekaj niti ne poskusi, in vpraša tukaj, se odpre moj varnostni ventil.
Ko nekdo nekaj niti ne poskusi, in vpraša tukaj, se odpre moj varnostni ventil.
Pol nisi primeren za civilizirano sodelovanje na forumu. Al kako? Ja, vsake tolk casa se najde kdo, ki bi lahko stvar zgooglal ali pa nasel na forumu. Tudi jaz sem ze kdaj koga trollal zaradi tega.
Sem preprican, da je odstotek vprasanj, ki so postavljeni na s-t in se odgovorov ne najde nikjer drugje, precej majhen. Taksnih vprasanj prakticno ni.
Okapi ::
BlackMaX ::
Zakaj se ne zgledujemo po redditu, če je nekaj dobro bo dobilo glas množice in, če je vsebina zanič pa ne.
"Good" stuff up "bad" stuff down.
Zakaj mora nek moderator, zaklenit/odstranit temo/osebo, če jim ta ne paše.
Zakaj ne tako? Kaj smo tako posebni, da tega nismo zmožni, ali imajo moderatorji tako radi to "moč"?
Odgovor bi bil zelo dobrodošel.
"Good" stuff up "bad" stuff down.
Zakaj mora nek moderator, zaklenit/odstranit temo/osebo, če jim ta ne paše.
Zakaj ne tako? Kaj smo tako posebni, da tega nismo zmožni, ali imajo moderatorji tako radi to "moč"?
Odgovor bi bil zelo dobrodošel.
hruske ::
Glasovanje o postih se ne izključuje z moderiranjem (brisanjem). Reddit ima oboje.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hruske ()
BlackMaX ::
Cervantes ::
Ali kot bi rekel papež Frančišek:
"Ob poslednji sodbi boš že videl boga svoga!"
Resno. Skoraj vse se da poguglat.
Postavit vprasanje na forumu, kakšne izkušnje imajo drugi uporabniki z neko aplikacijo ali z rešitvijo nekega morda cisto trivialnega problema, je pa čisto legitimo IMO.
Kar se tiče objavljanja novic na forumu... praktično vse je objavljeno že na wired, phys.org oziroma podobnih portalih. Tako da namesto, da se avtor trudi s prevajanjem, naj preprosto da link s kratkim opisom, za kaj gre. Za tiste, ki ne znajo angleško, je pa gugl translate čisto dobra rešitev.
Glede vernih in ateistov je že tako, da so prvi že od zibke indoktrinirani, drugi pač ne.
In potem eni do pubertete ali še dlje trepetajo, kako se bojo cvrli v peklu.
Če to ni bedasto.
"Ob poslednji sodbi boš že videl boga svoga!"
Resno. Skoraj vse se da poguglat.
Postavit vprasanje na forumu, kakšne izkušnje imajo drugi uporabniki z neko aplikacijo ali z rešitvijo nekega morda cisto trivialnega problema, je pa čisto legitimo IMO.
Kar se tiče objavljanja novic na forumu... praktično vse je objavljeno že na wired, phys.org oziroma podobnih portalih. Tako da namesto, da se avtor trudi s prevajanjem, naj preprosto da link s kratkim opisom, za kaj gre. Za tiste, ki ne znajo angleško, je pa gugl translate čisto dobra rešitev.
Glede vernih in ateistov je že tako, da so prvi že od zibke indoktrinirani, drugi pač ne.
In potem eni do pubertete ali še dlje trepetajo, kako se bojo cvrli v peklu.
Če to ni bedasto.
hruske ::
@BlackMaX se strinjam, več vpliva skupnosti bi bil tudi sam vesel. Žal to (ob predvidevanju naivne implementacije) potegne za sabo tudi izigravanje sistema ocen, klansko organiziranje in posledično več vzdrževanja reda. Za ne ravno vzoren primer kaj se lahko zgodi glej komentarje novic na RTV.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Mavrik ::
Glede na to da že par strani ne delate drugega kot osebno obračunavate in se žalite (kaj šele da bi se vsaj malo držali teme), se mi zdi da lahko tu zaključimo a ne?
The truth is rarely pure and never simple.
Mavrik ::
Ok, kljub temu, da je bil originalen namen temo zakleniti, se mi zdi da je feedback uporabnikov na moderiranje vseeno uporaben in razmisleka vreden.
TODA, na žalost je nekaj posameznikov to temo zlorabilo za ponovno replikacijo debate iz zaklenjenih tem, kreganje o popolnoma nepovezanih stvareh ter osebno žaljenje. Ti uporabniki so bili s te teme odstranjeni, hojnikb in Pithlit pa je bil dodeljen naziv zaradi žaljenja. Ne glede na to, kakšen "plantav prst" vam kdo pokaže, žaljenje pač ni sprejemljivo - tudi indirektno. Nekoliko je sicer žalostno, ker se nekateri niste sposobni civilizirano pogovarjati par ur brez nadzora.
TODA, na žalost je nekaj posameznikov to temo zlorabilo za ponovno replikacijo debate iz zaklenjenih tem, kreganje o popolnoma nepovezanih stvareh ter osebno žaljenje. Ti uporabniki so bili s te teme odstranjeni, hojnikb in Pithlit pa je bil dodeljen naziv zaradi žaljenja. Ne glede na to, kakšen "plantav prst" vam kdo pokaže, žaljenje pač ni sprejemljivo - tudi indirektno. Nekoliko je sicer žalostno, ker se nekateri niste sposobni civilizirano pogovarjati par ur brez nadzora.
The truth is rarely pure and never simple.
hojnikb ::
>se mi zdi da je feedback uporabnikov na moderiranje vseeno uporaben in razmisleka vreden.
Evo en feedback. Malo manj norenja z temi nazivi. Po vseh blodnjah in osebnih napadih fašem potem jaz naziv na odgovor žaljivke. Čeprav sem mel s temo bore malo.
Evo en feedback. Malo manj norenja z temi nazivi. Po vseh blodnjah in osebnih napadih fašem potem jaz naziv na odgovor žaljivke. Čeprav sem mel s temo bore malo.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Ok, kljub temu, da je bil originalen namen temo zakleniti, se mi zdi da je feedback uporabnikov na moderiranje vseeno uporaben in razmisleka vreden.
Da ne bomo samo kritični do moderatorjev - tole je primer dobrega moderiranja in pohvalno je, da boste vsaj malo razmislili o feedbacku uporabnikov in pustili temo še vsaj nekaj časa odprto (prevečkrat se zgodi, da se tema prehitro zaklene, namesto, da bi se pobrisalo neprimerne prispevke in morda kaznovalo nekatere člane).
Morda bi se v takšnih temah lahko večkrat (konstruktivno) odzvali na (konstruktivne) kritike in predstavili tudi svojo plat zgodbe. Marsikdo bi potem lažje razumel nekatere odločitve in morda bi bilo manj pritoževanja.
Prej sem bil pozvan na "dokazovanje" mojih izjav o dvojnih merilih, ampak nisem imel časa. Potem sem se spomnil, da smo zelo podobno debato že imeli in ZaphodBB jo je tukaj linkal (https://slo-tech.com/forum/t626817). Ker je bila tema zaklenjena, ne morem linkati na žaljive prispevke, ki niso bili sankcionirani, dajem pa en primer:
Pri nas je bila religija tisoč let, komunizem pa par desetletji. Razen par naprednih meščanskih boemov so ljudje na selu grozno katolibanski, četud nobenega ne pretepejo (najbrž ker se jih izogibajo).
Pomembno je kaj voliš in polovica slovenije je katolibanov, druga polovica pa "ko je bil Tito je bilo vse ok". Sem pa prepričan da threesomi tudi na sindikalnih izletih so bili izjema.
Za več konteksta si preberite temo. Bistvo je, da je to le en primer od mnogih (še zdaleč ne samo v tisti temi), ko se z žaljivo oznako "katoliban" označi polovico slovenskih državljanov na podlagi njihove veroizpovedi. Ker je to na tem forumu dopustno, se je temo zaklenilo šele, ko je šla povsem offtopic, sankcioniran ni bil nihče, moderatorji nikogar niso opozorili zaradi širjenja nestrpnosti do katoličanov in ljudi iz podeželja. Najbolj sem bil pa razočaran nad člani, ki so se šli semantične akrobacije, samo zato, da bi opravičili nestrpnost.
Se opravičujem, če je prejšnji izraz "dvolične pizde" koga užalil, morda je preveč prostaški. Od sedaj bom uporabljal preprosto oznako "dvoličneži".
Za primerjavo - Ikspe je odprl to temo, ker so mu zaradi "demagogije" pobrisali nek prispevek, v katerem je sicer (tudi po mojem mnenju) dajal neargumentirane izjave, ki pa dejansko niso bile žaljive, temveč je avtor le neinformiran. Prispevka ravno zaradi tega ne bi smeli brisati, temveč pustiti, da se tema razvije in morda bi nasprotni argumenti komu razširili obzorja. Po drugi strani se dolgo časa pušča odprte teme, kot je "seks v prekatolibanskih časih" (to je samo en primer ponavljajočega se vzorca na tem forumu), kjer je dovoljeno žaljenje neke skupine ljudi na podlagi njihove veroizpovedi. Nima veze ali temu rečemo politična pristranskost ali dvojna merila moderatorjev, upam, da boste to popravili. Če ne boste, ne bomo imeli druge izbire, kot da se še naprej pritožujemo (dokler se ne bomo naveličali, vendar potem boste morda izgubili nekaj kvalitetnih članov - pa tukaj ne štejem sebe, ker nisem nevemkako aktiven ali kvaliteten). Trpela bo tudi kvaliteta foruma, ki ga imamo drugače zelo radi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sheeshkar ()
thramos ::
@Poldi112 Na isti strani par postov višje imaš lepo napisano razlago:
In katoliban je žaljivka - to mi je jasno, pa čeprav nisem katolik. Kontekst sploh ni važen, pa še ta je v tem primeru žaljiv. Sploh pa je uporabljati takšne oznake za kako "samo tisti pripadnike, ki ...", ker potem se bo hitro našel kdo, ki bo uporabljal "čefurja" samo za "tiste pripadnike južnih narodov, ki kršijo ... ", pa "kretena" za ...
žaljenje pač ni sprejemljivo - tudi indirektno., ki jo moderatorji žal ne uporabljajo konsistentno.
In katoliban je žaljivka - to mi je jasno, pa čeprav nisem katolik. Kontekst sploh ni važen, pa še ta je v tem primeru žaljiv. Sploh pa je uporabljati takšne oznake za kako "samo tisti pripadnike, ki ...", ker potem se bo hitro našel kdo, ki bo uporabljal "čefurja" samo za "tiste pripadnike južnih narodov, ki kršijo ... ", pa "kretena" za ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thramos ()
Poldi112 ::
Tudi butec je žaljivka. In če ti rečem, da si butast, kadar nekaj res butastega napišeš, zato navadno ne bom brisan. Vsaj dokler ti pokažem, zakaj si butast.
Ista scena je s katolibani (izraz, ki ga sicer sam ne uporabljam). In ja, polovica slovencev je zahojencov, ki niso v skladu z modernimi civilizacijskimi normami. Zakaj bi sicer na referendumu prepovedali umetno oploditev samskim ženskam?
Ista scena je s katolibani (izraz, ki ga sicer sam ne uporabljam). In ja, polovica slovencev je zahojencov, ki niso v skladu z modernimi civilizacijskimi normami. Zakaj bi sicer na referendumu prepovedali umetno oploditev samskim ženskam?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.