Forum » Programiranje » Pridobivanje izkušenj ter nadgradnja znanja
Pridobivanje izkušenj ter nadgradnja znanja
cl1ck ::
Lep pozdrav!
Rabil bi par odgovorov ter nasvetov. Torej, sam imam kar nekaj osnovnega znanja iz programiranja. V srednji šoli seveda PHP, C++, delo z bazami. Zdaj bi lahko rekel, da sem najblolj vešč programiranja v Javi, saj zadnjih 6 mesecev delam izključno z Javo. Sedaj sem vpisan na FERI, ter želim seveda pridobiti čimveč uporabnega znanja ter izkušenj za naprej. Stvari, ki jih programiramo na faksu, mi niso preveč zahtevne, zato se sam želim zraven študija naučiti čimveč ter čimboljšega programiranja v jeziku Java. Kakšne imate izkušnje z samostojnim učenjem programskih jezikov, oz kakšen je najboljši način za takšno učenje? Ali se je najbolje učiti iz knjig/bukev, raznih tutorialov na yt ali česarkoli drugega? Hočem predvsem dobiti neko uporabno znanje, ki ga bom lahko uporabil tudi pri kakšnih projektih, poletnih službah, itd.
Rabil bi par odgovorov ter nasvetov. Torej, sam imam kar nekaj osnovnega znanja iz programiranja. V srednji šoli seveda PHP, C++, delo z bazami. Zdaj bi lahko rekel, da sem najblolj vešč programiranja v Javi, saj zadnjih 6 mesecev delam izključno z Javo. Sedaj sem vpisan na FERI, ter želim seveda pridobiti čimveč uporabnega znanja ter izkušenj za naprej. Stvari, ki jih programiramo na faksu, mi niso preveč zahtevne, zato se sam želim zraven študija naučiti čimveč ter čimboljšega programiranja v jeziku Java. Kakšne imate izkušnje z samostojnim učenjem programskih jezikov, oz kakšen je najboljši način za takšno učenje? Ali se je najbolje učiti iz knjig/bukev, raznih tutorialov na yt ali česarkoli drugega? Hočem predvsem dobiti neko uporabno znanje, ki ga bom lahko uporabil tudi pri kakšnih projektih, poletnih službah, itd.
111111111111 ::
Če že imaš osnove, ze izogibaj knjigam o programiranju in tutorialom. Loti se projektov. Prijavi se v freelancer in naredi kakšen projekt ali pa se pridruži opensource java projektom. Tukaj boš imel najvišjo krivuljo učenja in znanja.
Če pa hočeš knjige, pa kakšni algoritmi, Agile programming, itd... ne kakšne programming for dummies. :D
Vsaj po mojem mnenju.
Če pa hočeš knjige, pa kakšni algoritmi, Agile programming, itd... ne kakšne programming for dummies. :D
Vsaj po mojem mnenju.
cl1ck ::
Odvisno od tvoje definicije "čimboljšega" programiranja. Kaj to pomeni?
Čimboljše, mišljeno kot znanje, ki ga bom potem lahko uporabil ter implementiral pri kakšnih koristnih projektih oz. pri delu. Problem je, ker nekateri pod pogoji za prakso/zaposlitev navedejo znanje programskega jezika Java, sam pa nevem kako dobro/poglobljeno znanje je potrebno. Mislim, da samo znanje, ki ga pridobivamo na faksu ni dovolj, da bi nato prepričal potencialnega delodajalca da ti da priložnost, ali?
Fortes ::
Zamisli si projekt, ki ga z trenutnim znanjem težko izpelješ.
Vprašaj se, kaj zanimivega uporabniku bi lahko naredil?
Do sedaj sem se na tak način največ naučil :)
Ko naletiš na težavo pa poišči na spletu teorijo oz. poglej za kak primer, pa poskušaj na podoben način rešit zadevo.
Vprašaj se, kaj zanimivega uporabniku bi lahko naredil?
Do sedaj sem se na tak način največ naučil :)
Ko naletiš na težavo pa poišči na spletu teorijo oz. poglej za kak primer, pa poskušaj na podoben način rešit zadevo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Splošni pojmi iz programskih jezikovOddelek: Programiranje | 3763 (2415) | AndrejO |
» | Punca -> Tehnik računalništva, Vegova LJ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 33599 (27260) | x128 |
» | Kje/kako ste se naučili programiranja? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Programiranje | 59320 (43996) | DaMachk |
» | Izbor programskega jezika in vaje(za učenje)Oddelek: Programiranje | 6745 (5650) | Yacked2 |
» | Programer (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 8345 (7149) | hunter01 |