Forum » Programiranje » [JAXB-Java/WSDL]Kako narediti ne-nillable array?
[JAXB-Java/WSDL]Kako narediti ne-nillable array?
MrStein ::
Kako JAXB dopovedati, da array vrednost naj ne bo nillable?
Isto vprašanje (z detajli) je že tule: http://stackoverflow.com/questions/1777...
Zgleda, kot da je hardkodirano v frameworku.
Na kratko tole bi brez nillable="true":
Isto vprašanje (z detajli) je že tule: http://stackoverflow.com/questions/1777...
Zgleda, kot da je hardkodirano v frameworku.
Na kratko tole bi brez nillable="true":
<xs:complexType name="fooType"> <xs:sequence> <xs:element name="foo" type="tns:foo" /> <xs:element maxOccurs="unbounded" minOccurs="0" name="bars" nillable="true" type="tns:Bar" /> </xs:sequence> </xs:complexType>
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
MrStein ::
Moj primer v bistvu ni enak tistemu na linku, tako da sem lahko rešil.
Pri meni je output web servis metode razred Foo, ki vsebuje variablo Bar [] bars.
Pred getBars() sem dal anotacijo @XmlElement(name="bar")*
(atribut nillable je po defaultu false - za to anotacijo, če anotacije ni, pa je true)
* preimenoval, ker v XML lepše zgleda:
kot pa:
Pri meni je output web servis metode razred Foo, ki vsebuje variablo Bar [] bars.
Pred getBars() sem dal anotacijo @XmlElement(name="bar")*
(atribut nillable je po defaultu false - za to anotacijo, če anotacije ni, pa je true)
* preimenoval, ker v XML lepše zgleda:
<bar>prvi bar objekt</bar> <bar>drugi bar objekt</bar> <bar>tretji bar objekt</bar>
kot pa:
<bars>prvi bar objekt</bars> <bars>drugi bar objekt</bars> <bars>tretji bar objekt</bars>
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [JavaScript] ObjectsOddelek: Programiranje | 2795 (2257) | noraguta |
» | [Java] JPA - transient v orm.xmlOddelek: Programiranje | 1040 (960) | dmok |
» | [Android] Nov tip shranjevanja slikeOddelek: Programiranje | 2202 (1326) | urosz |
» | Zend Framework in Dwoo template engineOddelek: Izdelava spletišč | 1551 (1315) | BigWhale |
» | [java] funkcija ekvivalentna print_r v PHPOddelek: Programiranje | 1688 (1451) | sverde21 |