Forum » Zvok in slika » Nastavitev zvočnikov z Pioneer AV receiverjem
Nastavitev zvočnikov z Pioneer AV receiverjem
mat11 ::
Dokler mi ni crknil Sony reciver, sem imel na njem nastavljeno za zvočnike Zadnje Eltax HT2 bipolar na small, slike bodo kasneje.
Prvega srednjega Eltax HT tudi na small, prve Eltax Chroma(basreflex) na big. Naj na Pioneerju dam iste nastavitve(moč ima 5x130w sinusa pri 6 ohmih, se pravi verjetno pri 8smih omih 100W. Nastavim iste nastavitve na Pioneerju?
Zadnji:
Center
Prvi
Prvega srednjega Eltax HT tudi na small, prve Eltax Chroma(basreflex) na big. Naj na Pioneerju dam iste nastavitve(moč ima 5x130w sinusa pri 6 ohmih, se pravi verjetno pri 8smih omih 100W. Nastavim iste nastavitve na Pioneerju?
Zadnji:
Center
Prvi
mat
- spremenil: mat11 ()
McLuzo ::
Imaš subwoofer? Če ja, potem so VSI zvočniki small. Če nimaš dedicated SW das sprednjega levega in desnega na big, za zadaj si nisem prepričan.
McLuzo ::
Potem, daš tako kot si imel na sonyu. Small/big nima ubistvu veze kašni so po velikosti, gre se samo za to, da če je v sistemu SW, reciver pošlje nizke tone le nanj. V tvojem primeru bosta nizke frekvence prevzela sprednja dva zvočnika.
Ker nimam(?) MCACC mikrofona za avtomatsko nastavitev, sem danes naredil to na roke. Pa sedaj ne vem ali je to zaradi tega ali pa ne znam pravilno nastaviti. Skratka center zvočnik mi daje precej čudno zvočno sliko, toni so bolj visoki in medli(ne znam opisati)prej sem imel Sony STR-DE545, ki je tega Pioneerja glasovno močno prekašal. Mogoče me moti to, da so dialogi res samo skozi center, zdi se mi da je Sony dajal malce zvoka tudi skozi levi in desni zvočnik oziroma da je bil to korekten zvok. ;)
Basi(nimam suba) so čisto ok, samo dokler se nič ne začne dogajati pa je zvok ........
Komu kaj jasno?
Basi(nimam suba) so čisto ok, samo dokler se nič ne začne dogajati pa je zvok ........
Komu kaj jasno?
mat
VSX-423, drugače ga ima samo nisem ga dobil ob nakupu. Ga mogoče imaš ti, se lahko tudi ob sposodi kaj finančno dogovorimo. Za enkrat mi ga ni za kupovat je 32 evrov.
mat
Skratka res me matra center zvočnik, sem mu povečal decibele, kar je popravilo dialog, samo sem z tem izgubil glasbeno sliko in bum bum, ker postane vse preveč glasno. :(
Je to od reciverja odvisno? Ker na 14 let staremu Sonyu je delalo vse v nulo, dokler ni crknil.
Bi Yamaha RX-V377, to naredila bolje?
Je to od reciverja odvisno? Ker na 14 let staremu Sonyu je delalo vse v nulo, dokler ni crknil.
Bi Yamaha RX-V377, to naredila bolje?
mat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat11 ()
Machete ::
Drugače pa nevem če je sploh najbolj optimalno nastavljati z mikrofonom. Par ljudi, ko sem se sam zanimal, mi je svetovalo da je najbolje narediti po svojem 'ušesu'.
Probavam vse variante, vzdignil center, pa več ali manj vse isto. Resno že razmišljam o drugem receiverju, Yamaho bi lahko dobil ugodno, samo če bo isto, nisem nič naredil.
mat
audio ::
Jaz sicer imam mikrofon za VSX 2014 in ne vem če ima iste karakteristike.
Si kupil rabljenega?
Si kupil rabljenega?
Ja od uradne prodajalne(tujina) Pioneer kjer včasih prodajajo popravljene, ki so jih prejeli na popravilo, kupcu pa so dali novega. Cena je bila zelo privlačna. :) Tudi brez mikrofona.
Bi probal, iz kje pa si?
Bi probal, iz kje pa si?
mat
Sem se še malo igral z nastavitvami, pa zvok še izboljšal, verjetno če ne bi vedel kaj lahko dobim iz teh zvočnikov bi mogoče rekel dobro, naj bo. Tako sem se raje odločil Pioneer gre v prodajo pa iskal kaj drugega. Se pozanimal v kateri skupini je bil moj 14 let stari Sony in iskal v tej smeri, slučajno našel zelo ugodno ponudbo, bil je samo en kos in se nahitro odločil. Sedaj ga pa čakam. ;)
http://www.whathifi.com/sony/str-dn850/...
http://www.whathifi.com/sony/str-dn850/...
mat
Sony dela preceeeeej bolje, že is sprve nastavitve. :)
center in zadnja imam naštimana kot small, moram pa ročno naštimati crosover, če ima zvočnik podatke 5-22.000 potem nastavim na 50 . Prav mislim?
center in zadnja imam naštimana kot small, moram pa ročno naštimati crosover, če ima zvočnik podatke 5-22.000 potem nastavim na 50 . Prav mislim?
mat
violamb ::
Prosim za pomoč imam tudi težave z Pioneer VSX 930.
Nastavitve sem naredil preko mikrofona na avtomatsko, ampak sta sprednja zvočnika ful tišja od ostalih.
Naprej imam stereo zvočnika JAMO E800, medtem ko sta odzadi 2 mala zvočnika JAMO in če dan npr 5 chanel stereo slišim samo zvočnike od odzadi ki preglasita sprednje.
Hvala za pomoč če mi zna kdo pomagat
Nastavitve sem naredil preko mikrofona na avtomatsko, ampak sta sprednja zvočnika ful tišja od ostalih.
Naprej imam stereo zvočnika JAMO E800, medtem ko sta odzadi 2 mala zvočnika JAMO in če dan npr 5 chanel stereo slišim samo zvočnike od odzadi ki preglasita sprednje.
Hvala za pomoč če mi zna kdo pomagat
68bullitt ::
ko sem imel yamaho rxv550, sem imel vedno na stereo 2channel in je daleč najboljša opcija, probaj, drugače gre pa z Jamo še najbolj Onkyo skupaj
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | i7 8700k navijanje problemOddelek: Navijanje | 1345 (914) | MostWanted |
» | Čuden prikaz Microsoftove strani v vseh browserjih.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1097 (628) | mat11 |
» | Spomin za asusaOddelek: Pomoč in nasveti | 2013 (1409) | smacker |
» | Čiščenje stare grafeOddelek: Pomoč in nasveti | 1108 (987) | mat11 |
» | Novo ohišje in hlajenje (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7444 (5853) | solatko |