» »

Naprava, ki meri srčno aritmijo 24/7

Naprava, ki meri srčno aritmijo 24/7

Blazz ::

Zdravo vsi,

iščem napravo (wristband, verižica ali kaj podobnega), ki poleg zaznavanja srčnega utripa tudi zaznava srčno aritmijo in to sporoča npr. smartphoneu.. Gledal sem te nove zapestnice jawbone up3, fitbit charge HR+ itd. pa se nikjer ne omenja zaznavanje srčne aritmije.

Še najbližje želenemu sem prišel s temle:

http://store.alivecor.com/

vendar to ne meri 24/7, temveč on demand, to pa potem ni nič boljše kot omronov merilnik pritiska, katerega pa že imamo. Poleg tega pa še shipajo ne v Slovenijo.

Gledal sem tudi neko firmo Imec, ki naj bi izdala verižico, pa mislim da niso nič sproduciral:
http://www.imec.be/ScientificReport/SR2...



Ima kdo kakšno idejo, kaj se sploh da dobiti. Cena mi bolj kot ne ni pomembna, bolj je pomembna kakovost oz. resnost izdelka...

Siddh ::

Idi k kakšnemu kardiologu pa tam povprašaj. Vem za nekoga, ki je nekaj časa nosil takšno stvar.


#000000 ::

Holter monitor

Blazz ::

Siddh je izjavil:

Idi k kakšnemu kardiologu pa tam povprašaj. Vem za nekoga, ki je nekaj časa nosil takšno stvar.


kardiolog ti lepo da tisto njihovo napravo, k je nek trak okol roke pa neprijetna škatlca k jo nosiš okol pasu. Mene zanima consumer produkt. Poleg tega, da prideš do kardiologa, potrebuješ napotnico.

#000000 ::

Blazz ::

kaj pa kej manjšega v obliki wristbanda? to so vse ogromne škatle, s katerimi težko shajaš 24/7...

Grega255 ::

Aritmija je preveč širok oz. laičen pojem v povezavi z komercialnimi produkti, ki zaznavajo artimije. Da bi ugotovu ali imaš aritmijo (neredno bitje srca) je lahko dovolj tipanje pulza, ampak s tem ko ugotoviš nereden pulz, še nisi dosegu praktično ničesar - niso vse "artimije" enako nevarne. Zato je potrebno posneti EKG, zelo dobra naprava, ki omogoča snemanje EKGja praktično neprestano v domačem okolju, je že omenjeni holter monitor. Consumer produkt, ki bi ga dal okrog zapestja, in bi ti izrisal EKG, ne obstaja. To je tako, kot bi hotel snemat možganske valove na zapestju, pač signal moraš posneti nad organom, ki te zanima, drugače ne gre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Grega255 ()

Blazz ::

Grega , hvala za razlago, sem bolj iskal rešitev, ki bi pokazala kakršnokoli neredno bitje srca. Namreč diagnozo osebe, za katero bi to bilo, že poznamo, je pa navodilo zdravnikov v kolikor traja aritmija več kot 5 ur, da je treba na urgenco... se pa lahko pojavi za 20 min in potem izgine in ni problema. Zato holter ne pride vpoštev, in sem mislil, da vsaj obstaja kaka zapestnica, ki samo tolk da pokaže neredno bitje in da meri 24/7... očitno ne bo iz tega nič.. hvala za odgovore.

k4vz0024 ::

In za kakšen tip fibrilacije gre? AF ali VF?

Grega255 ::

Že običajni merilci krvnega pritiska lahko zaznajo v določeni meri nereden utrip srca, ampak zanesljivost te funkcije je vprašljiva, verjetno so rezultati v dokaj visokem procentu tako lažno pozitivni kot negativni.

V primeru pojava aritmije so pogosto pridruženi tudi določeni simptomi in znaki značilni za to vrsto aritmije, tako da si lahko ta oseba pri prepoznavanju te aritmije pomaga tudi s tem.

@k4vz0024 Ventrikularna fibrilacija pomeni migetanje prekatov, takrat je "output" krvi iz srca ničen (oseba izgubi zavest v sekundah), tako da verjetno ne gre za to obliko aritmije.

k4vz0024 ::

Drži. Vendar je AF ozdravljiva z elektrokonverzijo ali ablacijo.

Grega255 ::

V teoriji to drži, realno pa se vsaj po konverziji velikokrat čez nekaj časa AF ponovno pojavi.
Ablacija je bolj zihr, če veš kje je žarišče in je le to samo eno.

Blazz ::

elektrokonverzija je bila opravljena že 2x, gre seveda za PAF. Ker se dohtarji bojijo strdkov?, so odredili da mora oseba po 5 urah na urgenco, kjer se ponovno po vseh meritvah oceni ali se naredi elektrokonverzija ponovno ali ne. Omron m10 precej lepo zaznava neredno bitje in bi težko rekel da so rezultati kar ok. Sem pa iskal nekaj kar bi recimo merilo to z enako kakovostjo 24/7 na roki in bi se graf pojavil na PCju/smartphoneu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blazz ()

Grega255 ::

Na kratko..ja pri AF je velika nevarnost da nastanejo strdki, ki nato lahko zamašijo npr. eno od možganskih arterij. Zato se pri bolnikih z AF uporablja antikoagulantno zdravljenje, da ne pride do nastanka strdkov. Glede konverzije je pa tako, da mora biti opravljena čimprej, uradna meja je sicer 48h od pričetka AF oz. simptomov.

zmaugy ::

Tole tudi mene zanima, pozna kdo primer, ko se je za af aritmijo kot rešitev uporabil srčni spodbujevalnik?
Alternativa so zdravila do konca življenja, nekatera od njih lahko povzročijo zoprne in nevarne stranske učinke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

Grega255 ::

Mislim da ne.

k4vz0024 ::

Za AF se posebni PM ne uporabljajo. Ti so namenjeni zgolj za smrtno nevarno VF. Koliko mi je znano je razlog v ceni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moja pametna ura je lahko tudi elektrokardiograf

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
309694 (6891) shadeX
»

Smartwatch

Oddelek: Kaj kupiti
213197 (2251) Jst
»

Krvni tlak, srčni utrip...

Oddelek: Loža
3711008 (8686) Spajky
»

Srce - trdi disk

Oddelek: Znanost in tehnologija
152037 (1586) Hypno

Več podobnih tem