» »

Reševanje hdd in zamrzovalnik

Reševanje hdd in zamrzovalnik

DrSergioDJ ::

Imam en HDD, ki je začel štrajkati do te mere, da se ni dalo več brati z njega. Kolikor se spomnim, ni nič kaj prav zelo pomembnega na njemu, pa vseeno. Sledil sem navodilom, da se ga zapakira v več zip-lock vrečk in da za vsaj xy ur v hladnilnik (ponavadi se omenja nekih 10 ur). Potem pa sem na disk pozabil in je v zamrzovalniku sedaj že 1 mesec :D

Kakšen je postopek priklopa? Direktno zamrznjenega priklopit in sprobati, če dela vsaj toliko, da vidim kaj je gor? Ga pustiti v vrečkah/vzeti vn? Se sploh zalaufa zadeva, če je deeply frozen?

Hvala :)
...

ezikielrage ::

Pusti ga v zračno izolirani vrečki, drugače bo pričel kondenz v curku teči iz diska. Je fino če ga že zaviješ s kablom ki štrli ven.
Jaz sem mojega imel v skrinji 2 uri in potem obloženega z zmrznjenim grahom med kopiranjem. Lahku uporabiš tudi korenje ali cvetačo :)

c3p0 ::

Ta način dejansko včasih deluje. Sem pred kratkim rešil disk, ki drugače nikakor ni več pustil brati podatkov. Ni bilo preveč nujno, za kake nujne podatke se teh metod ne bi posluževal. Drugače pa pravijo, da vsaj 12h v zamrzovalniku.

Nabralo se je sprva nekaj ledu in nato kondenza, a se ni dal motit. Kak grah bi tukaj znal pomagat. Je pa res, da se je zaganjal vsaj pol minute, nato je normalno deloval.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Reševanje podatkov fizično poškodovanega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
317321 (6519) MadMax
»

Trdi disk se ne odziva - prosim za pomoč

Oddelek: Strojna oprema
152953 (2589) Riff
»

Odpovedi trdih diskov

Oddelek: Strojna oprema
101061 (830) Pyr0Beast
»

Vga hladilnik!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
19888 (793) |KoRn|
»

Odstranitev hladilnika z GF2 PRO

Oddelek: Pomoč in nasveti
5840 (758) crusader

Več podobnih tem